Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 293 031
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 225
Голямо дете тук е дадено съдържанието http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133211 Папаина на Now foods e по-високо съдържание (това е количеството в две таблетки) http://www.nowfoods.bg/%D0%95%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B8/Papa … %D1%82%D0%B0.html

# 226
  • Пловдив
Извинявай, не съм доволен. Когато ТСХ ( без да пиеш нищо) е над 2.1 имаш латентен хипотириодизъм, с переспектива да стане явен. Границите до 5.5 са абсурдни. Когато след това пиеш Л-тироксин, трябва да се гони стойността 1.0 или по-малко(ако искаш да отслабваш).

Фактически, сега не правиш нищо. При това положение ако почваш ензими, няма да намаляваш Л-тироксина. И веднъж седмично ще се мажеш някъде 10-15 кв.см с йод. Защото в ензимите йод няма.

Всичко това го пише из мрежата.

Много четене ти се събра.
Благодаря ти Пинки, тези неща ги зная, но за съжаление, така стоят нещата. Не исках да се включвам в темата и да се обсъжда моя случай, защото засега само изчаквам. Пробвам да се лекувам с хомеопатия, но май нещата не вървят на добре. Зная, че с хомеопатия става много бавно, но вече не ми се чака. Оглеждам се за други методи, но засега само чета. Ако искам, обаче да комбинирам хомеопатията с ензимите, хомеопатичката ми сигурно ще ме изгони - не ми дава нищичко друго да пия, да не се промени "картината". Пинко, ти май спомена по-назад, че ензимите могат да се комбинират с хомеопатия. Това как го реши? Пише го някъде или? Класическите хомеопати са много стриктни - и един аспирин не дават да се изпие.

Между другото, аз нямам крещяща нужда от отслабване, ама с ТСХ над 3 нещата вече намирисват на забавен метаболизъм и скоро ще го усетя.

# 227
Голямо дете тук е дадено съдържанието http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133211 Папаина на Now foods e по-високо съдържание (това е количеството в две таблетки) http://www.nowfoods.bg/%D0%95%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B8/Papa … %D1%82%D0%B0.html

Да, там е дадено, но на опаковката ми го няма. А трябва да го има!

# 228
Уф, довлякох се. Снощи имаше служебен купон (още ми бучат ушите), обилно полят с каквото трябва. Радвах се на танцуващите колеги и колежки и се прибрах по малките часове. Днес тук е необичайно тихо. Ясно защо.

По същество:

Текс - да, материалът е известен, но се радвам когато го открие още някой. Изглежда по-убедително.

Bobka - повод за безпокойство няма, но е добре след около месец ензими да си изследваш ТСХ. При сегашната стойност, около 100 мкг Л-тироксин ще те докара до заветното 1.0.

Голямо дете - спокойно, не е менте. Само дето са много слаби. Аз по принцип първо търся в GNC, но не ми вдъхнаха доверие ензимите им.
Само едно пояснение:
"Папаин (60 000 USP) - 6 мг"  това значи 6 мг Папаин с качество 60 000 USP/g ! Или общо 360 USP. И това в 3 (три) таблетки! Затова ви препоръчах NOW foods. Там има повече работи при съпоставима цена. И като си видях зъбите в огледалото, мога да ви кажа: Действа!

Изпий си го със здраве и се разходи до NOW foods.

alpha_beta - същото важи  за тебе. Разходи се или прати някого до "Доспат".

pepvaneva - твоят частен случай е повод да разискваме общовалидни неща. А изборът на лечение си остава твое лично право.

От хомеопатия не разбирам. Това, което чета навсякъде е, че ензимите могат да се комбинират  с всичко, освен с Плавикс. В това число и с хомеопатични средства. Но това означава само, че тези средства не пречат на ензимите. За обратното - не гарантирам! Въпреки, че ензимите са естествени природни продукти, които теоретически можете да приемате с храната (цял ананас, например). Но се съмнявам да намериш точна информация по въпроса.

Днеска ми се иска, ако има време, да ви дръпна една лекция за хроничното системно възпаление - източник на много злини. Това ще зи светне за много неща и добавки, които ви карам да пиете.

# 229
  • София
Eйййй и папаина изкупихте - свършил е на Хр. Белчев!  Joy Joy

Мммм Пинки, чакам лекцията! Peace

# 230
  • София
.......

Bobka - повод за безпокойство няма, но е добре след около месец ензими да си изследваш ТСХ. При сегашната стойност, около 100 мкг Л-тироксин ще те докара до заветното 1.0.
........................

О, Пинки не мисля за сега да пия хормони  Confused...но обещавам след около месец пак да си направя изследването...тъкмо ще видим въздействието на ензимите, но има и малка подробност, че пия и йод (Луголс солушън) и няма да е много ясно от къде идва резултатът  newsm78
Още чакам поръчката с ензимите за това си купих само от Папая ензимите на NOw Foods и ги почнах- 3 пъти по две таблетки на гладно-така дали е добре? newsm78  Simple Smile
Пинки, с нетърпение чакам лекцията  за хроничното системно възпаление  Simple Smile

# 231
Отвори ми се работа... Затова искам първо да уточня нещо:

Щитовидната жлеза има една особеност - когато имаме хипофункция на жлезата, това не значи, че цялата жлеза работи по-малко. Това означава, че от цялата жлеза работи само малка част. И се старае да достави всичко. Ето защо, тази работеща част се изтощава бързо и хипофункцията се задълбочава. Внасяйки от вън Л-тироксин, ние и даваме шанс да си отдъхне.

Когато се опитваме да лекуваме жлезата (с ензими, LDN и др), ние се стараем да възбудим заспалата част и затова има опасност от рязко увеличаване на секрецията при високи дози Л-тироксин.

С тази информация не искам да агитирам никого. Аз ви казвам принципа, а вие си вземате решенията. Тук прости хора няма.

# 232
  • В сънния Люлин, прибулен...
Съжалявам, че се намесвам, но аз имам вродена хипофункция на щитовидната жлеза. Преди да почна да пия ЛДН пиех по 200 мкг ЛТироксин. Е, не са ми пораснали мустаци и брада, нито рога и копита.
Синтетичният хормон е по-пречистен, твърде голямата доза може да направи мързелива жлезата, твърде ниската - да я изтощи. Търси се оптимален вариант. Но в никакъв случай не трябва човек сам да си коригира дозата! ЛТироксина не е вреден, когато има категорично показание да се пие! Това се отнася и за Еутирокс в същата степен.

Едно време имаше една Триеодея Сикката. Извличаше се от едър рогат добитък. Тя по-трудно се дозира. Не знам дали още я има, но... може да я предпочетеш. Има твърздения, че в по-малка степен потиска собствената функция на жлезата... т.е. подтиква я в някаква степен да работи.  Peace

Пинко, за папаина и плаката - имал си плака и папаинът я е свалил? Правилно ли разбрах? Аз много натрупвам, на 3 месеца трябва да ходя на ултразвук
И аз чакам лекцията за системното възпаление
А ензимите могат ли да повлияят този ми проблем, заради който почнах ЛДН?

Впрочем, за сведение на всички четящи от крвна група В - фантастичен ефект имало според теорията на д-р Адамо особено Бромелаинът, но няма кръвна група, за която някой ензим да има неблагоприятен ефект.

# 233
Та за възпалението...

Всички знаете какво е възпаление. Теоретически възпалението представлява реакция на организма на травматично, химическо или биологическо увреждане. То е жизнено важно за преоодоляване на увреждането и пълно възстановяване на жизнените функции. Без него организмите биха се държали като механизмите - малката повреда води до голяма, а тя до излизане от строя.

Възпалението възниква бързо след "нападението", като организма мобилизира своите защитни сили - нараства С-реактивния протеин CRP, мобилизира се имунната система, увеличават се левкоцитите, отделят се интерлевкини и др. и това продължава до "запушване на пробойната", след което възпаленето бързо спада.(нарочно го опростявам и съкращавам до минимум)

С увеличаването на годините, обаче, този процес започва да се проточва. Нещо повече - организмът стои в състояние на готовност, като че ли очаква някаква интервенция отвън. Това прилича на лека кола, която държим на полуамбриаж и високи обороти, в очакване светофара да светне зелено и ние да излетим като торпила. Ама я се опитайте да карате на полуамбриаж до Бургас... Я стигнете до Ихтиман, я не...

Причина за това състояние са редица фактори - вирусни заболявания, неправилно хранене, нездравословен начин на живот, стрес и др.  И тогаава говорим за хронично системно възпаление на организма. То се изразява най-често с увеличен С-реактивен протеин, ускорена утайка ESR, увеличено ниво на цитокини, увеличено ниво на имуноглобулини и др.

Какви са последиците? Ами най-напред - напълняване, метаболитен синдром, намален имунитет, начало на дегенеративни заболявания, висок холестерол, високо кръвно, атеросклероза и други страхотии. Които лекарите се напълат да лекуват едно по едно... Симптоматично.

Понятието системно възпаление започна да придобива гражданственост отскоро. Затова се налага да го обясняваме. Не всички лекари го приемат безрезервно.

С цел намаляване на системното възпаление ние можем да прлагаме различни мерки. Ще ви дам пример: Когато обсъждахме мазнините, ви казах, че Омега-3 мазнините под въздействие на ензимите циклооксигеназа и липооксигеназа се метаболизират до противовъзпалителни ейкозаноиди, а Омега-6 (без ГЛА) под въздействието на същите ензими - до провъзпълителни ейкозаноиди.

Тук се откриват две възможности - да блокираме ензимите (това прави аспиринът и другите НСПВС) или да промениме субстрата - мастните киселини. Но НСПВС освен COX-2 блокират и  COX-1(циклооксигенази), а това не е хубаво. И ние търсим селективни СОХ-2 инхибитори + LOX инхибитор. Така стигаме най-напред зо билката Bosvelia, а по късно и до ензимите...

Вторият начин ви го набиваам в главите вече няколко месеца - изхвърлете Омега-6 мазнините и пийте допълнително Омега-3, рибено масло. Дано сега ме разберете по-добре, защо.

А най-добре е да прилагаме и двете методики - инхибиране на СОХ-2 и LOX и изхвърляне на Омега-6 мазнините от храната. Така ще е оттървем в голяма степен от провъзпалитлнте ейкозйноиди.

А останалите елементи на системното възпаление? Имунната система, стресът?

Помните ли яростната дискусия около витамин Д? Точно той вдига имунитета, тушира депресивни състояния и ни прави по-устойчиви на стрес...

Като капак на всичко се появиха системните протеолитични ензими. Тук пред мене е една листовка, която сочи, че редовната им употреба намалява CRP, забавя утайката, намалява имуноглобулини IgG, IgE, IgA, IgM... И нивата на цитокините. И представлява инхибитор на COX-2 и LOX...

Искате ли да живеете здрави 100 години? Или ако за вас е малко късно, за децата ви не е!

Който иска да чете по-подробно, да напише в Гугъл "Chronic Systemic Inflammation" и после да разказва...

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 17:00 от PinkPanther

# 234
veihaivei:

Тироидните хормони не са полови хормони. Няма да брадясате. Дори и да искате.

Тироидеа сиката е великолепен препарат, съчетаващ Л-тироксин с Трийодтиронин (заедно с йода, барабар) Т3 +Т4. Обаче го спряха. Заради "лудата крава".

Знам, че при промяна на дозата на Л-тироксин ТСХ трябва да се изследва. То трябва да се мери дори и да не променяте дозата. Ама струва пари. И затова болшинството жени пият някъде около 50 мкг и не мерят нищо. Те и не правят нищо!

Папаинът категорично премахва плаката от зъбите. Установих го сам. И заздравява венците. Чисти и кафявия налеп от вътрешната страна на предните зъби. Аз бях същисан...И не само аз.
Измийте си зъбите и след това смучете папаин. Ха сега се вижте в огледалото... Също и оцветявания на езика от някои червени вина премахва.  

А ензимите се отразяват много добре както на този проблем, така и на "онзи" ти проблем!

В заключение - ензимите никога и никъде нямат негативен ефект!

# 235
  • София
Как стоят нещата с ензимите при бременни и кърмачки, т.е. могат ли да се приемат през тези периоди от живота?

# 236
зарибен съм но ми трябва повече време да почета и после да избера с какво да се пробвам защото съм с ПА Sad

# 237
bora66 - този въпрос го дъвкахме преди десетина дни. Но има нужда от разяснение.

Тъй като панкреасните ензими се отделят в организма включително и при бременните, то природата е създала защитен механизъм още преди 50 милиона години.
Също и с растителните - не съм чул да се забранява на бременни да ядат ананас. А бромелаинът си е вътре.
За серрапептазата - тя е по-нова. Но именно от статията за нея са цитатите в началото, че е безвредна преди и след раждането.

Всичко това ме кара да бъда 99.99 % сигурен, че ензимите са безвредни при бременни и кърмачки.

Но...това не е достатъчно. Когато има дори 0.01 % съмнение се правят опити.

А опити се правят не върху деца, а върху кучета!

Затова моето мнение е: Безвредни са, но изчакайте една година!

За приложението на ензимите при деца - това може да се наложи при ювенилен артрит, например. Ензими се дават и на деца с муковисцидоза. Тъй ката нямам опит в тази дейност, считам, че може да се мисли за ензими при ясни показания и то след 5 годишна възраст.

Все пак е много по-добре протеолитични ензими, отколкото кортикостероиди и метотрексат.

photelov - чети и ако има нужда - питай...

# 238
Темите за рибеното масло и вит.Д:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

Понеже стана въпрос. Но предупреждавам - дълги са...

Приятно четене!

Р.S. След обед ще ходя да потърся една по-евтина Серрапептаза.

Обещавам да ви държа на течение...

# 239
Ей, Пинко, това с хроничното системно възпаление ме удари в десетката. Увеличена утайка, С-реактивен протеин все още в норма, но растящ към горна граница, висок холестерол, инсулинова резистентност и т.н. При мен все с Крона се оправдават лекарите, ама аз се захващам здраво с ензимите и ще докладвам.
На всички желая весело посрещане и изкарване на празниците и много здраве през идната година!

Общи условия

Активация на акаунт