СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 075
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 290
Мама Миши, щом е в ОДЗ, автоматично си продължава в 1ва група, нищо не трябва да правите Simple Smile

# 1 291
  • София
Момичета, дъщеря ми навършва 3 години през март. Тя посещава 28 ОДЗ, в момента е в яслата. По сегашните правила при навършването на 3 годишна възраст би трябвало да напусне яслата. И къде ще отиде до сепември, може ли сега да кандидатствам да я прехвърлят от март първа група в градината, въобще какво да направим  newsm78 се чудя. И двамата с таткото работим и няма кой да я гледа.

Много ще съм благодарна на всички включили се!

До колкото ми е известно, от яслената група минава автоматично в градинската - не в деня на навършване на 3, а през следващия сезон (т.е. дотогава си посещава яслената група).

# 1 292
Момичета здравейте,

Аз съм от Х.Димитър и възлагам големи надежди за новата група 2007-ми в 69-то ОДЗ. Само чеееее, вече има 17 дечица с над 8.2 т.
Въпросът ми е от колко точки нагоре се водят деца до социален критерий и някой знае ли откъде мога да разбера каква е квотата за такива дечица. Засега са 9 с над 8.3 точки и както е тръгнало до петък може да станат общо 25.
Да знам дали въобще да се надявам....дъщеря ми е с масовите 8.2 т.

Мерси предварително!

# 1 293
Да ви питам и аз нещо, че не ми е ясно.Сега посещаваме ясла,май месец навършваме 3г. и сега започваме да кандидатстваме по ОДЗ и ЦДГ.Като въведа данните на детето тя е набор 2007 и излиза,че кандидатстваме за втора яслена група а всъщност нали трябва да кандидатстваме за първа група в детска градина.Има си обяснение сигурно ,но аз не достигам до такова

# 1 294
Момичета, дъщеря ми навършва 3 години през март. Тя посещава 28 ОДЗ, в момента е в яслата. По сегашните правила при навършването на 3 годишна възраст би трябвало да напусне яслата. И къде ще отиде до сепември, може ли сега да кандидатствам да я прехвърлят от март първа група в градината, въобще какво да направим  newsm78 се чудя. И двамата с таткото работим и няма кой да я гледа.

До колкото ми е известно, от яслената група минава автоматично в градинската - не в деня на навършване на 3, а през следващия сезон (т.е. дотогава си посещава яслената група).

КатиАБВ, какво имаш предвид под следващ сезон?

# 1 295
Незнам дали мога тук да си задам въпроса ,може и да не е  за тази тема, ако е така моля да ме извините предварително  Hug.

Някой знае ли защо след като имам регистрация в сайта за градините и яслите с профила на детето и данните на родителите , не ми излизат критерии и съответно точките, след като си запазвам всичко.

Дъщеря ми е родена на 13,01,2009 г, и е регистрирана по интернет още почти като новородена , да не би по-късно да пускат точките и съответно да мога да кандидатствам.

А това би ли попречило ,да отида на място и да подам документите си и да си чакам реда, или няма да стане , моля ви ако някой знае какво се случва точно да ми помогне.
Благодаря предварително.

# 1 296
под следващ сезон се има предвид следваща учебна година, т.е. от септември започват новите групи  Peace

# 1 297
  • София
Момичета здравейте,

Аз съм от Х.Димитър и възлагам големи надежди за новата група 2007-ми в 69-то ОДЗ. Само чеееее, вече има 17 дечица с над 8.2 т.
Въпросът ми е от колко точки нагоре се водят деца до социален критерий и някой знае ли откъде мога да разбера каква е квотата за такива дечица. Засега са 9 с над 8.3 точки и както е тръгнало до петък може да станат общо 25.
Да знам дали въобще да се надявам....дъщеря ми е с масовите 8.2 т.

Мерси предварително!

Както се оказа, може и да не става дума за социален критерий, а за деца на домакинката или градинаря в някое начално училище...  Rolling Eyes

# 1 298
  • Sofia
Дали не може задаващите въпроси, първо да хвърлят едно око на темата, че вече за хиляден път се задават едни и същи въпроси, на които е отговаряно за N-ти път.

# 1 299
  • София

КатиАБВ, какво имаш предвид под следващ сезон?

От септември.
Де да ги знам как се водят - не са учебни години, доколкото това все пак са детски ясли, какво ти там обучение, но са разделени на сезони - или кампании - подобно тези в началните училища - добре де, май почват от началото, а не от средата на септември, значи по- скоро като задочно учещите във ВУЗ.

# 1 300
  • София
Да ви питам и аз нещо, че не ми е ясно.Сега посещаваме ясла,май месец навършваме 3г. и сега започваме да кандидатстваме по ОДЗ и ЦДГ.Като въведа данните на детето тя е набор 2007 и излиза,че кандидатстваме за втора яслена група а всъщност нали трябва да кандидатстваме за първа група в детска градина.Има си обяснение сигурно ,но аз не достигам до такова

Защото кампанията - кандидатстването - за следващата година още не е започнала, сега има само текущи класирания.

# 1 301
  • София
Незнам дали мога тук да си задам въпроса ,може и да не е  за тази тема, ако е така моля да ме извините предварително  Hug.

Някой знае ли защо след като имам регистрация в сайта за градините и яслите с профила на детето и данните на родителите , не ми излизат критерии и съответно точките, след като си запазвам всичко.

Дъщеря ми е родена на 13,01,2009 г, и е регистрирана по интернет още почти като новородена , да не би по-късно да пускат точките и съответно да мога да кандидатствам.

А това би ли попречило ,да отида на място и да подам документите си и да си чакам реда, или няма да стане , моля ви ако някой знае какво се случва точно да ми помогне.
Благодаря предварително.

И тук причината е същата. Профилите още не са активни, т.е. не може да се кандидатства с тях, за '09.

# 1 302
Дали не може задаващите въпроси, първо да хвърлят едно око на темата, че вече за хиляден път се задават едни и същи въпроси, на които е отговаряно за N-ти път.

Нямам нищо против, но 87 страници ....,четох изборно и точно този въпрос не го срещам, моля за извинение, ако може да ми се помогне може , ако ли не здраве , щом се пращаме да си четем ...

# 1 303
Много благодаря.

# 1 304
Тази вечер ми е криво и тъжно. Приятелка ми сподели, че нейната племенница тръгва от понеделник на детска градина, благодарение на позната /дори не роднина/ учителка в ДГ. Как става това, като момиченцето е към 40-то място в списъка не зная. Зная обаче името на детето и детската градина, но не мога да предам доверието на приятелката си Sad

И всичко това става под влажните и топли погледи на учителите, директорите, леличките и прочие персонал на въпросната детска градина. По-точно с тяхното СЪучастие.

А, да, иначе те, учителите, били високо морални и си имат един критерий, който  дава право на децата им да влизат с предимство. До тук с аргумента как 3-те точки щели да прекратят нерегламентираното влизане с връзки.

Човек, имащ информация за извършено престъпление, но укриващ я, в морален план е съучастник на въпросното престъпление.
Същото се отнася и за простъпките.
Не знам как не изпитваш срам да говориш за морала на директорите, леличките и прочее, пред чиито влажен поглед става това, след като става пред твоя влажен поглед и ти не си мърдаш пръста, за да промениш това.

Не знам за какво доверие на приятел говориш. Ако твой приятел обере нечий дом, изнасили нечия дъщеря - или син - ти пак ли ще си траеш? Понеже не бива да злоупотребиш с доверието на приятеля?

Не си ли се замислила какъв морал ти приписват тези... хм, "приятели", щом с леко сърце споделят за извършени нарушения - и не се чувстват застрашени?

И в последна сметка - това за какво ни го пишеш? Надяваш се ние да вземем да разследваме сега ти коя си, че кои са ти приятелите, за да може ние да свършим някак твоята работа?

И преди някому да е хрумнала мисълта да подхване темата - тъкмо аз имам право да говоря това.
Понеже тъкмо аз живея според морала си - и тук също съм го доказвала, в конкретната тема - е, поне онези, които пишат отдавна и не са били изгонени от "морални защитници" го помнят.  Crossing Arms

Уауу какво омесване на правни и морални категории с цел натикване в миша дупка. Тъй като и двете не сме юристки можем спокойно лаически да си бъбрим на тази тема докато истинските такива четат отстрани и тихичко си хихикат.

Интересно ми е да разбера как точно определи деянието “прием да дете в детска градина извън регламента приет от СОС” за престъпление? Ще ми е интересно да науча по кой член от Наказателния кодекс се наказва това ужасно действие приравнено с изнасилване и кражба. И как ли се наказва? С затвор? Пробация?   

Според моите скромни познания един юрист би го определил като нарушение на правилника за прием на деца или най-много като злоупотреба със служебното положение. За първото деяние би следвало мъмрене и предупреждение, а за второто най-много последно предупреждение и уволнение и все по административен, а не наказателен ред.

И коя е моята работа katiABV, която ти така по комсомолски громиш? Да пиша доноси по Павлик Морозов ли? Не, това не  е моя работа. Не прехвърляй проблема от здравата на болната глава. Именно на общината, на контролните органи към нея и на учителите, като основна част от системата, е да въведат и приложат такива правила и ред, че подобни неща да не се случват. Именно от учителите, а не от мен започва корупцията, рушветчийството и връзкарството.

И понеже “тъкмо ти имаш право да пишеш за морал” би ли ми посочила поне един сигнал на длъжностни лица /учители/, които се оплакват в опит на родители да ги корумпират?

Общи условия

Активация на акаунт