НОЕМВРИйската тайфа чака "Шопска" новина!!!

• 24 973
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ето ни и нас. Върнахме се от ортопеда и всичко ни е наред. Каза да го заведа пак след 6 месеца, ако се притеснявам, ще го следи. Урина не успях да взема #Cussing out, но хемоглобина е 112, екстра резултат.
Цитруси давам от два дни, два парченца мандаринка и половин парченце портокал.
Пишлето на нас ни е болна тема, но до към 3 годинки май не го пипат. Има тема за фимозата във здравния подфорум. Нашата педиатърка, се съгласи с мен да не ни праща още на хирург, да го оставим засега само да се забели.

# 241
от цитрусите се сдобива с червен задник, но опитва по малко киви. днеска го пробвах с портокал - не му хареса. сокове не е опитвал въобще, че не може още да пие от чаша.
Бубе, майка ти е уникатна  hahaha но най-хубаво се папа с ръце и то неизмити  hahaha а колелото сега ли ще го ползвате или напролет  Thinking че и ние се чудим м/у  шейна и колело, но май ще е шейната.
Алекса, за пишката не се притеснявай, важното е да не му забере, трябва да се мие редовно, и наистина с порастването нещата се оправят  Hug
ааа, забравих, от семейство бобови е опитвал леща, която повърна, казаха ми че натоварвала жлъчката и иизбягвам. боб е опитвал зрънца, тях не ги върна  Laughing

# 242
Гледам аз, че детето тъпче всякакви боклуци в устата, гризе всичко като критърс, ама как да предположа, че чак толкова зъби му растат #Crazy Тази вечер докато и вадех фъндъците от надматрачната постелка (и дотам стигна Mr. Green) гледам, че на Янулата и избиват едновременно четирите кътника. Ближе мокета, изгриза един гевгир, изяде боята на дървените си играчки, подметките на домашните си пантофи........

Цитат
а колелото сега ли ще го ползвате или напролет
както дойде смятам да го ползваме. То е подходящо за деца от 10 месеца нагоре, така че вече може. Стига времето да го позволи де.

# 243
  • Стара Загора
Здравейте и от нас Hug

Днес направихме най-накрая изследванията, урина взехме лесно, пак видяхме зор с отлепянето на колектора като миналия път, но поне не успяхме да разплачем Стефи, както стана преди. Много се притеснявах за бодването на пръстчето, но малкото ми юначе не гъкна дори! Хемоглобинът на Стефче е 124, добре е. Друго ме притеснява, обаче... В изследванията на урината срещу кетонни тела пише 19... При последните ми изследвания през бременността и аз имах, на гинеколожката ми не й хареса и пак ми пусна урина за изследване, после нямаше нищо. Тогава попрочетох отгоре-отгоре в и-нет какво пише, ама нали е за мен, много не се трогнах, ама сега ми е много притеснено. Още повече, че пак се изкуших да потърся инфо и... не знам... Утре ще ги носим на лекаря да каже, дано да няма нищо...

А нашата одисея с хремата продължава... от Никулден и още не се е оправила Стефи Sad Тя всъщност се беше подобрила, но ходихме насам-натам и нещата се подновиха и загрубяха малко... В събота през нощта вдигна много висока температура, дадохме й Панадол и слава Богу я смъкна, оттогава не е вдигала, обаче лееекичко почна да покашля, а вчера и днес се скъсва направо, както и през нощта (да не казвам голяма дума, но сякаш малко се поуспокои тази вечер, ще видим нощта как ще е). Иначе дробчетата са чисти, гърлото е добре, каза лекарят, ама много се притеснявам. А и Стефи направо не прилича на себе си от два дни - позагубила е апетит и почти нон-стоп плаче и спи много неспокойно и всъщност това е, което ме тревожи повече... Ама май се поуспокои тази вечер, дано да не си въобразявам!

Цитруси ядем и ние от известно време насам, хаерсват й, не съм забелязала проблеми. Белтък когато мога избягвам, но съм й давала кекс, както и застроени супи с цяло яйце. Тази вечер й дадох да опита мляко с ориз, така че и прясно мляко опита вече (имам предвид целенасочено, иначе може и да е опитвала в нещо).

Оплаках ви се надълго и нашироко, извинявайте за дългата тирада Hug

# 244
Юле как ще ви изоставям бе  Naughty никакви такива.
Иначе градините са около 1200-1300£ на месец  #Crazy ама дано потръгне работата на мъжо Praynig

# 245
Привет, банда!
Ние пак сме болни, с фолекулярна ангина. Вдигна ми две вечери много висока температура 39.6 и хайде на доктор.СЕга пие аугментин и всеки ден по един път повръща, може и да не от него, не знам, от петък го пие. Днес бяхме на преглед продължаваме аб, още е червено гърлото. Тъкмо се зарадвах, че месец го закрепихме и пак. ТА ще давам ехинацея, някой давал ли е на сироп или капки, помня че някй даваше есберитокс.ЧЕтох че до 2г ехинацея не се препоръчва, но сигурно се презастраховат!
УТро, за апетит Апетон много го хвалят.Ще взема и за на Мите, че някои дни яде само по един обяд с едно данонино за следобедна закуска имлякото нощем.
Бубе, добре че Яна не плаче от тези зъби, а гризка миличката!
Тонеска, как ще водят болни на тържеството Shocked ама хора всякакви.
Мите обича мандаринка, но му ги беля, портокалче понякога и киви без семките. А помело аз самата не съм вкусвала.
Кремове и нишестета отказва всякакви.
За коледен подарък се чудим за някакво конче, слонче което е 2 в 1, става на люлка и колелце за бутане с крачетата.
Денчо, много готин кон сте поръчали! Колко е доставката до тук от амазона?
МАрето много разговорлива бе, тя като двегодишна. МОят момък нещо по-малко говори напоследък, преди повече нареждаше, но като взема телефона и му го дам, слага на ухото и казва баба, говори с баба си често. Иначе казва мама,тата, кака, нана, дада, айде, деде,като му задавам въпроси и отговаря с да, сякаш разбира хитрушкото. Показва колко голям ще порасне, колко ни обича, на колко годинки е, браво, къде е лампичката ,боц, понякога къде  е нослето и от няколко дни показва къде има бебе и казва ето . Като питам баба колко я обичаш сто, той повтаря то.
Имаме си вече 9 зъба. Сега ще пробива втори кътник, венеца е бял и разцепен, но зъба още не е излезнал.
Иначе е скорпи ама скорпи.Така се тръшка, че се свлича от дивана и ще скъса коланите на стола и пищи яко, само за оперен певеце . Много любвеобилен, само ме гуши и прегръща, като гербова марка е залепен за мен. ХОдим заедно в банята да наливаме легена и да го носим хола. Ами така е като си се гледаме сами. МАма е далече, свеки ако я извикам само ще дойде, ама то така сякаш прося помощ. Не съм такъв човек. Здраве да е, никой не е длъжен дани гледа децата,но когато помагат на едните, а на другите не се сещат, е ....без коментар. ЗАиграва се много с играчки, но иска да ме вижда наоколо, остане ли сам, надува гайдата. Има едно хеликоптърче на Vtech музикално ,говори му на английски, разпознава цветовете на топките, които се пускат по един улей, много играе с него, сякаш това сега му е любимата играчка.ПАда си по музикалните.
Колко струва тези телефончета на фишър прайс на български, които коментирате?
Честити проходили крачета на Али. Мале ,Шопи, голям зор си видяла с тока. Направо си представих гледката, хем ми се сви сърцето, хем ми стана смешно как си го описала хумористично. Хич не е за смях, за трепане са тия.
Юле, ама иние ще сме към последните ама нашите момчета ще тичат направо.
Иначе Митака се изкъртва с това бъги в подписа ми, така го кара, блъска го във фотьойла, бърка по саксиите, вади обувките от шкафовете .Вчера оставих коша с изпраното пране за минути вкоридора, той размъква пелени и бодита по пода. Здраве да е само!
Мен пък доста ме боли кръста, правих снимка, всичко е ок с кокаляците
Елха имаме изкуствена малка, мразя такива, но няма как.Обичам да ми мирише, вчера я стовари на земята ,легна на пода с две играчки и им говори.
Нощем се буди ...., сигурно до две години, два пъти цока по 150-170мл Ам.
А нашият тати го осенява идеята за момиченце, да сме ги отгледали заедно, то това е мандра...ама като му казах, че ако се роди преди втората година на МИте, същото майчинство и той доволен. То аз и работа нямам, а сега в кризата....ама няма и кой да ми помага....
Лека ви нощ, целувки за всички!
Астера, да оздравява скоро СТефи и всички други болнички дечица! Давай й сиропче за кашлица!

# 246
  • Варна
Много мъчно ми стана за болничките, да се оправят по-бързо дано   Praynig
Аз забравих да споделя какво откритие направих днес. Мисля, че бях споменала- Габи откакто се научи да казва ТАТИ, "мама" не е казала нито веднъж  Crossing Arms Днес разбрах, че просто детето и на двамата ни вика ТАТИ  Joy Сочи ме с пръст, драпа към мен и ми вика ТАТИ. Та аз съм сигурно единствената майка, дето се обръща детето така към нея  bowuu Явно повече я кефи думата, а и не ни дели ли, не знам . Особено както от една седмица не мога да се вдигна от леглото сутрин, все мъжа ми става. Не знам какво се случва, като парцал съм и спя като пън  Tired Малко ми е гузно, че мъжа и на работа ходи, и късно се прибира, и става и я оправя сутрин, а аз проспивам целия ритуал  Whistling Ще трябва да се постегна от другата седмица  Embarassed Laughing

# 247
Добро утро!

Сикрет Не си единствената  smile3534 И на мен допреди месец Рая ми викаше тати, сега обаче мина на вълна мами Simple Smile и само това повтаря  Mr. Green
Нелчо Много съжелявам, че пак сте на АБ. Защо не пробвате хомеопатия,че много му се събра на Митаче  Cry
Телефончето на Фишъра струва  40 лв, но ние го намерихме за 35  Peace в Карфур и Хиполенд.
Бързо да се оправя сладура и мама скоро да се похвали  EFP Wink
Астера Мисля, че всичко е заради зъбките. Не се притеснявай  Hug

Спорен ден  Hug

# 248
Кофти ми еееее,повдига ми се май и стомаха не ми е в ред и в този ред на мисли май гепих вируса от Радостче,тя милата и тая нощ не спа спокойно.На всичко отгоре и ми дойде през нощта и съм парцалллл.
по едно кафе за освежаване
и нещо за хапване
Лек ден от мен  Hug

# 249
Нелчо мила много ми става болно като чета, че Митачето е болно (той ми е слабост) - моля се да се оправя бързо и да оставите всички болежки в старата година Hug а за момиченцето - ако си решите стискам палци Peace
Диди не се давай на вируса - дано се прави и Радостче да не се притесняваш Hug
И ние имаме изследвания да правим, ама мисля да е другата седмица, че тогава и на Гоги и на мен ще правим и мисля да отидем да ни набоцкат групово Mr. Green
Иначе ваксинката я понесохме добре - нямаше реакция досега и се надявам, че няма и да има, че вече ме втриса от ваксини Rolling Eyes

# 250
  • Sofia
Здравейте момичета,

Отдавна не съм се разписвала, поне се опитвам да ви чета.Нямам никакво време,всичко се върти около работата и домакинството.
Поне децата са здрави. Аз от днес съм болна, нещо лошо кашлям, следобед съм при доки та да видим.
shhht.secret -твоя пост ме разсмя. И не се чувствай гузна, все пак ще е за малко. Wink
Нелчо-  Hugи бързо да се оправяте.
 Относно яденето, Дани яде всичко което му дадеш, не отказва.Портокал хапна снощи 2 парчета за първи път и малко банан му дадох, въпреки че ни е забранен. Въпреки похапването си бях много изненадана като се оказа че хемоглобина ни е под 100, сега пием малтофер.В тази връзка да питам давате ли черен дроб?Не знам, но с това късно захранване май сгавихме, като се има предвид че гения материал е от значение. Дано да се стабилизираме.Имаме проблем и с едното ухо, събира повече ушна кал,много го сърби и намирисва.Днес пак ще го водим, първия път се изолира някаква бактерия, и я лекувахме.Започвам да се притеснявам, че се превръща в хроничен проблем newsm78

Относно коледните подаръци- вчера пазарувахме и ми беше голям проблем какво да избера на Дани. Той си играе с на батко му играчките, дай му самолети,замъци и войници. А какви цени са играчките #CrazyБаткото си беше поръчал гурмити с замък , ама те са 200 лв #CrazyСамо едно човече е около 30-40 лв.

Дани и той е започнал много да говори, ама на неговия си език.Научил се е да казва чао, да дава целувки.А най обича да танцува.Вдига ръцете започва да се върти и да бие крачетата.Голям е сладур.

Момичета аз имам голям проблем с преспиването вечер от около 1 седмица.. Към 21-21,30 ги слагам и двамата гася лампата, преди до към 10 мин заспиваха, сега не.Започват да си играят и се чува само смях и викове.Към 23 вече заспиват.Да ама аз не издържам имам нужда от почивка и да си видя мъжа. smile3515

tsvetkova_elica - нещо съм изпуснала, къде ще се местите?

забравих- относно пишлето.На дани успях към 5-6 месец да се справя. На баткото ми беше по трудно, до 2 год. възраст му беше забелено частично.Когато беше на 3 или 4  не помня, си го беше забелил сам Simple Smile една вечер в банята. Аз лично съм против операциите, така ме е и съветвала педиатърката. Посъветвайте се най вече с педито, преди да вземете решение.
Лек ден

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:42 от maia

# 251
  • София
Здравейте мацки! Добре ми дойде кафенцето, че и мен нещо ме няма днес... Тия дни само попрочитам, ама не успявам да пиша. При нас нищо ново, Дани още не е проходил, избиват ни четирите кътника накуп и е ад, не говори още почти нищо - казва ало, ако му дадеш телефон, колко голям ще порасне (Е тооооооо), опитва се да имитира коте, като е гладен реве с глас и крещи ам-ам, като иска да играе на криеница си слага една кърпа на врата! и започва да издава някакъв звук който напомня на ку-ку, но звучи като кмн-кнм и се хили като тиква, много е смешен... това е.

За яденето, знаете аз отдавна давам всичко и засега слава Богу нямам проблеми, яде от нашата храна, опитвал е и варива и белтък, няма нежелани реакции. Цитруси съм давала, яде ги, харесва му.

За елхичките - и ние сме с изкуствена, направихме вече украсата, въпреки че и това не помогна за коледно настроение (на мен де, на децата си им и коледно и радостно). Дани се опита да си открадне една топка, но не му се отдаде, прекъснах го. Обикаля я, гледа светещите лампички, но не пипа.

За пишлето - лично мое мнение - не чакайте нито минута. Отивайте и действайте, защото после е по-трудно и по-болезнено. Нашто доки ни го дооправи още към 10-я месец (аз съм го започнала от първия ден , в който си го прибрах в къщи, преди всяка баня по мъничко, по мъничко). Аз не бих разчитала на природата - на моя много близка приятелка вече 5-ти път го цепват на сина й, а детето е 9 годишно и го е и срам и го боли... разбира се това всеки решава за себе си, аз само споделям моя опит.  Peace

Нелчо, миличката душичка! Надявам се да се оправите бързо!   Hug  а и щом искаш второ... успех!  Heart Eyes

Аз още не съм направила изследванията, че Дани се е разсополивил покрай тия зъби и резултата няма да е истински - ще покаже някакви отклонения, дето само ще ме хвърлят в музиката и ще се чудя дали са от това или не?!? Та ще поизчакам някой и друг ден още.

Нашата кака вчера имаше състезание по плуване - представи се добре, но не спечели нищо и беше много нещастна. Всичките ми приказка колко се гордея с нея, че е плувала добре не дадоха резултат - нарева си се детето и после се кротна. Уговорихме се следващият път да е по-добре.

Оффффффф стана много дълго. Хубав ден на всички, ние и днес ще мерим улиците. (в тази връзка излизаме всеки ден, дори и при дъжд, ако не е много силен, слагам дъждобрана на количката и... )    Hug

# 252
  • Sofia
alexvelster- и аз забелязвам че децата трудно приемат загубите. Ние имаме същия проблем с Антоан.Колкото и да го хваля и да обеснявам, че и той е добър но това е състезание и не трябва да се ядосва, не помага.Наскоро дори искаше да го отпишем от футбора, въпреки че обожава да рита.Дано със времето станат по силни.

# 253
Привет!  Simple Smile
Как сте, мами?!

При нас вчера отново сви студ и си стоим вкъщи със Симона. Онзи ден се престраших да я изведа, но обстановката по улиците беше почти непроходима, та доста от минувачите ме гледаха като някаква луда, че съм си извела детето в тази киша. Ама кво ми пука, важното е, че детето супер се забавляваше на разходката и цял ден беше щастливо!  Laughing

Хм! Нашите зъби супер бавно никнат - започнаха още през осмия месец, а в момента имаме едва 4.  Sad

За цитрусовите плодове - аз давам мандаринка. Понякога хапва, понякога не особено. Давам й колкото иска. В началото дадох съвсем малко, за да проверя да не би някаква реакция да направи и така за 2-3 дни я "захраних" с мандарини и сега давам спокойно.

Нелчо,  Hug

# 254
Нелчо и ние изкарахме една ангина - ама слава богу `проста`. Та ни се размина с мед, витамин С и нурофен. Да видим.
Конят излиза 20 лв. до България с тази мацка от givetransport. Впрочем ако имате нещо да си доставяте от Англия горещо ги препоръчвам  Hug
Дано се позадържи снега още 2-3 часа - планирала съм голяма търкалянка в парка с тати и Марче - дали в калта или в снега ще видим Joy
Ели нещо съм изпуснала май - ти къде ще се местиш? В Лондон? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт