СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 270
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 840
  • София, под Карлсон
Истината е, че просто всички дечица трябва да са си на детска градина и да не ги делят по милион и един критерия.

Peace

Привет и за много години!
Аз пак ще кажа, че според мен всеки критерий е дискриминационен. И аз искам точка за детска ясла, но понеже и там има недостиг на места, не успяхме да влезем. Докато има толкова голям проблем с местата винаги ще съществуват поне две противоположни гледни точки по всеки един критерий- всичко зависи от коя страна си.

# 841
Абсолютно!

А по повод изказванията на Й.Ф., Б.Б. и т.н., защо някое издание не изиска и не публикува списък на тези 16-17 градини? Нови построени такива!

# 842
Здравейте, всички
и аз се включвам в лудницата около кандидатстването за детски градини, и аз чакам с нетърпение дали и как ще си получим едната точка за яслата (поне като дават).
Така че ще следя темата и ако имам нова информация ще я споделя Wink

# 843
  • София
Момичета имам един въпрос. Ако сега ни приемат в ОДЗ, от кога тръгва детето на ясла? Става въпрос за следното - откриват нова яслена група в едно от ОДЗ-тата в квартала. То шанса ни е никакъв, но все пак да ви попитам. Hug

# 844
  • София
Би трябвало от момента на сформиране на групата, което предполагам че ще стане още след първото класиране.
Успех!

# 845
Момичета имам един въпрос. Ако сега ни приемат в ОДЗ, от кога тръгва детето на ясла? Става въпрос за следното - откриват нова яслена група в едно от ОДЗ-тата в квартала. То шанса ни е никакъв, но все пак да ви попитам. Hug

След като откриват нова група, значи би трябвало да тръгне веднага след приема, не би трябвало да ви задържат до есента.

# 846
  • София
aria_82 и инсп. Гаджет много ви благодаря за отговорите!!! Hug Hug Hug
Точно така е както вие казвате. Peace Сега се обадих на директорката и каза, че веднага почват децата. Аз обаче съм планирала да го давам септември, дотогава имам възможност да го гледам, и не ми се иска да пропусна този моменти Heart Eyes. Ще му махна кандидатурата, ако може пък някое друго детенце да влезе.

# 847
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

# 848
Ти си като кон с капаци и виждаш само това,което искаш да видиш явно.Защо обаче родителите трябва да плащат за тези неуредици с гражданството?Хората,дошли да живеят и работят в София плащат данъци в София и заслужават децата им да растат тук,а не на 400км при някоя далечна роднина,защото тук за тях според такива като теб нямало място.Или искаш да кажеш,че хората,живели по-дълго от 10 год.тук плащат по-високи и данъци и заслужават повече?
Сравненията с едно време ми се струват също доста глупави-тогава е имало работа навсякъде...или мислиш,че хората идват да живеят тук,защото ги кефи мръсния въздух,осраните тротоари,разбитите улици и всички останали екстри?

# 849
  • София
Е изказването ти е меко казано крайно.Аз не съм от София-да повече от 10 години съм в столицата и не считам, че трябва да има граници -световни пък камоли държавни.То по света навсякъде хората са съсредоточени основно в най-големия град поради факта, че в него е най-голяма реализацията.Плащам си данъците наравно с всички коренни софиянци именно тук.А като не те интересува безработицата в провинцията не се изказвай, защото не знаеш какво е висшист с 2 висши образования, който се е върнал в "тъпия си" провинциален град след завършването си да взима заплата 400 лв.

# 850
  • София, под Карлсон
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!
Няма никакъв смисъл да те нападаме, защото и ти като повечто тук-пишещи си засегната от нашия проблем. Но просто бих искала да ти "отворя очите" (ако ми позволиш, разбира се). За себе си си права, но не това е решението. Не е нормално като млад човек в тези времена на глобализация да разсъжаваш като в рамка. Но те разбирам, и това е последица от всички ненормалности, които се случват в нашата татковина. Всички се борим и се радваме, че най- после светът (в частност големия град) е отворен за нас и това би трябвало да е прекрасно. Но битовизми като местата в детските градни ни изправят едни срещу други, на заслужили и по- малко заслужили. А истината е, че всички тези процеси бяха изкуствено предизвикани, а на хората които направиха така, че половин България да се изсипе в София въобще не им пука за моя и твоя проблем. Така че по- добре насочи отрицателаната си енергия именно към управниците ни, а не към хората принудени да "гурбетчийстват" в София. Защото съм убедена, че ако имаха избор поне половината нямаше да бъдат тук.  Wink

# 851
Здравейте!
Искам да попитам кога ще обявят критериите и свободните места за родените през 2009 г.?

# 852
Здравей, Грийн Айс! Всички се питаме това и засега отговор няма. Единственото ясно е, че няма да има генерални промени в системата. УСПЕХ!
За приетите в "Слънчево зайче" - днес пак говорих с директорката и яснота за откриването на ОДЗ-то още няма Sad Фирмата не е приключила с ремонта и продължаваме да чакаме. Моля ви, ако някой научи нещо ново да го сподели тук  Hug

# 853
# 854
  • София
много са я вдигнали  Shocked Ама ако се подобри и качеството на грижите за децата няма да е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт