ЮНЧЕТАТА весело писукат - на Коледни песнички се учат. Тема № 97

• 20 830
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Честито на всички бивши и настоящи студенти  bouquet
Като се сетя какви купони бяха преди 10тина години ехееее Laughing

Авокадото как го давате, сурово или след някаква термична обработка?  Аз го обичам, подхапвам редовно.

# 256
Вредни са солта, консервантите, оцветителите, пестицидите, микровълновата, мобилните телефони, въздуха, водата.....

живота ...

Франчи надявам се не се сърдиш - просто много ме кефят постовете ти напоследък  Peace

а относно "храната за мозъка" - аз от доста време знам че е полезно от време на време да се хапва и "шарено" (където има тлъстинки) месо, както и по-тлъстичка риба. Не знам от къде съм попаднала на тази информация, но тогава много ме беше впечетлила. Някой знае ли нещо по въпроса?

Авокадото е много хубаво ... стига да е приготвено добре ... чисто не ми харесва  Confused

Честито на студентките ... а сега ви оставям - че аз съм на работа  Confused

# 257
Ааааа, и аз значи купувам фурна за хляб. Я кажете сега, коя марка и кой модел са най-изгодни? Не искам да въртя козунаци там, искам хляб и тесто да меся, за мекици например или за бухти. Може някой кекс да се пробвам, ама да не е от най-сложните машинарии.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СТУДЕНТИТЕ! Цял живот искам да съм студентка, редовно, и мама и тати да плащат  Joy шегувка, не съм чак толкоз мързелива Simple Smile ама си беше страхотно.

Аз да се натикам в бисквитите дето обсъждате, ама защо целта е да се дава по-тежка храна вечер?! Не трябва ли да приучаваме децата да ядат малко вечер и никак нощем?! Например да храним по-обилно към 17-18ч и после само мляко? Моля някой да ми поясни.

Близначкова, аз се отказах от бънджи. Ще го слагам в столчето за хранене, и на плота ще му редя играчки. Мисля да му купя нещо като пиано или друго такова дето се натискат бутони и издава звуци. Трябвало да развиваме причинно-следствената връзка в малките им главички и се препоръчва да става и чрез активен плот (четох).

Петър много се заглежда по лампата. Чудя се дали да започвам стандартните: Къде е лампичката? Колко голям ще порастнеш? Други за момента не се сещам, ама ми се виждат досадни. Иначе боц даваме, като да не е без хич Wink

Аморе, АлиенТа авокадото как го приготвяте? Много мазно ми се вижда.

# 258
Салатка с авокадо- 1 авокадо - стрито с вилицата, 2 домата - нарязани на малки кубчета, малко магданоз, малко чесън , разбърквам и овкусявам с лимон, зехтин и сол (вредна!). Става чудно, може да се маже и върху сухар.

# 259
  • София
Mindi, Amorevole, ivi, аз авокадото го харесвам само на зелена салата с риба тон, но това не значи, че няма да го предложа на детето. То аз и други неща не харесвам, но като са полезни ги предлагам. Ако срещна категоричен отказ, ще мина и без тях.

ivi браво на момчето как хубаво си седи  Simple Smile

АлиенТа давам го сурово към някакво пюре. За сега към плодово(ябълка, круша), по-нататъка и към месно ще добавям.

Марти вече с такава скорост пълзи назад, че не смея и за минута да го оставя на спалнята. Confused

# 260
Славена, Петя, благодаря за идеите. Аз отдавна му хвърлям око на това авокадо, но го пробвах за пръв пък като бях бременна - абсолютен провал. Трябва наново да инициирам.
Ще търся още рецепти.  Hug

# 261
gmarinova, моята фурничка е на Мулинекс - малката, купих я за близо 155лв. Разликата между малката и голямата фурничка от тази марка е, че в малката можеш да печеш хляб до 1 кг, а в голямата - до 1.5 кг. Аз лично предпочитам да пека хляб от 500 или 750 гр., става по-хубав.

# 262
Авокадо - намачкано с вилица, с малко майонеза, извара и лимонов сок - голяма вкуснотийка върху препечена филийка.  Laughing Още повече за тези, които сами си приготвят хляба у дома.  Wink

# 263
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БИВШИ СТУДЕНТИ!

Иви, браво на Стелиян. Много добре седи за дете на 5 м. и половина.
Кати също доста рано започна сама да седи, Симона обаче се задържа така не повече от минута.
Темп, върнала си се вече на работа, така ли? От кога и, ако не е много лично, защо взе това решение?

На етикета на една марка вносни, доста предпочитани пюрета се измъкват тактично за съдържанието на сол и захар "есетствено съдържание на сол и захар". Ха иди докажи, че не са добавени.  Whistling

# 264
Мале, мале.............   chef

Вили, Аморе, мерсаж!

Почти стигнах килограмите, с които влязох да ме оперират Wink  Joy

Франческа, поздравления за аватарите и подписа, и всичко в профила, харесва ми много Simple Smile

# 265
Здраввйте

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ!

Иви браво на Стелиан супер седи Grinning

Рая беше питала дали има друго бебче като Еми да иска мляко след пюрето,
е и моето момченце след като му дам пюре (вътре слагам АМ),най-много след час си иска само мляко,
въпреки че изяжда почти цяло пюре,но аз не се опитвам да заместя хранене
Вчера му дадох пюре от манго,много го хареса,сам отваряше уста като преглътне Laughing

Авокадото от кой месец може да се дава?

gmarinova жестока си,много се забавлявам на постовете ти

# 266
Здравейте,
Иви, браво на момчето, много хубаво седи!
temp, и аз съм го чувала, а и чела това за "шареното" месо и по-мазната рибка, мисля че мазната рибка се препоръчва защото има повече омега масни киселини, за месцето не помня, но все пак било то и за разнообразие няма лошо и малко по мазна храна да се хапва. Peace
И аз съм чула това, че децата започват да седят сами и стабилно към 8 месец, педиатърката ми го каза. Peace

# 267
Вече са ми свободни ръцете.
С авокадо и една салата правя - става за новогодишна, защото я украсявам като часовник. В прозрачен съд, защото е на пластове и се прави предишния ден, за да се овкуси добре. Подлежи на много импровизации - с който каквото харесва, стига да е цветно - моркови, цвекло, варени яйца, кашкавал, картофи, авокадо и т.н., а сосът е майнонезен (аз и други файдички добавям, а не само гола майонеза). Продуктите са настъргани и се редят на пластове, като се маже и със соса. Това -съвсем на кратичко, че оспамих темата.  Wink

И аз да похваля Стелианчо - много стабилно седи явно и така се е променил - малко момченце е вече.  Heart Eyes Иви, само не те ли е страх да го оставяш така на спалнята? Пълзи ли? Аз вече не смея, даже и в стаята да съм.  Thinking
Катеринка, а ти как мислиш да ги забавляваш, като започнат да пълзят? Да взема да крадна някоя идейка...

# 268
Преди няколко дни видях постове на PoLy_PoLy и Темп че са имали нисък хемоглобин като бременни и доколкото разбрах хранят децата си по различен начин или не съм разбрала правилно?Аз също бях с такъв.След операцията ми беше 68 и ми преливаха кръв До сега не съм го споменавала на педиатърката,защото мислех че няма значение.
Та ако е така моля да споделите какво по различно давате на бебенцата си?

# 269
  Честит празник на всички настоящи,бивши и бъдещи студенти  

Какви купони бяха... Drunk dancing Аз не съм спирала да го празнувам,дори и тази година,ще заведем бебка на уикенд-купон със състудентите на мъжа ми  Laughing
  Искам да задам едно въпросче от типа на кулинарната тема  :

Какво ще хапват/немлечна храна/вашите бебета  днес или утре feeding?
  Силно се надявам да не се разразят страсти за марки пюрета и методи на захранване. Praynig
Аз днес ще дам на обед - пюре тиква и картоф ,а след обед - пюре от ябълка
  Изчерпа ми се фантазията и имам чувството че давам едно и също /картоф,морков,тиква и т.н/ newsm78 .Вярно е че тепърва захранваме,но не е лошо да обменим идеи   за "дневни менюта "chef.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 12:02 от LEILA BEL

Общи условия

Активация на акаунт