СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 079
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Ох, тъпа ли съм, каква съм и аз вече не знам?!?  #Cussing out До сега се ровя и чета и тук, и в сайта и не мога да разбера няколко неща. Моля за помощ  Praynig Имам следните въпроси:
1. Каква е тази предварителната кампания, която започва утре? По какво тя се различава от "официалната кампания" и каква е целта на тези предварителни кандидатствания?
2. Защо да се зареждаме пред компютрите в 0,00 часа на 20.01 като фактор "време" вече не е от значение и не се отнася до предимства в приемането?  newsm78 Ника пише "Миналата година имахме месец и нещо от началото на кампанията до първото класиране. През цялото време можеш да си разместваш кандидатурите." Това още веднъж потвърждава, че няма нужда от такова бързане да си сред първите на 20.01, нали?
3. В същото време, обаче, споменавате разни ранни дати, които ама грам не разбирам какво означават.... Elichka_mama пише "тоест имаш си хубава предна дата, която ти дава предимство пред по-късно записали се", а Ника споменава за "ранна дата, която е от огромно значение". От значение за какво и какви предимства ти дава и кога? Явно все пак има значение времето, така ли?
Много съжалявам, ако въпросите са ми тъпи  Embarassed, но наистина ще съм безкрайно благодарна, ако някой ми разясни и получа малко компетентна помощ от вас. Благодаря предварително!
И само да вметна две думи за моя случай - детето ми е родено март 2009 и искам евентуално да го пусна септември 2010. В кандидатстването подреждам само ОДЗ-тата (демек без ЦДГ), нали? Или си ги пиша и тях на опашката, въпреки че сме доста малки за тях?  newsm78

Няма значение кога ще попълниш профила и кандидатурите - стига да е преди първия септемврийски прием (той не е септември, за тогава се отнася).
След това първо класиране, обаче, подреждането - резонно - става и по дата. Т.е. онези, които са последвали този съвет и са кандидатствали, без да имат намерение да пускат детето си от толкова рано, но са попълнили профили и кандидатури, ще се озоват преди други, които решат да започнат своето ходене по мъките в момента, в който реално биха се възползвали от тази общинска услуга.
ЦДГ системата няма да пусне да се попълни в кандидатурите толкова рано, спокойно.

# 1 231
  • София
Четох, ама май нещо не се ориентирах, съжалявам, ако задавам въпрос, който вече е изяснен  Embarassed

Та, детето ми е родено декември 2008, миналата година не сме кандидатствали за ясла, т.е. нямам входящ номер /генериран номер или както там се казва/ от миналия 22.05.
Сега искам да кандидатствам за 2 яслена група, обаче в градината, в която кандидатствам (всъщност във всички градини) има опашка от чакащи деца, за текущи класирания за 1 яслена.
Та въпросът ми е какво ще стане с кандидатутите на тези деца към датата на новото 1 класиране - те ще запазят ли входящият си номер от миналата година или ще получат нов, заедно с "новите попълнения" като нас, които ако в мометна активирам кандидатура, сме след тях на опашката, заради по-късната дата...

За съжаление това, че имаме батко в градината се оказва, че не е кой знае какъв бонус...0.1т, ама във всяка градина има по 10-тина деца с 9 и нагоре точки чакащи Sad

# 1 232
Mandarinka, още не се знае със сигурност дали ще нулират датите на набор 2008 от миналата година. Но е по-вероятно да го направят.

# 1 233
  • София
Астарта Много благодаря за отговора Hug

Имам и още една питанка

Аз и таткото на малката не сме женени но живеем заедно.
Той има дете на 5 г което посещава детска градина в младост. При положение че другото дете живее с майка си аз мога ли да я пиша като дете и да се възползвам за предимството в детското заведение което посещава? newsm78

Ами то е половин брат/ сестра на твоето... би трябвало?

Логиката на точката за брат/сестра посещаващо съответното ДЗ е да не се водят двете деца от едно домакинство към различни ДЗ.

Аха.
Е... не ми звучи смислено - но пък на мен изобщо допускането на каквито и да било кретирии не ми изглежда... конституционно - допустимо.

# 1 234
  • София
 Много благодаря на всички за отговорите и коментарите по моето питане Hug. Направих си извод, че за мен е най-добре да кандидатствам с набочетата ни тази година, за да имам по-голям шанс на текущите класирания около желаната от мен дата за тръгване на детето на ясла. Ние ще сме с малко точки, защото нямаме ниакакви предисмиства пред другите, та ще се борим от сега Laughing

# 1 235
  • София
И аз много благодаря на всички за коментарите.   bouquet  bouquet  bouquet Отговорихте на много от въпросите ми и вкарахте много яснота, въпреки, че пак не разбрах за какво точно се прави това предварително кандидатстване, ама както и да е...
Сега пък имам следния въпрос - има ли начин още от сега да разбера в кои ОДЗ-та имаме по-голям шанс да ни приемат (демек къде има повече места и по-малко наплив)? В сайта, като чукна на дадено ОДЗ виждам колко яслени групи имат (дали е така?) и мислех, че би следвало там в капацитет на групата да пише колко места ще има в групата, ама явно не е така.... Има ли например някакъв стандарт колко дечица са в 1 яслена група? И ако пише "Ясла 1, родени 2008г - 13, Ясла 2, родени 2007г. - 22" значи ли това, че имат две яслени групи? Ако не, къде има инфо по колко яслени групи има всяко ОДЗ? Ох, не знам - адски ми е объркано, шантава работа, ей!
Чакам отговорите ви и благодаря предварително!

# 1 236
  • София
Роси, засега никак не можеш да се ориентираш.
Като започне кампанията директорите обявяват свободните места, редят се опашките и чак тогава има някаква относителна ориентация.
За това от кой набор по колко деца ще се приемат си се взема решение в градината, обикновено от най-малкия набор приемат най-малко деца. Яслените групи са разделени по набори съвсем фиктивно, на практика наборите са смесени, няма само първа и само втора яслена група на практика.

Пример - сега в яслата са 2007 и 2008 набор. 2007 автоматично отиват в първа група, 2008 продължават в яслата. На мястото на 2007 се приемат и 2008 и 2009 по преценка на директорите /като 2009 ще бъдат съвсем малко места, както бяха миналата година за 2008/.

# 1 237
  • На края на вселената!
rossykv , не е важно колко яслени групи има, важно е колко места ще има за вашия набор.
В ОДЗ-то може да има две яслени групи, но децата не са разделени по набори в тях. Защото би било кошмар в едната да съберат малките бебета и лелките да се оправят с 25 бр полуходещи, неможещи да се хранят сами и прочие несамостоятелни бебоци. Зависи колко деца от двете групи са набор 2007, които отиват в първа група. Тези деца освобождават места в яслените групи. Зависи колко деца са 2008 и остават в яслата. Директорката преценява и обявява прием за 2010 год. тези свободни места още не са обявени в сайта, очаква се това да стане когато пуснат кампанията за кандидатстване за септември 2010.
Когато обявят свободните места, преценяваш къде в района има най-много места, къде ви е удобно. Дали има наплив можеш и сега са прецениш по опашките за ясла в тези ОДЗ-та.

# 1 238
  • София
Ника, Томасе   bouquet
Разгеле най-накрая да разбера тези първа и втора яслена група. Мислех си, че в първа яслена са най-малките, а във втората - по-големите. А то било мешано  Mr. Green Което все пак ни дава някакъв шанс, пък бил той и минимален.

# 1 239
Тази вечер ми е криво и тъжно. Приятелка ми сподели, че нейната племенница тръгва от понеделник на детска градина, благодарение на позната /дори не роднина/ учителка в ДГ. Как става това, като момиченцето е към 40-то място в списъка не зная. Зная обаче името на детето и детската градина, но не мога да предам доверието на приятелката си Sad

И всичко това става под влажните и топли погледи на учителите, директорите, леличките и прочие персонал на въпросната детска градина. По-точно с тяхното СЪучастие.

А, да, иначе те, учителите, били високо морални и си имат един критерий, който  дава право на децата им да влизат с предимство. До тук с аргумента как 3-те точки щели да прекратят нерегламентираното влизане с връзки.

# 1 240
Нали писах малко по-напред в темата как явно се плаща на лелки, за да казват че са баби на децата... явно наистина не искат да се докаже с документ роднинството Sad

# 1 241
  • гр.София
 Напротив. Трябва да искат акт за раждане на единия родител-този ,чийто родител работи в ДЗ   (когато става дума за баба-дядо).
 Описаната от кикимора конспирация може да се осъществи само в градината,в която работи въпросната леля (или учителка)-т.е. и детето да кандидатства там. Но пък една директорка да е толкова задължена на жена от персонала си,че да уреди детето ,като си затвори очите...
 Много странна история.
 Всъщност, вариантът е пари-пари и за директор и учител.

# 1 242
Регистрирахме се в тази онлайн система преди няколко дни. Бих желала да ви попитам кога почва таз кампания, кои са важните дати и срокове за следене.

Благодаря на всички предварително!!!

# 1 243
В крайна сметка, май набор 2009, ще кандидатства чак на пролет! newsm78
Интересно ми е, защо в смотания им сайт няма информация за тези важни дати?

# 1 244
Цитат на: Evita в Вторник, 19 Януари 2010, 09:40
      Цитат на: Франческа Салиери в Вторник, 19 Януари 2010, 09:34
          Това ми написаха от ИСОДГ. За това и сказах, че определено ще се заредя пред компютъра още от 7 сутринта.
А дали не трябва още от 0,00 часа на 20.01?
Ако записвах детето си,и аз бих седнала в този час
Франческа    bouquet

Да, ама - не. Поне към този момент не е отключен профила за набор 2009.
  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт