Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 654
  • 417
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ти. Като отида да си взема резултата ще попитам какъв е точно теста и тогава ще го мисля....

# 121
  • София
Аз доколкото съм чела, останах с впечатлението, че всички тестове освен ДНК излизат фалшиво положителни, аз ДНК не съм правила, надявам се резултатите от другите начина на изследване да са ми верни  Praynig

# 122
A имате ли представа, ако скоро сте правили такъв ДНК тест, каква му е цената, за да се ориентирам моят какъв е... (че не ме свърта до средата на другата седмица  Mr. Green )....

# 123
  • София
http://www.genicalab.com/prices.php това е ценоразписа на Геника, не знам къде другаде  пускат такива изследвания  Rolling Eyes аз мойте ги пуснах в Токуда ама какви са идея си нямам  Rolling Eyes сега прегледах и ценоразписа на Токуда  Rolling Eyes особена разлика в цените няма  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 09:52 от Lailah

# 124
http://www.genicalab.com/prices.php това е ценоразписа на Геника, не знам къде другаде  пускат такива изследвания  Rolling Eyes

Видях им ценоразписа, моите са на същата цена, но пък предполагам че в нея има някаква сума за самото "взимане на материал" така че може би не е ДНК тест. А освен това останах с впечатлението, че се изследват в лабораторията на самия медицински център (Полимед), така че ако само в Геника ги правят тези изследвания, май моя случай няма да е такъв..... Ще пиша другата седмица  Peace

# 125
  • София
Охх ами не знам дали само там изследват по този метод  Rolling Eyes да не те излъжа  Rolling Eyes Ама според мен не може да са толкова не точни другите методи, то при всяко изследване може да има грешка  Rolling Eyes

# 126
Моите генетични бяха 350 лв, правих ги в генетичната лабораториа в Пловдив.
Аз също имам два миседа, първия в 6 г.с  - юни 2009, вторият 7 г.с -  април 2010, след първия правихме генетични и се оказа, че всичко е наред, но ето, че се повтори. Направо незнам какво да кажа и към кой да се обърна ...защо така се получава
Момичета, а какво е ТСХ ?

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 18:27 от maria_2103

# 127
  • София
Моите генетични бяха 350 лв, правих ги в генетичната лабораториа в Пловдив.
Аз също имам два миседа, първия в 6 г.с  - юни 2009, вторият 7 г.с -  април 2010, след първия правихме генетични и се оказа, че всичко е наред, но ето, че се повтори. Направо незнам какво да кажа и към кой да се обърна ...защо така се получава
Момичета, а какво е ТСХ ?
TSH,Ft3 i Ft4 са хормони на щитовидната,аз например се боря с ТХС-то вече 4 месеца...
ако не си ги изследвала няма да е лошо да ги пуснеш,както и ТАТ и МАТ-това  са анителата

# 128
А кой всъщност трябва да ни назначи тези изследвания?

# 129
И аз да попитам същото, към личния лекар ли да се обърнем, към гинеколог, ендокринолог или.... newsm78

# 130
  • София
И аз да попитам същото, към личния лекар ли да се обърнем, към гинеколог, ендокринолог или.... newsm78
Кои изследвания? За кое....?
...ако са имунологични,тромбофилия,вирусология и т.н. би трябвало АГ-то да каже какво ще е добре, за хормоните може също да удари  едно рамо и да каже какво да се пусне,но това е ако иска, но за направление за изследване на хормоните на щитовидхата-личната трябва да го направи-тива са само 3 хормона и то имате право на веднъж годишно -безплатно, а останалите репродуктивните се плащат..

пиша това от моя гледна точка,предвид трите ми аборта НИКОЙ не ми каза какво да пускам,даже мълчаха като риби и само в ръцете ме гледахах, всички изследвания си самоназначих и направих след адски много четене и запознаване с тази материя,даже може и нещо излишно да съм пуснала,но няма значение,само едно бях пропуснала и вече Лекар-АГ който се занимава с проблемни бременности ми каза та го направихме и него.

А до ендокринолог се стига обикновено ако например хормоните на щитовидната дадат отклонения..тогава започва друга песен

Важното е да намерите АГ-то си и да му вярвате и на него да му се работи.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 12:08 от magnet_for_happiness

# 131
Въпросът беше почти риторичен, защото аз след 1 миссед и родено дете със спина бифида, не бях насочена от никой за никъде освен определяне кариотип на мен и мъжа ми.
След още един миссед аборт акушерка ми подхвърли да съм си направила имунологични...
Независимо дали се плаща или не от здравната каса не би ли трябвало някой специалист да ни насочва за понататъшни изследвания или спасението на давещият се е дело на самият давещ се...

# 132
  • София
Въпросът беше почти риторичен, защото аз след 1 миссед и родено дете със спина бифида, не бях насочена от никой за никъде освен определяне кариотип на мен и мъжа ми.
След още един миссед аборт акушерка ми подхвърли да съм си направила имунологични...
Независимо дали се плаща или не от здравната каса не би ли трябвало някой специалист да ни насочва за понататъшни изследвания или спасението на давещият се е дело на самият давещ се...

Ами би трябвало да му се невиди...поне така мисля
А аз точно за кариотип бях проупснала-знаех за него но се бавех като мислех че ще ми се размине,но доктора настоя и го напрвихме и него двамата с мъжа ми

# 133
"спасението на давещият се е дело на самият давещ се..."

При мен аз сама си назначих изследванията. Ако чаках АГ-тата, които твърдяха, че нищо ми няма, и че така било писано, не се знаеше  сигурно и следв. ми бременност щеше да е фатална по изход.

# 134
  • София
"спасението на давещият се е дело на самият давещ се..."

При мен аз сама си назначих изследванията. Ако чаках АГ-тата, които твърдяха, че нищо ми няма, и че така било писано, не се знаеше  сигурно и следв. ми бременност щеше да е фатална по изход.
Peace същата работа,затова и ги докарах три на брой абортите докато се светна какво да си пусна и че въобще ТРЯБВА...та дано сега четвъртата - настъпи скоро и да се справиме Praynig

Общи условия

Активация на акаунт