помощ магия

• 20 075
  • 161
  •   1
Отговори
# 120
Вярата може да я има и без да се чете Библията. Христос не е чел Библията, ама е имал вярата.

Христос не е чел Библията, защото Той е бил живото Слово което слезе от Небето. За справка първа глава от Евангелие от Йоан.

Нещата се изпитват и духовно. Човек може да каже, че това което говори е истина, ако може да го докаже с живота си. Аз мога да го направя. Смятам, че най-голямото свидетелство е живота на човека. Имам достатъчно практика с хора занимаващи се с магии, с хора пострадали от това, с болести и проклетии. И съм видяла истинността на всяка една дума написана в Библията. Видяла съм плодовете в живота на хората, които живеят според нея и тези които не живеят. Има голяма разлика.
Пак казвам, че не убеждавам никого, просто споделям.

Каква е дефиницията за съдим?

# 121
Цитат
Помощ се дава, когато се поиска,
Аз мисля,че темата се казва:"Помощ,магия!"... Wink

# 122
Всеки може да даде съвета, който смята за правилен.

# 123
Цитат
Помощ се дава, когато се поиска,
Аз мисля,че темата се казва:"Помощ,магия!"... Wink
Да, за магия. Имах в предвид обаче, че никой не е искал помощ, да му се разяснява Библията или религиозните наклонности.  Peace Напоследък в темата се пишеше само за това, а темата за магията остана някак си назад  Sunglasses

# 124

Дефиницията за съдим е< Ти не си прав, защото не разбираш Библията и не я четеш, значи не вървиш по "правилния " път. Аз знам истината, а ти защо още не си я прозрял? Аз съм вярваща  повече от теб? Само Христос и Библията са истината, друго всичко е  лъжливо.
Такива изявления са- съдене. Peace

# 125
Цитат
Да, за магия. Имах в предвид обаче, че никой не е искал помощ, да му се разяснява Библията или религиозните наклонности.   Напоследък в темата се пишеше само за това, а темата за магията остана някак си назад   

Цитат
Който е чел Библията,знае,че Бог е против магьосниците,врачките и баячките.Оттук можеш да намериш връзката...Ето дадох ти жокер!  
Като говорим за нечисти сили,няма как да не споменем чистите!  ...То е все едно да говориш за мръсотия и боклуци и да не стане въпрос за почистване след това.
За това вече говорихме... Wink...за връзката на Библията с темата!  Peace...Така ,че съвсем по темата си е!  Peace

# 126
Вярата може да я има и без да се чете Библията. Христос не е чел Библията, ама е имал вярата.
Христос не е чел Библията, защото Той е бил живото Слово което слезе от Небето...
                                Супер сте и двете, но Христос Е чел Стария завет.
                                Колкото до истинността на Библията, потвърждава се от всякакъв вид изследвания - от исторически до антропологични. Само да му се чете на човек.

# 127
Христос не е чел Библията, защото Той е бил живото Слово което слезе от Небето...
                                Колкото до истинността на Библията, потвърждава се от всякакъв вид изследвания - от исторически до антропологични. Само да му се чете на човек.

Може ли да дадеш доказателства, за това , че Христос е чел Стария завет?

# 128

Може ли да дадеш доказателства, за това , че Христос е чел Стария завет?

Мога да ти докажа. Писано е, че не веднъж ходеше и стоеше в храма и слушаше свещениците. Имаше дори случка когато родителите му го бяха загубили и три дни го търсиха, а той беше в храма. Когато започна своето служение дори чете в храма от пророчествата на Исая... Това погледнато от страната на хора които не осъзнават, че той е Божий син. Но когато гледаш на Христос като на Божий син, тогава осъзнаваш, че Той е бил при създаването на света, че Той е бил когато са давани Тората (петокнижието ), бил е когато са били давани пророчествата на пророците... Стария Завет това е Словото на Бога. Христос е това изпълнение на Завета. Христос е живото Слово което слезе от небето.
"  1. В начало беше Словото; и Словото беше у Бога; и Словото беше Бог.
  2. То в начало беше у Бога.
  3. Всичко това стана чрез Него; и без Него не е станало нищо от това, което е станало.
  4. В Него беше животът и животът беше светлина на човеците.
  5. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината не я схвана."
Евангелие от Йоан 1 глава

Дефиницията за съдим е< Ти не си прав, защото не разбираш Библията и не я четеш, значи не вървиш по "правилния " път. Аз знам истината, а ти защо още не си я прозрял? Аз съм вярваща  повече от теб? Само Христос и Библията са истината, друго всичко е  лъжливо.
Такива изявления са- съдене. Peace

Това не е библейското разбиране за съдене.
Съдене е да кажеш "Ау, как този човек може да постъпва така, ооо, аз никога не бих направил това. Как може да прави такива грехове?"
А в същото време ти не си безгрешен и имаш други не по-малки грехове.  Peace
А истината е една, само на нас ни се иска да си я нагласим, че да ни е удобна.

# 129
Христос е бил изключително добре  образован в юдейската традиция. Дали е "чел" Библията така, както ние сега я четем - това не знам и не мога да приведа доказателства, още повече, че в онези времена голяма част от знанията са се предавали и устно.

# 130
...още повече, че в онези времена голяма част от знанията са се предавали и устно.
С това не мога да се съглася. Тората е четена на народа на всеки празник и е нямало начин да се променя. Пророчествата също за записвани и четени в храма на всяко събиране.

# 131
migito  добре , приемам , че е чел Стария Завет  с примера, който даде Peace За съденето, както и за  това, че Библията не е променяна с времената, аз си  имам друга гледна точка. Няма абсолютна истина, защото няма само една истина.

# 132
migito  добре, приемам , че е чел Стария Завет...
                                Докато видя въпроса, вие сте се разбрали  Crazy.

# 133
К'ви магии бе, хора? Всичко е в главата ви!  Tired

# 134
 newsm10 chaka-raka
Не разбират, живеят в своята илюзия на страх- че някой и нещо отвън е виновен за нещо си...но.когато тогава.....ще осъзнаят.....По-добре е нещо отвън да е причината, а не самия ти- твоя избор и твоето решение... Но, който вярва и признава магията- на едно ниво, да- тя може да го убие, става реалност за него, защото е създадена с мисълта. Когато- тогава.

Общи условия

Активация на акаунт