Отчуждаването на баща от децата му

• 10 915
  • 80
  •   1
Отговори
Не мога да разбера защо в един момент е налице такова отчуждаване от собствените деца.Вероятно защото бащите са на разстояние от децата и сами си създават стена помежду си.Не знаят какви са интересите на децата и от какво се нуждаят.Вероятно защото не участват пълноценно и активно в живота на децата си newsm78
Но е налице и факта че детето дори и на тази възраст в която е в момента не желае лятото да ходи при баща си.
Аз ли имам вина за настъпилото отдръпване и отчуждаване и за нежеланието на детето и отказът да ходи?

# 1
Ами има много фактори, които влияят в такава посока.
Един от вариантите е той да си е създал вече нов личен живот (т.е. нова връзка или семейство и там да влага своите чувства).
Друга причина може да бъде и отмъстителност от негова страна (такава може да се породи дори само от невъзможността му да преживее факта, че е изоставен) към бившата съпруга, но тъй като в повечето случаи е безсилен да отмъсти лично на нея, то това прави чрез детето, защото това е слабото й място и ще я заболи най-много.
Трети вариант - ако вече има друга жена, тя да го обработва и манипулира в посока дистанциране, липса на чувства и студенина към детето.
Четвърти: ако пък тя вече има друг мъж до себе си, това отприщва огромна злоба и завист в него (т.е. бившия) и също отмъщава чрез детето, като го лишава от своето внимание, подкрепа или пък финанси...

# 2
Незнам дали има или няма друга в живота му а и да има това не ме касае защото живота му е негов личен и като не е с мен и с детето предполагаема хипотеза е че вероятно вече си има свой личен живот и среда в града в който е.
Но самото ни дете не желае да ходи при него.Само като по-малка като бяхме все още заедно сме я водили.Оттогава не.Вече 2 год ще станат откакто сме разделени но нито веднъж не я е взимал-само на думи но не и на действия.

# 3
Може и да има конкретна причина за това.
А може и просто детето да не се чувства спокойно и комфортно при баща си.
При всички случаи нещо я притеснява...
Аз на твое място не бих настоявала да посети баща си ако тя самата не иска.

# 4
Хич няма да я карам насила като не желае няма да ходи.По-важни са нейните желания и се съобразявам с детето.Но като ги знам какви са и той и майка му ще вземат да се обаждат Ама вие защо така нали щяхте да дойдете?Но явно че и детето усеща дистанцията му.

# 5
# 6
радвай се, че не иска да ходи, а не че не я искат да отиде. поне това.

# 7
  • София

За какво точно да се радвам, че не схванах!  newsm78 newsm78

# 8

За какво точно да се радвам, че не схванах!  newsm78 newsm78
например синът ми всяко лято си прави планове как ще стои месец при баща му, е- досега не му се е случвало.
грешно съм се прикачила

# 9
За нас децата ни на колкото и години да станат ,ще бъдат нашите малки слънчица. Hug
Но , понякога макар и малки , те са по - мъдри и от нас . Нашият БНД ,години наред не потърси детето си , след време се сети де . И смяташе че с едно извинявай , и майка ти е виновна да не те търся , всичко ще се нареди   Wink
"Изповедта" на БНД , беше много кратка . Колкото да си измие част от съвестта , от там насетне - по старата песен. Детето само си направи изводите  Wink

# 10
Бащата или е баща с всичко, което следва или не е . Децата прекрасно го усещат. Насила нищо не може да се направи. Да има и майки, които съзнателно настройват децата против БНД, но ако бащата редовно взема детето и полага грижи те го прекрасно разбират това.
 ice_ щом пишеш за това тук нямаш вина, че детето не иска да отива при баща си. Недей да го убеждаваш да го прави, явно нещо там го притеснява.

# 11
ако в нормално семейство (неразведени) детето го е страх от единият родител , не иска да излиза с него на разходки и др. подобни  означава ли ,че родителите трябва да се разведат ?
напротив на вашите разсъждения - децата трябва да се убеждават , да се насърчават да ходят и при другият родител. а повечето от тези които трябва да насърчават са жени , тях ги мързи да се занимават с това, остават всичко на самотек. детето да решавало. на вас са възложени родителските права - вие трябва да взимате важни решения вместо детето.

# 12
Хич няма да я карам насила като не желае няма да ходи.По-важни са нейните желания и се съобразявам с детето.Но като ги знам какви са и той и майка му ще вземат да се обаждат Ама вие защо така нали щяхте да дойдете?Но явно че и детето усеща дистанцията му.

Ако не даваш на детето да ходи при баща си или не го насърчаваш след някоя и друга седмица да не четем тема "Защо детето ми не се среща с БНД"?
Лесно е, изясняваш за себе си какво искаш и го привеждаш в действие, но темите ти една спрямо друга често си противоречат.

# 13
Ако не даваш на детето да ходи при баща си или не го насърчаваш след някоя и друга седмица да не четем тема "Защо детето ми не се среща с БНД"?
Лесно е, изясняваш за себе си какво искаш и го привеждаш в действие, но темите ти една спрямо друга често си противоречат.

ама те ги има такива писания. веднъж се оплакват че бащата не искал да види детето , а в другата тема разискват  как да ограничат срещите на баща и дете  след като бащата има желание за такива.  Laughing

# 14

ама те ги има такива писания. веднъж се оплакват че бащата не искал да види детето , а в другата тема разискват  как да ограничат срещите на баща и дете  след като бащата има желание за такива.  Laughing

Знам, знам от доста време ви чета и виждам големи противоречия, ама ме е страх да пиша.
Искам издръжка, ама не искам да вижда детето, Искам да не ходи, ама защо не го вижда, Ще се развеждам напуснах го, ама как да си го върна newsm78
Ама внимавам да не пиша, че за 3 поуста и съм вече под угроза с Бан, а пък футболните и темите за Ф1 не ми се изпускат заради неясни тления.

По темата:
ice_ -А не мислиш ли, че понякога за отчуждаването спомага родителя настойник дори и неосъзнато, все пак едно дете е много лесно за манипулация от човека, който е 24 часа с него.
Последния въпрос е на база личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт