Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 650
  • 417
  •   1
Отговори
# 90
botzy аз съм с 35% неусвояване на фолиевата и д-р Сигридов ми каза да пия *1,обаче когато бяхме при генетичката за изследвания на кариотип на мен и мъжа ми,тя погледна изследванията от тромбофилия/което е ок/ и за фолиевата и ми каза да пия *2 неофолик +1 таблетка обикновена да ми се вържат 1000,например я има в общите витамини, но аз пия 2* неофолик мета в крайна сметка реших да послушам генетичката,но не пия още една обикновена
Хммм Thinking на мен защо нито генетиците нито АГ-то не ми каза нищо за тези 35%, от МД ме изпроводиха с изречението че нищо не било това  Twisted Evil

Lailah за тази докторка, която споменах по-горе и която каза, че няма смисъл от тази фолиева киселина също от МД - оставам с впечатлението, че там така мислят  newsm78
А генетичката и сегашната ми докторка ми казаха да взимам повече фолиева

# 91
еми70, разбирам те чудесно какво е - и при мен и двата пъти развитието спира в една и съща седмица. така че стискам палчета

магнетче, не знаех, че и сигридов използва от онова магическото лекарство Laughing ах как ме е яд, че имам час за стаменов чак за догодина

# 92
  • София
И аз имам час за Стаменов за януари 2011г, дай Боже да може да го дам на някой Praynig

# 93
Момичета , не знам къде и колко силно да извикам - за сега всичко се развива ДОБРЕ..............чак започвам да се притеснявам. За съжаление ми дадоха още прегнил - за всеки случай, и ми казаха че не е зле да правя амниоцентеза, а мен от това много ме е страх. Но поне бебчо е пораснало и изглежда наред положението. Ох чак не смея да се усмихна  Praynig

# 94
  • София
Браво Еми това да се чува  Party в коя седмица си   Embarassed

# 95
  • София
Браво, emi70! Стискам палци, давай по-спокойно, че всичко се отразява на бебока! Не се страхувай от амниоцентезата-аз днес я направих по собствено желание, няма нищо страшно.

# 96
Благодаря Ви за подкрепата - надявам се този път всичко да е наред  Praynig чак на 28 съм на преглед и дотогава ............надявам се да не лудна много  Simple Smile
туцка ти за що си правила амниоцентеза? а можеш ли да ми кажеш къде си била? ще се радвам ако споделиш как е минало? ако искаш пиши ми на лични. предварително благодаря  Simple Smile

# 97
Бях обещала да споделя, ходих в МД с идея да ми направят генетична консултация и евентуално да ми назначат изследвания. Попаднах на една ужасна доцентка Георгиева, която след като чу, че съм там след едно раждане на здраво дете и последвали два миседа заключи, че не се нуждая от изследвания. След като споделих, че съм забременяла след инсеминация и имам проблеми с пролактина, тя каза, че там ми е проблема!!! Без изследвания без нищо, просто така от един поглед! Бр, какъв специалист, направо като екстрасенс! Страшно ме ядоса тая жена!!! Някое от момичетата пишеше, че си е назначила изследванията сама. Искам да питам как ги направи сама? Направо в лабораторията ли отиде? разбрах, че някои от изследванията се правят планово, зависи ли от цикъла? Кой ти ги разчете след това?

# 98
kacumoto отиваш в майчин дом на 14 етаж и на който и лекар да попаднеш там няма значение- даваш кръв за тромбофилии/ дават ти да попълниш една бланка/ и след 2 седмици максимум са ти готови. после на резултата ти пиша диагнозата и сама ще си я разчетеш. това удоволствие струва 80 лв.
другия вариант е да идеш в геника и да им кажеш че искаш изследвания за тромбофилия - при тях е в пакет с изследването за усвояване на фолиева киселина.
на 6ти етаж в майчин дом можеш да направиш безплатно кариотип но много се чака
на някой от другите етажи е платено но незнам на кой.
после отиваш в иван рилски или александровска правиш консултация с имунолозите, но дори и да не я направиш мошеж да пуснеш антифосфолипидни антитела и нк клетки. ако имаш парички можеш да си пуснеш и пълен имунологичен профил. такъв срещу 260 лв можеш да пуснеш и в клиника малинов
после отиваш в бодимед и си пускаш тсх, тат и мат- ако те питат кой те праща кажи че правиш контрола или просто цитирай някой лекар. сте става за 2 часа има реф стойности и сама ще разбереш дали има отклонения
това направих аз - сама без лекар
после с всичките тези изследвания отидох на лекар, за да видим какво ще правим

сега видях че си с едно детенце- но това не значи че след раждане не ти се е провокирал някой проблем. бременността май отключва всички заложени в организма проблеми

# 99
  • София
kacumotoаз четох четох от форумите, една девойка ми прати нейните изследвания имунологични; и започнах сама-без лекар,защото бившия ми вече лекар освен да лапа пари за нищо друго не става!
 после отидох да запиша час в Надежда и попаднах на имуноложка-там пуснах имунологичните; после отидох при Аг,накарах я да ме прегледа, да вземе за цитона, и да вземе секрет за мукоплазма,уреаплазма и хламидия, на следващата сутрин отидох в Геника- дадох това за изледване и пуснах Тромбофилия+ за фолиевата; своевременно пуснах в Цибалаб  след овулация прогестерон; пуснах и ТАТ и МАТ, ТСХ,фт3,фт4; на 3ти ден  от МЦ пуснах пакет полови хормони; пуснах и захар,рубеола, токсоплазмоза, цитомегаловирус- в цибалаб; Разширена спермограма по Крюгер на мъжо в Надежда; отново в Надежда среща с Генетик направихме генетично за кариотип с мъжа ми; и на финала и ПКК+Суе;/ дано не съм пропуснала нещо/

разчитане: ако има проблем с имунологията- при получаване на резултата-казват, а то и пише
ако има проблем с тромбофилията- пише също,освен това ти се обаждат по телефона преди да получиш резултата и след това срещата с генетик е препоръчителна;
за хормоните, там хламидии, муко и уреаплазми, захар,вирусология-има си референти стойности и лесно се ориентира човек;  както аз си открих сама като видях ТАТ и МАТ извън норма веднага схванах че нещо куца и отидох при новото ми АГ оттам при ендокринолог и съмненията ми за заболяването се потвръдиха.
за спермограмата-също пише а и при получаването на резултата също обясняват ако има проблем и какво следва.
генетичното за кариотип-също, при получаване на резултата казва генетичката, а и пише ако има проблем.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 11:49 от magnet_for_happiness

# 100
Момичета, нещо никъде не мога да открия информация за връзката между спонтанните аборти и микоплазмата/уреаплазмата. Това са ми последните изследвания препоръчани от друг гинеколог.
Вече ми писна - все нови и нови неща ми измислят да правя, а пък аз искам вече да почвам с бебеправенето - хич не ми се чака  Mr. Green Та, според хомеопатката ми - всички тези изследвания обикновено лекарите ги предлагат с цел печалба (защото нали се сещате, че тази докторка ме извика в частния си кабинет да ми вземе секрет и да ме изпрати в лаборатория, с която има уговорка). А до колкото съм разбрала досега, тези инфекции могат да са причина за НЕзабременяване или за много ранен аборт (а моите са в 14 и 18-та седмица), така че не мога да преценя дали да ги правя изобщо - не ми е проблем самото правене, а евентуалните антибиотици и химии с които се очаква да ме натъпчат, а ако няма смисъл, защо да го правя  newsm78

Ако някой има личен опит или линк към инфо по въпроса, ще съм много благодарна да сподели  Hug

# 101
Момичета, нещо никъде не мога да открия информация за връзката между спонтанните аборти и микоплазмата/уреаплазмата. Това са ми последните изследвания препоръчани от друг гинеколог.
Вече ми писна - все нови и нови неща ми измислят да правя, а пък аз искам вече да почвам с бебеправенето - хич не ми се чака  Mr. Green Та, според хомеопатката ми - всички тези изследвания обикновено лекарите ги предлагат с цел печалба (защото нали се сещате, че тази докторка ме извика в частния си кабинет да ми вземе секрет и да ме изпрати в лаборатория, с която има уговорка). А до колкото съм разбрала досега, тези инфекции могат да са причина за НЕзабременяване или за много ранен аборт (а моите са в 14 и 18-та седмица), така че не мога да преценя дали да ги правя изобщо - не ми е проблем самото правене, а евентуалните антибиотици и химии с които се очаква да ме натъпчат, а ако няма смисъл, защо да го правя  newsm78

Ако някой има личен опит или линк към инфо по въпроса, ще съм много благодарна да сподели  Hug

Съветвам те горещо от опит да ги направиш! Нищо няма да загубиш, освен малко пари. Вярвай ми много трудно ги победихме,
сменихме доста антибиотици, докато попаднем на правилния,
но пък си заслужаваше. Желая ти всичко да е наред и въпросните изследвания да са  -   Peace.

# 102
Извенете, задържала съм по-дълго бутона на мишката. Laughing

# 103

Съветвам те горещо от опит да ги направиш! Нищо няма да загубиш, освен малко пари. Вярвай ми много трудно ги победихме,
сменихме доста антибиотици, докато попаднем на правилния,
но пък си заслужаваше. Желая ти всичко да е наред и въпросните изследвания да са  -   Peace.

Извинявай за досаждането, но какъв беше твоят опит - колко спонтанни аборта, в кои седмици и след това имаш успешна бременност след лечението или какво?

# 104
Един, за щастие. Да, след това - беше успешна. Имахме и урея и мико-плазма, което се доказа с ДНК диагностика. След всеки антибиотик, в началото български се тествахме, докато резултата не
излезе - с помощта на френския /мисля/ антибиотик Рулид, беше малко скъпичък, но за 10 дни се оправихме, след месеци / да не кажа почти 1 год/ ходене по мъките. Имам материали на хартия, статии на Д-р по биология, които обясняват как тези и други микроорганизми буквално "разяждат" плода.

Общи условия

Активация на акаунт