Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 759
  • 417
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, има ли някоя от вас на терапия с Интралипид ?
Трябва да го вливам тази седмица, а неможем никъде да го открием  Rolling Eyes

# 256
  • София
Дори и в клиниката в Плевен ли няма? Аз мислех като краен вариант да ходим до там.  newsm78

# 257
До сега съм си го купувала и сме правели вливанията в нашия град, защото Плевен ми е много далече. Но никъде в аптеките в Пловдив не го откриваме, може в София да го има. От аптеките се свързват и със складовете и там го нямало...

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 16:52 от maria_2103

# 258
  • София
Аа ясно,ти питаш за Пловдив. Аз ще вливам за първи път и въобще не съм наясно с нищо още. Ако го няма какво става...то освен интралипид нали може и липовенос...

# 259
Аа ясно,ти питаш за Пловдив. Аз ще вливам за първи път и въобще не съм наясно с нищо още. Ако го няма какво става...то освен интралипид нали може и липовенос...

Аз досега съм вливала само Интралипид, защото него сме намирали, мисля, че само веднъж още преди да забременея вливахме Липовенос в Плевен, защото тогава там нямаха Интралипид.
Аз си го вливам при моята гинеколожка, която ме приема в АГ отделението, излиза ми 20 лв, иначе като отида до Плевен,вливането беше 70 лв. и 50 лв бензин, а трябва да го правя на всеки месец и половина и като включа и Фраксипарина и другите лекарства..... ooooh!
Просто икономисвам някой лев като го вливам в АГ отделение

# 260
  • София
Момичета има ли някой със завишени Антинуклеарни антитела Моите по метода ELISA са  14.72 U/ml при граница до  10 U/ml . Посъветваха ме да изследвам dsDNA, Ro, LA за да се уточняло каква терапия да ми се назначи. Иначе НК клетките са в граница, но по-скоро към горната графа.
Аз съм с завишени антинуклеарни. ДНК, RO и LA са ми в норма  Rolling Eyes На мен ми казаха че за момента само контроли на три и шест месеца, аз не съм ходила от година да ги проверявам, преди година бяха влезнали в норма, т.е. близо до граничните стойности, мисля преди следващ опит да ги пусна пак  Rolling Eyes
Терапия не са ми изписвали, двама различни имунолози ми обясниха че имало едни 5 % от население с по-силна имунна система при които са завишени АНА, но да съм се следяла, че явно имам предразположение към автоимунни заболявания  Rolling Eyes От това което съм чела не е на 100% доказано дали пречат на забременяването, препоръчва се терапия с преднизолон, по-принцип аз съм за ин витро, където преднизолона си го изписват превантивно ...  Rolling Eyes

# 261
 И на мен ще ми предстоят вливания, но аз съм объркана защото чета различни мнения за тях . При предишната ми БР имах НК17 Др тТодорова каза че трябва да са до 12. След като загубих Бр,комплекс от вероятно много фактори тя ми назначи лечение за НК ,обаче ми се наложи да пътувам навън за дълго време селена ми свърши на 20ден а аспирин протекта забравях да си го взимам редовно и така без лечение 1г и половина си пуснах контролни иследвания защото ще повтарям процедурата и те показват че НК клетките са в норма .
Имате ли идея дали това е възможно без лечение .Та затова се двоумя за тези вливания. А да страхът ми е по-голям че имам завишени АФА .
Споделете ващия опит

# 262
  • София
Момичета има ли някой със завишени Антинуклеарни антитела Моите по метода ELISA са  14.72 U/ml при граница до  10 U/ml . Посъветваха ме да изследвам dsDNA, Ro, LA за да се уточняло каква терапия да ми се назначи. Иначе НК клетките са в граница, но по-скоро към горната графа.
Аз съм с завишени антинуклеарни. ДНК, RO и LA са ми в норма  Rolling Eyes На мен ми казаха че за момента само контроли на три и шест месеца, аз не съм ходила от година да ги проверявам, преди година бяха влезнали в норма, т.е. близо до граничните стойности, мисля преди следващ опит да ги пусна пак  Rolling Eyes
Терапия не са ми изписвали, двама различни имунолози ми обясниха че имало едни 5 % от население с по-силна имунна система при които са завишени АНА, но да съм се следяла, че явно имам предразположение към автоимунни заболявания  Rolling Eyes От това което съм чела не е на 100% доказано дали пречат на забременяването, препоръчва се терапия с преднизолон, по-принцип аз съм за ин витро, където преднизолона си го изписват превантивно ...  Rolling Eyes
Странно, на мен пък имуноложката ми каза че завишените антинуклеарни антитела водят до проблеми със задържането и правилният кръвоотток към плода  Confused.  Допълнителните изследвания ще излязат към края на месеца. А по принцип тази терапия с преднизолон е по време на самата бременност , не преди това така ли?. Тоест интересуваме, дали заради тези завишени антитела ще се наложи предварително лечение и съответно още отлагане на опитите?
Незнам дали има значение, но аз вече имам едно автоимунно заболяване - хашимото.

# 263
  • София
Странно, на мен пък имуноложката ми каза че завишените антинуклеарни антитела водят до проблеми със задържането и правилният кръвоотток към плода  Confused.  Допълнителните изследвания ще излязат към края на месеца. А по принцип тази терапия с преднизолон е по време на самата бременност , не преди това така ли?. Тоест интересуваме, дали заради тези завишени антитела ще се наложи предварително лечение и съответно още отлагане на опитите?
Незнам дали има значение, но аз вече имам едно автоимунно заболяване - хашимото.
Къде ходи да се консултираш с имунолог  Rolling Eyes

# 264
  • София
Къде ходи да се консултираш с имунолог  Rolling Eyes
Изследванията и консултациите са в Малинов при доц Балтаджиева и веднъж говорих с Пенкова

# 265
  • София
Момичета,утре сутринта ще ми вливат интралипид и се чудех има ли значение дали ще е на гладно или не? Мога ли да пия кафе примерно?!?  Thinking

# 266
  • София
Диони мойте АНА превени при Балтаджиева бяха към 70-80  Confused това миналата година, после ги  повторих в Александровска и в Иван Рилски, че много ме бяха наплашили с тези резултати и се оказаха леко завишени  Rolling Eyes

# 267
Здравейте пак от мен Hug
И аз започнах с изследванията и искам да ви попитам за мнение. До момента имам единствено резултати от хормоните на щитовидната жлеза (ходихме при д-р Кременски и си пуснахме генетични, но още нищо не са готови):

FT3         5.32        pmol/l      2.4 - 6.3    
FT4         16.05        pmol/l      12.0-22.0     
TSH         1.32        uIU/ml      0.27 - 4.2     
TAT         25        IU/ml      < 115     
MAT         11        IU/ml      < 34    
Чудех за резултата на FT3. Ясно ми е, че е в норма, но все пак ми се струват малко високи нивата. И понеже четох, че нормата е в пряка връзка с възрастта, се попритесних. Исках да ви питам и дали сте чували мнения за д-р Пъневска от Майчин дом. Препоръча ми я проф. Кременски, след като му разказах за моята история. Той и д-р Пъневска нарекоха едва ли не престъпник докторката, която ми каза, че няма нужда от кюретаж. Стори ми се, че има нещо като две "школи" по въпроса. Д-р Пъневска ми изписа антибиотик (Вибрамицин) по време на първия нормален цикъл. Изпих го, но още се чудя дали трябваше да пия толкова силно лекарство превантивно. Объркано ми е - не знам на кого да вярвам вече. Всеки следващ лекар отрича предишния... ooooh!

# 268
  • София
Резултатите за щитовидната жлеза са ти разкош -според мен там нямаш никакви основания за притеснения. В коя лаборатория са правени, защото гледам референтните стойности на FT4 при мен са до 17, но са по метод ECLIA.

# 269
dioni, благодаря ти за отговора Simple Smile Изследванията са ми от Кандиларов. Методът на изследване е същият. Странно е, че има разминавания в референтните стойности  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт