СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 092
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 780
Момичета, няма смисъл да се карате. Никоя не е виновна за несполуките на другите. Проблемът е общ и той е  единствено в липсата на места. Който и да влезе, ще е за сметка на някой друг и откъдето и да го погледнеш ще бъде несправедливо за тези които остават отвън, независимо по каква причина. Както нулиране на датите за тези които чакат от май месец миналата година, така и на тези които са предпочели да не се тълпят на опашка когато не са имали нужда от ясла само за да си пазят място.

Истина е че ако предварително е било обявено че датите за определен набор се запазват и за следващата кампания, то тогава опашките биха били значително по-големи и деца които сега се надяват да влязат защото са се придвижили напред в опашките, нямаше да са на същите позиции.

Между другото, по неофициална (все още) информация, СО смята да ни откаже достъп до договорите с ЕСПА, въпреки че по закон е длъжна да ни ги предостави. Защо ги притеснява да ги покажат - мога само да гадая. Надявам се и да си прочетат закона и да вземат все пак адекватно решение, но ми остава само да се надявам. Т.е. на тази сграда на практика скоро не може да се разчита да се ползва от простолюдието. За сградата в която имаше Социални грижи също няма актуална информация какво става. Преди поне се пишеше от време на време по нещо за развитието на казуса, но от месеци никой не го е споменавал.

Знам че е трудно всеки да пренебрегне личната си житейска ситуация, но аз винаги съм апелирала вниманието да се насочва към основния проблем. Докато той не се реши, няма да има повече или по-малко справедливо решение.

# 781
  • София
Между другото и аз като Мрън питах тук какво да правя и ме посъветваха да и подам молба ,но нямало реален шанс ,а една мама направо си ми каза,че няма да е редно при условие,че има дечица чакащи от година.Е радвам се ,че не съм кандидатствала,защото още не искам да я давам ,но както и на други мами и на нас ще ни се наложи.Момичета лошото ние си го правим,според мен при толкова незаети,пазени места сами себе си изяждаме.И аз не забелязах,особенно пълни стаи с мъници докато подавах молби в яслите.

# 782
Дидо е роден на 11.12.2008 и системата ми прие кандидатурата на 22.05.2009, понеже имаше обявен прием за набор 2008, ако на някого системата не е приела кандидатурата е било техническа грешка, а не декемвройското раждане.
Аз пък бих посъветвала, дори някоя да не е решила да пусне детето на 1 г на ясла да си кандидатства. До есента има време, ако детето се класира винаги може да освободи бройката и следващото да влезне. Ами може есента да стане нещо и да се окаже, че трябва спешно да се върне на работа например. Никой нищо не знае. Пк като дойде момента да се откаже, не приемам плащането на 1/2 такса или бележките за пазене на място Naughty, което ощетява други нуждаещи се реално.

Синчец има свободни места за 1 група, където са набор 2006. Това е текущ прием с други думи, а не 1 гр от идната есен, тогава ще са вече набор 2007. Сега се приемат деца, които през септември ще са 2 гр.
Звънях сега, но никой не ми вдига, за да попитам за подробности.

Някой попита след като не е прието детето и досега в Ясла, дали трябва пак да подава молба. Най-добре е да се отиде до яслата и да се види кой входящ номер са приели, къде е детето в листата на чакащите и да се подтвърди желанието за кандидатстване, за да не прескочат детето. Лично аз като подавах молба за сина ми говорих с директорката на Яслата и обясних, че племенницата чака и че времето ги притиска - намери й документите, написа си нещо и ми даде какви изследвания да прави майката. Така или иначе при класиране на 60 деца есента тя влизаше 100%, но настоявайки, че няма отказване и че живо се интересуваме, просто не бе нужно да чакаме класирането - казаха ни и дата за прием дори. Нали се сещате, че това е момента, в който стават едни такива фини размествания, и ако някоя е по-настоятелна или предложи пари /може, няма гаранция, че няма и шмекери/  ще измести последните в редицата като стой та гледай. Там няма компютъризирана система, за да има сравнителна чистота и прозрачност, всичко се въвежда на ръка и как да докажа, че има изписани 5 деца, а са приели 4 например.

# 783
  • София
Ели е апсолютно права.Деца набор 2008 и 2009 са много повече от предходните години,при положение ,че предходните все още чакат,за какво говорим по-дявола.
 newsm78-Може Чаено момиче,но аз така и не повторих.
Ееее в България сме все пак,какво очаквате.

# 784
Чаено момиче, Астарта, благодаря ви за отогворите. Аз със сигурност няма да я пусна тази година, ще си използвам майчинството, че не се знае на работа ако се върна как ще е. Мисълта ми беше, че ако кандидатстваме и стане някакво чудо  Laughing и ни приемат, а аз искам да изчакаме 1 година, то не ни се пази автоматично мястото следващата година. Нали? Прекалено хубаво би било иначе, да можем да кандидатстваме 1 година предварително. А за чистите ясли ще пробвам и сега, но просто ми се искаше да е ОДЗ.

# 785
По повод споделеното от Ели за казуса ЕСПА и пр., се сетих, че общината следизборно съвсем абдикира от форума! Уж щяха да подновят включванията като минат изборите. Явно г-жа Фандъкова така е затегнала юздите, че не разполагат с онези /теоретично/ 2-3 часа, в които ни замазваха очите.

# 786
Момичета извинявам се ако вече е задаван този въпрос, но аз все пак ще питам.
Има ли нов регламент за прием от тази година или оставаме на стария вариянт?
Дъщеря ми тази година трябва да е 2-ра група, но така и не успяхме да се класираме за 1-ва.За момента сме втори на опашката в ена ДГ и искам да знам това класиране ще се запази ли или май няма да имаме никакъв шанс ако всичко се почне отначало.

Много благодаря на всички предварително за отговорите   bouquet

# 787
Точно се чудех дали вече е взето решението за увеличение на таксите, и попаднах на това:
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/07/podpiska-sreshtu-uvelichavan … ni-v-sofiia.83706

# 788
  • София
В системата имам изчислени 5 точки,но имам и от 3 критерия по 0,1 те защо не се отразяват в общия брой на точките примерно да ми станат 5.1
Моля ако някой знае защо е така да сподели

Според Цветков може да се увеличат наемите на сгради на детски градини и ясли в София, които се ползват с друга цел.

нека се ползват за други цели пък децата ни да си чакат да ги приемат като няма места да освободят тези градини бе толкова ли е сложно за разбиране

# 789
Точно се чудех дали вече е взето решението за увеличение на таксите, и попаднах на това:
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/07/podpiska-sreshtu-uvelichavan … ni-v-sofiia.83706

Меко казано съм шокирана и отвратена от коментарите след статията Sick

# 790
Ели (Hrisa) надявам се искрено, че неофициалната информация няма се окаже вярна, особено на база недостига на места в Младост, ЕСПА да си остане в сградата, ще е направо кощунство.

# 791
Момичета, дайте съвети Hug Ние тази година ще кандидатсваме за първи път. Чета ви, че преценявате къде имате шансове и къде не  Simple Smile Дайте повече подробности. Погледнах класирането за деца набор 2008 за 61 и 65 ОДЗ, които са ни най-близо. И в двата списъка за чакащи има по 1, 2 деца с по 10 т., а болшинството са с 8,3 или 8,2. Ние дотук събираме 8,2 точки. Имаме ли изобщо шансове и как да ги "преценя". Тези о,2 стотни ги слагам, защото и в двете ОДЗ имат ДК местожителство в района и 2-ма работещи родители. Нямаме друго дете в ОДЗ нито пък рода сред служителите т.е. сме в положението на 95 % от кандидатите. Приемам предложения всякакви Simple Smile

# 792
  • СОФИЯ
Ели (Hrisa) надявам се искрено, че неофициалната информация няма се окаже вярна, особено на база недостига на места в Младост, ЕСПА да си остане в сградата, ще е направо кощунство.

От СНБМ няма да допуснем да ни замажат очичките. Развитие ще има.

# 793
  • София
Казвайте да помагам за ЕСПА и аз.Поне мога да се консултирам с адвокат дали имат законово основание да отказват достъп(макар че предполагам,че  вече сте се консултирали)?

# 794
  • София
....
Истина е че ако предварително е било обявено че датите за определен набор се запазват и за следващата кампания, то тогава опашките биха били значително по-големи и деца които сега се надяват да влязат защото са се придвижили напред в опашките, нямаше да са на същите позиции.

...
Toва е всичко, което исках да изясним  Peace
Кое е справедливото не за всяка една от нас, а по принцип - е очевидно!!!

Общи условия

Активация на акаунт