Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 718
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София-Младост
Тук става все по-коледно и ... вкусно.  Simple Smile Няма да ми стигне един живот да опитам от всичко показано.   bouquet
Ние с каката вчера правихме меденки, по рецептата на Ванчето, станаха много вкусни и меки и...почти свършиха, а аз се чудех цялата доза дали няма да е много.  Wink Не съумях да опазя шоколад за заливка, затова са натюр, другата доза по-красива:

А тези ги рисува дъщеря ми Simple Smile

Но, ако ги нямаше тях нямаше да е толкова забавно:
тук и тук

# 571
Ох, момичета, помагайте! Уж записвам кое на кого е, а после не мога нищо да открия! Снежкото, който съм показала мисля, че е на Танита, с бутер и кашкавал правих една гъсенчика и тя е от гответе с мен, но не се сещам на кого е. Розите и тях взех като идея от оформянето на питка, ама на labrex ли бяха, на Пепика ли, подсетете ме, че да си напиша в поста, да не се излагам.

# 572
Колко красоти сте сътворили, не е истина. Браво браво.
Леля Ог, много изобретателно. Снежния човек ме прикова, разкошен е.
Сладки и соленки, всичко е прекрасно.
От мен от онзи ден: Сладки и соленки, кифлички и козуначета

Мисля и аз да се захващам вече с печенето на сладки, че то не остана време  #Crazy Ей на коледа чука на вратата вече.Отивам и в коледната тема да надзърна  Mr. Green

# 573
Импровизации на тема бутер тесто

Какво си слагала в първите? По метода на охлювчетата ли си ги равила, пъво тестото на руло и преди печене нарязваш?! Вторите имат ли нещо или е само тесто?

# 574
  • Кукуландия
Dendri, бяла глазура можеш да си направиш от белтък, захар и лимонов сок. Ако имаш сладкарски бои или безвредни за яйца, можеш да оцветиш част от нея. Ако не, меденките са толкова красиви и само с бяла глазура.
Този пост ме заинтригува Simple Smile Някакви пропорции можеш ли да дадеш? Звучи по-лесно и сигурно (че ще стане) отколкото с пудра захар, а аз нямам никакво време за неуспешни опити  Mr. Green

# 575
Dendri, бяла глазура можеш да си направиш от белтък, захар и лимонов сок. Ако имаш сладкарски бои или безвредни за яйца, можеш да оцветиш част от нея. Ако не, меденките са толкова красиви и само с бяла глазура.
Този пост ме заинтригува Simple Smile Някакви пропорции можеш ли да дадеш? Звучи по-лесно и сигурно (че ще стане) отколкото с пудра захар, а аз нямам никакво време за неуспешни опити  Mr. Green

Uinen, нужен ти е 1 белтък, който разбиваш с тел, сипваш на порции, аз го правя на два-три пъти, непременно пресята пудра захар около 200-230-250 гр, изстискан лимонов сок слагам 1-2 с.л, и биеш с тела, докато се посгъсти и стане лъскава. Не е много дълго. После вземаш пош с накрайник или използваш спринцовка без иглата и рисуваш върху меденките или каквото е там. Оставяш да засъхне, при мен стана за няколко часа, и прибираш меденките.

# 576
  • забравих си мисълта...
Не мога да се нагледам на красотите ви. Видях разкошни коледни сладки, торти и какви ли не вкусни  и предизвикателни ястия и други кулинарни творения. Както казва Рени55 наистина тук е заразно. Въздържанието в последно време ми коства невероятни усилия, но няма как ще трябва да се издържи, че иначе ще имаме катастрофа с кантара.
Вчера децата искаха непременно да направим медената къщичка, но при дъщеря ми нямах всички необходими продукти, те пък си искаха къщичката, та се наложи от тестото за медените сладки и от тестото за Vanillekipferl, които ми бяха останали, да направим една. Да ви кажа беше истинска катастрофа. Тестото за Vanillekipferl е ронливо и покрива ни се натроши, наложи се да го лепим, то стана една, да не ви разказвам, но все пак се получи някаква къщичка. Важно е че децата се радват и че аз няма да трябва да правя друга, че майка ми сега е тук и искам да си я видя. Направих  тутманик и един сладкиш с еклерии и за вчера приключих с творенията в кухнята.

# 577
  • София
Бърз отчет Laughing
Праз със зехтин по рецепта на Берина  bouquet

Сладкиша без яйца на Рени Heart Eyes

# 578
Много вкусно и ароматно при всички!    chef
пеп-40,в предния ми пост пропуснах да пиша,че много ме впечатли пастърмата от дивеч Peace
Аелис,тези дни сигурно ще напиша рецептата за сърми с булгур,но тя е същата като тази с ориз    chef
labrex,мерси за разяснението за шрифта,сега разбирам защо пишеше,че ти е приятно да се занимаваш  Heart Eyes

вчера за обяд - крем супа от тиква                                       пълнозърнести питки с ароматно олио

# 579
Венета, много красива къщичка   bouquet. Ох, иска ми се и аз да направя някакви меденки с глазура. Май днес ще се хвана да направя нещичко.
Дидибу, харесаха ми твоите питки  Hug

# 580
Здравейте и от мен днес Embarassed
Отчета ми е за вечеря вчера признавам си без бой че руладините са с фикса на магги за руладини със сирене и станаха много крехки и вкусни Heart Eyes
suni4ka сладкото е от бели череши и е домашно мое производство,то ми е най-любимото сладко Heart Eyes
руладините
подготовка за бъдни вечер,посни сарми
Приятна съботна вечер ви желая и хубава неделя  bouquet

# 581
Привет,привет,кулинарки!!!Страхотни неща сте показали!Отдавна не съм влизала в най-любимата ми тема и много съм изтървала,но..............преживях тежка животоспасяваща операция и сега вече съм у дома,влизам набързо да Ви се насладя,нищо няма да показвам,защото свекървата готви и оправя у дома.

Много,много красоти и изкушения има тук,както винаги,ще преглъщам ,и ще се наслаждавам!
Дерзайте и продължавайте в същия дух!!!Лека вечер и целувки за всички!!!
  chef  chef Hug Hug Hug

# 582
Привет отново!
kasier, много ми хареса идеята с палачинките-изненади! След празниците ще я изпробвам, ако нямаш нищо против!   bouquet
Supermint, много са ти красиви сладките! И аз се опитвам да си украся къщата със сладки, но просто нищо не се задържа, всичко изяждат! Ала-Бала, аз от две седмици правя и все по две дози и в момента сме без сладки.
Vivian*, чудесни кокоски!
tracy_t, с какво тесто ги прави тези вкусотии? Изглеждат чудесно!
Gаlkа, в първите сложих сладко от ягоди. Оформят се много лесно като рози, но сега повторно претърсих темата и не мога да намеря къде и кой беше показал как се правят. Тестото се реже на квадрати, всеки се разрязва от четирите края, в средата се слага сладкото и краищата се увиват като роза, но уви... Щом намеря линка, ще ти  го пратя. Вторите са с настърган кашкавал. На долния лист рендосваш кашкавала, захлупваш отгоре с другия, режеш на търки ленти и усукваш. Може и със сирене, но най-най-вкусно става с маслинова паста, но нямах този път.
Venetta, къщичката си е супер! Пък и нали сте се забавлявали, а то това е целта. А тутманичето е... страхотно!
кафе със сметана, днес и аз съм на вълна “без яйца” Много хубав сладкиш!
didibu, нямаш грешка! И снимките, и това на тях са чудесни!   bouquet
alximika, много вкусно изглежда!

Ето от мен:
Банан със сладко, стафидки, орехи и плодчета, каквото намерих в хладилника:

Кекс без яйца по тази рецепта

И мъфинки с локум:

Довечера сме на гости, така че няма да готвя!
Приятна вечер на всички!

# 583
Eдно торте и от мен има още да доукрасявам но малко по късно.Съпруга имаше вчера рожден ден и днес ще правим партито

# 584
Здравейте, момичета! Вие сте неизчерпаем източник на вдъхновение за мен. Страхотни идеи черпя от Вас. Всички Ваши рецепти, които съм ползвала досега винаги са се получавали от първия път. Въпреки, че рядко се отчитам (това май ми е за втори път) винаги с удоволствие влизам тук, когато намеря и малко свободно време. Но стига приказки. От мен това:
http://www.prikachi.com/images.php?files/1230107I.jpg - сладкиш с ябълки и грис
http://www.prikachi.com/images.php?files/1230117W.jpg - медовик за един час на Селма
http://www.prikachi.com/images.php?files/1230119T.jpg - печена тиква със сушени плодове, мляко, мед и канела
Имам страхотно желание да спретна и някои от красивите неща, които сте показали в Коледната тема, но не разполагам с много време. Ако успея, ще се похваля непременно. На всички пожелавам хубава вечер и Весела Коледа и Нова година Hug  bouquet!!!

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 18:53 от martikom

Общи условия

Активация на акаунт