Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 724
  • 417
  •   1
Отговори
# 285
Аз до колкото знам имуновенина НЕ Е ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА,А НАПРОТИВ-ТОЙ Я ЗАСЛАБВА ЗА ДА НЕ МОЖЕ ОРГАНИЗМЪТ ДА СЕ БОРИ С БРЕМЕНОСТТА И ЗА ДА НЕ Я ОТХВЪРЛИ,намаля тези NK клетки,които пречат на плода да се развива нормално.
Имуновенина е нож с 2-е остриета-помага за задържането на бременността,като прави имуната с-ма по-слаба за жените на коиито това е проблема,понеже има жени с по-силен имунитет

# 286
Направете изследвания и за мъжки фактор-не винаги причините за аборти са у жената.При нас,слава Богу всичко беше наред,но пуснахме морфология по Крюгер ,подвижност и микробиология по препоръка на лекар.Открита беше инфекция у мъжа ми,която лекувахме.

# 287
Заради инфекции почти неможе да стане спонтанен аборт,особено в начални месеци.ние сме направили отдавна мъжки фактор(разширена спермограма по Крюгер,направихме и SDI test)и при нас беше открита само инфекция,която излекувахме,но не беше проблема тя(макар,че от всички изследвания които направихме само инфекцията излезе!),ако беше проблема инфекцията нямаше да имам поредния аборт,дори след като я елиминирахме напълно....Sad

# 288
Уреаплазмата може-не е гаранция,че абортите се причиняват от нея,но загуба на плода е напълно възможен.
При нас няма проблем с мъжкия фактор,но за съжаление много двойки търсят проблем у мъжа доста по-късно.Дори смятам,че изследвания трябва да започнат още при първия спонтанен аборт.
Аз лично съжалявам,че допуснах да ме убеждават твърде дълго,че нищо ми няма и всичко се дължи на някаква случайност.При положение,че не съм от хората,които вярват в случайности.

Ивакали,искрено съжалявам,че ти се е случило отново!

# 289
  • София
.Дори смятам,че изследвания трябва да започнат още при първия спонтанен аборт.
Аз лично съжалявам,че допуснах да ме убеждават твърде дълго,че нищо ми няма и всичко се дължи на някаква случайност.При положение,че не съм от хората,които вярват в случайности.

О о о о толкова се радвам, че някой все  пак го написа. Вече взех да си мисля,че просто аз съм прекалено параноична. Лекарите продължават да ми говорят, че 1 мисед е нищо и да не се занимавам с глупости и излишни изследвания.
Не че засега е искочило нещо от тези изследвания де - нищо конкретно, но ми е трудно да повярвам, че е било случайно.

# 290
здравейте, момичета
за съжаление и аз се присъединявам към темата. Бременността беше след 2 ин витро процедура. и завърши с миссед в 8 седмица, но плода отговаряше на 5 седмица, като успяхме да чуем сърчицето, но беше много слабо, защото изоставаше в седмиците. Това ми е 1 мисед. Като попитах за причината лекарите казаха че е най-вероятно по време на самото оплождане, т.е. не е нещо което аз съм направила или яла, че се случвало много често и просто е мал шанс. Дадоха ми 3 опции д аизбирам- да чакам само да излезе, да ми дадат хапчета за контракции които да изхвърлят плода или кюретаж. Посъветваха ни да вземем хапчетата понеже ако чакам само да стане може да отнеме месец. И така взех хапчетата и след няколко часа почнах да изхвърлям огромни кръвни съсиреци, които много ме уплашиха.  Попитах за имунологични и генетични изследвания и тромбофилия, но ми казаха че обикновено такива изследвания правят след 2 аборт, понеже 1 се считал за нормален. Само да поясня че живея в чужбина и тук практиката по отношение на излседванията е доста по различна, т.е. за всяко нещо се нуждая от направление от лекар иначе няма как да пусна изследвания. Предстои ми идване до Бг след 1 седмица, ще съм там 2 седмици и бих искала да си пусна имунологични и генетични изследвания, поне което мога, а колкото повече по добре. Също искам да пусна и хламидия, уреаплазма, микоплазма, ПАП тест. Та въпроса ми е колко време след мисед-а мога да пусна всички тези изследвания, понеже започнах да изхвърлям бременността на 25 април? Дали е твърде скоро и може имунологичните да не ми дадат нормалните стойности, понеже знам че НК клетките се повишават през първите месеци на бременността, но не знма колко време след аборт влизат в норма? Влияят ли се стойностите на имунологичните, генетичните и тромбофилията от бременността и мисед-а? Трябва ли първо да ми дойде нормалния цикъл преди да предприема изследвания? мерси

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 19:19 от dreaming

# 291
Обади се директно в някоя клиника и ще ти обяснят как и кога да се изследваш.Така е най-добре.
Тук също изследванията започват след 2-ри мисед,но аз лично смятам това за грешно.
А това с яденето и пиенето направо ми звучи меко казано несериозно...Просто не са имали обяснение,но е смешно да ти пробутват такива глупости.

# 292
То е ясно, че винаги има причина за един мисед, но няма кой знае какво да се направи, защото причината трудно се открива. Вече ако са повече, особенности като седмица, в която стават, възраст на майката, хистология на плода при бременностите- това натрупване на информация дава някаква насока къде да се търси проблема. И че има такъв- никой не може да каже кое е нормалко за организма- дали това да има 1 мисед или да няма никакъв. Едно време не е имало домашни тестове за бременност, а и жените са криели за абортите, за да не излезне, че са неспособни да имат деца и за това може би няма добра статистика.

ivakali в организма действат два имунни процеса- един, който разпознава плода като чуждо тяло и друг, който блокира първата реакция, така че ако този механизъм не сработва докрай, значи има проблем с имунната система и част от нея не си върши работата. Но медицината по правило не търси решение на проблемите, за това няма и да намери лекарство за засилване на втория процес, а ще подтисне първия, но пък това поне е някакво решение  Peace

# 293
  • София
dreaming за хламидия, уреа.., мико..., ПАП, генетични и тромбофилия няма как да се влияят от миседа - така че ги пускай спокойно. Относно имунологията има две положения: 1. Пускаш я веднага след мисед и ако искочат завишени НК клетки или както при мен антинуклеарни антитела, си правиш извода че нещо не е в ред в това направление и почваш да действаш, 2. Изчакваш 3 -6 месеца да се възстановиш напълно и тогава я пускаш имунологията за да видиш как са нещата и ако няма проблем там - при положителен тест повтаряш имунологията (за да се види как е при бременност) Така на мен ми обясниха в Малинов относно имунологията.  Аз предпочетох първият вариант, защото според мен след миседа виждаш най-лошото положение на имунната система. Само трябва да знаеш че не е добре да правиш имунология, ако си приемала антибиотик, трябва да мине поне 1 седмица и тогава.
Успех

# 294
благодаря момиета
Диони, ще си пусна всички изследвания сега понеже съм в БГ само 2 седмици, а тук където живеем за всяко изследване искат направление от доктор. Моите лекари не искат да ми пуснат сега изследвания понеже 1 мисед бил нормален, но аз на своя глава реших да ги пусна. Първо обаче ще се видя с лекар, който да каже какво точно да пусна и  дано всичко е наред.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 00:34 от dreaming

# 295
  • София
Диони в крайна сметка казаха ли ти нещо за антинуклеарните антитела  Rolling Eyes

# 296
  • София
Диони в крайна сметка казаха ли ти нещо за антинуклеарните антитела  Rolling Eyes
Ами излезе че Двойноверижната ДНК, Ро и Ла телата са в граници, като Ро телата са на горна граница и Имуноложката предположи, че и сами ще спаднат, но и че може би високите ми ТАТ и МАТ също помат за повишаване на Ро и Ла телата (те показвали че има автоимунен процес в организма). Като резултат от всичко ми изписаха аспирин протект, идеос и омега 3 форте и след 2 месеца или +тест - отново да се изследвам.
Но казаха, че само това не е причина за мисед, ясно при мен просто са се насъбрали проблемчета - антителца, стрес и т.н. и са доели до миседа. Сега ще изследвам и Rh несъвместимостта.

# 297
Какво значи точно Rh несъвместимост?Нещо с групите,но...това не ми е било ясно никога!
А ти защо ще изселдваш това?

# 298
а за какво точно се пускат тези излседвания за Ро и Ла клетки и за двойноверижната ДНК и кога се правят?

# 299
  • София
Ро и Ла телата ги изследвах допълнително - по препоръка на имунолог, защото имам завишени антинуклеарни тела (от имунологията), а Rh несъвместимост - защото аз съм Rh-, а съпругът ми е Rh+, а след миседа никой лекар не обърна внимание на това и не ми поставиха инжекция и сега може да съм се сдобила и с още едни антитела ( че са ми малко останалите).

Общи условия

Активация на акаунт