Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 649
  • 417
  •   1
Отговори
# 105
Един, за щастие. Да, след това - беше успешна. Имахме и урея и мико-плазма, което се доказа с ДНК диагностика. След всеки антибиотик, в началото български се тествахме, докато резултата не
излезе - с помощта на френския /мисля/ антибиотик Рулид, беше малко скъпичък, но за 10 дни се оправихме, след месеци / да не кажа почти 1 год/ ходене по мъките. Имам материали на хартия, статии на Д-р по биология, които обясняват как тези и други микроорганизми буквално "разяждат" плода.

Добре де, а това до коя седмица е възможно да се получи - ей това не мога да разбера  newsm78  Твоят аборт в коя седмица беше?

# 106
Моят аборт беше м-у 11-12 с-ца, но зависи от организма на жената.
Някой с по-здрав имунитет, при същите заболявания би могъл да издържи по-дълго. Имам сканирана една от многото статии на този
д-р, но нещо не успявам да я копирам тук. Аз лично не го познавам
човекът, но на времето си бях оставила телефона в клиниката, и човекът от личния си мобилен ми се обади и сме говорили поне 20 минути, да ми обясни за какво иде реч. Много бях доволна.

# 107
Записвам се да следя, защото и аз съм с два миседа  Rolling Eyes

# 108
За жалост и аз се записвам тук. Чета форумите от дълго време, но за първи път пиша. Може би и аз като всички вас търся помощ и отговор на много въпроси. При мен нещата изглеждат така - 2002 г. мисед в 7 г.с., 2003 - нормално раждане, живо и здраво дете слава Богу. 2009 - пак мисед - 10-11 г.с. В момента съм след първо инвитро и положителен тест, но май отново тръгва мисед. ЧХГ не нарастна двойно за 48 часа, а слабо, днес 16 ден след ембриотронсфера уринарен тест вече отрицателен + симптоми на цикъл все още без кървене, но работата е ясна.
Имам мутация в гена за тромбофилия и по-височко ФСХ - около горна граница. Генетични и имунологични+ хромозомен анализ - О.К. Който може да помага, вече ще полудея след трети мисед. 

# 109
Офффф, много е наприятно това с миседите  Sad Азникак не съм спокойна като знам, че може да се случи на всеки етап от бременността!. Наскоро четох за едно момиче с мисед в 9ти месец!!!

# 110
  • София
евали, не пишеш, на каква терапия си за тромбофилията? Правихте ли хромозомен анализ преди трансфера? Спермограма с ДНК фрагментация?

# 111
да, правихме пълен хромозомен анализ, аз - имунология и генетика също. Виж ДНК фрагментации, никой не ни поиска, защото казаха, че мъжът ми бил с железни показатели - 90% преживяемост и прочее ......но това май не изключва другото, ако правилно схващам вече.
Иначе - терапията е стандартната - аспирин протект преди процедурата и след нея. При положителен тест - през ден фраксипарин и при визуализация на сак - имуновенин - 40 ампули - но така и не съм стигнала нито до фраксипарина, нито до имуновенина.

# 112
  • София
Щом сте правили хромозомен анализ и е бил о.к., значи не ви трябва ДНК фрагментация. Търпение тогава и пак опитвайте, ако сега не стане нищо. Стискам ти палци.

# 113
Да ви наглеждам, че доста неща научавам чрез вашия опит.

# 114
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Да попитам при някоя от вас да са излизали повишени Антинуклеарни антитела  Rolling Eyes

# 115
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile
Да попитам при някоя от вас да са излизали повишени Антинуклеарни антитела  Rolling Eyes
Lailah аз съм с тройно завишени антинуклеарни антитела. Имам 4 спонтанни аборта съответно в 21 г.с., 10 г.с. мисед, пак 21 г.с. и сега на 19 април мисед в 9 г.с. Късните ми аборти се дължат на септум в матката. Но ако миседите се дължат на антителата вероятно сме подценили ситуацията. Изследванията са правени след 3-я ми спонтанен и бяха предписания вливания и прием на кортикостероиди, но така и не се сдигна до прилагането им.

# 116
  • София
Fever   hug Hug помня те от темата за имунологични изследвания в проблемното  Rolling Eyes спомням си че така и не добсъдихме темата с АНА-та, при мен поне лекарите не им обръщат много внимание  Rolling Eyes аз се подготвям за ин витро, ще се радвам да обменим инфо, че нещо с завишени АНА сме кът  Rolling Eyes

# 117

БОЛЕСТИ, ПРЕДАВАНИ ПО ПОЛОВ ПЪТ  -  БРЕМЕННОСТ  И  РИСК

С ранното съзряване на организма сексуалният живот в съвременното общество започва вьв все по-ранна възраст. За съжаление познанията на младите хора за рисковете от заразяване с полово предавани заболявания се ограничават само до най-известните: сифилис, гонорея, СПИН, Рискът от заразяване с тези или с някои други много по-често срещащи се заболявания от типа на хламидиоза, микоплазмоза, уреаплазмоза, генитален херпес и др, се пренебрегва. Голяма част от болестите на пикочно-половата система протичат безсимптомно. В останалите случаи се наблюдават нехарактерни симптоми, като сърбеж, течение, зачервяване на лигавицата, обриви, които не се свързват с точно определено заболяване, поради което диагнозата се пропуска. При липса на лечение или при непълно излекуване микроорганизмите, причиняващи инфекции, продължават да се развиват в организма. Това крие рискове за сексуалните партньори, а при бременните жени създава опасност за плода и новороденото. Заразяването на плода става най-често чрез околоплодните води или по кръвен път, през плацентата, а на новороденото - при преминаването му през родовите пътища. Всяка от гореспоменатите инфекции (хламидоза, уреаплазмоза,херпес и др.) се характеризира с поразяване на определени органи и системи на плода, което може да доведе до аборт, мъртвородено, преждевременно раждане, вродени аномалии или инфекции. Например инфектирането на плода с микоплазмоза хоминис може да предизвика сепсис и спонтанен аборт.  Доказано е, че уреаплазмената инфекция се активизира по време на бременност и е една от най-честите причини за  спонтанните аборти и преждевременните раждания.
Хламидията освен гореспоменатите усложнения е причина и за очни поражения и пневмонии на новороденото. Гениталният херпес, една от най-опасните за детето инфекции от групата  на полово предаваните, води до недоносеност, вродени аномалии  и сепсис с неврологични усложнения, Смъртността при тази вродена инфекция
достига до 65%. Лечението на бременните жени при доказване на урогенитална микоплазмоза и уреаплазмоза, херпес, в частност и въобще на някакво предавано по полов път заболяване, обезпечава   ефективна профилактика на патологията на бременността и плода.
Съвременната  ДНК-диагностика
позволява 100"% точност при лабораторните изследвания за наличието на „сексуални     болести”.

Д-р Ангел Ангелов
 ЕВА Медикъл – Варна , кв.Чайка Бл.51 ,тел.306-496
ДНК диагностика на полово предавани заболявания
хламидия,микоплазмоза, уреаплазма, цитомегаловируси,
херпес, гарднерела , папиломавирус/
ГИНЕКОЛОГИЯ, ЕНДОКРИНОЛОГИЯ, УЛТРАЗВУК

П.П.
Това една от по-кратките статии, имам и други с мед.термини и по-подробни обяснения в списания, но не са ми ги върнали хората, на които ги дадох да се информират след проблеми.
Само да допълня, че тази клиника разбрах, че е изместена, но къде незная.

# 118
Ivaiv, благодаря за статията. Пак ми се появи въпрос  Blush
Аз сега си пуснах изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламидия. Взеха ми цервикален секрет и ще си взема резултата след 1 седмица. Само че не знам какво точно изследване ще правят... Според вас този секрет за ДНК диагностика ли е и изобщо има ли друга диагностика, която може да се окаже отрицателна, а да се открие само с ДНК диагностика, че имаш подобна инфекция?

# 119
Има и др. методи, но ДНК е най-точният /100%/. Спомням си навремето преди да си правя ДНК, бяха ми взели секрет за култориален/или нещо подобно/ метод, при който се прави някаква посявка/дано не греша, не съм мн.запозната/,  но се оказа, че докато отида да си занеса пробата от Аг-то до  ХЕИ беше минало повече от 0.5 часа и лаборантката каза, че няма смисъл, т.к. няма да е верен резултата и че дори и да е имало микроорганизми, може да са загинали, т.к. трябвало в специален разтвор да се съхрани пробата и то за опр. време, а Аг-то ми беше сложил пробата в сухо шишенце.  Лично ние с мъжа ми имахме уреяплазма и микоплазма и преди да попаднем на точният антибиотик, всеки път ДНК-то излизаше +.   Правех си венозен тест за хламидии по същото време, който не е ДНК в др. лаборатория, който излизаше +, а ДНК-то за хламидии беше / - /, явно урея и мико-плазмите на кръвния са повлияли.
Желая ти късмет! Peace

Общи условия

Активация на акаунт