Египет - четвърта тема

• 73 281
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София - Бургас
На нас един единствен път ни се наложи за ползваме интернет, тогава Симеон ни услужи с личния се лаптоп, така се справихме...
Това беше в Алф Лейла Ла Лейла...

# 151
И аз да се включа за пътя Кайро- Хургада - първо, в тъмното нищо няма да видите, целия ви път ще е по тъмно. После, пътя започва нормален, леко криволичещ, после преминава в огромна, опъната, магистрала. Ния бяхме без конвой в тази посока и с микробус. Шофьора караше бясно, летяхме, не ми стигат думите да го опиша, косите ни се изправиха.... Въпреки това не се стига много бързо, защото без конвой се спира на всяко КПП и ни оглеждаха с фенери, дали сме туристи....

На обратно бяхме по светло, с конвой, конвоя се влачи....

# 152
Честно казано и аз безжичен интеренет никъде не чух да има - говоря за Хургада, обиколени около 30 хотел, при това беше едно от основните ни питания навсякъде. Имаше интернет корнер или кафета - плащането варираше от 5 до 10 евро на час. Излишен разход според мен.
АбсИлютно  Peace Важното е, че съществува като опция за в краен случай или нужда  Peace

# 153
Здравейте. Ходих днес до Аква тур. Жената, с която уреждах екскурзията се поразполяла, та друга ме съветва, та как да е.
Има леки промени..
тръгва се в събота пак, но не в 10 часа с чартъра а, в 17.40 с редовен полет на България еър. т.е. мани - ще пристигнем по никое време, визи, настаняване, отиде вечерята...
Всичко друго си е така, не ми даде билети, пътува се с паспорти, имало ни в системата.
Връщането от Кайро не е в 13.30 както трябваше да е, а в 21.10 вечерта на 26 декември.. т.е. един вид се компенсирало времето със закъснелия полет от Бг.. да, ама като освободим в Кайро хотела в 12 часа, до 9 вечерта с багажа голям кеф  Joy

даде ни застраховката, даде ни и 2та ваучера за хотела + платената екскурзия до Пирамидите.
И това е.
По-късно ще пиша пак Wink Чао

# 154
  • София
 forski , спокойно! Багажът най-вероятно ще го натоварят на автобуса.

# 155
forski, и ние бяхме нещо подобно...за съжаление чартерите си менят часовете на тръгване, не е като редовните авиолинии, какъв е този редовен полет на България Еър не знам да има такива  Thinking

За връщането питайте в хотела, дали е възможен т.нар. "late check out", вярно ще платите малко допълнително, но пък ще може да ползвате стаите до към 16-17 часа, което си е кажи речи още един ден  Peace В краен случай, оставяте багажа да ви го съхраняват в хотела и може да си направите една разходка за последно из Кайро.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 18:43 от AniSim

# 156
Багажът при всички положения може да се съхранява в хотела. В зависимост от заетостта и политиката на хотела, ако не са в състояние да осигурят late check-out (късно освобождаване на стаята), могат да определят 1-2 стаи, обортни така да се каже - да си вземе човек душ, да се освежи и преоблече. Не всеки хотел го практикува, но не пречи да се попита  Peace
Всъщност вие се връщате от Кайро, така че свободното време преди полета ще ви е там - тъкмо като за последно може да си подарите някое по-екстремно преживяване - няма нужда от много инициативност - просто пресечете някоя и друга улица и сте готови   Twisted Evil

# 157
Мале,  Форски, как завижд Simple Smile не е истина. (Благородно разбира се!!!) Приятелката ми бяха в Алф лейлата и е много доволна. Шоуто 1001 нощ е било включено в инкузива. 600 долара според мен са достатъчно. Ние ходихме на скъпа екскурзи (двеста и нещо долара беше само тази до Петра) и пак шяхме да върнем долари, ако не ни бяха обрали в София.  #Cussing out  За снимките са ти казали. Само нас в Националния ни пуснаха с апарати заради гида ни (Ашур мисля че беше, професор в университет), но ние му обещахме да не снимаме и всички спазихме обещанието. А и охраната веднага тича, де, някой се беше опитал да снима маската и полицаите тичаха кат луди.  Надявам се догодина и ние да скокнем до Хургада:) Не че не ми се връща в Шарм де.
Ако не се включа,  пожелавам мнооооооооого положителни емоции. И ще чакаме мат'риал Simple Smile))

# 158
Ще тръгнем с около 1100 долара, каката и тя ще вземе кеш.
Днес голяма разходка му ударих из столичните банки... банки и молове да искаш в София, а пара, немат, да ги ... у  банките Wink
В крайна сметка събрах 560 долара от 3 банки, в другите 4 нямаше просто АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ? newsm78
И навсякъде имат само банкноти по 50 и 100 долара. На сестра ми са само по стотачки. Моите 550 са по 11 петдесятки, и около 30 долара по 5 и 1 долар. Гласях се да имам повече дребни, но какво да се прави.
Питах в банките дали по заявка се доставят дребни банкноти - казаха ми не...
Треската вече ме е хванала яко. Днес в следобедния си сън сънувах, че летим ... Може да е от факта, че над кооперацията, където живея постоянно преминават самолети (буквлано на 5-10-15 мин) и може в съня си да съм чул някой  Joy
Апарата е зареден с нова лента  Joy
Този път няма да оставя и една свободна поза, че изразходвам всичките...  Joy
Паметта е 4гб, яко ще снимам Wink

# 159
  • София
 forski , накрая да не се окаже, че сме съседи  Mr. Green. И над нашата кооперация минават почти всички самолети  Laughing. Само дано са почистили летището до събота, че като гледам какво е в момента може утре да е затворено. 

# 160
Хм, заваля ли сняг при вас...при нас май още се бави..Имаше, де, но се стопи в града. Чакаме новата порция.
Форски, това с липсата на американска валута наистиан е много несериозно. Аз имам останали по един долар (бях се заредила яко благодарение на приятелката ми от Щатите, с която последно бяхме в Египет), да се бях сетила по-рано, да ти ги дам..карай, ще обмениш и ще им даваш бакшишите в египетски паунди, все са пари. Money

# 161
за египетски паунди ме досрамя днес да питам в банката, при това слабо наличие на долари.. като казвах даже, че искам по-дребни се налагаше дори да обяснявам, че са ми за пътува... ебати служителите има мара-подробната
Иначе Олд къде мога в Египет да си обменя да речем 100 долара в египетски паунди?
И 100 долара са около 600 паунда, така ли?  newsm78
И за бакшиш е достатъчно по един паунд или ?
В света всяка страна си е туристическа от всякаква гледна точка. Бакшиши има навсякъде, но щом стане дума за Египет, в агенцията, във форума, учителката ми по английски, в книжката за Египет - БАКШИШИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ Simple Smile Явно това е страната на бакшишите, нищо против, ама много е натрапващо това.
Иначе дори на камериерката в Банско на 8ми оставихме бакшиши... и без да ни се натрапва. Споделям мнението, че бакшиши се оставя, когато клиентът е доволен. Наскоро бях на кафе с приятел и сметката беше 12 лв и някакви стотинки. Дадох на сервитьорката 20 лв и чаках да върне до стотинка.. тя 2 часа смята и пресмята и даде 7 лв и стотинки. Взех си 5те и другите й ги оставих. Приятеля ми вика защо съм чакал и не съм й казал не знам си какво.. аз винаги искам да си получа до стотинка и преценявам после дали да оставя бакшиш или не. Дразня се, когато сами хората си го начисляват и съм правил проблем дори за 1 стотинка, ама всеки трябва да си знае мястото!
Таня, вече научи къде живея, както и аз теб  Joy ако някой друг се интересува да пита  Joy

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 00:42 от forski

# 162
  • Egypt
forski, ентусиазмът ти е заразителен  Laughing Един паунд не стига, много е малко за бакшиш според мене. Можеш да обмениш в банка или в обменно бюро, не знам как е в Хургада, но в Кайро има навсякъде такива бюра. 1$= 5,50 паунда. Тия пари, дето ще тръгнете с тях, тук са си цяло богатство. За сравнение ще кажа- меню за двама в KFC е 52 паунда.
И аз съм така с бакшишите, аз преценявам. Но четох някъде къде и какъв процент от сметката трябва да е бакшиша, ама не мога да се сетя къде беше.

# 163
При обмяната на валута, винаги е било проблемно да ми дават дребни банкноти, но това пък долари да нямат за обмяна ..много странно  ooooh!, все едно човек търси някоя екзотична валута.

За обмяната в паунди в Хургада става в клонове на банки, иначе предполагам и на рецепцията в хотела би било възможно. Още на летището стига да имате време може да се обмени известна сума (поне в Кайро има гишета за обмяна).

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 00:07 от AniSim

# 164
  • София
.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 18:21 от belinda

Общи условия

Активация на акаунт