Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 692
  • 417
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, при мен проблема май ще се окаже хормонален. Сега като си гледам изследванията на хормоните след първия аборт виждам, че хич не са в ред и показват проблем с яйцеклетката. Странното е че никой досега не видя проблем в тези резултати. За повечето гинеколози факта че забременявам е достатъчен.  ooooh!  Записах си час за д-р Владимиров, щото не ми се занимава вече с лекари, на които дори аз намирам пропуски в знанията. Поздрави на всички и дано следващия път да е успешен за нас ..  Hug

п.с Да кажа и за инсулиновата резистентност. При мен след първия аборт се оказа, че е леко повишен инсулина, бях на лечение с метфогама близо година, но явно не ми е бил това основния проблем.  Crazy

# 31
  • София
L!n  сподели за изследванията ако ти се говори. А при мен също беше така, нямаш никакъв проблем няма страшно, докато не почнах да ходя във щерев, там ми направиха първо един цикъл проследяване, до овулация всичко добре след предполагаема овулация оп 2 кисти не е имало овулация, не се е спукал фоликула. Следващ цикъл проследяване пак същото, по следващия пак така след 3 поредни такива цикъла се казва че има ЛУФ синдром, дефакто за половин година съм имала само 1 месец овулация и то на стимулиран с клостил цикъл, от 2 фоликула единия се беше пукнал другия пак беше станал на киста Sad другия месец ще пускам и аз изследвания за яйчников резерв  Rolling Eyes

# 32
Правила съм почти всички изследвания: хормонални, генетични за тромбофилия, имунологични, щитовидна жлеза, инсулинова резистентност, инфекциозни заболявания. Хормоналните ми изследвания показват нисък естрадиол / на 3-ти и 14-ти ден от цикъла/ и нисък прогестерон - 7 дни след предполагаема овулация, което може да се тълкува или като липса на овулация или ако има такава то яйцеклетката е некачествена. За съжаление при мен лекуваха симптома, а не проблема. Почти цяла година съм на дуфастон, през втората част от цикъла. Следя си редовно базалната температура и като че ли имам овулация, но явно е некачествена, защото бременностите ми приключват към 5-6 седмица.  Confused И това е в общи линии ..

# 33
  • София
Ами то ниския естрадиол в началото на цикъла е добре виж на 14 ден не е. А това за овуто е вярно при мен като няма овулация лигавицата е много тънка прогестерона ми е като за менопауза, случи се единия цикъл да се пукне фолукула и да няма никой, лигавицата не беше мръднала нямаше и жълто тяло. Хубаво е фоликуметрия няколко месеца с хормони за да са ясни нещата  Rolling Eyes иначе при мен всички хормони са супер, съотношението им също само малко ми е високо ФСХ-то ама е в реф. граници де Simple Smile а графиките не са гаранция за ову нито тестовете Rolling Eyes

# 34
Да, ще изчакам 2-3 месеца да ми се нормализират хормоните и ще ходя на фоликуметрия., няма как. Чудя се ако се потвърди хипотезата ми за дефект при развитието на фоликулите и на мен ли ще ми назначат клостил..  newsm78

# 35
  • София
Ами то не е лечение това с клостила, ние просто чакаме фонда за решение и евентуално ин витро Simple Smile и не знам какво пробваме и ние с тези стимулации  Rolling Eyes

# 36
kate-pate, дано да получите скоро това решение и всичко да бъде наред този път ..  Praynig 

момичета, една много хубава статия, в която са систематизирани причините за спонтанните аборти:  http://www.lmpbg.org/downloads/ABORTI.doc

# 37
  • София
Така аз това го имам, бях си го взела като ходих до 14 ет на МД за изследвания за тромбофилия.
Така аз нямам правени изследвания за МТХФР и цитогенетични и за антиспермални антитела няма изследване.
Генетичните за тромбофилия са ми отрицателни, АФА- отрицателни, Имунофенотипизиране на левкоцити- всичко в норма.
Тиреоидна функция хормони в норма иначе имам гуша 2-ра степен  Rolling Eyes
ПКЯ нямам, Резус фактор+, изследване за Хламидия отрицателно- трябва да пусна микоплазма  Rolling Eyes
Най-интересното но никой не му обръща внимание, пуснах си антиядрени антитела- първия път бяха положителни, след 4 месеца повтирх изследването, бяха гранични  Rolling Eyes

Този ембрионален токсичен фактор не го знам какъв е, и какво се изследва  Rolling Eyes
Инхибин Б ще пускам другия месец  Rolling Eyes

# 38
Ох.. на мен ми е много трудно да се ориентирам в имунологичните изследвания, затова си записах час при доц.Конова да ме ориентира малко. На сайта им виждам, че изследванията се различават в зависимост от това в коя седмица е бил аборта.  Rolling Eyes Миналата година по мое усмотрение си пуснах няколко по куриер. Инак съм изследвала: бруцелоза, листерия /излезе положителна/, токсоплазмоза, хламидия, цитомегаловирус, рубеола. Няколко генетични свързани с тромбофлебия, но без тромбоцитно-левкоцитни агрегати, които мисля сега да изследвам. Антифосфолипидни антитела, NK клетки, общи Т-лимфоцити, анти-б2 гликопротеин, антитела и хормони на щитовидната /и аз съм с някаква гуша, но хормоните са ми в норма и пия само селен отвреме навреме  Rolling Eyes/. Хормоналния ми статус е най-зле: завишени мъжки хормони, инсулинова резистентност, съмнения за СПКЯ.. И май това е всичко ..  Rolling Eyes  Набелязала съм си да направя цветна снимка, да си изследвам кръвната група /срамота!  ooooh!/, да направя фуликометрия и вече каквото доц.Конова и д-р Владимиров преценят.  Rolling Eyes

# 39
  • София
Ами аз съм скептично настроена към Конова, на всички едно и също изписва, или поне аз с такова впечатление оставам от форума  Rolling Eyes

# 40
kate-pate, теб от 'щерев' ли те насочват към изследванията, които да направиш или сама си ги назначаваш?!  Rolling Eyes

# 41
  • София
ами то е сложно аз отидох със всичко направено без АФА, АНА и НК клетки. Те ме пратиха за АФА, като отидох в Иван Рилски професорката ми каза че е хубаво и НК клетки и АНА да ми пуснат и така  Rolling Eyes

# 42
Аз вчера ходих до генетичната в Майчин дом, проф. Кременски ни видя с мъжа ми в коридора, попита ни за какво сме и като разбра, веднага ни покани в кабинета си, беше много любезен, разпита ме подробно за всичко около абортите, разясни ми някои неща и ми написа на едни лист какви изследвания да си направя (вкл. имунологични - каза, че там при тях взимали кръв, а пращали в съседна сграда за самото имун. изследване, да не "дупчат" 2 пъти пациента Simple Smile ).
Също така ме изпрати на 6-я етаж в генетичната лаборатория да проверя там как стои въпроса с плащането - затова ви информирам - на 14-ти ет. - всичко се плаща (хромозомно изсл. - 110 лв. - прави се и на двамата кандидат-родители, тромбофилии - 80 лв. - само на майката); на 6-ти ет. - явно е лаборатория към мед. университет - затова е безплатно, но е със записване и се чака окло 2 месеца (сега има часове за февруари) - там правят само хромозомното изследване. Дано съм ви била от полза  Peace

# 43
.. малко ми е високо ФСХ-то ама е в реф. граници де Simple Smile

.. другия месец ще пускам и аз изследвания за яйчников резерв  Rolling Eyes

kate-pate, чела съм, че при изчерпан яйчников резерв стойностите на  ФСХ са много над референтните стойности ..  newsm78 дано да нямаш проблем с това ..

Zagorka, би ли споделила проф. Кременски какви имунологични изследвания ти назначи..  Rolling Eyes

# 44

Zagorka, би ли споделила проф. Кременски какви имунологични изследвания ти назначи..  Rolling Eyes

В момента няма как да погледна, защото съм на работа, но довечера ще прочета какво точно ми е написал и ще пиша. Пак подчертавам, че моите аборти са в по-късни седмици, така че може да има разлика в назначените изследвания (въпреки че като чета насам-натам май все едно и също си предписват...).

Общи условия

Активация на акаунт