Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 718
  • 417
  •   2
Отговори
# 330
  • Най-сетне у дома
Кариотипизираха ни до припадък (независимо, че и двамата имаме деца от предишни бракове), направиха ни всички възможно най-екзотични изследвания, то не беше имунология, то не бяха проходимости, яйчников резерв и каквото се сети човек. Само ТАТ и МАТ пропуснаха... след тамън 3 миседа, мамка  #Cussing out Познайте откъде изскочи заекът - точно от там.
Да не се пропускат щитовидните антитела и хормони е адски важно. Всяка трета жена има някакъв бъг на щитовидната жлеза, близко е до акъла, ама ...  #Cussing out

# 331
Всеки човек с различен проблем,дори и тях излседвах всичките и петте,но и там нямаше шроблем незнма вече...Все някаде е,но по някога може и от самия живот и напрежение да идва проблема

# 332
Всеки човек с различен проблем,дори и тях излседвах всичките и петте,но и там нямаше шроблем незнма вече...Все някаде е,но по някога може и от самия живот и напрежение да идва проблема

Peace

# 333

Ами докторите, които посещавах, дори не допускаха за съществуването на проблема ни/ аз сама го открих, като четох по въпроса, и реших да се тестваме така да се каже насляпо/. После като се доказа проблемът и тръгнахме да се лекуваме, почнаха с най-обикновени Аб: доксициклин  и т.н., които обаче се оказаха слаби. Не зная дали ще е етично да изреждам имената им, единият дори е завеждащ в АГ - успокои ме, че и дъщеря му била пометнала. Мога да похваля д-р Савулева, която ни предписа верният Аб и за 10 дни гадинките тотално бяха изчезнали.

# 334
  • София
Кариотипизираха ни до припадък (независимо, че и двамата имаме деца от предишни бракове), направиха ни всички възможно най-екзотични изследвания, то не беше имунология, то не бяха проходимости, яйчников резерв и каквото се сети човек. Само ТАТ и МАТ пропуснаха... след тамън 3 миседа, мамка  #Cussing out Познайте откъде изскочи заекът - точно от там.
Да не се пропускат щитовидните антитела и хормони е адски важно. Всяка трета жена има някакъв бъг на щитовидната жлеза, близко е до акъла, ама ...  #Cussing out
А какви са ти стойностите на ТАТ и МАТ и как се борят докторите с тях. При мен едниният е 131 а другият 452 - и казаха че не това е причината за миседа , а всичко останало - имунология, цитамегаловирус, токсоплазмоза, хламидии, уреаплазма  и т.н. изглежда в норма

# 335
  • Пловдив
Записвам се да следя темата, че ме интересува. Аз правя всякакви възможни изследвания - имунология, генетика и от всякъде изскача по-нещо. Вче във всичко запонах да се съмнявам  Tired

# 336
Имам 2 спонтанни аборта. в 3 мес и наскоро в 17 г.с. никои не ми назначи никакви изследвания . интересува ме кога мога направя такива. има ли срок в които се изчистват телата. или трябва пак да забременея .

# 337
Имам 2 спонтанни аборта. в 3 мес и наскоро в 17 г.с. никои не ми назначи никакви изследвания . интересува ме кога мога направя такива. има ли срок в които се изчистват телата. или трябва пак да забременея .

Писанка, какви изследвания точно те интересуват? Хормоналните се пускат 3-5 ден от началото на цикъла, без прогестерон. Той е 7 дни след цикъл. Хормони на щитовидната: в чист ден, без кръв. За имунологични и генетични няма значение. За хламидии, токсоплазмоза, мико и уреяплазма - пак няма значение.
Ако нещо друго те интересува - питай.

# 338
След като лекаря нищо не ти е назначил дори и след втори аборт ,по-добре го смени.
Иследванията които трябва да се направят не са малко. Освен от добър гениколог е добре да се консултираш с ендокринолог и имунолог. За  да ти кажат какво да направиш.

Как направи аборта в 17гс,. разкажи ако не те притеснява да говориш за това.

Ако имаш време върни се на 12страница от тази статия там съм пуснала три линка за това какви иследвания се правят. Опитах се да ги пейстна но не можах.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 10:34 от azzia

# 339
zuzi моите тсх ги правихме на третия ден от цикъла, не са ми споменали нищо, за това. Сега останах в чуденка дали да не ги изследвам наново. Дали ще има голяма разлика в резултатите.

# 340
Имах леко кървене и отидох на лекар . гледа ме на видеозон и така се разбра че няма пулс . после ме приеха в болница .а за изследвания ще ходя при др Конова   Плевен.

# 341
pisanka87,щом аборта е в следствие на вече спряла сърдечна дейност на плода ,по всяка вероятност проблема е генетичен. Правилно си се насочила.Прокървяването е следствие на това че плода е спрял да се развива и организма иска по естествен път да го отхвърли.

Ако има само кървене но плода е здрав тогава се говори за отлепване на плацента или прогестеронова недостатъчност но тези проблеми се овладяват с повече лежане и приемане на прогестеронови препарати.

Ако има изтичане само на околоплодна течност ,което се случва след 16гс най-често се търси бактериален агент от микробиологични иследвания.

Това е най-общо за абортите.

# 342
Освен генетичните, често срещани причини са и инфекциите - хламидии, микоплазма, уреаплазма

Причина може да се търси и в некачествени сперматозоиди и яйцеклетки, но по този въпрос мненията на докторите са различни.

# 343
Имах леко кървене и отидох на лекар . гледа ме на видеозон и така се разбра че няма пулс . после ме приеха в болница .а за изследвания ще ходя при др Конова   Плевен.
И при мен беше така, но в 3-я месец - причина урея и микоплазма. Confused

# 344
И при мен беше така, но в 3-я месец - причина урея и микоплазма. Confused

Колко време лекувахте тези гадини? С антибиотик ли те лекуваха? Как ги открихте? Аз разпитвам, защото на цитонамазка ми излезе някакво възпаление и ще ходя при лекарката ми да видим какви са гадините, които са ме възпалили. Ако някой е имал подобно възпаление при цито, моля да сподели. Леко съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт