помощ магия

• 20 029
  • 161
  •   1
Отговори
# 150
Ако искате, да поразсъждаваме заедно, но без заяждане, а изслушване на всички гледни точки. Мисля, че ще бъде полезно, защото повечето хора, които използват тази дума, не знаят всъщност какво означава.

# 151
  • София
eldivine - Ще ти копирам текста от корицата на една книжка Свещена магия на Паула Лайт....Не ти я препоръчвам... не е нищо особено Simple Smile

Има ли магия в днешният свят? Някои хора са твърдо убедени, че магията е част от ежедневието им и причина за всички неудачи. Други са скептици и гледат на нея като на отживяло суеверие. И както обикновено се случва, истината е някъде по средата.

Магията е древна наука за управление на енергиите в природата, както и на собствената ни психична енергия. Тя също е философия, психология и физика....

Всеки може да я владее... Именно умението да насочваме преднамерено енергията си към Естественото, с цел да го опознаем или променим съобразно нашите желания, се нарича магия.

# 152
Всичко е в главите на хората. И злото и доброто. Човек сам може да се разболее от собствени черни мисли. Извода е: сам  си  е направи" магия" , ама не знае  Mr. Green  Повечето " магии" хората си ги правят сами на себе си, като сами си навреждат ...с мислите си.
 Никой не може да ти навреди , освен ти самия.

Simple Smile

За някои звучи страшно, за други- не-- според възгледите и вярванията. Просто е нужно да се помисли и разбере....., но както казах вече- който,когато..в свое време...

# 153
Благодаря на всички, които изказаха мнението си. Според мен магията е негативно насочена енергия/мислоформа към друг човек с цел вреда и без съобразяването със свободната му воля.  Независимо с какви думи я наричаме, магия в този смисъл съществува, защото не може да се отрече, че в живота има положителна и отрицателна енергия и ние далеч не всеки ден сме положителни. През целия си живот като поведение и реакции се движим между плюса и минуса. Така и сами можем да си направим автомагия/автовнушение. Всъщност всеки ден съзнателно или не, правим такива за себе си или други хора. Утвържденията например са положително насочена мислоформа за реализацията на нещо. А какво са уроките, клетвите, псувните, ако щете, благословиите, завистта и всички други такива? Всички те са подобни в основата си – само че работят в различна степен, с различен знак – едните са в положителна посока, а други – в отрицателна. Различават се и по силата на действието си. А гневът, който изпитваме към някого или когато влезем в конфликт с някого – той какво е? Абсолютно същото. Тук не коментирам как всеки може да навреди на себе си със своите вярвания и с търсенето на адекватна помощ. Ясно е, че всичко е в главата, но и не само там. Човекът е социално същество и не живее сам за себе си. Нашият свят – искаме или не – е дуален, двойнствен. Вярно е, че не трябва да търсим причините за всичко отвън, но това не означава, че ги няма – независимо каква е тяхната роля в конкретна ситуация и какво искат да ни покажат с това. Освен Закона за привличането, има много други вселенски закони, които не могат да се пренебрегват, защото хората имат общо морфогенетично поле (съзнание) – вж. Рупърт Шелдрейк. Така че колкото и ние да сме положителни, когато попаднем в група, където енергията с обратен знак е повече, дали ще останем толкова положителни?! Мисля, че не. Дали ще твърдим, че никой не може да ни навреди, освен самите ние, ако попаднем в подобна ситуация? Тогава май ще мислим по-различно, но когато не се отнася до нас, е много лесно да празнословим и да сме смели.

Така че на много места се говори за едни и същи неща, но с различна терминология, която всъщност малко обърква. Но в основата си, както казах, всички понятия са подобни и базата им е нашата мисъл/психична енергия или както искате го наречете.
Единият от Седемте херметически принципа гласи: „Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят".  Hug

# 154
Не съм празнословила, нито пък съм се правила на смела. Казах, какво мисля за магията. Имало е насочена магия към моето семейство, не не ни"хавна". Така че, теории разни за магиите, но аз знам за себе си, защото няма нищо по-вярно от това, да узнаеш за нещо от личен опит. Всичко е в главите ни и как го приемаш.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 15:15 от chaka-raka

# 155
chaka-raka, защо, мила, го приемаш лично? Никой не е визирал теб. Нали казахме, че всеки просто изказва мнението си според своите възгледи?   bouquet

# 156
Доктор казал на пациент: Имаш рак, и не ти остава дълго да живееш.  Пациента повярвал и почнал да заспива и събужда само с тази мисъл, че носи смъртоносната болест в себе си. Доктора  след няколко дни събрал други доктори и се оказало,че   е допуснал грешка ,зашото  казал грешна диагноза. Това не било рак, а само туморче...и то било доброкчасетвоно и можело да се реазсее...но докато кажат на пациента, той вече бил умрял. Познайте от какво...ми не от рак.
Та в този аспкет, доктора "небукавлно' е направил магия на пациента, и тя го е "уловила".

Това е като ефекта на Плацебо. Ако повярваш в хапчето, то ще те излекува, ако не, то няма. Магията е мисъл. Вярваш, сбъдва се, не вярваш, отминава те.

eldivine, не съм ти се обидила, в никакъв случай. Peace  Просто казах, какво мисля...  

# 157
                             Аз преди години имах направена магия да не ми се получават манджите. С часове седях в кухнята и забърквах разни магически отвари по древни рецепти  и ето че вече се освободих от магията  Crazy.
                            chaka-raka, мнозина вярват, че ще спечелят от тотото, но това не им помага особено  Twisted Evil.

# 158

chaka-raka, мнозина вярват, че ще спечелят от тотото, но това не им помага особено  Twisted Evil.
По-скоро се надяват. Вяра е едно, надеждата е друго.

# 159
                             Аз преди години имах направена магия да не ми се получават манджите. С часове седях в кухнята и забърквах разни магически отвари по древни рецепти  и ето че вече се освободих от магията  Crazy.

Тото и магия нямат нищо общо!

# 160

Море , таман  вяра  си е ! Щом с последните пари си пускат фишове  / познавам такива / , а за надеждата си купуват вестник с обяви за работа .  Simple Smile

# 161
  Море , таман  вяра  си е ! Щом с последните пари си пускат фишове  / познавам такива / , а за надеждата си купуват вестник с обяви за работа . 
                                    Абсолютно точно   Joy!

Общи условия

Активация на акаунт