Тайланд

• 142 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
На о.Бали не съм била и не мога да направя сравнение Simple Smile

# 421
За чистотата аз лично бях много изненадана на място, понеже и аз бях чувала колко било мръсно и мизерно и се подготвях психически. Не ми се стори въобще зле, нито в Банкок, нито Пукет. Е, не блестеше от чистота навсякъде, но със сигурност не беше по-зле от България, и със сигурност по-чисто от Ню Йорк сити например.

# 422
Те много хора ще се изненадат и ако видят разбитите улици и дупки из централен Ню Йорк ама ние тук си мрънкаме за нашите Wink

# 423
За чистотата аз лично бях много изненадана на място, понеже и аз бях чувала колко било мръсно и мизерно и се подготвях психически. Не ми се стори въобще зле, нито в Банкок, нито Пукет. Е, не блестеше от чистота навсякъде, но със сигурност не беше по-зле от България, и със сигурност по-чисто от Ню Йорк сити например.

О, зависи къде сте ходили в Банкок. Може да се види и едното, и другото.  Peace

yancheto7, не само Бали и други дестинации мога да дам за пример. Тайланд определено не намерих за какво я наричат "Страната на усмивките", наистина...А съвсем не съм от хората, които си намират все за какво да мрънкат. Напротив. Където и да съм била, винаги съм си изкарвала страхотно. Но все пак гледам реалистично на нещата. Мога да си изкарам добре без да пренебрегвам недостатъците или пък красотата на дадена страна.
 Wink

# 424
Междудругото там хората са много усмихнати и позитивни - неслучайно я наричат страната на усмивките  Laughing   

Аз не съм на същото мнение. В Тайланд всеки те г;леда в ръцете и се чуди как да изцеди някой бат от теб. Изключително рядко човек може да види искрени усмивки (за разлика от о.Бали).

Аз също попаднах на усмихнати и гостоприемни хора в Тайланд. Никой не е искал да ме изцеди. Където имаше възможност се пазарихме и нагаждахме нещата откъм цени Peace В Доминиканската например, макар и на ал. инкл. се предполагаше, че трябва да си кътам пачки в банските  ooooh! и да се отблягодарявам с бакшиш на всякъде и за всичко. Това ме влудяваше и е една от причините никога повече да не посетя тази страна.

# 425
Момичета, искрено ви се радвам, че не само пътувате, ами и споделяте. Да знаете, че сте голямо вдъхновение! Последните дни чета пътеписите на no_name и хич не ми е Коледно, ами морско и горещо! Размечтах се отново за бленуваните дестинации.
Все пак, за да сте максимално полезни за такива новаци в извъневропейските пътувания като мен, може ли да направите някои обобщения като за начален старт?

Например, колко време предварително започвате подготовката? Изобщо дали е добра идея да се ходи неорганизирано първия път, ако не си стъпвал извън Европа (а все пак не си падаш по груповия туризъм)? Кои месеци предпочитате така че да е извън високия сезон, но и времето да не е най-рисковото? Колко време да трае пътуването?

И колкото и да е трудно да се каже, знам, но какъв е минималният бюджет за непретенциозно пътешествие с много разходки и евтини покупки? Знам че това най-много зависи от билетите, но от какъв порядък са те според период, авиокомпания ...?

Сега ще чета темата напред и ако има отговорите там, предварително се извинявам.

Честито Рождество! Повече пътешествия и повече споделени!

# 426
Не казваш конкретна дестинация , а сезоните са различни за Китай , Тайланд , Индия ...

Всеки ще сподели за себе си - при мен обикновенно самолетните билети дотам и по вътрешни дестинации се купуват 5-6 месеца предварително , а хотелите (ако няма някаква голяма промоция преди това)  ги купувам две-три седмици преди пътуването.
За са е най-евтино (и все пак да си изкарате приятно) избирай граничните сезони за дадената дестинация - например за Индия това ще март-първата половина на април , за Тайланд март-април и септември-октомври и т.н.
Предварително провери кога са националните празници , защото тогава едно , че цените са по-високи , но е и пълна лудница по забележителностите - примерно китайската Нова Година през февруари , 1-ви Май и прочие...

Не мисля , че самостоятелната организация е толкова сложна дори за човек който за пръв път излиза от Европа , но ако все пак има някакъв опит с такива пътувания до по-близки дестинации.
Принципа е същият , цялото инфо го има в нета , има и почти всички трикове които местните тарикати ще се опитат да ви приложат. Все пак колкото и да сте подготвени пак все някъде ще ви преметнат - от това не може да избягате.
Моето първо самостоятелно пътуване беше Индия - опитаха се да ме излъжат още в зоната на летището откъдето се хваща влакчето на метрото , като на касата ми вземат повече пари за билетчето без касова бележка. С инфото което имах веднага оспорих и ми върнаха ресто макар да се правеха минута-две , че не знаели английски Simple Smile
Опитваха се да ме лъжат за какво ли не през целия престой до почти последния момент в който тръгвахме към гейта за обратния полет  , но с предварителна информация човек избягва успешно повечето клопки и при следващо пътуване вече е много кален.

Относно бюджета - за тия дестинации имаш няколко основни варианта - С Qatar от София , с Turkish , Emirates , Etihad , Singapore Airlines , Malaysian през Истанбул или по-кофти вариант е с Аерофлот през Москва или Аеrosvit през Киев , но те май нещо го закъсаха.
Разбира се и всякакви варианти през Западна Европа , но там се отклоняваш което често удължава пътуването , а и много рядко ще ти дадат по-добра цена от Qatar или Turkish.

Относно бюджета - нормално цени на полетите дотам варират в границите 450-650 евро.
С всичките прилични хотели , вътрешен транспорт , храна , основни забележителности може да организираш три седмици за около 1200-1300 евро минимум , при по-високо ниво на комфорт добави още 400-500 евро. Ако е нещо съвсем лъскаво само небето е пред теб Simple Smile
no_name дава в темата за Индонезия  , а и тук в темата има доста инфо за Тйланд- в тази сметка съм включила примерно 3 еднодневни разходки до островите  при средна цена 30-50 евро.
Повечето хора които отиват за пръв път явно предпочитат вместо да лежат на плажа да изкарат активна почивка и са прави , защото страхотни плажове може да се намерят и съвсем наблизо в Европа , страхотни места за гмуркане и шнорхелинг в "близкото" Червено море" и прочие.
Познавам доста хора които ходят всяка година и вече търсят , и стигат единствено до плажа - отиват заради слънцето през зимата в Европа , евтината храна , пийване ... може би и други неща които не са казване Simple Smile

П.С. В тия сметки не слагам покупките , защото може да овършееш моловете в Хонгконг или Сингапур ,  и да се налага да продаваш имоти в БГ - гледам продават всичко от бебешки ританки на Версаче до Ламборжини Wink

Последна редакция: вт, 25 дек 2012, 12:52 от mallkata

# 427
  • Перник
Весела Коледа на всички  Hug
FATA, ние например с мъжът ми не сме пътували извън Европа, но решихме да пътуваме до Тайланд без агенция. Билетите ги купих от сайта Trip.bg , горе долу преди месец за 3200 лв за двамата отиване и връщане  през Москва, ще пътуваме на 3.03.2013г. За хотел още не съм решила, но тъй като не сме притенциозни и не искаме да отсядаме в скъп хотел, понеже  повечето от времето си ще прекарваме навън по екскурзии, затова и ще си наемем стая в хотел 2,3 звезди, не повече. Така че за хотел слагам разход от 1000 лв за 14 дни , другото което ще похарчим за храна, сувенири и екскурзии не мога да кажа понеже не съм ходила това нека споделят момичетата които вече са ходили  ще ми бъде и на мен от полза.

# 428
mallkata, aemi, благодаря за отделеното време и внимание.
Всичко казано току-що ми вдъхва кураж. Много забавна ми беше частта с измамите. Явно трябва да се подготви човек за съвсем други порядки. Аз един пазарлък в Египет  не смеех да направя, направо ме беше страх да погледна в магазин до последния ден, когато за нула време се отраках и даже се забавлявах.  Забравих за това излизане от Европа, но там си беше организирано, та не го броя.

Въпросът ми беше за Тайланд, нали това най-общо е заглавието на темата, но истината е, че всички споменати дестинации са ми сред мечтите.

Ще чакам с нетърпение и разказите на аеmi. Успех!

Последна редакция: вт, 25 дек 2012, 15:31 от Fata

# 429
Здравейте дами ,
Планирам обиколен тур Сингапур-Куала Лумпур - Тайланд ( Краби или Фи-Фи )-връщане от Бангкок ,през Август. Знам,че не е в сезона но само тогава мога да отделя повечко дни . Били ли сте там по това време ,как е времето ,и подходящо ли е за дете около 3 год ? Благодаря предварително !

# 430
Зарекохме се да "емигрираме" в Тайланд следващата зима..
Ще се радвам на съвет от хора, които са го правили..
Имам предвид - не почивка, а наемането на някоя къща, на комуникативно място и близо до плаж..за 1-2 месеца..

# 431
  • София-в сърцата на моите деца
Имам предвид - не почивка, а наемането на някоя къща, на комуникативно място и близо до плаж..за 1-2 месеца..
Вземете ме и ме-е--е-н PraynigТолкова е прекрасно там!! Grinning

# 432
Избери си в коя част на Тайланд искаш да почиваш, започни от там , дай малко инфо за да бъдем по конкретни   bouquet

# 433
Здравейте дами ,
Планирам обиколен тур Сингапур-Куала Лумпур - Тайланд ( Краби или Фи-Фи )-връщане от Бангкок ,през Август. Знам,че не е в сезона но само тогава мога да отделя повечко дни . Били ли сте там по това време ,как е времето ,и подходящо ли е за дете около 3 год ? Благодаря предварително !
Много резтегната дестинация, е за мен това, с дете на почти 3 години по това време на годината, много вътрешни полети и трансфери. Времето дъждовно, а може и да уцелите 2 дни без дъжд ! Особенно по островите или Краби. Само трансфера от Краби до Ко фи ФИ е 1 час , ако е спокойно морето , ако не прегответе се за 2 часа във вълни . От краби до БКК със самолет или мини бус решете сами . Ако е в сухия период по добре, детето ще се чувства по добре на слънце и на плажа.

# 434
Краби до БКК с мини бус  сигурно е самоубийство. По добре до Surat Thani  с бус и после с влак в спален вагон.

http://www.seat61.com/Thailand.htm#Krabi

Общи условия

Активация на акаунт