НОЕМВРИйската тайфа чака "Шопска" новина!!!

• 24 929
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, има ли други деца, които не ходят? Лина не иска, страх я е сякаш. Не се пуска и това е. Пълзи и толкова.  Crossing Arms
А на мен ми писна вече, искам да ходи, за да не позлваме количка навън - откакто ни откраднаха хубавата, купих една лятна, обикновена /направо смотана/ и почти е сдала багажа.  Tired Криви се и дърпа на една страна. Искам Лина да проходи и ще излизаме около нас, има площадки, градина, всичко.

# 91
За подправките - целина, магданоз и копър. Когато готвя вкъщи не слагам сол, но в яденетата, които ми носят от кухнята има малко сол.
Отсечени елхи никога не купувам. Имаме си изкуствена, но тази година май няма да я слагаме, че малкият разбойник ще я събори барабар с играчките. Смятам да сложа във ваза борови клонки.

На вашите дечица нослетата им хъркат ли, когато спят? На Влади от известно време му свири, без да има хрема, кашлица или други оплаквания.

# 92
За елхите съм чувала, че ако са били засадени на североизточно изложение например, след като се засаждат пак трябва да са на същото изложение.Даже имаше нещо коя клонка на къде да гледа ама съм забравила.Бях го чела някъде.
Подправки и аз ползвам пресни зелени, много малко сол.

# 93
  • Бургас
АААААААА днес ме гони една нерва. И това детенце и то допълва картинката smile3515. Вчера писах че спим по два пъти през деня и ето ти днес, не ще да заспи преди обед, съответно адски крива, а майка и 100 пъти по крива. Като чета кака заспиват самички дечицата ви се радвам от сърце, щото нащо си е цяла мъка........Не ще в кошарата да я люшкам смее ми се и се надига, Не ще да я оставя сама в кошарата да поиграе и да заспи, Не ще да я гушна и да я залюлея да и попея(лоша певица съм ама тихичко като и пея не се усеща Mr. Green). Единствения начин е с breastfeeding, като беше хубаво времето си го спестявах преди обед, защото заспиваше в количката, ама сега под  umbrellaли да я разхождам Confused:
И аз съм съгласна за елхичката да се купува само жива в саксия. Веднъж я направих тази грешка и няма да повторя да взема отсякана после цял месец събирах изпаднали бодлички, пък и не е екологично, но няма да спрат да ги отсичат за да ги продават по Коледа #Cussing out
За подправките - слагала съм магданоз, копър, целина, кервиз, сол по малко, а от скоро и по малко пикантина Embarassed
Ето една от придобивките ни от онлайн пазаруването ми, нямах търпение и намъкнах детето преди да махна етикета Flushed
http://noemvri2008.snimka.bg/baby/rojden-den-na-mirela-na-mama-m … 6.445418.16335485

# 94

За подправките - слагала съм магданоз, копър, целина, кервиз, сол по малко, а от скоро и по малко пикантина Embarassed

Знам, че е изключително вредна.Сидържа натриев глутамат, сорбитол, аспартам.Това са канцерогенни химически съединения.

Ето тук може да си свалите полезна книжка, в която е писано и за тези подправки
http://www.imadrugpat.org/konspiracia_zdraveto.htm

# 95
Само на бързо да се включа:

За елхичките - някъде четох, че трябва да се държат навън и да се вкарат вътре само за самия празник. Рязката смяна на Т "убивала" елхичките  Peace
За подправките - слагам всякакви пресни, както и чубрица,джоджен, копър, червен пипер, както и по малко черен пипер. Разбира се не прекалявам  Peace

Хайде до после  Hug

# 96

Знам, че е изключително вредна.Сидържа натриев глутамат, сорбитол, аспартам.Това са канцерогенни химически съединения.

Подкрепям. Всякакви фиксове, миксове, готови супи, смесени подправки са изключително неподходящи и вредни. За възрастни също, но особено за деца. Безвкусното за нас е нормално за тях, не усещат липса на подправки или допълнителни вкусове. Натуралните съставки са напълно достатъчни Peace

# 97
  • Бургас

Подкрепям. Всякакви фиксове, миксове, готови супи, смесени подправки са изключително неподходящи и вредни. За възрастни също, но особено за деца. Безвкусното за нас е нормално за тях, не усещат липса на подправки или допълнителни вкусове. Натуралните съставки са напълно достатъчни Peace
Е направо ме smile3553 #Splat, ама ще си взема забележка - повече никаква пикантина Naughty

# 98
За подправките, аз ползвам само магданоз, копър и целина, сол още не слагам  Mr. Green Но пък хапва помалко кашкавал, сирене, в което сол има, както и в хляба... Стига му тази сол, според мен...

# 99
Вергилия спокойно, детето като е готово психически ще се пусне. До година и половина е "пределния срок" и ако тогава не е проходило може да се направи консултация. Но не се залъгвай, че скоро ще излизате без количката. Марти си ходи стабилно, и на вън не го е страх, но проблема е че се движи като неуправляем електрон. Дори да го хвана за ръчичка като голямо дете, да си говорим, той се дърпа вижда някой камък или боклук и край, а ако види стълби или бордюри там се заседнали доста дълго време да ги изкачим и слезем отново и отново. Така като гледам по нашите приятелчета около годинка и половина вече разбират, вървят хванати за ръчичка, изчакват като им се каже, и могат да извървят повечко разстояние. Така, че на пролет ще стане както искаме, пък и сега като е студено, кално и духа предпочитам в количката. Дето ще го гоня по локвите и калта  ooooh! лелеее Но това е като съдя по моя разбойник, хареса ли си някой боклук тръшва се и няма мърдане, да го нося неще. О и забравих да се оплача, в нашия квартал разкопаха да сменят тръбите и е някакъв ад от калища навсякъде, дори там където не е разкопано, защото машините разнасят всико, няма от къде да се мине  Crazy
За режима - спим веднъж на ден следобед между 14 и 16ч.  зависи колко рано е станал. Но гледам рядко да спи до 17 защото после му трябват 6-7 часа будуване за да заспи и пак няма гаранция че няма да ни буди да играем. Вечер заспива към 10.30-11  а от скоро и по-късно.

# 100
  • София
Писах, писах и целия пост ми го няма #Cussing out, кво пак съм направила newsm78 и аз не знам.
Фелисидад кажи ми моля те с какъв фотоапарат снимаш?
Шамс много се посмях с вас. Laughing
Астера много ти е сладка Стефи. И Криси ги прави тия номера, но една не може да каже. Laughing
За елхата - нашите са изкуствени. Искам да ми мирише на елхичка, но след като ми умря бонсая, вече не се занимавам с трудно гледащи се растения. Peace
Мъри не готвя и не мога особено да помогна с подправки. Ние сме от тази седмица на кухня и ми е супер удобно. Криси я папка с кеф.
В сряда сме при ортопеда, този който го гледа когато беше на месец.
Утро какво стана с парочистачката? Аз днес извадих една стара на свекърва ми, и се опитах да изчистя с нея, но много не ми се получиха нещата, но въздуха се смени.
Мацки случайно някоя от вас да има това новото музикално куче на Фишър прайс? Питам за отзиви? Grinning

# 101
Алекса, с Никон д40x Peace

За количката и ходенето
: на този етап наистина количката е незаменима. Мартина отдавна ходи самичка, но навън е доста некоординирана с посоките, или тръгва по пресечена местност, или се върти в кръг. Обикновено сядаме на пейка и я пускам да обикаля. Но за разходка без превозно средство е още рано Laughing

# 102
Мъри понеже и аз от скоро готвя на Марчето, та да споделя. Слагам копър, магданоз, ригън, по малко червен пипер, по малко куркума, джоджен. Избягвам чубрицата, черен пипер и другите пикантерии. Ползвам зехтин или ако няма царевично олио(масло). Марчето е луда на тема кисело мляко - като види кофичка и почва да вика `макууу, макууу` и да протяга ръце Joy. Пада си и по на баба си кюфтаците Laughing, шунка, кашкавал, сирене (вече си хапва филийка с топено сирене, нарязана на малки хапки). От плодовете хапва с удоволствие банани и мандарини.

Само дето от няколко дни не ще нищо, освен`маку`. Има и лека температура. Оф дано са зъби Praynig

# 103
Мисля, че разходките без количка са мисия невъзможна поне до 2 години, че и 3. Освен ако не си Рамбо или не ходиш на 100 метра от къщи. Като гледам, съседчето на 2 години и 3 месеца как не излиза бе з количка...То пак е до детето де, ама...
А за елхите - хич не обичам изкуствени. Такава имаме, но така ми се ще да ми замирише....мъжо пак ще ходи по нощите като партизанин с ножа за клонка, и ще си караме с пласмасата. Simple Smile Ако изобщо я украсим   ooooh!

# 104
  • София
Фелисидад много благодаря!!!  bouquet
Крис днес се добра до елхата и се опита да я развали, но беше строго наказан Laughing. Лошото е, че си мести масата и пак ще я стигне.  ooooh!
За режима не смея да кажа, че ще ме биете направо. Ядене в 6-7ч. Сънят сутрин е до 8-9ч. Следва игра, ядене и пак игра. После в 11ч. пак в кревата до 13ч. като се събуди игра, ядене и в 15:30-16ч. пак спи до 17ч. След това става и отново игра, ядене, игра и към 21ч. се къпем и ляга с шишето с мляко. Има дни в които въобще не спи, това са събота и неделя, защото тогава баща му си е вкъщи и той не е спокоен. Иначе спи, защото му пазя тишина. На шумно не спи и това е. Hug

Общи условия

Активация на акаунт