Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 771
  • 417
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Съжалявам наистина, че сте толкова злобни, жалко е жени които твърдят, че познават болката и съчувстват да са толкова злобни  Rolling Eyes
Относно Конова не искам да съм нейна пациентка поради няколко причини - клиниката в Плевен беше единствената която си изнудваше пациентите да си плащат опитите по фонда, когато нямаше пари. Втора причина - многократно съм чела за ин витро опити на момичета, който са с високи дози лекарства хиперстимулирани, в резултат много проблеми и т.н. Трета причина - никак не ми хареса това което се случи със 62-годишната жена. Четвърта причина ходила съм при Катя Тодорова, която работи с Конова, еми аз пък не съм доволна. Тази жена има специалност ендокринология, не може да ми изписва лекарства и изследвания който не са и по специалността! Според вас правилно ли е профилактично да ми изпише метфодиаб щот тя си мисли че съм с ПКЯ - хормони и обременяване с глюкоза сочат че нямам ПКЯ, ама понеже правя кисти, тя така си мисли. А правилно ли е ендокринолог да ми изпише стимулация с клостил да ми каже на 14 ден да си бия прегнил и после да пия дуфастон, това без проследяване, а за цветна снимка и спермограма, въобще не се спомена, може би защото наистина това не й е по специалността. Момичета всеки случай е индивидуален общия подход за мен не е правилен.
Илиана НК - клетките не са антитела. Да те имат специфичната роля да се борят с "нашествениците" в организма както и множеството антитела, но има разлика между увеличени НК клетки и увеличени антитела (има още много видове антитела освен антифосфолипидните, радвайте се че не ви се налагало да разберете). Но за мен лично има огромна разлика между НК клетки и антитела, увеличените антителата говорят за автоимнунни заболявания, което вече е доста сериозно! Аз никъде не съм написала не си лекувайте автоимуните заболявания. И да имам приятятелки и с 2 и със 3 аборта и са с едно или две деца след сравнително леки бременостти, имам и познати с повишени НК клетки през двете си бремености, които не са ги лекували и които също не са имали проблеми.
Идеята ми е че в световен мащаб все още имунолозите спорят дали има повече полза или вреда от тази въпросна терпия, хубаво е момичета да прочетат повече преди да се предоверят, а след хвалебствени постове като вашите, това няма да се случи. И отново подчертавам има много други причини за спонтанен аборт, които при вас не са били отхвърлени, няма как дори и лекарите да знаят дали в този момент проблема е бил в НК клетките или антифосфолипидните антитела.
Идеята на този подфорум доколкото си спомням е взаимната помощ, не общото обединяване да нахулим някой които е с по-малко оборти от нашите. Да съгласна съм с вас имам само 1 аборт, но в резултат на него не мога повече да имам по естествен път деца, а знаете ли колко е страшно да знае че шанса ти в близката една година да забременееш е 1 ин витро опит, чията успеваемост е 20% , такъв е и процента всеки месец при естествени опити, и да знаеш вече от собствен опит че абортите се случват и че лекарите нямат все още панацея срещу тях....
Упех момичета   bouquet опитайте да сте малко по-положителни към заобикалящия ви свят   bouquet

# 241
  • София
Съжалявам наистина, че сте толкова злобни, жалко е жени които твърдят, че познават болката и съчувстват да са толкова злобни  Rolling Eyes

Същото важи в пълна сила за теб и не случайно както виждаш повечето са се ядосали от това, което пишеш. Замисли се малко дали проблема не е в твоя телевизор...Аз влязох като страничен наблюдател на спора и ми направи впечатление точно твоето отношение...но както и да е
Успех на всички и от мен Hug

# 242
  • София
Съжалявам наистина, че сте толкова злобни, жалко е жени които твърдят, че познават болката и съчувстват да са толкова злобни  Rolling Eyes

Същото важи в пълна сила за теб и не случайно както виждаш повечето са се ядосали от това, което пишеш. Замисли се малко дали проблема не е в твоя телевизор...Аз влязох като страничен наблюдател на спора и ми направи впечатление точно твоето отношение...но както и да е
Успех на всички и от мен Hug
Мда само че проблема в телевизора ми е че не се кланям на Конова, и под това което пиша отново проблема е че не се кланям на Конова, спора се започна с Илияна, и злобен коментар по мой адрес. И също така отбелязвам, че злобни коментари не съм размятквала, не съм писала нито с удебелени букви насочени към някой нито съм писала с главни букви. Това че не споделявам вашето мнение ви озлоби повече от нормалното  ooooh!

# 243

Lailah, знам много добре какво са нк клетките..написала съм го съвсем общо, без да занимавам хората с излишни подробности и да чета лекция като специалист. Който има такива със сигурност знае подробностите...исках съвсем общо да кажа, че и при двата проблема се стига до сгъстяване на кръвта. ти все се хващаш за някаква дума на хората и тръгваш да спориш...
вече всички ти казаха, като си върл противник на терапията за автоимунни проблеми и като смяташ , че такива НЯМА и все някога си щяла и без терапия да забременееш никой не ти оспорва избора...АЗ ТОЛКОВА ВРЕМЕ ЗА ЧАКАНЕ прецених че нямам, но не ти налагам моето решение...ти просто исках да убедиш всички момичета да идат в клиниката на Щерев...навсякъде има добри специалисти...и пак ти повтарям, че не ти правя никакви злобни забележки..смятам, че форумите са хората да се подкрепят и да си дават надежда...видя ми се гадничко Максимилиана да споделя, че е започнала терапия и се притеснява дори да се похвали с бременността си, и ти да и отговориш, че от тази терапия и без това нямало смисъл!!!

# 244
в този ред на мислене искам само да добавя, че най-важното при забременяването и износването е ПОЛОЖИТЕЛНАТА НАСТРОЙКА...в това аз се убедих, затова и казах на Максимилиана, да не слуша отрицателни прогнози...един психолог беше написал много интересна статия за това, как адреналина подтиска другите хормони и не действа добре на бременността и забременяването, затова е важно човек да се опитва да бъде максимално спокоен и самоуверен...
така че хайде стига сме спорили за глупости кой по-чел и кой къде е чел...всеки заслужава за УСПЕЕ

# 245
  • София
вече всички ти казаха, като си върл противник на терапията за автоимунни проблеми и като смяташ , че такива НЯМА и все някога си щяла и без терапия да забременееш никой не ти оспорва избора...ти просто исках да убедиш всички момичета да идат в клиниката на Щерев...навсякъде има добри специалисти...и пак ти повтарям, че не ти правя никакви злобни забележки..смятам, че форумите са хората да се подкрепят и да си дават надежда...видя ми се гадничко Максимилиана да споделя, че е започнала терапия и се притеснява дори да се похвали с бременността си, и ти да и отговориш, че от тази терапия и без това нямало смисъл!!!
Илиана пак направи същото, не ми слагай думи които не съм казала...
Никъде не съм написала, че не вярвам, че има автоимуни заболявания, даже напротив. Написала съм, че не вярвам във влиянието на НК клетките и терапията при бременост, даже и това ми бяха думите "аз лично не вярвам". Никъде не съм казала на Максимилиана "спри си терапията", за разлика от вас които я насърчавате да я прави, има разлика. И никъде не съм пратила никой в клиниката на Щерев  ooooh!
Ето една статия която ясно ще обясни позицията ми:
http://www.infertility-guidance.co.uk/blog/2009/03/natural-killer-cells/
още един източник към края на статията е писано и за НК клетките http://www.ivf1.com/ivf-implantation-failure/

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 13:40 от Lailah

# 246
аааа за въпроса с възрастната 62-годишна жена, защо обвиняваш клиниката. Аз също съм на твоето мнение, че е много късно , най-малкото за това, че има голям риск нещо да се случи с нея и да остави сирачета децата си, но пък законът не слага ограничение във възрастта...и лекарите не могат да и откажат помощ...пък и не и знаем предисторията може дълго да се е борила и тя..пари да е събирала, смелост и т.н. и изведнъж да отиде и да и кажат МНОГО СИ СТАРА..нямаш право да си майка..пак ще е доста грубо, пък и тя доколкото следих случая като е тръгнала да ражда преждевременно не е потърсила някоя реномирана клиника в София например, където има апаратура и всичко, ами влязла в градската болница в Русе...
миналата седмица станах свидетел на подобна реплика..една жена искаше да прави инвитро по програмата и да си подава документите и и заявиха, че и в тази програма били сложили ограничение до 42 години ...голяма глупост...то не стига, че държавата чак сега се сети да направи нещо по въпроса след толкова години и за някой хора, които нямат пари това е единственият шанс, ами сега и него да им отнемат

# 247
офффф то медицината за съжаление хич не е точна наука, кой може да ти каже: ето точно това ти е проблемът и като го отстраним ти гарантираме 100% успех?!?!
при мен лично при първия аборт ми казаха, че се случвало и било нормално 30% от бременностите да завършват зле и аз нищо не пуснах като изследвания, и като направих и втория вече ми вдигнаха ръце и ми казаха , че сигурно шийката ми била слаба /което ми се стори глупост за 12г.с...бебето тогава е толкова малко, че шийката да не го удържи/ и тогава седнах да чета и извадих един списък със всички възможни изследвания и пуснах всички ..единствените ми проблеми излязоха нк-клетките и антифосфолипидните

# 248
Хайде да си споделяме пак. Имам нужда да изкоментираме едни мои расъждения.
Има ли връзка между повишени АФА ,НК-клетки и да кажем някакво възпалително заболяване например завишен IgA,G за хламидия .
Четох че повишения АФА IgM e свързан с Ехинококоза ,което направо ме хвърли в музика. Ако наямам кучешка тения възможноли е повищения АФА да са свързани с хламидия ,токсоплазмоза,цитомегаловирус и т.н.

С два големи спонтанни аборта съм о ми предстои поредното инвитро .Ако някой нещичко знае нека го сподели .
Предстои ми и консултация така че не се притеснявайте да споделите каквото и да е .Иска ми се ако мога да науча нещо в повече.

# 249
  • София
Колко големи са абортите  Rolling Eyes
Според мен има връзка между възпаленията и имунологията, ама това подчертавам е мое разсъждение  Rolling Eyes не съм го чела някъде  Rolling Eyes Пример - аз съм с повишени антинуклеарни антитела, не знаят от какво са, при 5% от населението са повишени без причина  Rolling Eyes миналата година преди ин витрото бях с повишена утайка и антитела, не знаеха пак от каква са повишени и двете. Натъпкаха ме с антибиотик заради утайката, еми и антителата паднаха, знам че няма логика ама явно организма си образува антитела и НК клетки да си се бори с нещо дето му пречи - например чувала съм че може да се повишават от зъби, в моя случай се оказа, че утайката е повишена от перианален абцес, антителата не знам от какво са били повишени те са си високи от 2 години насам  Rolling Eyes Другото което съм чела е че НК клетките се повишават при жени с ендометриоза, като цяло ендото се води че пречи на забременяването и на износването та ето още една връзка  Rolling Eyes Другото което ми прави впечатление е че повечето жени които имат проблеми със забременяване и износване споделят че имат доста силна имунна система и рядко боледуват  Rolling Eyes
Аз ако знаете каква абсурдна теория имах за автоимуните заболявания и репродуктивната система на жената  ooooh! щяхте бая да ми се посмеете  Joy

# 250
Абортите са в 20 и 17втория.Води се ПРОМ.Търсим някаква бактерия,която пука водите или нещо друго свързано  може би точно с имунитета
Имам повишени АФА IgM e над референтни стойности. Обаче незнам от какво.
Генитичните ми иследвания за вируси от Геника са отрицателни ,С-РП също е отрицателен,а нямам ендометроза, щяха да я видят при последното лапаро за извънмат. БР Само кръвния серум за хламидия е положителен .Във връзка с това лекарите са ми обяснявали че хламидията поразява тръбите те са неин гостоприемник и спират до там . Аз имама между двете бремености една извънматочна така че дясната е няма лявата е също прекъсната в исмичната част ,така че не би трябвало да се излъчва наличието на това .

И така бъркотията е пълна.

# 251
Аз също се борих няколко месеца с хламидия, с чанти антибиотици, дори вливах венозно..Накрая паднаха..чела съм,че освен за проблеми със забременяването тя може да предизвика и преждевременно раждане..а то при теб си е направо така, защото абортите са ти доста във висока седмица!!!!
Иначе и при мен абортите протекоха като при теб...без причина като гръм от ясно небе контракции и ми се пукат водите, а плода си беше жив преди това...

# 252
  • София
Аззиа друго което се сещам потърси с търсачката има едно момиче Fever тя е с три аборта в късни седмици, при нея се оказва някаква аномалия на матката, която води до пукане на мехура и преждевременно раждане  Rolling Eyes не знам дали имаш правени цветна снимка или хистероскопия с които да се види как е матката  Rolling Eyes
Аз не знам защо, но от това което съм чела и от консултациите ми в генетиката в МД и при имунолозите в Александровска и Иван Рилски някак си съм запомнила че миседа е друго, мисед аборт е когато бремеността се развива и в един момент плода умира, но организма не го изхвърля и това всичкото до 12 г.с. Не знам за мен лично имунологията на ранен етап ако ще пречи би попречила като имплантация, развитие в първите седмици ... вече след като има плацента е по различно там ако има проблем може да се прецени и по вида на плацентата и да се вземат мерки.

# 253
azzia антителата при АФА също ли са имуноглобулини, защото сам по себе си IgM означава инфекция и не рядко се търси конкретно срещу какво, а не така общо количество  newsm78 Но такава късна седмица или е инфекция или нещо анатомично- с шийката на матката, плацента превия също може да е причина за такъв аборт, но зависело то положението на плода. От друга страна два пъти едвали е било плацента превия- тя е 1:100, едва ли би се повторила  Thinking Но не е вирусна инфекция, нито токсоплазмоза, защото те са единични случаи- после организма си изгражда имунитет и само ако е много отслабен може да повтори. А и тези приказки за хламидията ми седят несериозно казани от лекар.

# 254
  • София
Момичета има ли някой със завишени Антинуклеарни антитела Моите по метода ELISA са  14.72 U/ml при граница до  10 U/ml . Посъветваха ме да изследвам dsDNA, Ro, LA за да се уточняло каква терапия да ми се назначи. Иначе НК клетките са в граница, но по-скоро към горната графа.

Общи условия

Активация на акаунт