Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 487
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Велико Търново
ДубрЮтро и от мен!Аз пък съм се наспала Heart EyesСлед като минаха прослувутите колики пащърнакови на Мина е отново едно кротко и спокойно бебе.Цял ден откарва легнала на земята и подпряла крачета на парното Blush

Най-напред да честитя на всички,които са имали повод за празнуване HugЗдраве и щастие желая!

Изключително се радвам за успехите при Лили.Освен да пожелая много,много късмет HugТаня за вас много сили и вяра.С приятел като Ина е малко по леко Hug

Дендри,Божидара пие ADLiquid For Kids и всяка сутрин по 10 капки домашно приготвена клеева тинктура.Сиропа,обаче струва 40 лв. и тя до сега е изпила 3 шишета BlushМиналата година пи Бронховаксом по схема,но тя пък не ходеше на детско заведение така,че не мога да кажа дали от това е била здрава.Сега да не ме чува дявола,но не е пила АБ от януари 2009 и тогава не беше наложителен,обаче ако си спомняте среднощната й треска и ходенето ни в Бърза помощ.Една приятелка от Плевен си води детето при доктор Михайлов в София и е много доволна.Това е въпросния хомеопат от "Часът на мама".

Никога не съм вярвала,че ще се похваля за подобно нещо,но Мина пика в гърне BlushБожидара се отказа от всички коледни подаръци,ако и купим плазма за спалнята ooooh!Това е благодарение на копирането на баща й,който вчера си е купил двд рекордер,а беше тръгнал за миялна Crazy

Валче,не съжалявай,че нямате мол и кино GrinningАз живея точно срещу въпросното сдание и трябва ад ти кажа,че в кино не съм стъпвала.

В тази тема са се събрали една камара добри кулинарки-искрено ви се радвам момичета Hug

Ставам,че Мина се ръзмрънка Blush

# 76
Галя1982,
Погледни този линк. Може да ти свърши работа относно колекторчето за урина.
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p7315.html
А специално при мен стана много лесно защото е момченце.
Около отвора има една лепенка, която се маха при поставянето и така колектора залепва за кожата.
Просто пъхнах чурката в дупката, дадох на Митко малко водичка и той след 5 минути се беше вече изпишкал. Дори не съм му слагала памперса, а просто така голичък го изчаках да свърши работата. А тук при нас дори не се прехвърля в контейнерче, а направо така с колектора го занесохме в лабораторията възможно най-бързо.
Измих дупарата и пишока само с водичка. А след измиването не съм го подсушавала за да не попадне уж нещо в урината.
Не се притеснявай става много лесно.
Иначе след последната консултация на 6 м и 20 дни мерките са следните - 7950 и 67 см. + хепатитна ваксина.
Между другото виждам, че някои дечица имат проблеми с акането. Да ви споделя само какво аз правя. Масаж на коремчето с Babynos. Това е едно кремче, което ползвах още докато Митко имаше количи. Въобще не е скъпо, около 2 лв. То между другото най-много ни помагаше. Съдържа анасон. Можете да питате вашите педиатри дали при вас е подходящо да се използва. Между другото на листовката пише, че е подходящо при запек. А също така му давам и храносмилателен чай на Хип.
За уригването - аз продължавам да уригвам.
И момичета едно въпросче - трябва ли детето да стои стабилно на дупе за да бъде поставено в проходилка?
Желая на всички бебоци бързо оздравяване. Стискаме всички тук палци за Лили.
Хайде спокоен ден на всички

# 77
Добро утро!

Хубави новини за Лили прочетох! Танче, много, много късмет и сила ви желая за следващите операции!  Hug

Минолтичка, да препоръчам пък аз за разтройство т.нар. морковена супа на Моро. Ето тук може да прочетеш за нея - http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=2977 А има и други диетични храни за такива състояния.
Правила съм я когато Митко ми е бил с тежко разтройство.

И аз съм на Коледно кулинарна тематика  Grinning
Ще правя "стъклени сладки" http://images.google.bg/images?hl=bg&source=hp&q=glass%2 … p;sa=N&tab=wi
Ето и рецептата им, изглеждат супер лесни - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293589.0

Медената Коледна къща - http://menumag.bg/recipes/view/142
Ето и как да наравим шаблони за нея - http://www.pastrywiz.com/cakes/gingerbreadhouse.htm
И идеи за украсяването и - http://2009.snimka.bg/cooking/koledni-k-shtichki.422765.all

Ще направя и меденки по тази рецепта на Джемма - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9420719#msg9420719
Смятам в готов вид да изглеждат по този начин - http://www.picvalley.net/u/1480/511267770.JPG

С две думи, на който му се занимава и има време да почва наред нещата от тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448724.0

Елииии, този Гого как се е вкисал значи......До Коледа да сте кукуряци ви пожелавам! Имъчихте се и двамата  Hug

# 78
Забравих да пиша за витамините - аз давам Саностол, по съвет на педиатър, но не постоянно. 15 дни давам, след което 20 дни почивка и отново така. Това е само за зимния период.
Зъбки все още нямаме.
И честито на всички, които имат повод. Желая много здраве.

# 79
  • Русе
И момичета едно въпросче - трябва ли детето да стои стабилно на дупе за да бъде поставено в проходилка?

Желателно но според зависи от майката. Мнения по въпроса всякакви. Ти питай бебето какво мисли по въпроса  Mr. Green Peace
Минолтичка, да се оправя бързо Бо  Praynig
Австралия, Кетчуп няма да те кръстя. Може само да добавя вкусна към Австралията  Laughing
И у наше село няма МОЛ  Crossing Arms

Нашият вирус бил с другарчето си Разтройство  ooooh! За сега не се е повлиял от лекарствата. Нощите са кошмарни. Целият е обринат. Предполагам от Т, която е по-упорита и от магаре и няма сваляне. Давах и правих какво ли не. За капак Гого спря и да яде. Едва му налим АМ и вода за да не се обезводни. Уф. Вече разбрах мисията му в живота - да съсипе моя.
Имам позната, не мн. добре умствено. Има две деца, едното сега второкласник и една 2 г. принцеса. Та въпросната майка една сутрин изпраща мъжо си на работа и след него тя си хваща куфарите и заминава за Гърция. Децата заключени сами в апартамента цял ден. Бащата като се прибира едва не получава удар. Това става лятото, терасата отворена  ooooh! Пак че баткото дал малко хляб на малката. Дълго време се чудих що за човек и майка трябва да си, за да направиш това. Вече започвам да я разбирам  Mr. Green Две хлапета да ти пилят нервите  ден и нощ може да те докара до лудост. От два дена все това повтарям на моя че и аз ще си хвана шапката но без да казвам къде изчезвам. Да се оправя той с тез болните деца дето ми направи  Mr. Green  Crossing Arms

Търся хомеопат но някъде по-близо. Не ми се бяга всеки път до София. Така че Сиска може да се поразрови из Търново  newsm53  Praynig
Изчезвам че сме на консултация, за пореден път без ваксина. Явно на Гого не му е писано да е ваксиниран.

Абе я се спрете с тия вкусотии. Вие килца няма ли да сваляте. Аааа, само ми се точат лигите тука  Joy

# 80
Здравейте мами,

и аз да се разпиша набързо.
Разсмя ме разказа на Катя за мъжа й, аз май не съм така широкоскроена - що се касае до мен бих се развикала, напоследък с нервата не съм добре,
Сиска, да не питам значи за съдомиялната.
Ели, дано Гого сега като се оправи и да се закрепи чак докато тръгне на ясла или дома, както казват в някои краища на Бг. И аз вече почнах да ги плаша, че ще избягам от моите. Говорим си и викам, как ли ще реагира мъжо ми ако му оставя децата за няколко часа, а големия син вика - О, мамо първо ще набие мен, после и бебето - никак не го бива да се оправя с тях.
Роситка, свекър ти да се оправя. Аз роднински връзки по сватовство не ща да коментирам, вече съм надживяла проблемите с тях. 
В резултат на безсънните ни нощи от една седмица вчера Амир се сдоби с първото си зъбче.
Кърмата ми като че намаля и пробвам да му давам АМ, което не пие, освен ако не му сложа някоя и друга бисквитка вътре, но не всеки път разбира се. Пълзи сравнително стабилно. Когато е в кошарата стои само прав, като се държи, но напоследък го хващам на няколко пъти че се пуска за по няколко секунди.
Всички болни да се оправят, всички бебета да папкат и слушкат.
Междудругото чета че някои бебета казвали мама, кака, при нас само лиготии.

# 81
здравейте на всички   bouquet след около 4 месечно отсъствие вече и ние имаме интернет .Сега поне имам материал за четене.Ако разбира се  малкия ме остави.Ами за сега толкова .Като наваксам пак ще пиша.По повод гърнето и ние акаме и пишаме на турне само че като бяхме на 5 месеца го купихме и за около седмица се научи.Край на нааканите дупета . ooooh! Като съм по свободна ще ви пратя снимки на новата къща да видите рисунките на стените и витража в коридора .ПОжелания за послушни бебеци днес.

# 82
  • софия
Закуска няма,ама поне едно кафенце да пийнем!

Ели,само разстройство му липсваше на Гого. ooooh!
Дикси,може да понаминеш към вкъщи като направиш
коледните сладкиши. eatШапка ти свалям,момиче! Hands Clap

Роси,дано свекър ти бързо се възстанови.И да вземе
да си прави курбан за здраве на 06.12.

Днес като гледам,май разходката ни ще е много кратка(ако изобщо има такава).За сметка на вчерашната.
Цял следобяд бяхме навън.
Тази сутрин за първи път заместих и закуската на Ицко с каша.И детето си заспа спокойно.
Явно не му е стигала кърмата и той си е оставал гладен.Нещата отиват към заместване на повечето
хранения.
Искам да попитам,след хепатитната ваксина има ли странични ефекти нервност и раздразнителност?

# 83
  • Велико Търново

Искам да попитам,след хепатитната ваксина има ли странични ефекти нервност и раздразнителност?

Няма Peace

Ели,има един хомеопат в Търново,но лично аз не го харесвам.Така,че пиши,че няма Crazy
За хомеопата в София те не ходят всеки път там,ако искаш мини на скайп.
Айде да се отървате от тази серия Hug и селд това към Бора-Бора

# 84
  • софия
Мерси за скорострелния отговор Сиске! Hug

# 85
Да се разпиша и аз за днес  Wink
Много сте писали и сега каквото се сетя  Rolling Eyes
Много се радвам за Лили! И че са се разсеяли съмненията около събирането на средствата!
Болните бързо за оздравяват  Hug,а на тези на които им никнат зъбки по-бързо да се показват и да не тормозят малките съкровища!
А вие мацки с тези кулинарни изкушения така ме впечатлихте  Flutter,чак и аз реших да правя торта и сладки за Коледа! Peace
Влади на гърне още не се е научил,защото нямаме гърне  Mr. Green,но пък си казва вече мама,баба,буба,бебе, и подобни на тях  Peace
Със сополките май се справихме,но да не дърпам дявола  devil за опашката!
И сега да почерпя и аз за 7-мата ни месечинка:
Честита да е и на Криско,Ема,Гено и Никол!Да са здрави и много щастливи!
Лек ден  Hug

# 86
Много съм щастлива за добрите резултати на Лили, стискам палци и се моля Praynig
Варненки, да си направим една коледна срещичка, ако не става коледно парти. Домъчняло ми е за вас Hug
Ние сме на коледна вълна от края на ноември, когато започнахме да украсяваме в къщи. Направихме немски коледни сладки с моя син и вече ги изядохме, добре че ги снимах. Станаха много вкусни Grinning
http://kremena1702.multiply.com/photos/album/50/50#photo=1
Онзи ден бяхме на официалното запалване на коледната украса и елха във Варна, мноого хубаво беше, пяхме коледни песни с децата, танцувахме, Диана много се смя. Абе супер си изкарахме Grinning
Ели, отдавна исках да ти пиша да пробваш с хомеопатия, но се притеснявах да не се натрапя, защото всяка майка най-добре знае детето си. Нашата лекарка - хомеопат е във Варна, но брат й, който също е хомеопат практикува в Търново. Аз съм много доволна от нея засега, за брат й само съм чувала добри отзиви, ако  искаш пробвай. Подкрепям Сиска за д-р Михайлов, той е един от лекарите благодарение на които избегнахме парацентезата и поставянето на вентилационни макарички в ушите на сина ми.
За имуностимулатори, писах на Дендри, но и тук ще споделя личния си опит - клеева тинктура, бирена мая, ехинацея (д-р Михайлов ги препоръчва). Ползваме ги редовно - резултат има.
За Мултисаностола - Ивайло го пи 3 години, никакъв ефект, много химически съставки съдържа, не бих го дала на децата си вече.
Катилиас, Дикси страхотни кулинарки сте.
Минолтичка, бързо оздравяване на Бо, щях да те питам как приготвяш плодово пюре?
Джиджи-биджи и ние бяхме така, но ни мина.
И още исках да пиша, но Диди се събуди, а и стана дълъг постинга.

# 87
Честити месечинки на днешните мини рожденици! Много здраве и усмивки  Laughing

# 88
Ех, много съм отвеяна......
Ели, ето го д-р Хаджиев
http://www.holisticabg.com/about_us_bg.php

# 89
  • Sofia
Дикси, много ми харесаха сладките. Имам два въпроса, защото не ми се доизясни като четох - за стъклените става въпрос- значи се запълват дупките с бонбонестата част, но тя не залепва ли за тавата. По-скоро си представям, че сладките са само леко издълбани и в тази част се слага пълнежа. newsm78 За другата рецепта за меденките- пишеш, че ще изглеждат като на снимката- значи няма да ги слепваш с мармалад?
Аз нямам формички- отивам да търся, само не знам дали навън не е много студено Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт