СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 708
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 795
  • София
В системата имам изчислени 5 точки,но имам и от 3 критерия по 0,1 те защо не се отразяват в общия брой на точките примерно да ми станат 5.1
Моля ако някой знае защо е така да сподели
Защото сте кандидатствали в градина, която не е избарала въпросните 3 доп. критерия, по които имате допълнителни по 0,1т. Имаше набор от доп. критерии, ръководството на градините само избира кои да въведе. Доп. критерии са обявени на страницата на самата градина.

Момичета, дайте съвети Hug Ние тази година ще кандидатсваме за първи път. Чета ви, че преценявате къде имате шансове и къде не  Simple Smile Дайте повече подробности. Погледнах класирането за деца набор 2008 за 61 и 65 ОДЗ, които са ни най-близо. И в двата списъка за чакащи има по 1, 2 деца с по 10 т., а болшинството са с 8,3 или 8,2. Ние дотук събираме 8,2 точки. Имаме ли изобщо шансове и как да ги "преценя". Тези о,2 стотни ги слагам, защото и в двете ОДЗ имат ДК местожителство в района и 2-ма работещи родители. Нямаме друго дете в ОДЗ нито пък рода сред служителите т.е. сме в положението на 95 % от кандидатите. Приемам предложения всякакви Simple Smile
За детенцето от лентичката ли питаш? Ако е така - кандидатствате по стария регламент, който е по време, не по точки.

# 796
  • София
В системата имам изчислени 5 точки,но имам и от 3 критерия по 0,1 те защо не се отразяват в общия брой на точките примерно да ми станат 5.1
Моля ако някой знае защо е така да сподели
Защото сте кандидатствали в градина, която не е избарала въпросните 3 доп. критерия, по които имате допълнителни по 0,1т. Имаше набор от доп. критерии, ръководството на градините само избира кои да въведе. Доп. критерии са обявени на страницата на самата градина.

Момичета, дайте съвети Hug Ние тази година ще кандидатсваме за първи път. Чета ви, че преценявате къде имате шансове и къде не  Simple Smile Дайте повече подробности. Погледнах класирането за деца набор 2008 за 61 и 65 ОДЗ, които са ни най-близо. И в двата списъка за чакащи има по 1, 2 деца с по 10 т., а болшинството са с 8,3 или 8,2. Ние дотук събираме 8,2 точки. Имаме ли изобщо шансове и как да ги "преценя". Тези о,2 стотни ги слагам, защото и в двете ОДЗ имат ДК местожителство в района и 2-ма работещи родители. Нямаме друго дете в ОДЗ нито пък рода сред служителите т.е. сме в положението на 95 % от кандидатите. Приемам предложения всякакви Simple Smile
За детенцето от лентичката ли питаш? Ако е така - кандидатствате по стария регламент, който е по време, не по точки.

ясно те повечето са въвели критериите за роднина работещ в сферата на образованието или ако има братче или сестричка в същата детска(но ние нямаме такива) мисля че за тези допълнителни критерии говориш
[/color]

# 797
  • София
Да, Анелка, за тези доп. критерии става дума. Тук-там градините са си избрали и месторабота и местожителство в района, както и породени деца.

# 798
Ника, това ни е баткото и той си ходи на предучилищна в ущилище. Имаме бебе родено април 2009, но още не съм му сложила лентичката Laughing Той ми е проблема. Така че със сигурност сме по точките

# 799
  • София
Хрисчо, със точките сте, да.  Laughing Общо взето тази година борбата за места за 2009 набор ще е безмилостна, защото ще са най-малко.
Шансове засега не можеш да прецениш по никакъв начин. Като започне кампанията, като се наредят опашките, тогава вече ще си прецениш шансовете.

# 800
  • София
Да, Анелка, за тези доп. критерии става дума. Тук-там градините са си избрали и месторабота и местожителство в района, както и породени деца.
а, ето това мислех да питам. Искам 62 ОДЗ да ни е първи избор и се чудех дали трябва да си сменям личната карта, защото по адрес се водя в Изток и там мислех да са ни другите градини по избор. На тази първата, няма такъв допълнителен критерий.

# 801
Точно се чудех дали вече е взето решението за увеличение на таксите, и попаднах на това:
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/07/podpiska-sreshtu-uvelichavan … ni-v-sofiia.83706

Меко казано съм шокирана и отвратена от коментарите след статията Sick

Което те шокира толкова? Хората в малко по-груб вид ви казват който иска деца да си ги гледа иплаща! Дори така ще плащаш само половината от реалната сума и 2милиона софиянци пак ще ти гледат детето!Откъде накъде? Който не му отърва на частна детска градина да го видим колко ще плаща там....или сам да се оправя. Но не на гърба на софиянци да се прави на родител!

# 802
  • СОФИЯ
Казвайте да помагам за ЕСПА и аз.Поне мога да се консултирам с адвокат дали имат законово основание да отказват достъп(макар че предполагам,че  вече сте се консултирали)?

Благодаря, но сме наясно с всичко. Ели има опит с ОИ, а аз съм юрист. Ще иф как се развиват нещата.

# 803
O, гости имаме, няма проблем - празник е и гостите са добре дошли, нали така.
Аз бях гласувала в анкетата да е между 50 и 60 лв. Гледам имало някакви, които са гласували да е над 100 лв, малко ми е множко да ви кажа, и според мен не са с всичкия си. Ако видите при социалните какви са праговете, за взимане на помощи, ще излезне, че градината ще бъде по-скъпа от минималния праг на издръжка а човек на месец, ами не е нормално.
Не виждам за какви подписки има идея, при положение, че 60 лв са 2 пакета памперси на месец, което ще рече, че с/у 60 лв получаваш терен, грижи, храна и консумативи като вода, ток , отопление. Ами без пари не може. ooooh! Само щеше да е по-добре ако повишаването на цената е свързано с повишение на заплатите, за да има реално някакво благо за хората, които гледат и възпитават, обучават децата ни. А че на филиите с лютеница масло няма да се намаже е друг въпрос....

# 804
Точно се чудех дали вече е взето решението за увеличение на таксите, и попаднах на това:
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/07/podpiska-sreshtu-uvelichavan … ni-v-sofiia.83706

Меко казано съм шокирана и отвратена от коментарите след статията Sick

Което те шокира толкова? Хората в малко по-груб вид ви казват който иска деца да си ги гледа иплаща! Дори така ще плащаш само половината от реалната сума и 2милиона софиянци пак ще ти гледат детето!Откъде накъде? Който не му отърва на частна детска градина да го видим колко ще плаща там....или сам да се оправя. Но не на гърба на софиянци да се прави на родител!

Госте, мога да ти отговоря с подобаващ на твоя тон, но реших, че с гости, които дори нямат доблестта да застанат зад мнението си с пседвдоним, какво остава с името си, няма да се занимавам. Хайде, остани си със здраве ooooh!

# 805
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838617_sofiia_namaliav … etski_gradini_no/

Парите за нови детски градини намаляват, а децата с всяка година се увеличават. Вижда се, че в общината имат дългосрочна визия....

# 806
  • София
А после колко хубаво било, че имало бум на разждаемостта.Абе неуредена държава момичета.

# 807
  • София
Ще ми помогнете ли с малко информация - тази година ще има ли друг начин за прием или пак остава същия - чрез класиране в интернет. Детето ми е набор 2007 г., миналата година кандидатствах за ясла /само в ОДЗ/, но не е приета до момента, сега какво да правя - да прибавя и всички ЦДГ към избора си ли? Ако се променя начина за прием, кога ще стане ясно това? Благодаря предварително!  bouquet

# 808
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838617_sofiia_namaliav … etski_gradini_no/

Парите за нови детски градини намаляват, а децата с всяка година се увеличават. Вижда се, че в общината имат дългосрочна визия....
Kikimora1, спрямо коя година парите намаляват? Таксата се увеличава спрямо досегашната, но парите спрямо миналата ли? Ако през изминалата са налято да кажем 50 млн, защото са стартирали строежи и са направени ремонти, то тази е нормално да са по-малко, за да се завършат строежите. Аз така си го обяснявам. Ако няма терени, които да се определят за строеж и да се стартира, за какво са пари за строежи? Това казват всеки път - няма терени. Аз не бих искала пари за ремонт на жилище, което не съществува. СО има много нужди, ако няма как да се строят градини, има много други дупки за запълване. Това е. Кофти, ама факт.

Фандкова ще гостува на Росен Петров между дргото, сега видях реклама на предаването.

# 809
  • гр.София
 Чаено момиче,първият път,като споменаваше за вдигане на таксата,Фандъкова се мотивира с новите градини,които ще строи.
 Сега пък няма да строи градини.
 Преди време Дидиа писа,че в делегирания им бюджет годишната издръжка от 1480лв миналата година,тази е намалена на 1408 лв за дете.
 Не мога да знам,вярно ли е. Но нещо не пасва в картинката,нали?!

Искам 62 ОДЗ да ни е първи избор и се чудех дали трябва да си сменям личната карта, защото по адрес се водя в Изток и там мислех да са ни другите градини по избор. На тази първата, няма такъв допълнителен критерий.
Ако в 62-ро не си променят критериите,не ти трябва да си сменяш картата.

Olive,приемът си остава чрез интернет. Трябва да следиш в Новини,кога ще започне кампанията по кандидатстване.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 18:25 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт