Как се третира мухъл по стени?

• 25 393
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Обезвлажняване на помещението - влагоуловител или изолация, която да спре проникването на влага отвън /ако нещо тече по стената например/. После - Саво плюс антибактериален латекс.

# 16
Аз също използвам "Анти мухъл".Доволна съм! newsm10

# 17
Още веднъж благодаря, благодарение на вас разбрах, че има такива продукти и решение.
Днес купих спрей + разговарях с продавача, който се оказа и бояджия, той ми обясни, че новите къщи ги строят така, че остават много пакетирани, изолирани, поради което на външна стена се случват такива неща. Решението е каквото казвате и вие + това напролет ще боядисаме с въпросната антибактериална боя.

# 18
  • There I was on a July morning
той ми обясни, че новите къщи ги строят така, че остават много пакетирани, изолирани, поради което на външна стена се случват такива неща. Решението е каквото казвате и вие + това напролет ще боядисаме с въпросната антибактериална боя.

Да, ако ви е чисто нова къщурката, мога да те успокоя, че следващата година нещата ще се регулират.  Peace

# 19
  • София
Според мен, не е от дограмата и изолацията, а от не добре поставените такива. Влагата се получава при най- студената точка в помещението, съответно и мухъл се появява именно там. Мухълът е токсичен и канцерогенен и отравя въздуха в помещението много преди да се появят петна или миризма. Ако не може да се отстрани причината за образуване на влага може да се елиминира самата влага с влагоуловител.
Има и добри дограми, които имат микро отвори позволяващи достатъчно количество въздух да циркулира и да не позволява върху и около прозореца да се получава конденз. Предполагам, че подобни отвори могат да се добавят и на вече поставена дограма. От външната страна имат нещо като малки покривчета, които не позволяват на дъжд или сняг да проникват през дупките.

# 20
По всяка вероятност причината е всичко от изброеното.
Може би ще се наложи да  сменим и дограмата там, въпреки, че в другите стаи нямаме никакви проблеми ( но и там отварям по-често).
Дограмата ни е метална не е ПВЦ. Не знам как се казва този вид, но понякога сутрин от вътрешната страна конденза е стра-шен. вода тече по стъклото!

# 21
  • София
Според мен, няма да се наложи смяна, а лека поправка. И в металните се правят тези отвори за въздух- не е толкова сложно, но трябва да го направи някой,  знае за какво става въпрос. На север ли е стената? Да са прекалено големи прозорците и/ или вратите и да са без преграда /тип огромен неотваряем прозорец/?

# 22
не знам честно казано накъде е.. но ако има такива дупки няма ли да духа?
пс. мъжът ми каза че е изток.

# 23
  • София
не знам честно казано накъде е.. но ако има такива дупки няма ли да духа?
Не, те са миниатюрни и са разположени на няколко места по всеки прозорец или врата така, че да не позволяват да се образува конденз по стъклото. Тези отвори се водят като екстра и ако не си ги поръчаш ще ти поставят дограмата стандартно, все едно в коя държава си. Живяла съм на две места с така поставена дограма и никога не е имало конденз по самите прозорци или по стените. В сегашното ми жилище е същото, а имаме сериозна изолация на цялата сграда и ако в това беше причината трябваше да сме подгизнали от вода.
Попитах дали е север, защото подобни неща се случват при най- студената точка в сградата, а обичайно тя е на север.

# 24
супер, не съм знаела, мерси!

# 25
  • София
Няма за какво! Hug Дано бързо да решите проблема, че такива дребни и досадни работи са  Sick.

# 26
Пръскахме със Саво и изчезна. Сега проветряваме често, за да не се задържа влага.

# 27
Ако ще боядисвате напролет, погледни този сайт. Не мога да ти препоръчам стопроцентово този вид боя, защото тази година сме я слагали и още нямам коментар, но продавачът е бил безкрайно убедителен пред мъжа ми по отношение на качеството. На място е имало мостри на повърности, третирани с тази боя и други, и е имало температурна разлика при допир. Доколкото разбрах технологията е немска и поради голямото търсене в рамките на самата Германия количествата за износ са минимални.

# 28
  • Варна
Саво.Миналата година в стария апартамен ни се появи влага в едната стая,без да сме сменяли дограма.

# 29
  • Бургас
"Саво", "Анти-мухъл", белина - на каквото и да се спреш ще трябва да си решиш проблема с влагата или да проветряваш ежедневно! За плесента не се притеснявай толкова ще я изчистиш, още повече, че нямаш идея дали е канцерогенна, защото нашата например не беше Laughing! Така миришеше на пеницилин, докато събаряхме овлажнялата мазилка...  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт