СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 047
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Кати, ще си останем само с хипотезите, докато не получим наистна цифрата на децата с К4, защото не можем да твърдим, че тези с 11т. всички са с К4, пък и не знаем колко от тях са по общи критерии, абе въобще манджата е пълна. Peace
а? това може да се провери много лесно през системата ( да си направи експеримент- видим и за нас ) - да даде равен старт на всички деца и след това да сложи предимството К4 и ДК4  веднага процента ще лъсне , ноооооооооо и много мами ще се вдигнат отново на протест и този път специално за тези критерий  Wink

# 1 426
В лични контакти разбрах, че може би и аз съм допринесла за оттеглянето на Ели/Хриса от форума.

Нямам претенцията да се тупам в гърдите, подобно на някои високоморални хора. И не желая. На мен ми стига стремежа да се опитвам да живея почтено в това проядено от непочтеност общество.

Тъй като диалогът ми с нея беше публичен в темата “Страсти”, а и тя публично заяви оттеглянето си, е редно и аз публично да се обърна към нея:

Ели/ Хриса, съжалявам ако именно моите думи са те подтикнали към това крайно решение. Повярвай ми форумът, темата и пишещите родители тук имат нужда от теб. Убедена съм, че въпреки често прехвърчащите искри, всички оценяват високо и достойно твоята дейност в защита на интересите на децата.

Забелязах, че след размяната на реплики Little wingels  също не пише.  Ако нейните причини за това са сходни с тези на Ели/Хриса,  също бих я призовала да се върне във форума, защото той има нужда И от нея. Както и от всички други майки и бащи, които поради огорчение или разочарование са се оттеглили.

Нека се вслушаме в предсмъртните слова на Маркес:

..........Усетих, че за да помогнеш на другия,
когато е в беда, трябва да го
гледаш от долу нагоре, а не обратното.

# 1 427
Не бях чела от доста време тук, и сега ми стана много тъжно от всички тези спорове. Ели, няма нужда да се оттегляш от темата и от работната група, нали от теб /и от мама Саня/ разбираме какво се случва там!
И друг въпрос имам: какъв е смисълът да се пуснат предварителните кандидатствания още от сега, като така или иначе официална дата още няма обявена от Общината??? И пак Ели и мама Саня са тези, които могат да ни кажат има ли някакво инфо от дирекция образование скоро ли ще бъде приемът за следващата година, или да чакаме май като миналата?

# 1 428
  • София
Ами момичета вместо да се нападате една друга, напишете една обща жалба и я пратете до компетентните органи.Аз като единичен електрон се опитах да поставя този въпрос за К4 чрез моята жалба , но ми казаха-"Социална придобивка" и точка.Ако някой иска на лична ще му препратя часта за К4 от моята жалба.Там по точки са описани всички нарушения на този критерий.

# 1 429

Този пример не ми се струва съвсем удачен. Напротив, ако таксата на децата на работещите в системата беше по-ниска, тогава щеше да е удачен примера с безплатните учебници.
На лелката работата наистина е да гледа деца, но не е маловажно и как точно ще ги гледа. Дали ще е удовлетворена и спокойна или ще е недоволна и злобна и ще си изкарва на децата ни това, че снаха й/дъщеря й си седи вкъщи, за да гледа детето си понеже не е имало място за него. Всеки с работата си, но съществува и обстоятелството кой как си върши работата.
А и ако има прозрачност при използването на тази привилегия, убедена съм, че процентът на влезлите с нея деца драстично ще намалее.

Ако логиката е такава, то предпочитам да дадат по 3т. допълнително на децата и внуците на хирурзите, защото там един милиметър отклонение понеже са нервни, че децата или внуците им не са приети ще е фатален.
Не бива да се изопачават така нещата. Всяка професия е важна и е редно привилегиите на всяка професия да са разумни.

# 1 430
  • София
kikimora1   bouquet  подкрепям мнението ти и тук не само на лични , и то май не само аз , а и други "прогледнаха " забелязваш ли  Wink сега само чакаме Didia да дойде и да  се отчете колко важна е професията леля в ДГ - ДА  - важна е , както всяка друга  bowuu , но жалко е ,че и да пишем  и да не пиша в темата относно К4 и ДК4  е безсмислено  Stop, на този етап нищо няма да се промени - критерийте остават такива каквито са - за това ще кажа само да се спасява всеки кои както може ... поздрави на всички и желая успех  
 bouquet!!!

# 1 431

Ей така стават смешните и жалки изказвания - като си бос и не се постараеш да се поинформираш, преди да запееш на висок глас.
Онези, които ме познават тук - а те, впрочем, са достатъчно много - понеже съм тук отдавна и понеже не всички се хвърлят да говорят, преди да четат - знаят, не съм в СДС от 16 годишна, член на Координационен Съвет - от 18. И с малко изтървах Комсомола - това пък щеше и сама да сметнеш, ако си беше направила труда да прочетеш обща история. Какво да се прави... големите приказки познания не носят, само голямото четене.

Но сега - за да престанеш най- сетне да се пенявиш - поствам критериите, заедно с точките, които носят - за онези, които носят поне по 1 точка.   
СК7. Деца-полусираци – 3 т.       
СК8. Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност 71 % до 100 % - 3 т.       
СК9. Дете с неизвестен родител или с родител с отнети родителски права – 3 т.       
СК10. Дете, настанено за отглеждане в приемно семейство или семейство на роднини и близки по чл. 26 от Закона за закрила
             на детето – 3 т.    
СК11. Деца в риск, съгласно определението по §1, т. 11, букви „б” и „в” от Закона за закрила на детето – 3 т.    
СК12. Деца от многодетни семейства с три и повече деца от едно домакинство – 2 т.    
СК13. Деца-близнаци - 2 т.

К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община – 3 т.     3     
К2. Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен – по 1 т. за родител    2

К3. Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община – по 1 т. за родител     
К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.    
К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т. (само набор 2006)[/size]
b]

Сега, надявам се, преди да напишеш поредната глупост, ще седнеш малко да помислиш със затворена уста срещу кои точно деца толкова упорито лаеш. Понеже малка част от тях вероятно наистина са и деца на персонала - но голямата част, уви, се числят към другите... хм, категории.

И освен ако нямаш смелостта да застанеш тук и да заявиш, че сираците не бива да имат предимство пред твоите деца, ти предлагам да замълчиш сега.

Защото, като се замисля, единствено аз казах, че ВСЕКИ - какъвто и да било - критерий е еднакво неприемлив, че не бива да има предимство за НИКОГО - нито дори за сираците или децата в риск, нито за работещите или живущите в София, нито пък подреждане на желания, или каквото и да било.

katiABV, честно казано не ми пука за “Житието и битието на грешнаГо Софрония”. Каквото повикало, такова се обадило.

Понеже смятам, че имаш високо образование, грамотна си и интелигентна не ми оставяш друг избор освен да приема фрапантните ти пропуски подобно на морала ти – нарочни, тенденциозни и пропускливи. Други ме разбраха съвсем ясно.

За това и ще ти направя разбор като за първи клас. Явно съм те надценила, че си за трети.

Аз написах: Ние кандидатствахме за 7 свободни места разпределени в отношение 5:2. От общата листа бяха приети деца само с 10+ точки т.е. плана за петилетката беше преизпълнен.

Първото изречението е писано с разбирането, че четящите и ТИ лично сте така да се каже “в час” с проблематиката  и няма нужда от излишни думи. Общо 7 свободни места, разпределени в съотношение 2 за деца със соц. критерии и 5 в общата листа. Второто изречение смислово е продължение на първото: тоест от разделените вече списъци, 5-те приети деца изцяло са били с 10+ точки т.е. деца на персонала. Използването на минало свършено време пък идва да покаже, че действието се е извършвало в минало време, вече е завършено и няма отношение със сегашното.

Аз написах: Опитах се да открия списъците от класиранията май-септември 2009г. за да ТИ ги приложа, но ги нямаше.

Подчертаните думи пък показват именно кой период визирам при описание на случая. Изводът се налага от само себе си. В периода май-септември имаше две отделни опашки – социални и общи. Никаква идея тогава нямаше за обединяването им в една. В опашката с общите критерии 10+ точки можеха да съберат само децата на персонала.

Сега ще спреш ли ТИ да се пенявиш????

katiABV, не ми излизай с тези евтини популистки сърцераздирателни писания за сираците! И най-вече не ги намесвай в този махленски спор. Меко казано е грозно.
Повярвай ми, сираците нямат нужда от твоите етикирани, елементарни и плакатни съжаления и съчувствия.

Време е да сложиш мярка на думите си да не стане като с изнасилванията на дъщери и синове да се поясняваш!!!
P.S.  За да не спекулираш отново: Да, последните ми два абзаца са гневни.

И не ми се обяснявай. Написа го: Против съм всички критерии, но може би К4 има смисъл, макар и съмнителен!

# 1 432
  • СОФИЯ
Уж на 27.01 тр да има работна група, но засега не сме офиц уведомени.

ЕСПА - от СО не са изпълнили задължението си по чл. 152, ал.2 АПК. Що ли не съм изненадана.
Подаване на жалбата и протеста
Чл. 152. (1) Жалбата или протестът се подава чрез органа, издал оспорвания акт.

(2) В тридневен срок от изтичането на сроковете за оспорване от останалите лица органът изпраща жалбата или протеста заедно със заверено копие от цялата преписка по издаването на акта на съда, като уведомява подателя за това.

(3) Към преписката органът е длъжен да приложи списък на страните в производството по издаване на административния акт с посочване на адресите, на които те последно са били призовани.

(4) Ако органът не изпълни задълженията си по ал. 1 - 3, съдът изисква преписката служебно въз основа на копие от жалбата или протеста.

Ще депозираме жалбата директно в АССГ.

# 1 433
kikimora1   bouquet  подкрепям мнението ти и тук не само на лични , и то май не само аз , а и други "прогледнаха " забелязваш ли  Wink сега само чакаме Didia да дойде и да  се отчете колко важна е професията леля в ДГ - ДА  - важна е , както всяка друга  bowuu , но жалко е ,че и да пишем  и да не пиша в темата относно К4 и ДК4  е безсмислено  Stop, на този етап нищо няма да се промени - критерийте остават такива каквито са - за това ще кажа само да се спасява всеки кои както може ... поздрави на всички и желая успех  
 bouquet!!!

За тази година нищо не може да се промени, но какво ни пречи да се пробваме за догодина Peace Догодина аз вероятно вече ще плащам частна градина, но ако току виж реша някога да имам второ дете, може него да го огрее  Wink А и виждам, че ти си имаш втора линийка, може с второто човече да не ти се налага да береш толкова ядове  Peace

# 1 434
  • София
Момичета, здравейте!
Не съм следила темите откакто приключи миналогодишната кампания, за съжаление неуспешна за нас.

Моето дете явно не е с късмет и все големи номера му се падат и отзад напред е първа  Outta Joint

Сега влязох да попрегледам какво що и ми се набиха в очите критериите.
И по точно:
К2. Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен – по 1 т. за родител    2

Може ли да ме светнете, че нещо се стреснах изведнъж. Аз съм вече в платен отпуск до средната на март. След това излизам в неплатена за гледане на дете до 3г. Ако кампанията за новата година е след март месец, ще имам ли право на 1 точка. Или съвсем ще се загуби шанса в нашия квартал да влезеш с 8 точки.

# 1 435
  • София
Медхен това с хирурзите ме уби  Joy Joy Joy

Маце, неработещ родител (този, който не ползва точка) няма как да е в какъвто и да е отпуск.

# 1 436
  • София
Dachy, благодаря.
Отдъхвам си тогава, че страшни мисли ми преминаха за нула време.   bouquet

# 1 437
Мама Сання, благодаря ти за информацията и за това, че не се отказвате от казуса с ЕСПА!

# 1 438
  • София

Хм, гледайки графиката, бих предположила, че грубо 14% от приетите на 1во класиране деца са деца на персонала... а това е наистина ОГРОМЕН процент - и в никакъв случай не е пренебрежително малко...
Изобщо не става дума за 0.1%, както би било нормално.
Това наистина навежда на интересни мисли - например колко от тези хора са били назначени специално за да получат бележката... и дали са останали на работа след това?
Ако се дава подобно предимство, би било логично то да се свързва с обвързващ договор.
Един вид - може, но ползвалия предимството се ангажира да работи на позицията 10 години, или дължи неустойки в размер на заплащането (заедно с дължимите от работодателя осигуровки) за неотработения период.
При такава хипотеза май доста по- малко биха се възползвали... само онези, които наистина работят в тази система, това е призванието им и нямат никакво намерение да напускат...

katiABV  ти  и още доста като теб сте от почти година и повече тук , нима сега проумявате това ? НЕ  не е възможно .Да не го коментираме всички тук сме наясно за какво е сложен К4 и ДК4 , нека не се заблуждаваме и без това критерий те няма да се променян , но не е честно  ето тук е нашата болка възпротивяващите се тези критерий - Благодаря !

Няма такъв критерий, който да е честен. Няма такова предимство (а предимство за дадена категория деца е равносилно на дискриминация на останалите категории), което да е справедливо.
Сега не спорим за това - правехме го преди 2 години, когато се обсъждаха критериите.
Сега по- скоро обсъждаме кои и колко са хората, възползвали се от предимствата.

ПП
Кикимора, едва ли можеш да направиш нещо, с което да разводниш повече темата. Тук през 3 поста се задават едни и същи въпроси... за зациклянето - периодично - и връщане към дъвкане на преживяни вече - и, навярно, повърнати - болезнени теми без надежда за излизане от порочния цикъл - или за намиране на конструктивно решение на наболелия проблем... Но - няма нищо чудно в това, ЕСПА щастливо си битуват, както и социалните служби, и инвалидите... и кой ли не - с изключение на децата.  Twisted Evil

# 1 439
  • София
Кати, ще си останем само с хипотезите, докато не получим наистна цифрата на децата с К4, защото не можем да твърдим, че тези с 11т. всички са с К4, пък и не знаем колко от тях са по общи критерии, абе въобще манджата е пълна. Peace
а? това може да се провери много лесно през системата ( да си направи експеримент- видим и за нас ) - да даде равен старт на всички деца и след това да сложи предимството К4 и ДК4  веднага процента ще лъсне , ноооооооооо и много мами ще се вдигнат отново на протест и този път специално за тези критерий  Wink

Не е необходимо да се правят толкова сложни еквилибристики.
Достатъчно е да се добавят няколко реда код... и статистиката по критерии - и на участвалите, и на приетите - да бъде публикувана на страниците на сайта, нещо повече - може да бъде публикувана освен общата статистика и разбивка по класирания, която да се допълва всяка седмица.
Не е нещо особено сложно.

Общи условия

Активация на акаунт