Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 670
  • 417
  •   1
Отговори
# 135
"спасението на давещият се е дело на самият давещ се..."

При мен аз сама си назначих изследванията. Ако чаках АГ-тата, които твърдяха, че нищо ми няма, и че така било писано, не се знаеше  сигурно и следв. ми бременност щеше да е фатална по изход.
Peace същата работа,затова и ги докарах три на брой абортите докато се светна какво да си пусна и че въобще ТРЯБВА...та дано сега четвъртата - настъпи скоро и да се справиме Praynig
На мен четвъртата ми беше успешна, дано и за теб да е късметлийска  newsm10  Искренно ти го желая!

# 136
  • София
"спасението на давещият се е дело на самият давещ се..."

При мен аз сама си назначих изследванията. Ако чаках АГ-тата, които твърдяха, че нищо ми няма, и че така било писано, не се знаеше  сигурно и следв. ми бременност щеше да е фатална по изход.
Peace същата работа,затова и ги докарах три на брой абортите докато се светна какво да си пусна и че въобще ТРЯБВА...та дано сега четвъртата - настъпи скоро и да се справиме Praynig
На мен четвъртата ми беше успешна, дано и за теб да е късметлийска  newsm10  Искренно ти го желая!
Сърдечно Благодаря!  bouquet а на теб щасттие желая

# 137
 newsm10 newsm10 newsm10 и от мен !

# 138
# 139
И аз си желая успех  Laughing

Излязоха ми отрицателни микоплазмата и хламидията, та сега се впускам смело напред !!!

Дано да не е все четвъртият път успешен, че на мен това ще ми е трети опит  Mr. Green  Успех на всички, момичета  Hug

P.S. И да се срещаме вече в други теми  Party

# 140
Искам да ви попитам при повтарящи се 2 и повече миседи преди 10 г.с означава ли, че причината е в генни малформации и проблеми с хромозомте ....
Също така да ви попитам къде е по-добре да се направят изследванията при повтарящи се миседи в София или в Плевен ?

# 141
  • София
За изследванията аз мисля че София е по-добре  Rolling Eyes А за двата миседа, в коя седмица са, видяхте ли пулс  Rolling Eyes дори и при 2-3 аборта може да няма причина а да е случайност, аз имам позната с 3 аборта не е открита причина сега се радва на 2 дечица  Rolling Eyes

# 142
Първият беше в 6 г.с, вторият в 7 г.с, правихме генетични за кариотип, резултата е ок.

# 143
Здравейте,

А съм с 2 спонтанни и двата в 5г.с. Назначените ми изследвания:
От проф. Кременски
-тромбофилии
- антифосфолопидни антитела
-хромозоми за мен и съпруга ми
От АГ Пъневска препоръчана ми от Кременски
LH, FSH, Prolactin, Estradiol
Утре съм на консултация и при двамата след като вече имам всички резултати

# 144
  • София
Мариа може имунологични изследвания да пуснете, както и генетични за тромбофилия, но е хубаво да ги назначи лекар за да може да се действа като ги направиш с евентуана терапия  Rolling Eyes

# 145
  • София
Здравейте,извинявайте,че нахлувам в темата, но имам нужда от помощта ви.
Имам приятелка със 6 сп. аборта в 7-9 г.с.(спиране на  сърд.дейност на ембрионите) и двурога матка без септум. Ходила е и ходи при проф.Чернев(шефа на отделението фетален риск на МД), но според мен трябва при друг да ходи, след като и при него направи 2 от сп.аборти. Има установена тромбофилия 4G/5G. Последния път, когато се е случило е пила аспирин протект по съвет на професора. Заведох я при друг лекар, които се занимава с инвитро, и той като видя изследванията установи, че не й е правено изследване за НК клетки.Лошото, че този д-р не работи със ЗК и няма възможност да ходи при него. Когато го е питала въпросния професор за това изследване, той казал че нямала нужда от него #Crazy (и как разбра, че нямало нужда от него #2gunfire), и че се случвало,защото и била малка матката и все някога щяла да си роди, просто й била матката и трябвало да се разшири. Вярно, че е професор, ама за толкова тъпи ли ни има #Cussing out. Опасявам се, че пак ще й се случи, още повече че има още изследвания, които да се правят. Момичето не е от София и не знае къде да отиде, хванала се е за тоя професор като удавник за сламка, защото последния път като е отишла при друг д-р, той й казал, че деца няма да има #Cussing out, но аз пък се питам тоя професор като й е казал ,че ще има файда досега от него никаква. Та да ви попитам, да препоръчате някой доктор, който е специалист рискова бременност и е на ясно.И тези изследвания за клетките-убийци поемат ли се от здравната каса newsm78, щото в една частна клиника й искат 150лв. Накарах я поне да си го направи на своя глава, и ако се окаже, че всичко е наред, да си направи други, за които сега чета от тази тема.

# 146
  • Sofia
Само специалист по репродуктивни проблеми ще помогне- тоест клиника по стерилитет. ТОва означава, че няма възможности за изследвания по ЗК. НК клетките не се поемат също. Общо взето в МД не съм чувала доктор, който да признава нуждата от изследването им. Този професор може да е добър за следене на бременности, ама не му ли е неудобно да се захваща с такива случаи без да разбира много много ooooh!
ЗА двурогата матка е вярно, че като се разшири , ще се получи успешна бременност. Но както разбирам приятелката ти е с ранни аборти и със сигурност двурогостта няма нищо общо. 6 аборта са ужасно много, за да не се открие причина. Тази тромбофилия лично мен ме съмнява да е проблем. 4Г/5 Г е хетерозиготно носителство все пак. Аз също го имам, правих фракси до 16-17 седмица, но не мисля че беше нужно.
Ще прозвучи неприятно съвета ми, но след 6 аборта, приятелката ти е време да не търси по ЗК и да намери пари, в крайна сметка това е най-важното нещо в живота й. Бих препоръчала Плевенската клиника.

# 147
Миналата седмица  бях в Плевен в клиниката на доц. Конова, мога да кажа, че съм доволна, много учтива и мила жена, направихме имунологични изследвания / незнам точно какви/, тромбофилия и микробиология - общо 263 лв ми взеха.Изпрати ми първите резултати,не че разбирам какво означават... newsm78
Ето някои от резултатите :
Субпопулация  NK-клетки   CD3-CD16+56+   19.36%        / референтни стойности 2 - 11/
Общи Т-лимфоцити   СD3+                           60.27%        /референтни стойности 67 – 76/
Анти-тиреоглобулин (ТАТ)                                1.00 (-)       /  референтни стойности (N<4)/
Анти-ТРО (МАТ)                                                0.50 (-)       / референтни стойности (N<9)/
Анти-кардиолипин IgG                                     3.40 (-)    (N≤10.0, Pos.>10.0 U/ml)
Анти-кардиолипин IgM                                     4.33 (-)    (N≤7.0, Pos.>7.0 U/ml)
Aнти-β2GPI - IgG                                                2.61 (-)    ( N≤5.0, Pos.>5.0 U/ml)
Aнти-β2GPI - IgM                                                3.27 (-)     (N≤5.0, Pos.>5.0 U/ml)

Ще се радвам, ако по-знаещите от мен ми разгадаят какво означават  Rolling Eyes

# 148
Горещо препоръчвам Плевенската клиника!  Peace
Мария, така като гледам нямаш антифосфолипидни антитела, това е добре, имаш само малко повишени НК клетки. Предполагам, че Конова е прикачила към изследванията и коментари, препоръки преди/по време на бременност?? Или ще го направи когато получиш всички изследвания (вкл. генетичните за тромбофилия).
Ако следваш съветите и' и си следиш проблемните показатели през бременността със сигурност ще успееш!  Simple Smile

# 149
Горещо препоръчвам Плевенската клиника!  Peace
Мария, така като гледам нямаш антифосфолипидни антитела, това е добре, имаш само малко повишени НК клетки. Предполагам, че Конова е прикачила към изследванията и коментари, препоръки преди/по време на бременност?? Или ще го направи когато получиш всички изследвания (вкл. генетичните за тромбофилия).
Ако следваш съветите и' и си следиш проблемните показатели през бременността със сигурност ще успееш!  Simple Smile

Благодаря ти за отговора, а какво означава това
Общи Т-лимфоцити   СD3+     60.27%    /референтни стойности 67 – 76/, тук съм под нормата, четох в темата, но не намерих коментари на този показател, от какво се влияе, какъв е  newsm78
Все още доц Конова не ми е изпратила заключението си, може би защото още не са излязли всички изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт