СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 275
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Да и аз се зачудих защо при развод се дават 3 т. , но наистина си мисля, че е само при отнемане на родителски права:Дете с неизвестен родител или с родител с отнети родителски права - 3 т.
За отнети родителски права:

Определя се по заявление в ИСОДГ.

За да заявите, трябва да посочите родителя, чиито родителски права са отнети. Ако не е създаден профил за този родител, трябва да го добавите.

При записване трябва да предоставите съдебно решение за отнети родителски права.
Според мен не е възможно при разведени родители на всяко дете да се дават по 3т.Ей ако е така още днес се развеждам(фиктивно) с мъжа ми  Joy

# 916
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

"За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. " от http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5680509.html
Това не са баби и дядовци, а млади хора с деца. Още един довод да подкрепя горното мнение, което съм правила многократно.

Ами направи си тогава татуировка с пречупен кръст на рамото и с другите мами родени в София си направете движение, което ще се стреми към чиста раса от хора родени в София. Напишете си и книга, може да използвате "Моята борба" на Хитлер за помагало. После уший на мъжа ти бяла перелина и бяла качулка с дупки за очите и го прати да пали чучела на "провинциалисти" посред нощ. А когато детето ти се прибира вкъщи го посрещни с вдигната дясна ръка и му кажи "Хайл".

При записване трябва да предоставите съдебно решение за отнети родителски права.
Според мен не е възможно при разведени родители на всяко дете да се дават по 3т.Ей ако е така още днес се развеждам(фиктивно) с мъжа ми  Joy

Наистина 3 точки се дават за "баща неизвестен" или при отнети със съдебно решение родителски права. Ако родителите са разведени или живеят без брак не се дават 3 точки.

# 917
моят казус е такъв: в края на януари щерката навършва 2г6м и аз трябва да си променя статута. Доколкот разбирам, имам няколко възможности:
    * да се регистрирам като безработна (няма възможност да запазя работата си) за полагащите ми се 4 месеца - това дава ли точка някаква, нали от Бюрото по труда биха ме осигурявали?
    * да търся работа (но как да го направя, като няма кой да гледа детето???), евентуално на 4 часа? - това дава ли заветната точка за работещ родител?
    * да ме назначат в някоя фирма на хартия - проблемът ми е, че ми леко непосилно да стоя вкъщи с детето (поради липса на алтернативи) + да си плащам осигуровките, а сме 4 човека на една заплата;

Неяснотата по отношение на критериите в предстоящата кампания 2010-2011 ме тревожи. Какво бихте ме посъветвали? предварително благодаря!

# 918
  • София

Имаш и други възможности.
За тези 2 г. и 6 месеца си натрупала ... 60 работни дена - или това са близо 3 месеца - платен отпуск. Ако така или инак ще напускаш и не държиш да запазваш някакви по- специални отношения с работодателя - длъжен е да те пусне за тях.
Но по- добре първо се опитай да го "изработиш" да ти даде полагащите се - за които, обаче, не е длъжен работодателя да те пусне - 30 работни дни (към месец и половина) неплатен отпуск. Ще трябва да си плащаш само здравни за този период. И после да поискаш и натрупания платен отпуск. Ако не друго, това ще ти даде още 4 месеца и малко отсрочка...

# 919
  • София
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

"За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. " от http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5680509.html
Това не са баби и дядовци, а млади хора с деца. Още един довод да подкрепя горното мнение, което съм правила многократно.

Ами направи си тогава татуировка с пречупен кръст на рамото и с другите мами родени в София си направете движение, което ще се стреми към чиста раса от хора родени в София. Напишете си и книга, може да използвате "Моята борба" на Хитлер за помагало. После уший на мъжа ти бяла перелина и бяла качулка с дупки за очите и го прати да пали чучела на "провинциалисти" посред нощ. А когато детето ти се прибира вкъщи го посрещни с вдигната дясна ръка и му кажи "Хайл".

Това изказване пък обижда мен.  Crossing Arms Персонално. Понеже не аз, а баща ми, баба ми, майка й... и така до към 16 век са родени в София.
И съм твърдо против поставянето на каквито и да било ограничения в предвижването на хората, в избора им на място за живеене, на работа или... каквото и да било друго, ограничаващо Конституционните права.
Но пък поставянето ми в куЮпа на "софиянките, дето не щат други край тях" ме обижда... изобщо, нужно ли е да се поставят етикети така?

# 920
  • София

Знам, че не си глупава.
Тогава защо се правиш на сляпа?
Да, в моето детство имаше Софийско жителство.
Имаше, обаче, също така и Централно Планиране.
А то означава, че работните места не възникват по естествен път следвайки пазарния принцип, а биват определяни по целесъобразност. И че по провинцията няма безработица, няма ниски доходи, а по- скоро точно обратното. Е, вярно, и кина няма, но пък няма и нужда от ключалки. Има спокойствие и сигурност, има работни места, които са осигурени и неотменни, има доходи, които са сигурни, неотменни и... с размер, гравитиращ о/о средния - а нерядко и над него.
Няма такова нещо като избор на работа. Работи се "по разпределение". С други думи, няма такова нещо като тази работа не ми харесва, този колектив ме смазва като присъствие или имам нужда от промяна. Работиш там, където си била сложена, до живот - е, не, до пенсия, освен, ако някой чиновник не прецени, че е време да те премести - в който случай също не се допитва до твоето мнение, а просто те слага на новото място - независимо искаш или не.
Не знам дали това толкова много ви е харесвало - още повече, че не сте го преживели, а само сте чували разкази, очевидно - частични и поразкрасени - за това време, но аз лично нямам никакво желание или намерение да се връщам там.
Може би понеже съм доста по- дърта от повечето потребители на форума... имам доста ясни и подробни лични спомени от Онова Време, Когато... и те не сочат по никой начин нуждата от връщането му.

# 921
  • София
Момичета, влизам с един очевидно тъп въпрос, но за да не стане гаф ще питам  Blush
Детето ми кандидатства за ясла. Аз съм по майчинство. Обаче в падащия списък няма опция "майчинство", а  "отпуск за гледане на дете". Това равнозначно ли е? И ако да, като го променя на "отпуск за гледане на дете", после трябва ли все пак да попълвам местата с данните за фирмата, която ме осигурява? Дано да сте ме разбрали  Peace

Боже, сега като попрочетох, тук наистина са големи страсти.
Няма начин да не изкоментирам поста за поне 10 годишна адресна регистрация. Аз съм родена в София, но по стечение на обстоятелствата съм израснала в провинцията. Имам собствен апартамент в София. И тогава да взема да апелирам, че за кандидатстване всеки да си носи нотариалния акт на жилището си. Така де, какво ми пука за другите  ooooh! Всеки си гледа от собствената камбанария, но чак пък такива крайности.

# 922
катяАБВ, много ти бладодаря за предложенията, ще питам във фирмата  Hug

# 923
  • Банкя
Момичета, влизам с един очевидно тъп въпрос, но за да не стане гаф ще питам  Blush
Детето ми кандидатства за ясла. Аз съм по майчинство. Обаче в падащия списък няма опция "майчинство", а  "отпуск за гледане на дете". Това равнозначно ли е? И ако да, като го променя на "отпуск за гледане на дете", после трябва ли все пак да попълвам местата с данните за фирмата, която ме осигурява? Дано да сте ме разбрали  Peace
Доколкото аз съм запозната, платеното майчинство е до 1год. на детето, след това е "отпуск за гледане на дете". Твоето дете още ли няма годинка? Peace

Това вместо запис и оставам чакаща новите критерии за 2010/2011. Wink Hug

# 924
  • София
Моля Ви момичета,това с Софиянци и Провинциалисти е една игра от която губят само децата ни.Те вече започнаха да коментират с злобни забележки това което казваме пред тях на висок глас.Да внимаваме повече,те разбират повече отколкото ние си мислим и не могат да разберат също толкова от нюансите които ние влагаме. Създаваме чудовище от което ще си патят те.Та да внимаваме ми е мисълта. bouquet
За чистите ясли в повечето от тях ще се обяви списък на входовете на яслите на 01.06.2010г.За яслата на бул.,,Св.Наум,, и на ул.,,Майор Томпсън,,съм сигурна.
И друго да попитам-ако се върна от майчинство преди да ми е изтекла 2-та година могат ли да ме съкратят?Ако някой знае ще съм благодарна.

# 925
  • СОФИЯ
Доколкото аз съм запозната, платеното майчинство е до 1год. на детето, след това е "отпуск за гледане на дете". Твоето дете още ли няма годинка? Peace

Това вместо запис и оставам чакаща новите критерии за 2010/2011. Wink Hug

КТ
Отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст (Загл. изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г.)
Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.

"Майчинство" просто е навлязло разговорно.

# 926
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/13/fandykova-stroi-zabavachki-z … ca-v-sofiia.84052
Вече съвсем се обърках...новите такси приети ли са или не са...

# 927
Кати, с теб по много въпроси сме били на коренно противоположни позиции, но не мога да не ти изкажа най-искрените си поздравления за послените два постинга  bouquet

# 928
  • СОФИЯ
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/13/fandykova-stroi-zabavachki-z … ca-v-sofiia.84052
Вече съвсем се обърках...новите такси приети ли са или не са...

Изм и доп в наредбата не са гласувани от СОС и няма да се гласуват на сесията на 14.01, з до тогава няма да е изтекъл 14дн срок по чл.26, ал.2 ЗНА. За да спазят закона ще остане за следващата сесия. Иф ми е абсолютно достоверна, бях вчера на комисията по бюджет и финанси. На ниво комисия га гласуваха без изобщо да го обсъждат. Предполагам днес ще мине така безпрепятствено и през нормативната комисия.

Сън в лятна нощ, в подфорума на СНБМ има тема по въпроса. Погледни там, че не ми се рови как беше по КТ. За държавните служители закрила има само при отпуска за бременност и раждане. Т.е. при този за отглеждане на дете до 2г. възраст тц закрила.

# 929
  • София
Благодаря.Отивам да ровя и ще кажа после и за другите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт