През ОКТОМВРИ са родени нашите слънца, най-умните и най-чаровните деца!

• 41 558
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Мацки, я се стегнете. Каква е тая работа.
Жега е - те мислят за мъже. Студено е  - те мислят за мъже. Сняг е навалял - те пак мислят за мъже.
Аааа, бременни има тука, със слаби сърца и слаби ангели. Недейти, моля ви се...

nadinka на какъв принцип се закачат тези брикети към зъбите, винаги ми е било много любопитно. При нас Вики смени вече два предни зъба и тъй като нямат много място между млечните ми се струва че леко заповат да се изкривяват. Според зъболекаря все още е рано за шини или брикети. Надявам се детето да няма моите проблеми, че аз като дете носих шини точно една седмица и ги изхвърлих през терасата за ужас на майка ми.  ooooh! И така си останах с лека обратна захапка  Confused
Което ме подсеща - момичета гледайте зъбките на децата, че много деца около нас са вече с пломбирани зъбчета. Включително и Вики.

Кламерче, брекетите се залепват за всеки зъб с фотополимерно лепило. Те са статични, демек не можеш да ги изхвърлиш през прозореца, освен ако не си изхвърлиш и зъбите барабар с тях. Ама брекети се ползват чак след 14 години, наистина е рано да се каже каквото и да било от сега.

Аз изпитвам ужас от зъболекари - за мое нещастие, защото имам много лоши зъби. И ако не ходя на зъболекар през няколко месеца, сигурно да съм останала беззъба и фъфлеща до сега. Всичко давам само и само Виктор да не е взел моите зъби! Редовно се взирам в устата му, до сега не съм забелязала петънца и недай си Боже - кариеси, но пак ще го заведа на преглед след празниците, за всеки случай.

Облаче,  кажи ми за флуора? Какво му има? На мен ми изписаха да пия, че зъбите ми се покриха с кариозни петънца и сега бебето  ще си издърпа и малкото калций който има. Та моята зъболекарка се опитва ако може нещо да спасим. Ама ти защо пишеш "Затова пък всички, които ни познават, избягват да дават на децата си минерални води с флуор, да не говорим пък за хапчета флуор."

# 106
Хахахахаха.... смея се тук самичка на веселите ви закачки.
И за да не стават грешки, Дилянче тоз ангел не го щъ, много работлив ама нещо дупето му не ме кефи  Mr. Green
Виж тез с папионките може да дойдат да ме изкарат от пряспата с мерак... особенно онзи черничкия в средата Heart Eyes
хихихихихи....

А снега - о, даааа беше страхотен, но за кратко. И тук вече е кишало, кално и мокро. Confused Очаквам ново снежно включване  Grinning

# 107
  • Варна, България
 Joy  bowuu
пу за мен този най-вляво! Мммммм, ще му изпапам финтифлюшката!
Аз влизах няколко пъти днес, ама съм изтървала момента с ангелчето - гледам много мераклийки за него...  Joy

Зори, бързо възстановяване на Ивка! Представям си какво си изживяла. На майка ти й се е изкарал акъла, но много те е стресирала. Винаги ще се случват неприятни и опасни неща, но трябва да се запазва самообладание. Пък в случая ти си на разстояние и какво можеш да направиш?!  (извинявай, че го коментирам  Embarassed ) Аз в такива случаи казвам "Да ги пази този отгоре, че ние сме безсилни".  Praynig

Да ви се похваля - юни месец ще ставам леля!!!
Сестричката ми е бременна. Тя има дъщеричка на 13 годни и 2 бременности с неприятни инциденти. Беше забременяла през м. май, но се оказа кухо яйце. Трябваше 6 месеца да се пазят. И уж се пазиха, а още на първия месец е забременяла, което си беше рисково. Но в събота ходиха на фетална морфология и 3Д и се оказа, че всичко е наред. И очаква момче!  Hug
Цунки на всички

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 20:19 от voltage13

# 108
Лелеее аз докато сготвя зайчето и вие още мъжаги сте предложили.
Момичета благодаря ви за комплиментите за Боби  Embarassed, на мама елфчето ми е той.

Ей адашке и по зъбите си приличаме и аз съм зле и по повода ходя рядкоооо,  Confused а знам, че трябва редовно.

А за флуора има тема някъде в здравния за вредата и позлата от него и по -скоро предозирането му. Преди беше закована теама.
Най-общо казано нормата за организма ако е 10 единици и приемаш всичките 10 от хапче, трябва да приключиш с приема му. Но не е така защото от минералната вода приемаш още 3 единици от храната, още около 3, от пастата си зъби например 1 единица и станали общо 17 единици, т.е. вече е предозиран. А предозирането му води до натрупване в организма и качествени изменения в кости, зъби и т.н.

Айде чао от мен   bouquet

# 109
ех, че готини батковци, аз нямам против още д апоказвате  smile3521

за флуорида, мисля не е доказано,че пази зъбите от кариес, но е доказано какви са вредите от него. малките си мият веднъж дневно зъби без и вечер с флуорид, като им слагам съвсем малко паста и тогав аим ги мия аз. първо те сами си ги мият без флуора. много е важно ако се ползва паста с флуор, тя да не се яде и гълта, а наистина да се нанася само на зъбите. това е, което аз знам по въпроса. да чукам на дърво, нямат проблеми със зъбите, ходим веднъж годишно на профилактичен преглед. и тук много деца са с пломби и извадени зъби или едни черни остатъци  Sick
тони днес хвърли в размисъл докторката по заместване, искаше да и даде близалка и тя я уведоми, че не може да я яде. доки обаче не се дава, след вечеря вика сигурно може. ама тонка, не, ще ми се развалят зъбите  Mr. Green та си я прибра и им даде по една гривна и татуировка. онзи ден същото стана и в банката и хората я гледат като извънземно

# 110
Добро утро, майчета!
пак ли аз съм най-ранобудна? Илизайте изпод топлите завивки и вижте к'ва зима ни налегна Simple Smile
Боги, честито, лелче!Убедена съм, че ще си най-готината леля на света! Heart Eyes

Абе майки-зайки, ни вопъл , ни стон от вас - ще се срещаме ли? Какво ще правим? Те го дават мнооОго студено събота, ама ако сме за....само дето времето лети, и днес е вече вторник и докато  някак няма много време....та нека се вземем в ръце, щото аз ръчкам, ръчкам и накрая ще ми писне.....

# 111
Хехе - ей много весели картинки ей.
Но и аз този с ангелчето ще го пропусна Simple Smile
За флуора - моите си мият с паста без флуор- Ивка ми е малка и гълта пастата...
Гея - не се предавай -аз съм в списъка да знаеш...
Дъмперче - много ми хареса това - браво на Тони!!!

Аз да ви разкажа за нас - Ивка в неделя вечер въпреки че е 5-ти ден на антибиотика пак вдигна температура. 38 градуса..... цяла нощ. И после към сутринта смъкна  на около 37.6 гр.
Снощи педито каза - гърди чисти, гърло спокойно. Антибиотика 9 дни да го пие и това е.
Е кажете ми как така при 5 дни антибиотик вдигна темп?Аз ли нещо погрешно знам или при антибиотик трябваше да е добре вече? Обяснението е че вируса е много тежък. Това добре- ама защо тогава ги тъпчем децата с антибиотици след като няма мнго ефект...
Та така - продължаваме курса на лечение.

А пък започвам да се оптивам най сетне да ми дойде коледното настроение. Всъщност с поздрава на Плами ми дойде - Плами все така да пускаш поздравчета - стана ми едно топло и хубаво..Simple Smile

Пожелавам да всички ни много много здраве...
Целувки от мен.

П.С Гея - изобщо не си най ранобудната - на работа съм отпреди 8 с идеята да наваксам липсата ми- ама нещо към вас се насочих та съвсем не работя.

# 112
Добро утро мацки Wink
Зори,и на нас ни се е случвало на 4-5 ден от приема на АБ да вдигне Т и то точно около 38...споко ще мине Hug
аз днес се успах...така,че отпадам от класацията за най-ранобудна Tired
Дж,браво на Тонката...необикновено е това детенце Hug Heart Eyes
Боги,честито!и аз съм сигурна,че ще си най-страхотната леля!  bouquet

п.с. отивам да се огледам за секси батковци Flutter

хм,вчера не ми харесахте ангела,само Облачето му се зарадва...въпреки че аз го предложих за разчистване на снега не за друго Thinking,
а сега ето един младеж на който не му се става от леглото Wink

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 11:27 от bella_

# 113
Зори, температурата е опит на организма (в повечето случаи - напълно успешен и достатъчен) да се справи с болестта. Разбирам, че след това, което сте преживяли, повишаването и те плаши (сигурно и аз бих била така), но по принцип температурата лекува, затова не се притеснявай толкова! Явно антибиотика не е свършил много работа... но щом сте го почнали, сигурно е добре да го довършите. От мен - прегръдка и пожелание за много здраве на цялото семейство!

Боги ще става леляяяяяя! Честито, душо!  Hug казват, заразно било  Wink

Надинка, ти изчезна по едно време, та си пропуснала цялата флуорна история. Надето го е разказала много добре, а ето и линк "искрено и лично". С две думи - не препоръчвам никому да разрешава флуорното мляко в градината, и във всички случаи, ако изобщо давате флуор на децата, трябва много точно да контролирате количествата, които приемат, от всички източници.
Затова отново споменавам млякото в детската градина - защото все още в България няма апарат, с който да се контролира количеството на флуора в млякото. А изследванията показаха, че то варира в широки граници, вкл. извън приемливото за организма. Във Варна имаше десетки деца с флуороза и огромен скандал, вследствие на което варненската община взе решение да спре зареждането на детските градини и яслите с флуорно мляко.  Бяха забъркани всякакви интереси, и най-вече - некомпетенции на всякакво ниво. Непроведени информационни кампании, неконтролирано количество флуор в опаковка, неконтролирано количество изядено мляко от дете (някои не ядяли, а други изяждали и техните порции), несъобразяване на количеството с възрастта на детето (1 и съща доза за ясла и трета група, ядеш колкото изядеш). Оказа се, че лелите и учителките не знаят, че млякото е флуорирано, съотв. не мислят за него като за лекарство, което трябва да се дозира. Личните лекари и зъболекарите също не бяха уведомени, че децата приемат флуор и в градината, и предписваха добавка флуор на воля.
Накратко - давайте флуора само в ясни и точни количества - хапче или капки, или най-добре - локално приложение върху зъбите от специалист. Или изобщо го пропуснете (достатъчно е човек да прочете за вредите от него).
Апропо - млякото е едно и също за всички градове, така че не се надявайте в другите градове да е по-добре дозирано!

Белла, младежа ме кефи! Но ако трябва да съм честна, в момента който и да ме покани в леглото, просто ще се просна и ще заспя... верно, ако спя 12 часа, после може и да го оценя  Laughing

Джъмпи, страхотно си си научила децата Simple Smile като те чета в здравословното хранене, много ти се кефя! Ние сме някъде в средата - комбиниране на здравословни и приемливи храни. Шоколадът и домашните торти естествено са при приемливите  Mr. Green че иначе ще ме детронират

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:45 от Сребърен облак

# 114
Облаче,то и на мен единственото нещо,което ми се иска да направя е да легна и да заспя Joy
хич не ми е до никакви мъже...

# 115
Облаче,то и на мен единственото нещо,което ми се иска да направя е да легна и да заспя Joy
хич не ми е до никакви мъже...

...за разлика от мен Wink

# 116
Боооже, Облаче, паднах като се зачетох в тази тема. Е от точно това пък хич не съм си помисляла да се пазя и да внимавам, не съм и предполагала че може да съществува такава опастност. Виктор у дома пие изворна вода (която ние лично наливаме от планината, с неизвестно съдържание на флуор) или филтрирана чешмяна вода. Идея си нямам каква вода пие в детската и какво мляко яде. Ужас. Ми сега, как да разбера дали му предозираме флуора? Дали има някакво изследване? (аз ще си дочета темата, там може да има такова инфо)

# 117
Нади не се шашкай, единственото което можеш да направиш е да не даваш таблетки с флуор и да му смениш пастата за зъби с безфлуорна такава (има ги по магазините) А пък колко и отде ще поеме можеш само да гадаеш.
По повод на тази кампания миналата година ни даваха в градината декларации за подписване за и против   киселото мляко с флуор, не всички майки бяха против и честно далеч съм от мисълта, че стриктно следят за  това коя купичка на кого е, но в къщи поне сме на нискоминализирана вода и паста без флуор, толкова мога засега да направя.
Но пък докато бях бременна с Коко имаше един период приемах зимафлуор и после като беше бебе пак му давах, а сега с това нищо и се чудя дали да не му дам малко капки.  newsm78

А на този мъжага не бих отказала, но и аз първо имам крещяща нужда от сън и после хубавите неща.

Облаче какво стана с каратето?

# 118
Значи:
1. Зори с Алек ( а Ива?)
2. Гея с Пресиян
3.
айдеееее, беееее, кога ви е удобно, къде искате

# 119
Надето пак ме изпревари Simple Smile 100% съм съгласна с нея Simple Smile
за изворната вода е добре да разберете каква е. Принципно водата по региони съдържа горе-долу едно и също, така че може да се информираш от местния РИОКОЗ. Обаче отговора няма да е достатъчно пълноценен - в Горна баня водата всичката е с повече флуор, в Девин има с твърде много и с много малко флуор. Ще проверя къде правят изследвания, ако те интересува. Някой не бутилира ли от този извор, който използвате?
Във всички случаи в градината са длъжни да ви уведомят, ако млякото е флуорирано. Човек като не знае за риска, често не обръща внимание на подобна информация, затова е добре да попиташ директорката - от нея инфото ще е точно. Ако млякото е флуорно, са длъжни да те информират, а ти имаш правото да откажеш. Във всички случаи обаче, ако изобщо има такова мляко, не си сигурна коя купичка ще му дадат. Затова се ограничи до един източник. В детската също можеш да питаш и да настояваш да пият нискоминерална и нискофлуорна вода - по закон са длъжни (до 6-7г. възраст) - всичко друго е съзнателно тровене или поне натоварване на бъбрреците.

Изпита е в четвъртък. Вече съм убедена, че ще се справя добре, в същото време вече нямам амбиция да прескачам степен - мисля, че е добре да получиш това, за което си реално подготвен, иначе просто няма да имам сили да напредвам по-нататък...

Общи условия

Активация на акаунт