Египет - четвърта тема

• 72 707
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
A  дали не може да пробвате някаква комбинация между чартъра на Тез Тур и този на Алма Тур ?
В едната посока с единия , а на връщане с другия.
Не съм гледала дали съвпадат.

# 706
  • Beyond the Frontiers
Мисля, че Астрал и Тез тур са с различни самолети/ полети.
Обаче Тез тур рядко продават места, а и еднопосочните излизат скъпо.

# 707
Мисля, че Астрал и Тез тур са с различни самолети/ полети.
Обаче Тез тур рядко продават места, а и еднопосочните излизат скъпо.

Да , Астрал имах предвид.
Виждала съм места и при Tez Tur , като бяха с около 30 евро по-скъпи от другите.

# 708
Момичета,след 2 седмици пътувам със сина си за Шарм Ел Шейх/за 1 седмица само/ и хотелът ни е The Grand Hotel Sharm El Sheikh с Аll.Пътувам от Финландия и туроператора е Тjäreborg.Mного ви моля,имате ли някакви впечатления от този хотел,защото като ви чета,се опасявам да не ни хване някое стомашно-чревно заболяване/малкия по..специално/,нищо,че по отзивите в нета,хотела се ползва с добро име.
Първоначално бях решила за друг хотел,но в последния момент променихме резервацита в полза на този,заради отзивите. Peace

# 709
За местоположението на хотела ти писах в другата тема. Само за стомашно-чревните проблеми да ти кажа, че вероятността в самия хотел нещо да ви сполети не би трябвало да е голяма. Яжте само белени плодове и зеленчуци, не пийте нищо с лед, пийте само бутилирана минерална вода и не би трябвало да имате проблеми. Мийте си редовно ръцете и ако много се притеснявате, мийте си зъбите също с минерална вода. Не се притеснявай излишно и се наслаждавай на почивката! Peace

# 710
Оо,много ти благодаря Old Sport ,че се отзова.Отивам веднага да чета какво си писала в другата тема.  bouquet

# 711
Пак имам питане Blush:Къде се намира безмитния магазин в Наама Бей?
Нали имаме право да пазаруваме от него 48 h. от влизането си в страната. HugИма ли хора с впечатления и струва ли си?

# 712
От една седмица чета темите за Египет...е,няма друго по интересно четиво...момичета ,страшно съм впечатлена от разказите ви и от информацията,която сте дали. Peace
Благодарение на вас и на Old Sport ,отивам спокойна в Шарм.
За съжаление,няма да можем да посетим Луксор и Кайро, Embarassed,но надявам се това да стане при следващия ни курс,когато Кайро и Луксор ще бъдат главна дестинация(пък и детето ми да порасне малко повече).

Нямам търпение да тръгнем.Пътуваме на 7.12.
Но точно 7.12 се пада Нова година по тяхния календар.Това  малко ме притеснява,вие на какво мнение сте?

# 713
Пак имам питане Blush:Къде се намира безмитния магазин в Наама Бей?
Нали имаме право да пазаруваме от него 48 h. от влизането си в страната. HugИма ли хора с впечатления и струва ли си?
Намерих адресите на магазините,те са два в Шарм.
Доста изгодни цени на цигарите/за тези,които са пушачи  Crazy

# 714
Bee., има фрий шоп и на летището, другият е в центъра...може да са отворили и трети, за който не се сещам. Носи си паспорта, за да можеш да удостовериш кога си пристигнала. За цигарите си права, макар че по мои спомени и в обикновените магазини цигарите не бяха скъпи - всички пушат Марлборо  Laughing Но аз никога  не съмм пушила Laughing, та не съм най-достоверният източник. Другото, което се купува масово от фрий шоповете е вносният алкохол, но едва ли толкова те интерсува това  Laughing (всъщност една Нова година магазинът затвори за няколко дни, защото руснаците бяха изкупили всичкия алкохол  Joy)
За въпросната дата - не мисля, че имаш основание за каквито и да е притеснения  Peace
Приятно изкарване и се радвам, че ти бяхме полезни   bouquet

# 715
Оо,аз се запалих много по Египет,благодарение на разказите ви. Hug
За съжаление обаче,при първото си пътуване няма да мога да се докосна до същинското за Египет,а именно историческото наследство. EmbarassedНо искам да извлека в такъв случай максималното от Червено море и екстрите,които предлага..богатата фауна,кораловите рифове..
Така,че със сигурност ще се включвам,даа Peace

# 716
Bee. ще чакам с нетърпение разказа ти  Grinning Шарм ми е любимо място за почивка.
Не забравяй след всяко излизане от морето да си вземеш душ - много е солена водата.
Друго що годе по-изгодно място за пазаруване, освен фри шопа, е Old market. Стига се с такси. От там накупихме разни дрехи за подаръци  Wink. Бутилираната вода (Нестле и Барака главно) също е няколко пъти по-евтина от тази, която се предлага в хотела и в маркетите.
Айде и поздрави рибите от мен  Laughing

# 717
Имам питане. Hug относно бреговата ивица на Sharm el Sheikh
Хотелът,в който сме The Grand Hotel Sharm el Sheikh ,няма пясъчна ивица ,а брегът му си е направо коралоф риф.Дотук добре за гмуркачите.Да и басейни има в хотела..таман осем.. LaughingОбаче няма да го коментирам..да си на морето ..и да се къпеш в басейна.. Laughing
Та за плажа иде реч...
 Аз искам плаж с бели пясъци,да се разхождам боса,а не с тия грозотии
Знам,че има много свободни и платени плажове,но кой бихте ми препоръчали като се има местоположението на хотела ни?Все пак е много тъпо да идеш на другия край на курорта с малко дете да търсиш пясъчен бряг.. #Cussing outПускам въпроса си тук,а не на лични ,защото има хора,които отиват в Египет не само да галопират 1 седмица по музеи,храмове и пирамиди Crazy,а и такива които се опитват да се откъснат от студа и мрака на Севера и просто искат да си помързелуват...
Надявам се,че някой ще ме осведоми... Peace

# 718
Айде пак аз да се изкажа  Mr. Green По принцип частни плажове там няма, но всеки хотел си пази своята плажна ивица и като цяло позволява само на своите гости да я ползват. Можете разбира се да си платите ползване на съоръженията в даден хотел  за деня и да се възползвате и от плажа. Бял пясък ще намериш на Карибите...в Египет не е съвсем същият  Whistling И все пак - плажът в Шаркс Бей не е лош, обаче е на другия край на курорта (спрямо вас). В Нама Бей има един обществен, така да се каже, плаж, но не знам дали ще ви хареса - там пък е обратното - пясък, пясък и водата ти е до коленете доста навътре...Хубав плаж има Хаят, също си имат риф, но има и понтон, но и той не ви е близо...Така дотук не ти помогнах много  Laughing
Обаче - недалеч от вашия хотел има едно място, наречено Ел Фанар (там има фар на хълма) и плажът не е лош (поне такива са ми спомените). Има и заведение (ресторант-бар), където май нещо се плащаше, за да ползваш чадърите и шезлонга..Абе не знам сега как е, но по мое време така беше. Проверете го и пиши дали съм била права  Peace Тъкмо, ако не ви хареса, ще има кой да обвиниш  Whistling
Ако се сетя за друг вариант, ще пиша пак  Peace

# 719
Ей,Old Sport благодаря ти от сърце,наистина!Освен,че си знаеща,си и отзивчива...качество, което вече е на изчезване.  bouquet
Ще гледам да не досаждам с въпроси вече,но обещавам да пиша после какво сме видяли в Шарм.
За всеки ден съм планирала по нещо,но на място ще си купувам услугите/примерно Ras Mohammed задължително 1 ден,1ден делфини,крокодили,змии,1 ден подводницата или лодката без дъно...ще видим.. newsm78 от цените зависи...то сега е и сезон,цените се определят от търсенето и в египетския вариант от пазарлъка LaughingВсе пак с пазарлъка не съм съвсем боса,в Сирия,Ливан,Мароко и Турция/по фабриките,колко пазарлъци сме правили...еей. ooooh! Верно с досадниците е трудничко...ама като чуя,че днес жена му родила и иска да черпи. Joyима ли го тоя номер и в Египет?Навремето/началото на 90те сирийските търговци излизаха все с тоя лаф..
Както и да е, броя дните с нетърпение.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт