Египет - четвърта тема

• 73 239
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Ако трябва да съм честен баш манията по Египет още не ме е хванала, защото още не мога да изживея почивката в Кушадасъ от преди 2 месеца Simple Smile Ама дойде ли събота - ще полудея от кеф.
Иначе!!! От България в Аква тур сме купили само екскурзията до Кайро. Всички други екскурзии ще си ги купуваме на място. Радвам се, че от ТЕЗ тур ще има българи в нашия хотел, през тях ще купуваме останалите екскурзии за Хургада - дайвинг, Луксор и сафари. Засега на тези неща сме се спрели...
Хехе очаква се динамична екскурзия, не толкова мързелива, ама нека! Simple Smile
Днес категорично реших утре да обменя 800 лева, които са 600 щатски долара. Надявам се парите да са ми достатъчни. И сестра ми ще тръгне с толкова.

# 136
 Mr. Green Докато развивам крупна юридическа дейност как е дръпнала темичката - браво за което!  Peace
Набързо само по неотговорените въпроси - за тоалетите за НГ - зависи от хотела, стриктен дрес код няма, препоръчвам празнично-официално облекло..в общи линии каквото му е удобно на човек. Може да се види всичко там  - рускини във вечерни рокли до земята, немци с чорапи и сандали, но като цяло хората се стараят да са по-официални.
Аз също препоръчвам хотел от по-ниска категория с повече парички за харчене за екскурзии  Peace Там почти всички хотели са с опция ол инклузив. По-скоро бих казала, че най-луксозните не са.
Половин ден в Кайро е свръх недостатъчен (не, че два са, но все пак), повечето варианти са с поне един цял ден там.
Ани,  Hug Сайтовете наистина дават хубава представа за моделите на картушите. Но понеже са американски сайтове, цените им също са такива. Както бяхме казали и двете с теб преди, ако се гони високо качество, най-добре е да се купуват от бижутерски магазини, а не пътьом в автобуса.
Форски, попътен вятър от мен! С толкова пари много ще те уважават (казах ти го и преди  Twisted Evil). Бъди щедър и се слушайте взаимно с кака ти  Peace
☼ Зла Гад-Пиги® ☼ не мисля, че си струва да носиш лап топ - първо няма кой знае какво безжично интернет покритие, второ - интернет ще е последното нещо, което ще те интерсува там. При нужда - има интернет кафета из курортите (избягвай предлагания нет в хотелите - цените са прекалено надути). И честита печалба! Peace

# 137
  • София
Мъжо каза ДА newsm44
Олд спорт, колеги ли сме? Simple Smile

Аз съм бърза, вече си харесах и хотел - PYRAMISA BLUE LAGOON, края на януари, 705 евро Grinning Какво ще кажете, майсторки? По препоръка на Galactic Voyager в предната тема. Цената е добра за ол инкл. и 5 звезди, нали? Ще го чекна и в трипадвайзора де.

За деня в Кайро - пак ще чета внимателно, но така ми се стори - пристига се вечерта, директно в хотела, нощувка, на другия ден обзорна екскурзия и се тръгва за Хургада още същия ден Confused А за да спим в Хургада вечерта, би трябвало да се тръгва следобяд, все пак това са 500 км. Rolling Eyes Значи за Кайро остава....една сутрин  Confused

Ох, много съм хепи Hug Пак ми се запали пътешественическия дух...Само до преди месец не исках да видя летище, сега пак съм си аз Simple Smile Хубаво е...

# 138
Белинда, като се съди по това колко бързо мъжът ти е казал Да, предполагам, че сме колеги  Mr. Green (Аз съм най-добрият юрист сред хотелиерите и най-добрият хотелиер сред юристите...Също съм и скормна  Mr. Green)
Аз мисля, че цял ден сте в Кайро и вечерта се отпътува за Хургада, с пристигане посред нощите...Но ние пътуваме самоорганизирано, така че не съм напълно сигурна. Другите ще кажат. Peace
Пирамиза ми епознат само в Шарм, не и в Хургада, но ми се струва, че имаше линк към впечатления (погледни списъка с линкове на 2стр.). Така или наче веригата не е баш 5* по световните стандарти, затова не очаквай прекалено много, за да не се разочаровате. Но като си там и като хукнеш по екскурзии, няма да имаш много време за анализиране на хотела. Допускам, че ще сте без децата?!

# 139
Belinda, да не се правя на експерт, но последния месец-два доста оферти видях и да ти кажа ми се вижда малко много тези 700 евро за 5 дена в 5* хотел. Аз ще съм в 4* за 5 дена, пак ол инклузив за 290 евро...

Колко часа е полета София Хургада - извинявам се, ако пише и съм недочел Wink

# 140
  • През девет земи в десета
Old Sport ,много ти благодаря,той е малък лаптоп,няма да ми натежи,притеснявам се,че децата остават сами по празниците и ми се искаше да се видим по Скайп.Досега винаги сме ги водили с нас,навсякъде,но в Европа,този път не смея,дребното е малко за Египет,така ми се струва newsm78

И аз да попитам за полета София–Кайро,после ще се прибираме от Хургада.

# 141
  • София
Belinda, да не се правя на експерт, но последния месец-два доста оферти видях и да ти кажа ми се вижда малко много тези 700 евро за 5 дена в 5* хотел. Аз ще съм в 4* за 5 дена, пак ол инклузив за 290 евро...
700 е цената на помещение, не на човек. Видя ми се добре Rolling Eyes Другите все бяха по повече, тази е на цената на 4-звездните. Твоето е по-евтино може би заради различния период или е ласт минит, не знам...И аз не съм експерт, идеята за Египет ми хрумна буквално вчера, така че още се ориентирам в обстановката.

Полета бил около 2.5 часа до Кайро, каза мъж ми, до Хургада 15-20 минути повече Peace

# 142
Ако не се лъжа до Хургада беше малко повече от три часа.

# 143
  • София
За деня в Кайро - пак ще чета внимателно, но така ми се стори - пристига се вечерта, директно в хотела, нощувка, на другия ден обзорна екскурзия и се тръгва за Хургада още същия ден Confused А за да спим в Хургада вечерта, би трябвало да се тръгва следобяд, все пак това са 500 км. Rolling Eyes Значи за Кайро остава....една сутрин  Confused

Ние бяхме обратната екскурзия - с последен ден в Кайро. Обзорната екскурзия приключи около 16-17 часа и директно от музея тръгнахме към летището, за да хванем най-вероятно "вашия" самолет към България Grinning. Предполагам, че отпътуването ви ще бъде по същото време, но към Хургада. Към полунощ ще стигнете. Ние тръгнахме около 14 часа от Хургада и около 20 бяхме в Кайро. Освен това се бавихме с конвоя, а вие няма да се съобразявате с него и ще е по-бързо.

# 144
  • София
Ние тръгнахме около 14 часа от Хургада и около 20 бяхме в Кайро.
6 часа за 500 км. Shocked С какво ви превозваха, с камили ли ooooh! Това е ужасно много бе, хора, аз си мислех нещо 4-5 часа, надявах се че като е натоварена туристическа дестинация, са опънали една хубава магистрала и летят по нея...Усещам, че очакванията ми към Египет са завишени hahaha и трябва да ги снижа, за да не се разочаровам, както стана последния път в Барселона...Имам лошия навик да се пренадъхвам преди пътуване някой път и после винаги съжалявам! Трябва да го давам по така...яваш-яваш Sunglasses Laughing

# 145
  • София
Ние тръгнахме около 14 часа от Хургада и около 20 бяхме в Кайро.
6 часа за 500 км. Shocked С какво ви превозваха, с камили ли ooooh! Това е ужасно много бе, хора, аз си мислех нещо 4-5 часа, надявах се че като е натоварена туристическа дестинация, са опънали една хубава магистрала и летят по нея...Усещам, че очакванията ми към Египет са завишени hahaha и трябва да ги снижа, за да не се разочаровам, както стана последния път в Барселона...Имам лошия навик да се пренадъхвам преди пътуване някой път и после винаги съжалявам! Трябва да го давам по така...яваш-яваш Sunglasses Laughing

Пътя е точно такъв - прав и може да се "лети" по него. Но ние бяхме с конвой и се изчаквахме. Сигурно без конвой е по-бързо. Но все пак автобусите не карат бързо като колите.

☼ Зла Гад-Пиги® ☼ , честито! Със сигурност ще си изкарате чудесно празника!

# 146
700 е цената на помещение, не на човек. Видя ми се добре Rolling Eyes Другите все бяха по повече, тази е на цената на 4-звездните. Твоето е по-евтино може би заради различния период или е ласт минит, не знам...И аз не съм експерт, идеята за Египет ми хрумна буквално вчера, така че още се ориентирам в обстановката.

Полета бил около 2.5 часа до Кайро, каза мъж ми, до Хургада 15-20 минути повече Peace

Здрасти. Ами не е на ласт минит офертата. Т.е. излиза, че стаята за двама човека е 600 евро. Значи същото.
Ти какво имаш предвид под "помещение", че сте наели апартамент ли? Ако е така, съгласен съм, че 700 евро е изгодно  Peace

# 147
  • Beyond the Frontiers
Пирамизата е приличен хотел, поне аз го харесах. 5 звезди едва ли, но 4 със сигурност. Общо взето всички клиенти там пращам. По-късно ще пусна снимки. Недостатък - не е на плажа. Това е един от хотелите с гъвкав мениджмънт и често го има на ласт минит - около 300 евро на човек в супериор стаите.
Форски, "помещение" е термин обозначаващ, че цената не е на човек, а на база съответния вид стая.
Интернетът е доста скъп, лаптопа ще е излишен багаж.
Пътят - е толкова - 5-6 часа, като имате 1 пауза. Не е тежко, защото пътя е сравнително прав и на равно и се виждат интересни курорти покрай пътя, който в голямата си част е по брега.
 Peace

# 148
Belinda, ако шофьорът на автобуса ви е от типичните за там, наистина ще летите и ще се молиш да кара по-бавно  Twisted Evil Имат си идеални пътища, не ги мисли. Лошото е маниерът им на каране. Така, че по-добре един час повече, но да стигнете живи и здрави  Praynig
☼ Зла Гад-Пиги® ☼, аз лично не си спомням къде е имало безжичен интернет (не казвам, че няма никъде). Връзката като цяло там не е много добра, бавничък е в общи линии...Все пак, за да се видите по скайп, можете да отидете в интернет кафе - имат си хората камери и скайп, ще ви свършат работа. Peace

# 149
  • Beyond the Frontiers
Честно казано и аз безжичен интеренет никъде не чух да има - говоря за Хургада, обиколени около 30 хотел, при това беше едно от основните ни питания навсякъде. Имаше интернет корнер или кафета - плащането варираше от 5 до 10 евро на час. Излишен разход според мен.

Общи условия

Активация на акаунт