Египет - четвърта тема

• 73 282
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
хахаха нали се сещата ........... колко е голяма, колко кооперации има на нея и етажи Wink
Кеша си го вземам в мен + това Wink Вкъщи сме две момчета и едно момиче, утре идва и сестра ми. Така че, ако някой ми е навит да ме обере да дойде  #2gunfire
Да не ви казвам какви индивиди са ми съквартирантите, че ще се стреснете.
500 долара не са кой знае какво богатство Wink Около мен има апартаменти с бая по-дебели врати и има защо... аз съм си квартирантче, ама старите софиянци и политици са тук (давам само лек ориентир на крадците да ме подминат Grinning )

# 166
все пак поправих си поста, има резон в думите ви..
сега ако стане нещо първата заподозряна е Таня  Joy

# 167
  • Sofia
Може и да сте обсъждали някъде назад, ама... аз да попитам:
Оттук ли е по-добре да си платя допълнителнителните екскурзии или на място?

И някой може ли да ме ориентира за продължителността им, дали трябва да носим някаква храна все пак... с дете съм.

Не знам дали за добро или лошо, вчера ми се обадиха да ми кажат, че пътуването ни с нощен влак от Кайро до Луксор отпада, което ни съкращава престоя в Кайро само до един следобяд, а ми удължава с един цял ден в Луксор. Посъветвайте ме каква допълнителна екскурзия да вземем в Луксор - щерката много иска сафари - става ли за деца? Иска освен това и да се качва на камила...

Не знам дали ще е удобно да си публикувам тук една табличка с разписанието и да ме посъветвате какво да предвидя за свободното време?

# 168
  • Beyond the Frontiers
Tari Tasartir, давай.
Иначе на камила се качвате по време на сафарито и не се плаща нищо допълнително.

# 169
Форски, богаташо, пари можеш да смениш на много места. Не се безпокой - в хотела сигурно ще има гише на банка, има и обменни бюра. Първоначално сменете по-малка сума, за да се ориентирате за курса и после ще ви е по-лесно. Дръжте си парите и паспортите в сейф - или ще има в стаята ви, или на рецепция. Не се краде (като цяло), но никой хотел (не само в Египет) не носи отговорност, ако ти изчезне нещо и не е било в сейфа  Peace Един паунд наистина не е достатъчен (освен за тоалетна), но все пак ти решаваш къде колко да оставиш. Не се изненадвай - в Египет и арабския свят изобщо бакшишът е цар. В Египет персоналът като цяло е много ниско платен и хората наистина разчитат на бакшишите за да преживяват. И пак казвам - ти решаваш къде и колко, но не се стискай прекалено (да не те догони проклятието на фараона  Twisted Evil)
Тари, не знам за Луксор дали предлагат точно екскурзии - но там има много повече за разглеждане от Кайро (не,че в Кайор няма). Така, че просто си набележете още някои неща и ги посетете. Peace Ще погледн апо-късно, ако ми остане време, какво би било подходящо  Peace

# 170
  • София
Тари, камила се язди и в Асуан при посещението в нубийско село. Питай за тази екскурзия и непременно я посетете с детето. Гушкат се истински крокодилчета  Mr. Green. Ходи се и на нубийско училище и учат как се пише името ти. Правят се и татуировки ако искате/трайни около месец/. И се плажува на Нил. Ще и бъде много интересно  Grinning.

# 171
  • Sofia
Това е програмата засега:

26.12.2009   Кайро    12:30 Настаняване в х-л Zoser; Пирамидите в Гиза, Сфинкса, Египетски музей   
27.12.2009   Луксор  06:35   Настаняване в х-л 3* НВ   Вечеря в хотела
28.12.2009   По Нил   Закуска в хотела Трансфер до кораба   Западен бряг Нил-Долината на кралете, храма на Хатшепсут, колосите на Мемнон – 55 $; Обяд на кораба; Източен бряг Нил – храмовете Луксор и Карнак; Вечеря на кораба
29.12.2009   По Нил   Закуска на кораба;   Към Есна;   Обяд на кораба; Към Едфу; Вечеря на кораба
30.12.2009   По Нил   Закуска на кораба;   Едфу – храм на Бог Хор; Обяд на кораба; Ком-Омбо - храм; Вечеря на кораба
31.12.2009   По Нил   Закуска на кораба;   High Dam – язовирната стена, храма на Филе и Незавършения обелиск – 60 $; Обяд на кораба; Новогодишна вечеря на кораба
01.01.2010   Хургада 14:00   Закуска на кораба; Обяд на кораба, Трансфер до х-л Гранд Плаза; Вечеря в хотела
02.01.2010   Хургада 23:00   Закуска в хотела; Обяд в хотела; Заминаване 23:00

Там, където има цени, са допълнителните екскурзии, препоръчани от агенцията в първоначалната програма, когато трябваше да пристигнем в Луксор на 28-ми. Сега обаче се чудя дали да не запишем западния бряг на 28-ми или пък да видя на място сафари.

# 172
Тари, аз забравих, че сте на круиз...Спокойно можеш да оставиш западния бряг за свободния ден, иначе ще се изморите доста, ако ги съчеташ. А няма нужда щом ще имате повечко време. Peace

# 173
Чувала съм, че кораба за пътуването по Нил бил голяма мизерия. Вярно ли е?

И така като мернах страниците, интернет имаше на две места в нашата отсечка.
Но на следващият ден, когато ги ползвахме вече ги бяха заключили  Rolling Eyes

В Кинг Тут искаха 40 долара за целият престой, да се позлва интернета, но
само в лобито на хотела - голям смях!

# 174
  • Beyond the Frontiers

Е, зависи от звездите. Аз имах преди месец клиенти точно круиз - кореб 3 звезди, бяха доволни.

# 175
  • София

Зависи на кой кораб попаднеш, но това е нещо непредсказуемо. Колкото и невероятно да звучи, но едва когато се стигне Луксор/или Асуан/ екскурзоводите търсят свободни места. Нашата група дори я разделиха на две, защото нямаше достатъчно места на един кораб. Може и да е само на ТЕЗ тур патент  Grinning. Все пак нашия кораб беше съвсем приличен. Ресторанта беше чудесен, храната превъзходна/за разлика от Кинг Тут  Mr. Green/, каютите чисти и приятни. Баните бяха много малки, но то е естествено за кораб. Само хавлиите не бяха много-много за употреба, защото бяха прани, но захабени. После видяхме, че ги перат на кораба и ги сушат нощно време на горната палуба  Mr. Green. Чистиха по 2 пъти на ден каютите. Все пак не отговаряше на обещаните 5 звезди, но ние не сме и очаквали друго  Mr. Green.

# 176
  • Sofia
МАГНИТ,
надявам се да не е вярно за корабите - нашият се води 5* делукс, пък и доста време ще сме на него...

# 177
МАГНИТ,
надявам се да не е вярно за корабите - нашият се води 5* делукс, пък и доста време ще сме на него...

Силно ти пожелавам да не бъдете разочаровани Hug.
Но нашата представа за 5 звезди не е като тяхната  Peace

Снимки на корабчето показаха ли ви? Колко ще пътувате?
Две седмици ли?

# 178
  • Sofia
Показаха ми - изглежда много добре, 4 дни сме на кораба.

# 179
Има супер луксозни круизни кораби по Нил, на които има стриктен дрес код. Както има и отлични хотели пак там. Това, че много от хотелите се водят 5*, а не отговарят, да не ви заблуждава, че лукс няма  Naughty Просто за масовия турист особено от Бг не са хапка за неговата уста (без да се обижда никой!).

Общи условия

Активация на акаунт