Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 739
  • 417
  •   1
Отговори
# 270
Ето тук една статия за успешно лечение на имунологични фактори с яйчен жълтък и масла от соя (а аз се чудех защо покрай Велик ден толкова много жени се хвалят с две чертички  Praynig):
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1382393/Woman-suffered … s-soya-beans.html

# 271
Здравейте пак от мен,
Днес бях на преглед при д-р Пъневска (беше ми казала да отида между 10 и 14 ден от цикъла). Казаното от нея ме притесни, макар че не успях да разбера много. Каза ми, че лигавицата ми е много тънка като за 12-и ден (5,5 мм). Спомена нещо за поликистозен яйчник и се учуди, че ми идва редовно. Каза май, че вероятно нямам овулация всеки месец (забременях два пъти - през декември 2010 и февруари 2011). Смята, че вероятно имам хормонален проблем (още не съм правила на тези хормони изследвания). Не можах да разбера доколко прогнозите са добри или лоши. Викна ме пак на 9 май. Моля ви, кажете ми какво да си мисля. Това ми дойда съвсем съкрушаващо за рождения ден, който и без това преди два месеца си представях доста по-различен  Cry

# 272
nouvelle_vague не съм кой знае колко навътре в нещата, но с ПКЯ, тънка лигавица и без овулация няма как да забременееш или е много трудно, а ти си била бременна два пъти за кратък период от време.  newsm78 Моя мисед го изчистиха само с вакуум, не са ми правили кюртаж (изстъргване на лигавицата), може би защото не съм раждала и може да се нарани шийката така, точно и за това избрах да го наравя при тази лекарка, а школите наистина са две. Бях само на АБ. Ние и друг път сме го говорили тук- повтарящи се мисед аборти до към 8 г.с. може да е имунологичен фактор (понеже незнайно защо лекарите последно се сещат за това).

# 273
  • София
И аз вчера бях на лекар и съм ужасно разочарована - на въпросът - какви изследвания да направя (всичко направяно до сега е на своя глава - не са ми препоръчани от лекар) отговорът е - "Никакви, другият месец почвайте да действате и като забременееш, ела." Е как така? Ами като не е открит проблема за миседа? Какво ще си играем на забременей - мисед, забременей -мисед и така докато съвсем не ми рухне психиката ли? Взех да обеснявам, че на своя глава съм направила имунология и т.н. и отговора беше "Е и кво от това - това нищо не показва".
Днес ми е часът в Щерев, дано там  попадна на "лекар" който като мен иска да вземем превантивни мерки и да направим опит да предотвратим последващ мисед  Sad

# 274
dioni може би това е начина- да те наблюдават в движение. Аз сега се моля да забременея пак, поне да се придвижат на някъде нещата, ама не става. Подготвила съм се психически, че има вероятност пак да не завърши всичко добре, но поне да мърдам на някъде  Peace При Щерев лекарите не са лоши, но всеки лекар си е специалист по своето (е някои по нищо, де) и си карат както те си го знаят, така че винаги отнема време, докато се намери точния специалист  Peace Аз операцията я правих при гинеколог, който е добър хирург, но тя самата вдигаше рамене при въпроси за хормонални изследвания и определено си личеше, че не търси да наблюдава такива случаи, но пък си свърши перфектно работата.

# 275
  • София
Dioni, един ли ти е само миседа? По принцип така си процедират,след 1 не предприемат нищо,че даже и след 2. Може да си пуснеш поне за хламидия, микоплазма и уреаплазма, отделно ТСХ,ТАТ и МАТ. Тези поне са от евтините и дето се вика нищо не губиш.Аз така от замъгляване на очите и от повтаряне,че всичко е случайно я докарах до 3 аборта...Ако имаш лошо предчувствие,съмнения,колебания(колкото и глупаво да звучи,аз имах),прави  още изследвания.

# 276
zdr.az sa6to imam ve4e 3 spontanni aborta kato posledniq be6e na 11.04.11.Sad.
Tolkova mn.4akah i prez kakvo li ne minah za da probvam pak s takava nadejda i pak ni6to ne stana.Az sa6to 7 meseca hodih po makite napravihme kup izsledvaniq-imunologi4ni,geneti4ni,hlamidiq,ureaplazma,mikoplazmi,hormoni na 6tetovidnata jleza,toksoplazmoza,histeroskopiq na matkata(za da se vidi v kakvo polojenie e),NK kletki,na maja mi raz6irena spermograma,SDI test i ot vsi4ko tova izleze,4e imame hlamidiq i ureaplazma,no gi izlekuvahme s parviq kusr antibiotik.Bqh mn.6a6nata ot tezi hlamidii misleh,4e nqma da mojem da se izlekuvame i,4e tova e pri4inata za spontanite aborti,no se izlekuvahme lesno i poznaite tq ne moje da  epri4ina za spontanen abort osobenno za takav koito e va na4aloto i tova blagovoli da mi go kaje edin lekar edva kogato posledva 3 tiq mi abort.Iskam samo da kaja,4e sam bezkraino obnadejdena i ot4aqna ot doktorite...Ne si predstavqh,4e moje da se razviqt taka ne6tata-bqh pri Konova,bqh v Mai4in dom-Sf,bqh v Plovdiv tam me sledqha kade li ne bqh i povqrvaite NIKOI nemoja da mi pomogne.Pokazvah kakvi izledvaniq sam napravila na doktora v Plovdiv za da mi kaje ako trqbva ne6to drugo da se napravi i toi mi napravi o6te nqkoe i nakraq kato nemoja da nameri drug problem ostavi hlamidiqta da e problema i az se varazah i eto rezultata.Dade mi terapiq po vreme na bremennostta spazih vsi4ko,no ne stana otnovo!I posle kato otidah pak pri nego za da mi go mahat mi poiska izsledvaniqta za da pogledne kato horata i vidq,4e geneti4nite sa mi praveni,no samo za trombofiliq,a kariotip ne ni e praven(no pak az trqbva6e da podsetq za tova)4ak togava vidq kogato ve4e be6e kasno!Sega me pra6ta pak v Mai4in dom za da go napravim-znam samo,4e ostana samo tova da napravq,no znam 4e ako izleze,4e tam e problema tova ne se opravq kazaha mi,4e ako az imam anumaliq v hromozomite nqma smisal pove4e da probvam!tolkova sam ot4aqna i tolkova me e strah za tova izsledvane.Razbrah,4e daje parvo s tova e trqbvalo da zapo4nem,no az ako sam lekar 6tqh da znam.Naplano sam razo4arovana ot doktorite v BG-hodi6 dava6 ludi pari i nakraq ni6to-nikoi ne se naprqga da pomisli kakav moje da e tvoq problem,vmesto tova v mnogo slu4ai te vkarvat v po-goqlma belq,+tova gledat i parite da ti vzemat...Da me izlaje,4e hlamidiqta e problema,a sled tva kogato be6e vsi4ko zagubeno drug lekar da mi kaje,4e hlamidiqta tvardo ne e problema i da mi kajat,4e e trqbvalo da napravq kariotip-kak moje da se po4uvstva 4ovek v takav slu4ai?!Za tova  za men i ot mnogo hodena po lekari pak nqma polza.Minah prez nqkakav ad.Te napravo me sasipaha ot izsledvaniq i hap4eta i kvo li ne-razbiha psihikata mi o6te pove4e,a az o4akvah da mi pomognat.E sega mi ostana samo tova i ot tozi kariotip zavisi vsi4ko-ima goqma veroqtnost da e tam problema tai kato v moite slu4ai ploda ot samoto na4alo ne se varzva kakto trqbva-sega be6e pak kuho qice!Qsno e,4e doktorite nqma da mi pomognat i mi ostava da se nadqvam samo Bog da e s nas...
Nadqvam se s posta si da pomogna na nqkoi tuk ako ima podoben na moq slu4ai.Uspeh na vsi4ki...
Dori az neznam koga uspqh da se dokaram do tova polojenie....................

# 277
  • София
Ивакали Hug
Съжалявам за това,което си преживяла,но не се предавай,рано или късно ще се получи,трябва да си силна и да продължиш напред spoko
Ако искаш сподели на каква точно терапия беше и какви лекарства пи? Не се знае дали е от кариотипа,аз мисля,че не е там проблема ви. За НК клетките прави ли вливания в крайна сметка?

# 278
Здр.Нимфичка
Незнам каде е проблема остана да направим този кариотип и ще го направим.Този месец ще отидем до София отново.Първия ми аборт беше заради"кихо яйце",втория беше"missed",а този сега пак беше"кухо айце"!Именно задари тези"кухи яйца"ме карат да направим кариотип.Думите на док.бяха:Идете направете кариотип поне да знаете и ако в теб излезе,че имаш проблем в хромозомите няма смисъл да пробвате повече". Не ме питай как се почувствах като чух това направоме сряза нещо в гърдите,излезнах и плаках цял ден след тези думи.Казаха,че друго всичко съм изселдвала и,че няма какво друго да изследвам повече и от всичко имах хламидия и уреаплазма както казах и които излекувахме успешно и недобра усфояемост на фолиева киселина това е друго всичко беше ОК.Да Конова ми беше написала терапия такава каквато пише на всички които са били при нея на консултация:Аспирин Протект,Фраксипарин-до 12г.с.(но пишеше,че може да има промяна в количеството и продалжителноста на 2-та препарата),еднократно вливане на имуновенин,утрогестан,фолиева Мета 2 по 1 до 12г.с.и някои витамини.Е забремнях и се водих при един док.в Пловдив,показах терапията преди да забременея,но той каза,че няма смисал да вливам имуновенин тък като аз нямам повишени НК клетки,каза че и от фраксипарина няма смисал защото нямам тромбофилия нито пък склонност към нея.
И така пих аспирина по нейна схема както и утрогестана,фолиевата и витамин Б,този док.от Пловдив ми каза да бия 3 инжекции Прегнил-бих и тях,но не се получи,от самото начало тръгна зле бременноста,защото аз незнаех още,че съм бременна когато получих кафеникаво течение когато трябваше да ми дойде и аз помислих,че ми е дошло,но след това то вместо да ми дойде намали и спря тогава започнах да си правя тестове за бременност и всички бяха положителни правих и ЧХГ-положителни.продалжавах с терапията,но не се развиваше нормално и когато трябваше да бъда в 6г.с.то не отговаряше на нищо и започнах пак да кървя вече го губех,а то беше изгубило и всякаква форма е махнаха го само с изсмукване без кюретаж и затова док.ми каза,че 2 месеца е достатачно да чакаме и да пробваме пак тъй като не ми е правен кюретаж,но аз в никакав случай няма да го направя толкова скоро,воабще дори незнам дали да пробвам някога тай като не сме намерили каде е проблема,а съм изследвала всичко без кариотипа.Не съм вливала имуновенина както казах,защото в тзои случай не мисля,че щеше да помогне тъй като то от самото начало не отговаряше на седмиците...и все пак се бяй допитала и до още 2-а доктора и те твърдо отказаха имуновенина и фраксипарина бяха съгласни единсвено за Аспирина.
НК клетките и Т-лимфоцитите ми бяха на границата,но не бяха повишени-сега незнам ако се качват когато забременея.Незнам вече каде да отода т.ест знам,но немога да си го позволя.Знам,че в клиника Малинов са добри и повече се сещат от тези неща,но там ако звънна да запазя час ще е след година!И ако пак забремнея ще ме викат всяка седмица,а аз това немога да си го позволя тъй като съм далеч от Сф и не мисля,че  ще е добър вариант да пътувам толкова и да съм бремнна.Направо главата ми ще е се пръсне,незнам какво решение да намеря за себе си!!!!!!!

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 09:55 от ivakali

# 279
  • София
nadindf имам 1 мисед и смятам че всеки разумен човек следва да реагира още при първият и да се проверят основните причини - хич не се доверявам на приказките - о о о о това постоянно  се случва и не повтаря.
Вчера ходих и в Щерев при д-р Тимева, тя пък ми каза че трябва да се пазим 6 месеца и да направя една токсоплазма и анти Д тела /поради разликата в резус факторите, аз съм - ), но аз ще си пусна и муко и уреа... Нямало смисъл да правим изследвания - нито за хламидия, нито нищо /явно наистина смятат че човек трябва да преживее 2 или 3 миседа и тогава да направи изследванията) относно кариотип, каза че бил излишен за мен защото имам едно дете, и така малко по-малко отхвърли всички изследвания.
Аз обаче смятам да пия лекарствата които са ми изписани , но и да продължа с изследванията на своя глава и ако излезе нещо извън норми да отида пак при Тимева.
Ясно е, че трябва да стане човек и доктор за да си открие сам проблема - да го посочи и тогава вече да му дадат решение.

ivakali  Hug стискам палци в кариотипа да нямате проблем и да имате шанс за дете.

# 280
Да така  е права си за сажаление!!!
Аз също съм изследвала токсоплазмоза-отрицателна беше.
Никой след 1 аборт не предприема нищо,а аз бях с 2-а когато ме пратиха на ляво на дясно,но без резултат!!!
Да за мен също щом имате едно дете доста изселдвания отпадат честно казано,отпадат генетичните,остават ти хормони разни които можеш да изселдваш и инфекциозните причинители като хламидии,уреаплазми,микоплазми,гъбични инфекции...,но истината е,че те най-малко могат да бъдат проблем за спонтанен аборт особенно при началните,но ти можеш да си ги изселдваш пускаш изселдване за микробиология(цитогенично)и ще стане яно.Изселдвай и хормоните на щетовидната щом си решила да правиш нещо друго и аз невиждам какво можеби и НК клетките.
Но наистина и за мен след 1 спонтанен няма смисъл да се тормозиш и да се вкарваш във такива тежки филми защото почти всичките ми познати и приятелки имаха по 1 спонтанен"кухо яйце",но сега от втория път на всички тях им се получи и се радват на децата си.Казвам това защото наистина в днешно време това се случва в огромен % на младите,но рядко се повтаря.А при мен вече е друго положението вече 3 пъти тук вече неможем да приемем че е случайност,вероятноста да баде една случайност е предполагам 1%...Sad
Благодаря за пожеланието за кариотипа дано да е така.Знам,че хората с такав проблем сварзан с хромозомите(кариотип)са много малко,но знам също че и малко са тези които им се повтарят кухите яйца...
Знаетеш ли права си аз нищичко не вдявах нито пък бях чувала за такива проблеми-не съм си и представяла,че може да е толкова сложно всичко,че може да има такива болести и проблеми и за 8 месеца станах като доктор,знам почти всеки термин и това какво значи...и то в никакъв случай не по мое желание,а защото се наложи..................

# 281
dioni ако имаш анти Д тела, значи причината е резусфактора, но там май се биеше някаква инжекция до определен период след предния аборт, за да се предпази плода от имунната система следващия път. Не знам защо и лекарите не са наясно, но токсоплазмозата, макар че не е вирусно заболяване е опасна само при първо заразяване по време на бременност, после организма има имунитет. Същото е и при рубеолата. Единствената причина да се прави е да знаеш причината, но следващия път ще имаш имунитет, което го прави безсмислено като изследване.

# 282
  • София
Ивакали, много гинеколози отричат имунологията,но това не означава,че няма смисъл от нея.Много момичета са успели благодарение на вливанията. Доколкото си спомням твойте НК клетки бяха гранични, можело е поне като видиш положителен тест да си пуснеш едно контролно изследване,понеже по време на бременност се покачват... Най-приятелски те съветвам,дано следващия път ме послушаш. Не е страшно,аз скоро вливах интралипид, като се наложи и имуновенин ще вливам.   
Доколкото ми обясни един лекар това с кариотипа е някакви хромозоми,които показват ,че мъжа има еди колко си хромозоми,а жената еди колко си-демек,че мъжа е мъж,а жената- жена. При нас там нямаше проблем и не съм задълбавала да чета, но стискам ти палци и съм почти убедена,че от там нищо няма да излезе.

# 283
Mnogo se nadqvam da e taka i da si prava.
Ne e taka kakto ti go obqsnqva6.Vseki 4ovek nezavisimo ot tova dali e maj ili jena i po 26 br hromozomi s tehni dvoinici.Problema moje da e ili v broq hromozomi ili v tove,4e moje da ne se delqt pravilno.Kogato se slu4va procesa za4evane hromozomite na jenata se delqt s hromozomite na maja i edva kogato se rardelqt pravilno togava se polu4ava i pravilen plod moje6t da se razviva i jivee normalno.Ako lipsva dori i edna hromozoma na nqkoi ili pak ako edna dvoika ne se razdeli pravilno stavat tezi kuhi qica.mnogo e slojno za obqsnqvane,no kolkoto moje edin maj da ima takav problem to tolkova moje i edna jena...V pove4eto slu4ai kogato nqkoi ima takova razminavane v broq da kajem e bolen ot nqkakav sindrom na daun,tarnar i tam ot teq...no ako ima nepravilno delene...Iskam da kaja,4e moje 4ovek da e napalno zdrav i pak da ima takav problem,sa6to taka toi moje da e i nasledstven i samopoqvil se.Kakto i da e da se nadqvame,4e nqma takova ne6to kolkoto i veroqtno da e za nas.
Da taka e mnogo lekari othvarlqt imunologiqta,dori v 4ujbina pak voab6te ne izsledvat takiva NK kletki!Neznam kakvo da mislq ve4e 6te mi se da namerq lekar koito da me posavetva kakvo da napravq i da re6i problema ni,no neznam kade 6te go namerq...

# 284
Доколкото четох статията в Делимейл те използват основно яйчен жълтък, който е богат на лецитин и масло от соя, което също е богато на лецитин, има много омега 9 мастни киселини и за разлика от жълтъка ниско съдържание на холестерол. Омега 9 засилват имунната система (но в много високи дози могат да хиперсенсибилизират имунната система и да докарат някоя алергийка), но пък при жени с отслабена имунна система са полезни. Лецитина стимулира обмяната на мазнините, включително и усвояването на омега 9. Богат на омега 9 е и зехтина- 70% . Който няма възможност за тези скъпи вливания може да пробва да си хапва повече такива храни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт