Как се третира мухъл по стени?

• 25 375
  • 53
  •   1
Отговори
Не знам дали е мухъл или плесен, каквото и да е, около балконската врата в едната ни стая за нула време се появиха петънца и май се увеличават.
Казаха ми, че било нормално да се появи  Shocked при дограмата която имаме, т.е много била запечатвала и ако не се проветрява ( стаята не я използваме почти) се получавало конденз, влага и т.н.
Въпросът ми е как се спира това чудо?

# 1
Пръскаш с "Анти мухъл" и изчезват. Догодина пак и така нататък.

# 2
  • София
Саво- против  мухъл,  използвала съм го и  гарантирам, че при  мен  мухъла изчезва

# 3
благодаря, щом има такива препарати ще ги намеря.   bouquet

# 4
  • France
Оцет, сода и малко вода. С тази смес измиваш мухъла.
При мен повече не се появи.

# 5
Става и с белина,но по-качествена,примерно Аче,аз съм пръскала така мухъл в ъгъла на тавана и всичко изчезна,обаче беше през лятото,за да стои после 2-3 дни отворено да се проветрява.Имам пулверизатор,слагам в него белината и пръскам,те петната почти веднага изчезват.

# 6
Саво-пръскаш и след 20 мин забравяш за проблема. Mr. Green

# 7
След като се почисти мухалът трябва и да се проветрява редовно.

# 8
И ние сме с мухъл вече по едната стена в детската стая от дограмата-напръсках със Саво и за момент се пооправи,но имай впредвид,че трябва редовно да се проветрява

# 9
Модифицирате единия прозорец, да има малко вентилаторче горе в ъгъла, така че да влиза въздух непрекъснато. Иначе пръскате с препаратчета, ако не ви е гадно непрекъснато да дишате химия  Peace Проблемът е архитектурно-строителен по принцип, правят се едни проветряващи тухли в стената, съобразява се мазилката и т.н. ама не знам българските строители кога ще се запознаят със световните постижения в тая област  Laughing

# 10
явно  и в Италия не са открити, защото тука се развива действието.
това е бъдещата 'детска стая' т.е спалня, така че е важно да реша проблема, в началото ще пръскам , разбира се, то се увеличава много това нещо,  но искам трайно решение...

# 11
Ами след като премахнеш мухъла,сложи си влагоуловител. Mr. Green

# 12
# 13
Аз мажа с Доместос, защото по-бързо се измирисва от Савото!

# 14
  • There I was on a July morning
Саво и по-често проветряване.
Между другото, имахме този проблем първата зима в нова кооперация - един майстор ми каза, че докато се изпари строителната влага ще е така и действително втората година проблемът изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт