Тайланд

• 142 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Пробвай на друга машина. Проблема е в компютъра ти.

Файла е Word-ски.

# 451
Здравейте!В понеделник летя за Тайланд,и ми се искаше да разбера дали някой е пътувал през Куала Лампур?На връщане имаме престой от близо 12 часа,който не е никак малко.Разбрах за някакво бързоскоростно влакче ,което свързвало летището с града.Интересува ме колко време би ни отнело да стигнем до града и обратно?Искаше ми се да разгледаме поне малко.Дайте съвет,моля.
Достатъчно време ще имате да отидете до Кулите Петронас да поразгледате наоколо, да пийнете и хапнете и да се върнете Wink Подробно инфо не мога да ти дам за влакчето, но на летището на който и Хелп деск да питаш ще те упътят. Ние имахме около 3-4 ч и част от хората с които пътувахме слязоха, снимаха се и се върнаха на време Wink

# 452
Зарекохме се да "емигрираме" в Тайланд следващата зима..
Ще се радвам на съвет от хора, които са го правили..
Имам предвид - не почивка, а наемането на някоя къща, на комуникативно място и близо до плаж..за 1-2 месеца..
Избери си в коя част на Тайланд искаш да почиваш, започни от там , дай малко инфо за да бъдем по конкретни   bouquet
Идея си нямам още - нали за това питам тук?
Била съм в Банкок, Патая и Самуи..но не мисля, че там е удачно..
Все пак да е близо до цивилизацията..

Аз бях тук един месец:
http://www.pearlofnaithon.com/

# 453
  • София
Здравейте, изчетох колкото можах от темата, дано не се повтаря въпросът ми, но с мъжа ми спорим дали да почиваме в Краби или в Пукет. Планът е 2 или 3 нощувки в Банкок и след това 5 в Краби/Пукет, като тук не можем да се разберем, дайте моля някакъв съвет - иска ми се плажът да е хубав, къде има повече за хапване извън хотела, къде е по-красиво, а също и откъде е по-близо като отправна точка за екскурзиите до Пи пи, островът на Джеймс Бонд и т.н.?

Гледам полетите и исках да ви попитам доколко си спазват разписанието Тай Еърлайнс? Гледам че имат полети Пукет -  Банкок на всеки час, но нашият Банкок - София може би ще е в 11 ч и не зная при кацане в 8.50ч. от Пукет дали ще успеем newsm78

# 454
Докато то отговорят другите - аз не бих рискувала с ранния полет за Банкок . По-добре хванете късен полет предната вечер и нощувайте в някой от многото хотели около летището в Банкок. Така , ще си спестите и ранното ставане за трансфер до летището на Пукет.
Погледни и полетите на AirAsia :
http://www.airasia.com/ot/en/home.page

Краби и Пукет са почти еднакво отдалечени от островите за разходки и е почти все тая къде ще отседнете.
Знам , че Краби е доста по-спокойно макар и да не бакпейкърският рай какъвто е бил допреди няма десетина години.

Това се базира единствено на проучванията които съм направила. Аз избирам Пукет/Патонг.
За по-улегнали хора сигурно Ката на Пукет или Краби са по-добрият избор Wink

# 455
Illit, за настаняване бях избрала Патонг бийч на Пукет, главно заради екскурзиите и най-вече заради Симиланските острови  Heart Eyes, които са северозападно от Пукет.
Там бяхме седмица, а за по-спокойна почивка направихме и 3 нощувки на о.Пи Пи Дон  Peace,
преди Банкок.

Много привлекателен ми се виждаше и Морския парк на Surin islands, но не остана време...

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 15:00 от phile

# 456
  • София
Благодаря ви много за отговорите, ще го обработвам явно за Пукет. Искам да усетя атмосферата, за отдалеченост и усамотеност са Малдивите:)  Адски ми е трудно да избера хотел, нямам и никакво време за ровене в Трипадвайзор, но ще се наложи. Адски много хотели има, а на мен ми се иска да е на плаж - не през улицата или на 5-10 мин ходене, има ли такова животно? И да е близо до Пукет/летището, да не е повече от час/два до летището, а и да можем да отскочим да разгледаме. 

Опитвам се да намеря хубава цена София - Банкок  + Пукет-София, но излиза доста по-скъпо така, затова се поблазних да вземем по-добра цена София - Банкок- София и да ползваме вътрешен. Ще го мисля това отново Peace

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 15:23 от Illit

# 457
  • Sofia
V momenta sme na Patong- mnogo e mrysno i mirishe na kanal, a i e pretypkano s piqni i drogirani. Vchera hodihme do Karon, na vseki 30 min ima bus
25 bata - tam e po chisto i priqtno, a i dvoino po evtino. Drugiq pyt shte sme tam. Inache si izkarvame neveroqtno - vseki den na razlichni ekskurzii i za vsqka kazvame che e bila naj hubavata do sega. Kato se vyrnem shte opisha vsichko den po den.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 20:09 от Scarlett83

# 458
  • Перник
Ще чакаме да ни разкажеш Simple Smile Ние ще пътуваме на 3.03 и събирам информация.

# 459
V momenta sme na Patong- mnogo e mrysno i mirishe na kanal, a i e pretypkano s piqni i drogirani. Vchera hodihme do Karon, na vseki 30 min ima bus
25 bata - tam e po chisto i priqtno, a i dvoino po evtino. Drugiq pyt shte sme tam. Inache si izkarvame neveroqtno - vseki den na razlichni ekskurzii i za vsqka kazvame che e bila naj hubavata do sega. Kato se vyrnem shte opisha vsichko den po den.

Отвратително е на Патонг.Такава смрад,гнусотия и мръсотия не съм виждала.Кракът ми повече няма да стъпи там.

# 460
Ние с мъжа ми също чухме такива неща за Патонг, именно това наклони везните да изберем Ката. Местните в Тайланд ни натъртиха, че на Patong Beach е пренаселено и неприятно за плажуване. А за нощен живот винаги може да си хванете такси до там при желание. Е, ако е всяка вечер, вероятно ще се отрази на бюджета....

# 461
  • София
no_name, би ли описала по-подробно плажа Kata. Четох пътеписа ти в другата тема, но като че ли нямаше подробности за него. Как е морето - дълбочина, чистота?

# 462
no_name, би ли описала по-подробно плажа Kata. Четох пътеписа ти в другата тема, но като че ли нямаше подробности за него. Как е морето - дълбочина, чистота?

Ами аз един единствен път се топнах за кратко в него. Плажът е много приличен (за чистота на пясъка), водата също беше чиста, топличка. Въпросната сутрин имаше вълни и разни хора (предимно съвсем начинаещи) се опитваха да карат сърф. Дълбочина - постепенно се увеличава....друго не се сещам... newsm78

# 463
За мен плажът на Ката не е нищо особено, по скоро като плажовете на нашето море. Няма нищо общо с картинките от картичките. Хубавите плажове не са на Пукет, той по скоро е отправна точка Peace

# 464
За мен плажът на Ката не е нищо особено, по скоро като плажовете на нашето море. Няма нищо общо с картинките от картичките. Хубавите плажове не са на Пукет, той по скоро е отправна точка Peace

Водата е по-чиста и по-топла от нашенското Черно море или поне в сравнение с местата, на които аз съм била. А картинките от картичките наистина не са от Пукет. Ние използвахме Пукет точно, като отправна точка за места, като от картичките.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт