Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 79 460
  • 417
  •   1
Отговори
# 210
radusha, много съжалявам за това, което си преживяла.  Sad
Не зная, аз преживях 1-н , и реших, че без причина няма да е, и се оказах права /за себе си/.
Ако бях се доверила на АГ-тата :нищо ми нямало, така е трябвало да стане, дрън-дрън.
Ако трябва потърси и др. лекарско мнение.
Желая ти късмет занапред! Hug

# 211
radusha, хубаво е да имаш доверие на АГ, но е добре и да се информираш. Един път може да е случайно, но два? едва ли! най-вероятно има причина. Не искам да те плаша, може да си пуснеш едни генетични и имунологични изследвания. Успех!

# 212
И аз съм на същото мнение ,особенно след втори аборт винаги има някаква причина ,каквото и да казват лекарите. Настоявайте за иследвания пред тях.Ако все пак това е стандартен гениколог те често незнаят какви иследвания да ви назначат затова се обърнете към специалист по репродуктивни проблеми.

# 213
  • София
С ограмно съжаление се записвам да следя темата. Аз съм с един мисед от онзи ден  Cry - сега искам да разбера причината и тогава да действам за втори опит, не смятам че е разумно /а и аз нямам толкова време/ да чакам три пъти че да ме изследват.
Само незнам колко време след абразиото трябва да се пуснат изследванията - трябва ли да изчакам един нормален цикъл или мога да почна да действам веднага

# 214
  • София
Веднага можеш да направиш изследвания, аз постъпих като тебе, не излезна нищо за щастие, но пък други проблеми се появиха  Rolling Eyes

# 215
radusha, хубаво е да имаш доверие на АГ, но е добре и да се информираш. Един път може да е случайно, но два? едва ли! най-вероятно има причина. Не искам да те плаша, може да си пуснеш едни генетични и имунологични изследвания. Успех!

Да така мисля и аз, дори само за лично успокоение ще го направя.. на мен доста солидна доза притеснение ми се събра сега по време на втората бременност и това изгри решаваща роля според мен нещата да свършат така Sad
Искам обаче да се отърся за няколко седмици от болничната обстановка, от иглите и т.н. Нямам здрава вена от това непрекъснато замерване на ЧХГ, кръвни картини и не знам си кво..
Сега ме чака една една прекрасна екскурзия в чужбина с половинката и живот и здраве като се върнем ще се заемем сериозно с тези неща.

# 216
  • София
Веднага можеш да направиш изследвания, аз постъпих като тебе, не излезна нищо за щастие, но пък други проблеми се появиха  Rolling Eyes
Ама пък пия антибиотици  newsm78

# 217
Здравейте!
Аз съм съм с два миседа и една успешна бременност между тях. Общото при двата миседа бе, че и двата пъти заченах с ранна овулация и неопреснен материал. А синът ми е заченат от късна овулация и редовно бебеправене. Спермограмата ни не е много добра, а при мен има съмнение за изчерпан резерв.
Гинеколожката ми препоръча консултация и евентуално изследвания в Плевен. Бих искала да попитам дали само имунологични изследвания ще са достатъчни или ще се наложи да првим и гинетични.

dioni, антибиотици се изписват профилактично при такава процедура.

# 218
  • София/Кюстендил
Dioni,  за някои от изследванията антибиотиците не са пречка. Аз също пиех, но без проблеми ми взеха кръв за вродена тромбофилия и антифосфолипидни. Единствено НК-клетки не изследвах заради антибиотика...
Пожелавам ти всички резултати да са в нормата  Hug

# 219
Здравейте,
Местя се тук от темата Ноемврийки 2011. Преживях и все още преживявам мисед (лекарката препоръча да опитам да се изчистя сама). Би трябвало да съм някъде 8 седмица. На 2 март видяха плоден сак 4 мм, на 11 март той беше едва 7,7 мм, с ембрион и сърдечна дейност. Още тогава лекарката се усъмни, че има нещо нередно, но каза да изчакаме да видим дали няма да порасне. Във вторник (15.03) се появи кървене. Отидох по спешност на лекар, отново видяха сърдечна дейност, но казаха, че подобно нещо не са виждали - в смисъл толкова малък и нерастящ сак и съответно ембрион и сърдечна дейност. На следващата сутрин бях на друг лекар. Тя не видя сърдечна дейност и дори не видя ембриона, но каза, че жълтото тяло е добре оформено - тоест ембрион е имало, но е спрял да се развива.
Абортът ми е втори - предният беше в средата на декември. Така и не разбрах тогава какво точно се е случило. С три дни закъснение имах положителен тест, но приятелки ме съветваха да отложа ходенето на лекар. Седмица по-късно дойде кървенето и всичко свърши. Знам, че не сте лекари, но изчетох цялата тема и видях, че за съжаление се е наложило да изчетете много. Тъй като в близката поне една седмица няма да ходя на лекар, докато свърши кървенето, моля ви, насочете ме към откъде е най-добре да започна. Микоплазма, уреяплазма и халмидии си правих генетичен тест преди две години по други причини. Виждам, че са хиляди изследвания, затова моля да кажете кои са най-основните, за да тръгна отнякъде. Къде да отида първо и какво да кажа Sad Каква според вас може да е причината в моя случай Cry Ужасно се наплаших от четене...

# 220
  • София
nouvelle_vague  според мен се насочи към някоя от клиниките по стерилитет, там ще ти назначат нужните изследвания, и при следваща бременост ще зная какво да правят. Иначе още сега можеш да пуснеш генетични изследвания за тромбофили и МТХФР, също така се препоръчвати имунологични изследния, но всичките са много спорни дали наистина оказват влияние. Имунологичните изследвания са за антифосфолипидни антитела, антинуклеарни антитела и НК клетки. При тебе двата аборта са различни т.е. може и причината да е различна и има голяма вероятност да няма причина за тях  Rolling Eyes
iri_is по това което пишеш по скоро сте за АМХ, инхибин и СДИ тест. Ако проблема ви е в качеството като цяло няма какво да се направи, освен някакви добавки, и да се молите на късмет  Rolling Eyes Имунологията наистина не е доказано, че влияе, аз лично не вярвам в нея  Rolling Eyes Можеш да си направиш имунологични и генетични за твое успокоение  Rolling Eyes

# 221
Багодаря Lailah! Остават ми два цикъла на изчакване и ще решим какво да правим. Две неща са сигурни. Хормони и спермограма няма да правим. И ще внимаваме до 15-16 ден от цикъла.

# 222
Лейла, благодаря ти много за отговора. Аз също силно се надявам да няма причина за двата аборта, но сме твърдо решени да направим каквото зависи от нас, за да предотвартим евентуален трети. След като почетох, прецених, че май ще се насочим първо към проф. Кременски и генетичните изследвания, тъй като от прочетеното останах с впечатление, че единствено генетичните дефекти са непоправими (логично, де Embarassed). Надявам се да отхвърлим тази вероятност, а той самият да ни насочи и към други лекари и изследвания. Иначе споменатите от теб във всички лаборатории ли се правят, стандартни ли са, така да се каже, или трябва да се обърна към някоя по-тясно специализирана?
Момичета, по принцип добри ли са шансовете за нормална бременност, или поне тежка, но нормално приключила, при два последователни аборта? Съжалявам, ако въпросът ми звучи глупаво, но понеже едва сега започвам голямото ходене по мъките, та поне да знам какви са изгледите... Thinking

# 223
  • София
nouvelle_vague  според мен си се насочила добре. Отидете до МД там ще ви пуснат генетичните изследвания, може и кариотип да искат да ви пуснат и ако има нужда ще ви пратят и имунологични да направите. По принцип от МД генетиката, пращат в Александровска в имунологията за имунологични  Rolling Eyes Относно бременност аз например имам една позната с 3 аборта, не са открили причина за които, сега си се радва вече на 2 дечица след сравнително леки бременности. Относно лекаря хубаво ще е да се насочиш към някоя от клиниките по стерилитет, там поне в началото на бременноста ще те следят изкъсо и ще направят всичко каквото могат  Rolling Eyes

# 224
Лейла, още веднъж  Hug Ако не е много неудобно или неподходящо, би ли могла да ме насочиш към клиника или лекар (по възможност не такъв, за който се чака година за преглед), който е специалист по тези въпроси. Четох за "Щерев" и "Малинов", но не знам нито как да избера, нито кога да отида. Ако трябва да чакам много време, предпочитам междувременно да съм направила повечето изследвания и се чудя дали обикновен гинеколог ще може да ми ги назначи. Като цяло нямам представа трябва ли ми някакво направление, за да отида при проф. Кременски, да кажем, и ако да - от личен лекар или от гинеколог. Пак се извинявам, ако задавам много тъпи върпоси, но доскоро съвсем не ми се налагаше да ходя по лекари освен за профилактични прегледи, за които винаги съм ходила на частно. В случая ми се ще, ако има възможност, някаква част от изследванията да минат по здравна каса, защото разбирам, че така или иначе ще са много. И още един въпрос: при условие че успея да се размина без кюретаж и хипотетично открием причина или липса на такава бързо, кога най-рано можем да подновим опитите? Днес ми споменаха уж разбирачи, че трябвало да се чака две години след аборт, което на мен ми се вижда абсурдно. След два месеца ставам на 29, което при изчакване от две години след всеки неуспешен опит би означавало едва ли не да не успея да се вместя в детеродната си възраст. При последния ми преглед, когато лекарката ми каза, че трябва да изчакаме да се изчистя сама, ми заръча единствено да й обещая, че няма да забременявам още този месец. Не сме говорили за други периоди... Съжалявам, пак стана много дълго Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт