Бременна,но объркана

• 9 553
  • 169
  •   1
Отговори
# 45
Како Сийке,за това съм съгласна. Имам предвид,като цяло този израз е ужасен...
А иначе...не знам-аз ако съм на 15 и приятелят ми може да ме осигури докато съм още ученичка и имам желание да живея при него,майка ми и баща ми не биха могли да ме спрат,ако знаят че така съм щастлива. Но това е много различно при всяко семейство. Принципно съм имала възможност да живея с гадже на тази възраст,но предпочетох да остана вкъщи и не съжалявам нито за момент.

# 46
А иначе...не знам-аз ако съм на 15 и приятелят ми може да ме осигури докато съм още ученичка и имам желание да живея при него,майка ми и баща ми не биха могли да ме спрат,ако знаят че така съм щастлива. Но това е много различно при всяко семейство. Принципно съм имала възможност да живея с гадже на тази възраст,но предпочетох да остана вкъщи и не съжалявам нито за момент.

Могат да те спрат с полиция, но това е друга тема

# 47
 Проблемът не е в самото раждане на детето , а в неговото отглеждане. Ако наистина е обмислено и бъдещата майка е наясно с това ,което я очаква , проблемът е никакъв наистина. Но в повечето случай се оказва , че в последствие на младото семейство му идва в повече всичките отговорности, задължения и т.н. и прехвърлят целия хомот на раменете на бабите. Това просто не е в интерес на детето. То не е виновно ,че майка му и татко му не са си изживяли някои моменти , или други считат за пропуснати и са решили да наваксат на гърба на невинното малко създание.За съжаление ежедневно се сблъсквам с подобни ситуации.
  Емоциите са едно, реалните неща - друго.

Мен пък ме втресе при мисълта, че на около 15г детето ми ще си вдигне чуковете да си играе на семейство с някой...
Някой замисля ли се, че това е и подсъдимо?
Изоставаш, мила. Това не бива да те учудва, защото сред днешните младежи това е нещо абсолютно нормално, при това  и за техните родители. И аз не го намирам за редно, но за съжаление такава ни е ценностната система в обществото.

# 48
Мимоза Контева все пак си мисля, че и средата в която расте детето е от значение. Защото на 15г са деца, че и на 18г.
Но ако искат, като при малцинствата да раждат на по 9-10г нека го правят
После, защо има толкова много изоставени бебета. Днес в новините отново говореха за този проблем.

# 49
А иначе...не знам-аз ако съм на 15 и приятелят ми може да ме осигури докато съм още ученичка и имам желание да живея при него,майка ми и баща ми не биха могли да ме спрат,ако знаят че така съм щастлива. а вкъщи и не съжалявам нито за момент.

Могат, разбира се. Друг е въпросът как. И какво значи, че ще си щастлива? А ако те са убедени, че правиш генерална грешка?
Те и наркоманите са щастливи, когато се надрусат, ама ги спират принудително...  Whistling

ПП Хайде, сега. На 18 години е нормално едно момиче да роди, поне от физиологична гледна точка. Но тук става въпрос за психологическата готовност, нали? И това, което идва след раждането на детето.  Peace

# 50

Могат да те спрат с полиция, но това е друга тема

Нямах предвид това.Обясних,че имах възможност да живея с вече отдавна бившия си приятел,но предпочетох да остана вкъщи. Нашите го познаваха и бяха наясно,че ще се грижи за мен и т.н и ми бяха дали позволение,аз просто отказах.

# 51
Така де, млади се оженете и родете, че да има време и за развод. Whistling
А не кат' мене, лелка на Христова възраст.
Поне се успокоявам, че ако синкото реши да бремени някоя на 18, то аз, в най-лошия случай ще съм на 53.

# 52
Нашите го познаваха и бяха наясно,че ще се грижи за мен и т.н и ми бяха дали позволение,аз просто отказах.

Ето това не го разбирам.
Не се обиждай, но за мен това е бягство от отговорност. Родителите са длъжни да се грижат за децата си, докато те навършат пълнолетие.
Такъв либерализъм ми идва в повече.  Confused

# 53
  • някъде другаде

Не искам да съм ти опозиция , но това щастие ще е изчезнало докато стане на 20 год. Като я завърти ежедневието и грижите по детето и ще пуска теми за това , как преди като са били просто гаджета са били щастливи и всичко е било ОК , а как сега и е писнало и т.н , такива теми дал Господ.
Моля се дъщерите ми да нямат такива дилеми на тези години. Praynig Ако някой /говоря за моите деца/ ме пита , то нека да поживеят , да помъдреят , да станат поне по на 25 и тогава да мислят за деца.

# 54
Ще се ужася, ако 15-годишната ми дъщеря се замисли дали да иде да живее с гадже на 20+, който щял "да се грижи за нея". Отврат. 15 е време за учене, та да не се налага батковци да се грижат да тебе, общуване с връстници, първи нескопосани опити в секса, оформяне като личност, развиване на таланти.

На 15 не можеш да си добра майка, точка. Не че не се е случвало децата да израстват свестни, но рисковете са много големи.

# 55
  • Ботевград
За какви 15 години говорите,след като авторката след 5 месеца ще завършва? Wink Няма да ражда на 15 а на 18 или 19.А че живее с момчето от 15 годишна е съвсем отделен въпрос.Въпроса е дали да роди сега след като е на 18,а не дали одобряваме,че живее с бащата на детето от 15 годишна...!!!

newsm10

# 56
За какви 15 години говорите,след като авторката след 5 месеца ще завършва? Wink Няма да ражда на 15 а на 18 или 19.А че живее с момчето от 15 годишна е съвсем отделен въпрос.Въпроса е дали да роди сега след като е на 18,а не дали одобряваме,че живее с бащата на детето от 15 годишна...!!!

newsm10

В същност не знаем дали е на 18г. Само, че след няколко месеца завършва училище. А ако търси решение на ДАЛИ ДА РОДЯ - ми тук едва ли е мястото на подобно уравнение. Пък и щом изобщо си задава въпроса....

# 57
Вие пък на какво обърнахте темата!Момичето се чудеше какво да прави,а не дали приятелят и е подсъдим,че живеят заедно от 3 години.Не е много трудно да се изчисли,че ако завършва следователно задължително има навършени 18 години,а би трябвало и 19 да направи скоро.За сведение имах съучничка,чието гадже е 9 години по-голям от нея и от 15 годишна живееше с него в дома на родителите на момичето и с пълната им подкрепа.Имам приятелка,която от 5 години е с приятеля си(от септември съпруг).От 2 живее с него,бременна е в 8 месец,а завърши тази година.Това да родиш на тези години в никаквъ случай не е такава трагедия!Майка ми като ме е родила на 18 да не да си е съсипала живота?Имам съученичка,която роди на 15 и пак си ходи по дискотеки,пък и прекрасно дете си има.Като имаш бебе спираш да живееш така ли?Както си го направите е!

А всеки сам кове съдбата си.И това,че някои не са озрели до 30 години за дете,други са готови и на 18!

# 58
Имам съученичка,която роди на 15 и пак си ходи по дискотеки,пък и прекрасно дете си има.Като имаш бебе спираш да живееш така ли?Както си го направите е!

А всеки сам кове съдбата си.И това,че някои не са озрели до 30 години за дете,други са готови и на 18!

Тази, узрялата на 15, кой и гледа детето, докато ходи по дискотеки? Плаща на детегледачка, сигурно...  Whistling
Ей, за нищо ги нямате тия вашите майки! Малко е, че дондуркат вас, ами и децата ви да отглеждат. Щото сте много зрели, де.

# 59
Имам съученичка,която роди на 15 и пак си ходи по дискотеки,пък и прекрасно дете си има.Като имаш бебе спираш да живееш така ли?Както си го направите е!

Тази, узрялата на 15, кой и гледа детето, докато ходи по дискотеки? Плаща на детегледачка, сигурно...  Whistling
Ей, за нищо ги нямате тия вашите майки! Малко е, че дондуркат вас, ами и децата ви да отглеждат. Щото сте много зрели, де.

Абсолютно съм съгласна.Моето детенце е на 2години и половина,спал е 1 вечер при майка ми,та тя си ходи на работа ,уморена е,мога ли и аз да я оставя без пълноценен сън,който й е много нужен на тези години,още повече че е детска учителка.Друг е въпроса,че и не искам да ходя без него никъде...
Не разбрах,не ходенето по дискотеки означава ,че спираш да живееш ли!?Пък може и да е така,когато си тийн...

Общи условия

Активация на акаунт