СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 228
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 885
  • София
22 по правилник класирането в ОДЗ или ЦДГ става само през системата.Друг е въпроса дали наистина е така, имайки впредвид надвишените бройки в групите и предварително обядвените места в ДЗ.

# 886
... + това и Пловдив и Варна и Бургас са големи градове, Русе също е напред с материала... Едва ли София е най-близкия голям град до вашия...

Много обичам ей такива изказвания за спорта, които не са подплатени с никакви факти и доводи ooooh!. Изобщо не е по темата, но имаш ли идея в Русе какъв е процента на безработица? А колко варненци и бургазлии са дошли в София, защото не могат да си намерят работа, различна от сезонна? Няма как да ме убедите, че е редно да учиш висше образование в София 5 години и после да се прибереш да станеш продавачка в родния си град. А ми е интересно кой е най-близкия град до Видин например, където е най-голяма безработицата - Монтана, където е почти толкова висока. А до Монтана - Враца, където е същото ... и??? И преди казах, и сега ще повторя, проблемът е друг, няма смисъл да се увълчвате срещу хората, които са дошли, за да живеят нормално без лишения. Истината, колкото и да не ви харесва е, че в момента единствено София предлага нормален пазар на работна ръка. За този факт се сърдете на политиците ни, не на хората Peace

# 887
може ли да ви попитам по запознатите майчета
1. за  значението на графата капацитет на гупата 20 човека. Това какво означава че за по 20 деца в група ли?
2. Ако в графа свободни деца пише О, може ли да се очаква септември когато децата от яслена група преминават в първа група свободните места да станат толкова колкото е записано в графата капазитет на групата? 

# 888
  • София
Ами да 20 деца-означава 20 приети, но сигурно ако отидеш по списък ще са повечко ( но сега няма да коментираме защо е така).За септември още не се знае коя ЦДГ или ОДЗ какви места ще обяви за съответния набор.А и нали ти е ясно , че ако капацитета на групата е 20 за набор 2008 и миналата година са приети 20 деца в този набор, то те ще се прехвърлят в следващата група и реално може би свободните места  ще са по-малко. Ох незнам дали го обясних правилно.

# 889
Ама аз пак тъпо и упорито да питам, не трябва ли да се докаже с документ, че въпросната жена е баба на детето? Ако това не е задължително, няма ли как да се направи задължително?

А за София... мен ме дразни факта, че хем тук са дошли да живеят, хем плюят та плюят...  Едва ли София е най-близкия голям град до вашия...

За доказване на роднинство се иска акта за раждане на майката или бащата на детето (зависия по коя линия е работещата в ДЗ баба)

Никой не плюе София, всички плюят управляващите София, защото не могат да решат проблема ни. Не познавам хора, които при преместване в друг град да се ръководят от това колко близо е той до родният им. Хората се местят привлечени от работни места и др. Като оставим работата настрани София е града с най-добре развита медицинска помощ - най-добрите болници, лекари и апаратура са тук. София предлага много възможности във всяка една сфера. Ще ми изброите ли градовете с Водна аеробика например (скоро се запалих  Mr. Green ). Или къде другаде мога да избирам между афишите на няколко театъра, или .... Причини много и всеки си е преценил. Но това кой от къде е не означава, че не плаща данъци и щом плаща данъци има право да държи сметка на управляващите къде отиват неговите данъци и защо той издържа чуждите деца в ДЗ, а неговото собствено ходи в частна градина.
А и каквото да си говорим България си е бананова Република. Развива се само и единствено столицата, а провинцията само затъва все повече - политика на управляващите.

# 890
Имам въпрос към по запознатите - с новооткритите 25 места за набор 2007 в   ОДЗ Жар Птица в Подуене - изобщо не ми е ясно как ще стане класирането - значи първите 13 деца в списъка са с най-голем брой точки останали до 100 номер са с 8.2. От тук и моя въпрос - от тези с 8.2 някой са си с номер 090522, а други са примерно 091214-ХХХХХХХХ - на тези вторите пак ли ще бъде теглен номер като са в гранична група? Или с предимство са тези които са с номер 090522 ???

# 891
Мисля, че е редно да споделя и тук моето предложение към администраторите. Ако сте съгласни с мен, предлагам и вие да се включите в темата Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461738.new#new

# 892
  • София
Ще им се теглят и на тях входящи номера.Но ако те са регистрирани днес, а чакат още деца регистрирани на 22.05 то тези с по-ранната дата ще имат предимство.

# 893
  • София
Астарта аз съм с 2 ръце за това, което предлагаш.Наистина големия спор от вчера започна след публикация на анонимно лице, което наля олио в огъня.

# 894
Мисля, че е редно да споделя и тук моето предложение към администраторите. Ако сте съгласни с мен, предлагам и вие да се включите в темата Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461738.new#new

Peace
Всеки път си обещавам да не съм тесногръда и да подминавам някои мнения, но проблема е толкова сериозен и така променя живота ни и този на семействата ни, че всяко подхвърляне ескалира в мнооого страници обяснения  Embarassed и някак си изместваме фокуса.
Цитат на: ...2
link=topic=451453.msg13746332#msg13746332 date=1263294270
Имам въпрос към по запознатите - с новооткритите 25 места за набор 2007 в   ОДЗ Жар Птица в Подуене - изобщо не ми е ясно как ще стане класирането - значи първите 13 деца в списъка са с най-голем брой точки останали до 100 номер са с 8.2. От тук и моя въпрос - от тези с 8.2 някой са си с номер 090522, а други са примерно 091214-ХХХХХХХХ - на тези вторите пак ли ще бъде теглен номер като са в гранична група? Или с предимство са тези които са с номер 090522 ???

Ариа е обяснила. Проблем ще е само ако тези с по-късните номера са с повече точки, защото тогава се изстрелват отпред. Успех   bouquet

# 895
  • София
имате ли представа директорите на кои градини участват в комисията по теглене на жребии,преди ги пишеше в сайта но сега не ги намирам

# 896
ЗДРАВЕЙТЕ!Искам да ви попитам( съвсем добронамерено нищо че съм "гост") ... моето дете като е родено октомври 2007 кога ще бъдем допуснати да кандидатстваме в системата за ДГ ?
БЛАГОДАРЯ  bouquet !

# 897
Когато я отворят системата,евентуално другия месец.Сега можете да се регистрирате и да направите профил на детето,а кандидатурите когато отвори системата.

# 898
  • София
При тегленето на жребия в момента няма комисия в състав, което за мен беше един от абсурдите и го поставих като въпрос.Май решението беше, че ако има желаещ който да присъства на жребия да се свърже с ИСОДГ, защото няма възможност да присъстват много хора.

# 899
Съжалявам, че пак не по темата, но понеже мен сте цитирали да кажа... аз не съм против това хората да живеят където им харесва... съгласна съм с вас във всяко едно отношение... казах кое мен лично ме дразни... да се казва колко отвратителен бил града, мръсен, задръстен и т.н. (не че не е такъв)... Всеки има избор, нали? За това ставаше дума...
Аз си обичам София и затова не съм отишла в друг град... ако не я обичах нямаше да съм тук...

Общи условия

Активация на акаунт