СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 051
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 365
  • нейде там, където ....
Вкарах се в размисъл, за допълнителната точка, която се дава на децата, посещавали самостоятелни ясли. Представете си дете, което е било в такава ясла, после е прието в детска градина. Фактът, че преди това е било в ясла (някога си) - остава. Ако родителите са  декларирали това обстоятелство - точката им си стои. И така такова дете винаги ще си има една точка в повече. Поне аз не виждам логика да не се ползва при ново кандидатстване. Нито основание, с което родителите да не могат да я ползват. А може просто да са били приети без нея, но сега да искат да се преместят и това увеличава шансовете им - деклариране на вярно обстоятелство, макар и с голямо закъснение.  newsm78

Това във връзка с многото деца, с по много точки на опашките.

# 1 366
Здравейте отново.Искам да попитам,че нещо не ми стана много ясно.Сега за класиранията.Как става приема по точки ли или с този жребий и ако ти изтеглят номера  newsm78 И ако е по-точки защо е този номер и жребий  #Crazy Много се омотах

# 1 367
Първо децата се класират по точки. Ако обаче попадате в гранична група с други деца със същия брой точки, тогава се присъжда този случаен номер за жребий.

# 1 368
Благодаря за бурзия отговор   bouquet .Значи,ако ние сме с 8 точки наприемр и има 3 свободни деца и саответно 1 дете с 10+ точки,2-ро с 10 и 3-то с 9 например,ние няма как да се вредим  newsm78

# 1 369
Не, няма начин. Но, ако да речем има 10 свободни места, трите деца с 10+, 10 и 9 точки се класират и след това се нареждате вие, ще присъдят случайни номера на всички деца със същите като вашите точки и ще ви теглят на жребий.

# 1 370
Вкарах се в размисъл, за допълнителната точка, която се дава на децата, посещавали самостоятелни ясли. Представете си дете, което е било в такава ясла, после е прието в детска градина. Фактът, че преди това е било в ясла (някога си) - остава. Ако родителите са  декларирали това обстоятелство - точката им си стои. И така такова дете винаги ще си има една точка в повече. Поне аз не виждам логика да не се ползва при ново кандидатстване. Нито основание, с което родителите да не могат да я ползват. А може просто да са били приети без нея, но сега да искат да се преместят и това увеличава шансовете им - деклариране на вярно обстоятелство, макар и с голямо закъснение.  newsm78

Тази 1 точка за ясла важи за конкретен набор - миналата година важеше за набор 2006, а тази година би трябвало да важи за набор 2007 (тоест от тази точка се възползват  само деца, които кандидатстват за първа градинска група)  Peace
А срока който детето трябва да е посещавало ясла е 6 месеца. Това мен ме озадачава и продължава да ме очудва, но карай - тази година промени в критериите няма да има, но може да се помисли за догодина  Wink Както и за догодина може да се обсъди само децата на персонала да влизат където пожелаят, не и внуците  Rolling Eyes

# 1 371
Астарта много благодаря за разяснението  Peace

# 1 372
Здравейте !
Някой от вас да е пробвал да добави в системата на исодг градина за дете набор 2007г. ?
Щото при мен не се получава  Thinking

Излиза ми червен надпис :Избрали сте градина, която няма подходяща група за Вашето дете. Моля, изберете само градини с попълнени стойности в колоната Група.

# 1 373
  • София
Кикимора, списъците на чакащите и класирани на първо класиране отдавна не са достъпни, а точно тогава се виждаше ясно колко деца са с 10+ по социални и колко са с 10+ по общи критерии. От второто класиране натам опашките се сляха и вече няма как да се знае кое дете с повече точки по кой точно критерий ги е получило. Ти тогава не беше в темата и едва ли ти е направило впечатление точно на въпросното първо класиране по колко деца с 10+ имаше на обикновената опашка.
Такова инфо можеше вероятно да изиска, да настоява, и да получи Ели/Хриса, но вие се постарахте да спре да пише тук. Сега ако се намери ентусиаст като нея, много ще се учудя.
Мога да ти кажа, че децата с 10+ по общите критерии не бяха много.
Аз контактувам с много майки и пак казвам, че само едно дете има баба в ДГ и се възползва от този К4 който толкова те дразни и смяташ, че всички с повече точки отговарят именно на него, а не е вярно всъщност и смятам, че си в голяма заблуда.
Откакто опашките са общи, няма как да знаеш дали дадено дете не е дете на самотен родител, полусирак, близнаци, многодетни или има родител с ТЕЛК /м/у другото ТЕЛК-овете се оказа изключително много, но там никой не скача забелязах/.
Но да се твърди, че всички тези деца са с толкова точки само поради К4 е направо несериозно.

# 1 374
  • нейде там, където ....

Тази 1 точка за ясла важи за конкретен набор - миналата година важеше за набор 2006, а тази година би трябвало да важи за набор 2007 (тоест от тази точка се възползват  само деца, които кандидатстват за първа градинска група)  Peace
А срока който детето трябва да е посещавало ясла е 6 месеца. Това мен ме озадачава и продължава да ме очудва, но карай - тази година промени в критериите няма да има, но може да се помисли за догодина  Wink Както и за догодина може да се обсъди само децата на персонала да влизат където пожелаят, не и внуците  Rolling Eyes

Да, в регламента пише, че е само за набор 2006, но не и че е само за първа група. Освен това, те все пак в момента са първа група и родителите биха могли да се възползват от точката за ясленче, дори след яслата да е посещавало и група в ОДЗ (в момента). Или поне аз не видях нещо, което би им забранило.

# 1 375

Да, в регламента пише, че е само за набор 2006, но не и че е само за първа група. Освен това, те все пак в момента са първа група и родителите биха могли да се възползват от точката за ясленче, дори след яслата да е посещавало и група в ОДЗ (в момента). Или поне аз не видях нещо, което би им забранило.

Миналата година набор 2006 можеше да кандидатства само и единствено за първа градинска група (децата бяха на по 3 години)  Peace За ОДЗ-то си права, но се предполага, че ако някое дете е прието в ОДЗ, то родителите му, няма да го отпишат и да кандидатстват на второ - трето или което и да е текущо класиране за друга градина или ОДЗ (а и да го направят - няма да имат 3 точки за първо желание, а само 2 за второ и никога няма ги приемат).  Wink
Детето ми е набор 2007 и миналата година кандидатствах за втора яслена група в ОДЗ, като си мислех, че ще имаме 1 т. (детето беше ходило вече 6 месеца на чиста ясла). Системата ни изтри тази 1т., защото не сме набор 2006. Така, че тази точка е само за съответния набор, който в годината на кандидатстване ще е първа градинска група.

# 1 376
  • нейде там, където ....
Теоретично е възможно тази точка да бъде използвана неограничено време и неограничен брой пъти, от дете, набор 2006. Може да е прието в неудобна детска градина или да има някакъв проблем ... ако е прието в яслена група, в края на миналата учебна година, за тази си има три точки за първо желание ... и не е нужно да отписват детето, преди да кандидатстват в друго детско заведение. И може да се ползва тази точка за предимство при преместване ... Никъде не се казва колко време може да е минало между напускането на яслата и кандидатстването ... Един път ясленче - цял живот ясленче  Grinning

# 1 377
Здравейте !
Някой от вас да е пробвал да добави в системата на исодг градина за дете набор 2007г. ?
Щото при мен не се получава  Thinking

Излиза ми червен надпис :Избрали сте градина, която няма подходяща група за Вашето дете. Моля, изберете само градини с попълнени стойности в колоната Група.

На мен ми дава същото. После видях, че календарът ще бъде обновен в началото на февруари, където сигурно ще пише кога ще кандидатстваме ние.

# 1 378
  • София
Теоретично е възможно тази точка да бъде използвана неограничено време и неограничен брой пъти, от дете, набор 2006. ... Никъде не се казва колко време може да е минало между напускането на яслата и кандидатстването ... Един път ясленче - цял живот ясленче  Grinning

Това не е така. Ето тук http://kg.sofia.bg/?page=manual#71, за К5 пише: "Месеците се отчитат към датата на записване за предходните 12 месеца. Детето трябва да е посещавало яслата най-малко 6 месеца общо в периода от датата на записване до същата дата на предходната година." Т.е. и да не променят правилата, това предимство може да се ползва най-много до 6 месеца след тръгване на градина. В първия ден от седмия месец на градина, детето вече е посещавало ясла по-малко от 6 месеца в последната година и точката не му се полага. Значи, дете, което е тръгнало на градина на 1 септември и е изписано от яслата на 30 август, може да ползва тази точка с цел преместване най-много до края на февруари.

# 1 379
  • София
Кикимора, списъците на чакащите и класирани на първо класиране отдавна не са достъпни, а точно тогава се виждаше ясно колко деца са с 10+ по социални и колко са с 10+ по общи критерии. ...

Мога да ти кажа, че децата с 10+ по общите критерии не бяха много. Аз контактувам с много майки и пак казвам, че само едно дете има баба в ДГ и се възползва от този К4 който толкова те дразни и смяташ, че всички с повече точки отговарят именно на него, а не е вярно всъщност и смятам, че си в голяма заблуда.

За съжаление не е чак в такава заблуда. Аз много подробно разглеждах списъците точно когато бяха разделени опашките, защото в нашата квартална градина имаше 17 !!! деца в общата опашка с над 10т за 15 места по общи критерии. Знаеш, че само по общи критерии над 10т може да се натрупат единствено и само с К4. После директорката отказа записване на общо 6 деца. Даже да приемем, че всички са излъгали за К4, то все пак са класирани 15, отказани 6, значи записани 9 деца с К4 само в една група. Хич не е малко.

Лично аз наистина не виждам проблем да се ползват с предимство деца и внуци на персонала, но само в градината на мама/баба, а не в цяла София.

Общи условия

Активация на акаунт