Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 704
  • 417
  •   1
Отговори
# 315
Ето ме и мен тук. 2 аборта спонтанни. За първият не е ясно какъв е точно, защото беше в 5 г.с. и още не бях ходила на лекар. Вторият е пресен - вчера беше кюретажа. Преживях ужаса, сега започва чуденето. Към кого да се обърна във Варна, за да ми се назначат изследвания, които лекарите ми препоръчват да не правя, защото нямало нужда, това било нормално..да направиш 2-3 аборта. Не съм раждала и бебчо беше много желан. Бързо забременях и двата пъти - първи път от веднъж, а втория - на втория месец. Имах безпроблемни бременности (до момента на абортите).
За генетичните изследвания проф. Кременски ми каза да се обърна към доц. Ангелова (но аз май ще се свържа с Константинова, а за имунологичните към кой да се обърна? Изобщо, ако има варненски момичета, нека помагат  Hug

Благодаря предварително!  bouquet

# 316
Изобщо, ако има варненски момичета, нека помагат  Hug

Съжалявам! Ето я причината при мен отпреди 10-11 години:
http://bgsharing.com/images/98085941623060358944.jpg

Тази лаборатория вече я няма, в Сити лаб разбрах правели такива изследвания.

Желая ти късмет занапред! Peace

# 317
Изобщо, ако има варненски момичета, нека помагат  Hug

Съжалявам! Ето я причината при мен отпреди 10-11 години:
http://bgsharing.com/images/98085941623060358944.jpg

Тази лаборатория вече я няма, в Сити лаб разбрах правели такива изследвания.

Желая ти късмет занапред! Peace

За колко време се излекува от това?  Sad

# 318
Здравейте,
Благодаря ви за отговорите и се извинявам, че чак сега пиша Embarassed Реших и аз да се обърна към доказан професионалист най-накрая и си записах час в "Щерев". Междувременно си направих репродуктивните хормони. Моля ви, ако някой има идея как да разчитам следните резултати, да сподели:
Хормони
Име на теста(изследване)Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
LH                   6.1        U/l      2.4 - 12.6                   ECLIA
FSH                   3.7        U/l      3.5 - 12.5                   ECLIA
Пролактин              379        mIU/l      127 - 637                   ECLIA
Естрадиол              213.1        pmol/l      46 - 607                   ECLIA
Прогестерон    H         5.97        nmol/l      0.60 - 4.70                   ECLIA
Тестостерон               1.9        nmol/l      0.2 - 2.9                   ECLIA

Правени са на 3-и ден от цикъла (после видях, че не му е сега моментът на прогестерона). Притеснява ме съотношението между ЛХ и ФСХ, доколкото прочетох, говори за поликистоза, което би потвърдило мнението на Пъневска. Много ми е странно, защото цикълът ми си е редовен, забременях 2 пъти от 3 цикъла... Просто не бих предположила, че имам подобен проблем. Чудя се дали е възможно тези резултати да се дължат на това, че по думите й този месец не съм имала овулация Rolling Eyes
Благодаря ви предварително за отговорите  bouquet

# 319
  • София
Ами не знам в случая дали важи същия принцип, но при стимулация за ин витро се иска прогестерона да е нисък във ФФ докато растат фоликулите, а твоя е над реф. граници та може това да има отношение към качеството на яйцеклетката и съответно ембриона   Rolling Eyes но само предполагам не знам дали при естествени условия има значение  Rolling Eyes
за отношението ЛХ/ФСХ добре си разбрала по принцип не е задължително да има проблеми с цикъла при ПКЯ  Rolling Eyes

# 320
Почти 1 год. се тровихме с разни антибиотици, докато попаднахме на правилната лекарка и Аб., за да победим микоплазмата и уреяплазмата. При добър лекар, сигурно за месец, би бил изчистен човек/ в т.ч. 10 дни Аб. и изчакване за изследването/.

# 321
Почти 1 год. се тровихме с разни антибиотици, докато попаднахме на правилната лекарка и Аб., за да победим микоплазмата и уреяплазмата. При добър лекар, сигурно за месец, би бил изчистен човек/ в т.ч. 10 дни Аб. и изчакване за изследването/.

И на теб не ти е било лесно  Hug. Важното е, че всичко се е оправило!

# 322

surela, за кои доктори става въпрос (виждам,че си от Варна) и как ви лекуваха?

# 323
Точно за 20 дни се изчистихме от уреаплазма и хламидия...Simple Smile
но това не е причината за спонтанните ми аборти.
Ходих адски многократно при лекари и направих какво ли не резултат:0 и сега си седя и не ходя никаде защто вече нищо не ми остана!
Ходих при еидин човек(известен с лечението си) и правя това което той ми каза и сега пия съвсем различни неща от хапчета-варя си билки и пия и някои други полезни неща -правя каквото ми е казал надявам се това да ми помогне,но ако не ми помогне знам поне със сигурност,че няма да ми навреди за разлика т докторите!
Успех в търсенето и разрешаването на проблема:)

# 324
  • София
Ивакали, аз лично не вярвам на подобни гледачи,баячи и т.н. Но все пак ти пожелавам късмет занапред и не мисля,че шансовете ти за дете са намалели. Млада си още Peace

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 00:17 от nimfi4ka

# 325
nimfi4ka tozi 4vek ne e baq4 i t.nat. a se zanimava s irisna diagnostika.
Az pak vqrvam na lekovete ot prirodata.Pomognali sa mnogo hora ta dori i za premahvaneto na miomi...
Znam za takiva hora i zatova go kazvam,hora koito doktorite sa im iskali da im premahnat vsi4ki jenski organi 4rez operaciq,no te sa otkzali i sa probvali na poslednata si nadejda bilkite...
Neznam na men do kolko 6te pomognat,no 6te opitam,no 4vek trqbva i da vqrva predpolagam i trqbva da ima nqkakva nadejda v sebesi.Bez nadejda kak se jivee...
Az nqmam drug izbor sled kato nikoi drug ne moje da mi pomogne.
Tozi 4ovek mi gleda6e irisite i mi kaza absliutno vsi4ko,bez da mu kaja voab6te za6to sam tam!Toi ne e gleda4,a vijda po irisa organite v kakvo sastoqnie sa i takiva ne6ta,ne mi kaza samo tova kaza i 4e desniq babrek mi e leko padnal i 4e 4esto hodq do toaletna po malka nujda,a tova e taka otnovo,kaza 4e matkata mi polu4ava mnogo kontrakcii i ploda se otlepq i,4e progesterona mi e nisak,kakto i 4e s nervite ne sam mnogo dobre

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 09:32 от ivakali

# 326
Ivakali,
Много съжалявам, че така са се стекли нещата при теб Sad
Няма лошо да пиеш каквито билки ти предписва този ирисов диагностик, щом му имаш доверие.
Неприятно съм изненадана, че и Алексей Савов, и доц. Конова, и д-р Даскалов /понеже и преди сме се "срещали" във виртуалното пространство и сме дискутирали проблема/ - все видни специалисти, са пропуснали най-важното изследване, а именно кариотипирането и на двамата партньори. Това е първото нещо, което трябва да се изследва при неуспешни бременности. Съветвам те да си направите изследването, за да се изясни ситуацията, като  вярвам, че ще се изясни, че НЯМАШ ГЕНЕТИЧЕН ДЕФЕКТ. Генетичните дефекти, които водят до безплодие, се случват изключително рядко. Пак повтарямм, че и партньорът ти трябва да си направи изследването.
И когато си вземете резултатите, и видите, че нямата генетични дефекти, ще се успокоиш, а това е много важно за следващото ти забременяване.
Не се отчайвай, знам, че е ужасно, но ако се разровиш в този сайт ще видиш колко много са жените, които след 2, 3 , 4 и 5 аборта са родили живо и здраво детенце!

P.S. Понеже продължавам да съм възмутена, че не са ти препоръчали да направиш кариотипиране, ти пращам сайта на НГЛ - http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm -горе в дясно има линк за форум. В този форум проф. Кременски отговаря на въпроси. Хрумна ми, че можеш да запиташ  професора дали има представа по каква причина Алексей Савов не ти е назначил изследването кариотипиране - на теб и партньора ти.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 19:40 от Maghalena

# 327
Аз говорих с Алексей Савов и той ми каза,че не ми го е назначил тогава защото това се случвало много рядко и затова не започнал с него(за жалст).За сайта знам днес се регистрирах,но не ми остана време да седна и да му спретна едно писмо,искам да го напиша така,че да ми отговори нещо полезно.Това изследване ще го направим този месец,знам че трябва,но ужасно се страхувам от това изследване...Направо изпитвам ужас,защото ако има нещо там край с нас е свършено...
Благодаря за отговора Simple Smile

# 328
Аз говорих с Алексей Савов и той ми каза,че не ми го е назначил тогава защото това се случвало много рядко и затова не започнал с него(за жалст).За сайта знам днес се регистрирах,но не ми остана време да седна и да му спретна едно писмо,искам да го напиша така,че да ми отговори нещо полезно.Това изследване ще го направим този месец,знам че трябва,но ужасно се страхувам от това изследване...Направо изпитвам ужас,защото ако има нещо там край с нас е свършено...
Благодаря за отговора Simple Smile

Не се страхувай, ще видиш, че всичко ще е наред! Смело напред, ние сме с теб! Hug

# 329
Дано мила иначе незнам няма да ми се живее...

Общи условия

Активация на акаунт