СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 74 380
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И в моя квартал знам за деца с връзки приети въпреки скапаните им класации и тъпият им сайт!!!! И това са деца на хора с много възможности, които без проблем биха си позволили да запишат детето си в частна градина, а защо го бутат в държавна??!! За нас по-обикновените хора, колкото  и да ни е невъзможно, алтернативата,ако не ни приемат в ясла е частна градина,защото не мога да си позволя да плащам на гледачка по 800лв на месец,за да тръгна на работа, а аз тряБва да започна на всяка цена,  но виж 400лв ми е по-възможно като вариант за частна ясла!! Confused

Бавачка е 400 - 600. Също колкото и ЧДЗ.

# 331
Ох, отново да питам нещо...

В сайта за градините пише, че който живее на границата между столични райони може да посочи повече от един район, но как да направя това, след като района ти се определя от падащо меню? И няма, поне не знам как, опция за повече от един район?

Тъй като сме в самия край на един район, близките ми градини са в два други, а за нашия трябва да ползвам транспорт; но губя не знам колко точки от това, че посочвам градини, които не са ми в района, така е, нали?

# 332
Здравейте, мили мами, моята дъщеря е на 1 год и 3 месеца. Влизах в сайта за записване, но нищо не разбрах, освен, че записванията за 2010 г ще започнат от 4 февруари. Правилно ли съм разбрала. По-рано не мога ли да я запиша? Всички места ли са заети? Изобщо как стоят нещата с тези записвания и как да се рагистрирам в сайта. Благодаря!

# 333
danilusi в момента са текущи класиранията. Можеш да си избереш ОДЗ-та, в които искаш детето ти да кандидатства. Може да бъде класирано и преди септември 2010г.,  всяка събота има класирания. Лошото е, че в 2008 набор вече няма никакви незаети места и едва ли ще успеете. Освен ако не сте с много точки, и някое дете от 2008 набор не се отпише /казват, че чудеса стават по Коледа/  Joy

# 334
Инсп. Гаджет, благодаря за отговора, аз съм регистрирана, бяхме приети от септември 2009г. но се отказахме, защото мислех, че ще е много малка. Сега съжалявам. И сега ни няма в списъците и не знам как пак да я запиша. С 8.0 точки бяхме. Иначе ни има в системата. Някои ако може да помогне.

# 335
Инсп. Гаджет, благодаря за отговора, аз съм регистрирана, бяхме приети от септември 2009г. но се отказахме, защото мислех, че ще е много малка. Сега съжалявам. И сега ни няма в списъците и не знам как пак да я запиша. С 8.0 точки бяхме. Иначе ни има в системата. Някои ако може да помогне.

Добави наново кандидатурите. Лошото е, че ще е с новата дата на кандидатстване, така че ще отидете най-отзад, след децата със същите точки като вашите.

# 336
Благодаря ти отново, точно така и стана. Вече сме последни. А за септември дали имаме някакъв шанс?

# 337
  • София
Ох, отново да питам нещо...

В сайта за градините пише, че който живее на границата между столични райони може да посочи повече от един район, но как да направя това, след като района ти се определя от падащо меню? И няма, поне не знам как, опция за повече от един район?

Тъй като сме в самия край на един район, близките ми градини са в два други, а за нашия трябва да ползвам транспорт; но губя не знам колко точки от това, че посочвам градини, които не са ми в района, така е, нали?
За районите не съм наясно как могат да се посочат два, ако искаш питай в обратната връзка.
Иначе ако кандидатстваш в съседен район губиш 0,1т. обикновено /и то ако градината е посочила местоживеенето в района като допълнителен критерий - доп. критерии са описани в страницата на конкретната градина/, но понякога именно без тази мижава 0,1т. шанса е никакъв.

# 338
  • гр.София
 Какви са новините от днешната среща в Общината?

Вече сме последни. А за септември дали имаме някакъв шанс?

А отново ли са ви начислили 8 т. за първо желание ?
 Тежка е ситуацията с приема в яслените групи.
 Януари е съвсам близо-защо не пробваш и с чиста ясла? 

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 20:14 от blanc

# 339
  • СОФИЯ

...

Няма да има допълнителна точка за преместване. Тя ще се обсъжда пак при новия регламент. Ще има и др изм и доп в наредбата, текстовете с промените ще бъдат качени в сайта на СО. За таксите нищо конкретно не казаха.

# 340

...

Няма да има допълнителна точка за преместване. Тя ще се обсъжда пак при новия регламент. Ще има и др изм и доп в наредбата, текстовете с промените ще бъдат качени в сайта на СО. За таксите нищо конкретно не казаха.

Е че какво да кажат - ще го кажат след окончателните резултати от анкетата.

# 341
  • нейде там, където ....
Здравейте!
Днес ще подам сигнал чрез виртуалното деловодство в Общината, но искам да кажа и тук, ако може представители на родителски организации да проверят какво става в ОДЗ 29.
Както сигурно много от пишещите помнят, там бяха сформирани 2 групи за деца набор 2006 по никое време. Есента имаше още една група, сформирана от децата от яслената група. През цялото време в сайта на градината имаше нулев прием за деца от набор 2006, след запълването на двете групи през януари тази година.
След началота на учебната година, групите "набъбнаха" с по 2-3 дечица, без да са обявявани места в ИСОДГ! Така и не получихме обяснение от директорката от къде и как. Но най-странното е, че в момента в сайта на градината има обявени 19 места за прием септември, от които 7 (седем) записани! И 12 за следващо класиране. Нова група обявена няма, децата са по над 25 във всяка група. Ако се разгледат предишни класирания, няма никъде класирани деца за градината, през сайта! Там пише, 11 класирани, 7 записани, 4 отказани. Кога и как е направено класирането, след като не е имало обявени свободни места?
И кой контролира броя на децата в групата?
Единственото обяснение от директорката е свързано с делегирания бюджет на градината и че за това трябва да приема повече деца. Призовава ни да влезем в положението на родителите, които чакат децата им да бъдат приети. От администрацията намекват на родителите, че всякакви опити на родителите в посока ограничаване на нарастването на групите щели да останат без последствия.
Хубав ден на всички!
Аз не съм сигурна.

# 342
  • гр.София
 jd,добре си спомням,че имаше обявен прием в 29 -о. И намерих ето това в раздел Новини, от 24.10  -Увеличение на свободните места...
 http://kg.sofia.bg/?page=news&id=302
 Тук има 7 места.
 Нямам време сега да проследя,имало ли е още. Hug

Сання, Ели,мерси Hug
 Тук сме свикнали на обширни сводки след срещите, но и това е нещо.

# 343
  • София
Флучия видях твой пост по-назад, в който си писала, че за набор 2008 през 2010г. ще се открият още места. Имаш ли някаква информация директно по райони?
Ние кандидатстваме от тази година, засега безуспешно, но решихме, че ще го дадем на ясла септември 2010. Записах на първо желание едно одз, което ни е по-далеч. Тогава се подведох по това, че обявиха повече места там, които в последствие изчезнаха.  Rolling Eyes Сега за там имаме преден входящ номер, а за близкото ни одз не.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 12:24 от aleksa_sm

# 344
  • СОФИЯ
  ...
 Сання, Ели,мерси Hug
 Тук сме свикнали на обширни сводки след срещите, но и това е нещо.

Това е същността. Присъства и една мама от тази тема /сори не й помня ника, а име да цитирам май не е редно/ и остана до края. Жалбите този път не бяха много. Пак основно неаргументирани или недоказани с никакви документи /основно изтъкват лошо финансово състояние, здравословни проблеми и пр, обстоятелства които не правят случая изключителен/. Обсъждаха се изм и доп в наредбата, но се реши да се направят писмено и остана за следващата среща - 18.12

Общи условия

Активация на акаунт