НОЕМВРИйската тайфа чака "Шопска" новина!!!

• 24 926
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
За елхите: моля ви, не купувайте отрязани естествени елхи Praynig Ако не държите да е жива, изкуствената върши прекрасна работа и не цапа. Ако искате да мирише на елхови клони, вземете в саксия и си я отглеждайте на терасата, или я засадете на подходящо място Peace

# 76
Юле гледах по новините, че бая сняг имате.Ама и температурите паднали до -15  cold Дано се постопли, че да излезете на снега.

# 77
Утро, за тичането питаш - свекървата гони майката на детето, която тича с все сила, за да й е здраво детето и да са му бързи краката  hahaha за по-забавно може да я налага с шапка, бухалка, да я замерва с пантофи, сандвичи и тем подобни.  smile3532 това ми го каза баба ми, нейната свекърва така я е гонила на прощапулника на вуйчо ми  Embarassed
фелисидад, и аз се присъединявам, а ако някой си вземе жива елха и се чуди къде да я боцне после - на нашия двор има достатъчно място  Hug
лелеее, Юле, ама то сериозна работата бе. Дано поне до 0 да стигне Т, та да миряса малко диването с разходки навънка.

# 78
  • София
Момичета, абе да ви питам... вие попълвахте ли книгата на собствениците вече? При мен дойде сега съседката и ми я даде да попълвам. Аз другото написах, ама с милото като не сме се женили, какъв да го пиша?    Embarassed  Нещо не ми се връзва съпруг, щото не е, не е и брачен партньор, а партньор на семейни начала нещо ми виси странно... не знам как да го впиша    ooooh!  Егати, май по-лесно ще е да се оженим...  Shocked     Joy

# 79
За елхата и аз съм на мнение, че не трябва да се режат дръвчетата, за да ги украсяваме и след 10 дена да ги хвърлим на боклука. Също така не обичам да ми подаряват букети с цветя. Който иска да има цветя в къщата си, нека да си ги отглежда. На това искам и да науча Наси, да не се нараняват цветята, дърветата и животните (освен, ако не е застрашен живота ни). Цветята в къщи ги милва и вика "Оооо- оооо", като милването малко наподобява бой, но важното е, че не ги къса.

# 80
 #Crazy каква е тая книга на собственици бе Съни?
За дърветата-аз съм за  Peace Още повече част от работата на мъж ми е да опазва незаконната сеч   thumbsup
......... "Оооо- оооо", като милването малко наподобява бой, но важното е, че не ги къса.
И при нас милването наподобява бой, само че така милваме всичко-плюшени играчки, мама, тате......  spoko  hahaha
Юле как да те успокоя  hug-при нас не е -15, ама вали, вали..........а аз като котките, мразя  Wear Umbrella  buria и два дни и ние не сме излизали-главата вече ме боли  smile3538
Хайде от мен лека  lovekiss

# 81
  • Бургас
Привет и от нас с Марти!
Честито на всички празнуващи имен ден днес! Безброй усмивки им желая! Hug
За елхите - и ние смятаме да вземем в саксия и после да я посадим, но наши приятели вече пета година не успяват да засадят дръвчето - изсъхва! Моля за помощ при избирането на саксийно дръвче! Каво да бъде като вид и какъв точно вид (смърч, ела и т.н и т.н). По мои бегли спомени много важни са изискванията дръвчето да е с един връх, който да е цял (да не е пречупен), кората в основата да не е наранена и дръвчето да не е по високо от 80 см.! Моля мамчето, чийто съпруг пази гората от бракониери да се включи с допълнително инфо. ако може! Hug Приемам помощ от всички разбира се! Heart Eyes
Тук времето е рядко ужасно вали та се нетрае Sick и за капак да ви разправям ужас! Отивам на кафенце при една приятелка, на склада им за чорапи и както винаги си засявам портфейла на една масичка, на която нарежда стоката на клиенти на едро. След трима души установявам, че портфейла със всичките ми карти, документи купони за кухнята на Марти и пари липсва! Ровим навсякъде - няма и няма! Увесвам аз нос и си казвам, че поне съм застрахована за кражба и загуба на документи към ОББ и ще платят разходите пък за моя сметка ще са ядовете и обикалянето! Прибирам се у дома мокра като кокошка и бясна на целият свят! Един час по-късно ми звъни приятелката ми с новината, че едни от клиентите са се обадили на мъж и, че имат неизвестно портмоне в торбите си с чорапи Laughing, та до ден два ще ми го върнат със всички екстри! На това му викам аз страшен късмет! Оказа се, че имало още свестни хора Simple Smile!
Уф какво замрънках аз като стара свекърва....
Ние още не сме правили прощъпулник на малкият щото прави по няколко крачки самичък, но предпочита да пълзи и няма да се излагаме я! Трябва да тича към професията си, не да се влачи по коремче Joy Joy Joy мисля аз!
Лека и спокойна от нас с Джуниър! Hug

# 82
Здравейте.
За елхите съм за че е по добре искуствена.Ние в къщи сме с две и то голями и някак си за сега нямаме проблеми с Мишето.Имат си и лампички и много се радвам че за сега не е проявила неистово желания да ги унищожи.Иначе от време на време минава и се опитва тактично да свали някоя играчка. Mr. Green
За режима : спим сутрин и следобя по веднъж.Става в 7 и 30 и вечер ляга в 21 и 30.

# 83
Моля следващия път като се обадя, че Фафи спи добре и че спазва режим, някой да ме прасне с нещо тежко по главата, та белким млъкна  Mr. Green От един час си играем и пеем  ooooh! Но друго си е да се уреди човек с романтичен мъж, който да реши да дойде да ни гледа как спим в 3 ч. през нощта  ooooh! И при провеждането на това мероприятие да вдигне максимално шум  #Cussing out

# 84
  • София
   hahaha Joy :hahaha: Шамс, прости ми, но не можах да се сдържа и много се смях!
дано не ми идва на главата, каквато съм поспалива по принцип!  Praynig
 И да се похваля. Имаме си нови постижения. От няколко дни Ида се е научила, като й кажа "Хайде мамо на възглавничката!" и тя ляга с плонж на най-близката възглавница (е, понякога ако сме си легнали улучва главата ми, от което боли, но ...  ooooh!) Но все пак имаме напредък със самостоятелното спане. Вчера успях да я накарам да си спи в кошарата следобяда. Вечерта пък, като се събуди към 11 и като й каза "бързо на възглавничката" и тя милата изпълнява и уж на игра си заспа сама така!  Party
Освен това й е ужасен мерак да се храни сама! Едвам успявам да я нахраня аз. Задължително трябва да има лъжица и за нея и като й кажа "Хайде мамо с лъжичката в устичката!" и тя доволно започва да се "храни" сама, разсипвайки почти всичко по себе си и около себе си!  Whistling

А сега се събуди и отиваме на разходка!
Приятен ден на всички!  Hug

# 85
  • София
Мимко, книгата на собствениците е вече задължителен атрибут на всяка кооперация или вход на жилищен блок. Както беше преди домова книга, ама сега се казва книга на собствениците. В нея се вписват всички обитатели, независимо дали са собственици или наематели. Слава Богу властта се усети, че в тия времена дето хората се щурат напред-назад да търсят по-изгодни условия за живот, се намират и такива дето нямат много чисти цели и намерения и взе да се опитва да направи нещо по въпроса. Така ще се знае кой, кога и къде е пребивавал и няма да има по 4-500 души регистрирани на един и същи адрес.

Шамс,  hahaha   обещавам да те сезирам следващия път! И при мен го има момента с романтиката...  Joy  мъжо е цар на тия постановки!

Въпреки гадното време ви желая усмихнат и спорен ден!

# 86
Моля следващия път като се обадя, че Фафи спи добре и че спазва режим, някой да ме прасне с нещо тежко по главата, та белким млъкна  Mr. Green От един час си играем и пеем  ooooh! Но друго си е да се уреди човек с романтичен мъж, който да реши да дойде да ни гледа как спим в 3 ч. през нощта  ooooh! И при провеждането на това мероприятие да вдигне максимално шум  #Cussing out
Нашите чеда да не са се наговорили нещо по жицата снощи  newsm78 И моя като се събуди към 5, до към 6 се въртя милото, ама му се спииииии, но така и не разбрах защо един час се въртя  Thinking не плачеше, само се връткаше със затворени очета и от време на време погледне и пак............
Мимко, книгата на собствениците е вече задължителен атрибут на всяка кооперация или вход на жилищен блок.
.
 smile3521 ясно. То ние нали сме в къща и........... Wink

# 87
Привет и от нас в това дъждовно и студено време!
И аз да се оплача, че Калина нещо напоследък не иска да заспива без мен и като се събуди през нощта иска да я взема в моето легло. Не знам как ще се отучваме от този навик, защото като тръгна на работа след три седмици не ми се иска да я караме така. Иначе не знам как ще издържам през деня.
И аз да кажа, че миналата година си купихме жива елха в саксия, но не оживя повече от месец след Коледа. Не знам заради елхата ли беше, заради нашите грижи ли, та ако някой има съвет и знае повече за избора на елхи, да сподели, както и Диди пише.
Мами, никой ли не готви в къщи? Или не използвате подправки? Аз да си повторя въпроса за тях.

# 88
Ето малко съвети за елхите:
От WWF България отправят няколко наистина полезни съвета за отглеждане на дръвчето в саксия: "За да оцелее дръвчето до пролетта трябва да се спазват някои изисквания. Не се препоръчва престой за повече от две седмици на топло. През есента и зимата то изпада в състояние на покой, но по-дългият престой при стайна температура го събужда.

Добре е дръвчето да се постави далеч от източници на топлина. Веднага след коледните празници то трябва да бъде изнесено на балкона или двора, където да изчака деня на залесяването
. "

Още:
http://zeleno.bg/bg/articles/524-jivata-koledna-elha.html

За съжаление, някои от елхите в саксия са с частично отсечени корени, което им пречи да виреят. Най-добре да се закупят от разсадници и да видите дали коренът е цял Peace

За подправките: рядко готвя за малката, на кухня сме. Но когато готвя избягвам силните подправки. Използвам само пресни зелени - копър, джоджен, магданоз, босилек. Малко количество сол.

# 89
mury отдавна давам магданоз и копър, а наскоро почнах и чубрица. аза други не се сещам да съм използвала  Thinking Аз мислех да ти пиша преди ама забравих  Joy

За съжаление, някои от елхите в саксия са с частично отсечени корени, което им пречи да виреят. Най-добре да се закупят от разсадници и да видите дали коренът е цял Peace
Тъкмо това щях да пиша и аз. Още повече в самия разсадник трябва да ви дадат информация на място и да ви отговорят на въпросите, защото там би трябвало да има компетентни хора. Иначе Фелисидат е дала доста инфо, аз ще дпбавя само че е нужно да сте наясно и за вида и състоянието на почвата където мислите да засадите дръвчето  Wink

Общи условия

Активация на акаунт