Египет - четвърта тема

• 72 810
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
МАГНИТ, и Стоян е на снимката  Grinning. Все пак са трима  Grinning. Стоян е най-левия.

А колкото за Нил - къпахме се   Laughing, само че под язовирната стена в Асуан. Крокодили няма и водата е чиста. Само течението е много силно и е малко студена водата. Но ...мога да кажа, че и в Нил съм се топнала  Mr. Green.

# 76
  • София
МАГНИТ, и Стоян е на снимката  Grinning. Все пак са трима  Grinning. Стоян е най-левия.
Не бил Стоян, най бил Стан  Mr. Green  И ти си приготви риза  Laughing

# 77
  • София
МАГНИТ, и Стоян е на снимката  Grinning. Все пак са трима  Grinning. Стоян е най-левия.

Joy Joy Joy Още е рано за ризата. Може и двамата да са на снимката.  hahaha

# 78
  • София

Joy Joy Joy Още е рано за ризата. Може и двамата да са на снимката.  hahaha
Абсолютно, не е ясно дали говорим за един и същ човек изобщо  Joy Joy

# 79

...

Shocked Shocked Shocked

Най-левия? Стан според мен хич не е ляв, за да бъде Стоян НАЙ.  Laughing Rolling Eyes

А ние до Асуан не стигнахме, иначе да не мислиш, че поне краката нямаше да си топна  Mr. Green

# 80

Стан е гида - по средата. Риза, риза да му пратите, мда  Crazy

# 81
Абе, Стоян, Станислав и Симеон са бре!
Ние бяхме със Симеон в Тунис. Тя каза Вояджър - 'Трите С-та' са това.

# 82
galana_s, нищо не е попадало у тях - те са си в земите и винаги са били стопани на старините си. Извинявай за резкия тон, но хич не си падам по такива квалификации за който и да е народ..особено пък от хора, които даже не са имали досег с въпросния народ. Да ти е минавало през ума, че може би става дума преди всичко за управниците, а не толкова за народа?!
Дали е опасно сме писали доста, а за ходенето  с деца писах последно преди няколко поста. Поне тази тема да беше прочела от началото - все пак сме изписали само няколко страници. Иначе има линкове на втора страница към по-основната информация от старите теми. За съжаление някои от по-ранните линкове препращат само към темата, а не към съответното мнение, но се надявам в другата тема да ги оправя  Tired
Ако искате да наблегнете на екскурзиите и детето ви не е поне 9-10 годишно, по-добре изберете компромисен вариант - или да не водите детето, или да наблегнете на почивката. Иначе е доста изморително даже за възрастен, камо ли за дете - пътува се много, има много за разглеждане, емоциите са много...
Луксор е огромен град и военни има, естествено, около забележителностите....Ако нямаше туристите щяха да мрънкат, че не се чувстват в безопасност - може и да знаеш какво се случи през 1997 г. Мен лично приесъствието им никъде не ме е обезпокоило.
Темата за конвоя не ми се предъвква повече, честно казано. Ако ти се чете - в средата някъде на миналата тема го коментирахме за последно.
Сигурна съм, че ще се включат и другите активно пишещи в темата, за да си дадат и те съветите  Peace

Съжалявам, но никога не съм смятала, че египтяни са построили пирамидите. И аз като много други хора мисля, че е въпрос на случайност в тяхната територия да попаднат такива велики монументи . Имам съмнения, че въобще са построени от хора. В момента съм на такава вълна и исках да се убедя с очите си. А това, че са мързеливи и гледат лошо освен от познати го знам и от тук.  Rolling Eyes

За въпросите ми -извинявай, но не ми се четеше цялото това море от мнения. Съвсем скоро приятели разказаха как е изчезнал джип с туристи, тръгнали сами, без полиция. Та затова ми беше интересно и попитах. Все пак, както казах не отивам там за да си пека задника под някоя палма и да муам на ол инклузив. Ако това търсех дестинацията щеше да е друга.
Искаше ми се някой скорозавърнал се да каже било ли е опасно и толкоз. А на теб като не ти се отговаряше, защо писа?

МАГНИТ, мерси за разясненията. Ето ти инфо за терористичните актове в Египет:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=647326

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 16:09 от galana_s

# 83
  • Beyond the Frontiers
Абе, Стоян, Станислав и Симеон са бре!
Ние бяхме със Симеон в Тунис. Тя каза Вояджър - 'Трите С-та' са това.
Mr. Green Mr. GreenАбсолютно.
За риза не знам, но луканка и литър домашна ракия няма да ви откажат.

galana_s, темата не е чак толкова голям в момента и прост преглед на предната страница ще отговори на въпросите ти.
Що се отнася до сигурността - не по опастно от разходка в Турция или Русия - ако съдим и по атентатите там. Все пак страната е във военна диктатура и туризмът е основна част от икономиката им, съответно се грижат доста добре да няма подобни инциденти.
Ако мнението ви за Египет е споменатото в предния ви пост е доста жалко, защото страната не е само едни пирамиди, а и доста повече. Доста погрешно е да се прави такова обобщение за един народ, които не познавате и не сте посещавали за да имате преки впечатления.
Дамата, която ви е отговорила е изключително информирана по темата и то от самата кухня, така да се каже.
Пожелавам ви да посетите страната и след това да споделите и вашите впечатления. Peace

# 84
МАГНИТ, мисля, че бъркаш араби и египтяни - коренното население на страната не са арабите  Naughty

Изключително далеч съм от мисълта да влизам в спор кой какво е построил, но старините на Египет ни най-малко не се изчерпват с три пирамиди.  ooooh!
galana_s , хем не ти се четат мнения, хем питаш за такива  newsm78 Явно и моя пост толкова си прочела, защото казах, че не ми се говори за конвоя, а не че не ми се отговаря. Направих си труда да ти отговоря за ходенето там с деца и да посоча къде са линковете с информация по конкретни въпроси, а не просто към старите теми (защото този път технически не се получи да са в заглавния пост).  Пожелавам ви да си изкарате приятно  Peace
Галактик  Hug  Blush
Адаш, размятате ризи гледам  Mr. Green Ти по-добре си приготви кожуха и ушанката   Laughing

# 85
Old, не съм се изказала правилно, но арабите не са коренното население на Египет.
Те за мен са просто египетски араби, макар, че и самите те до колкото знам, не желаят да ги наричат араби,
а египтяни, нали?  Peace Истинските египтяни вече ги няма...

Гелана
, благодаря за линка. И само да обърна внимание, че случайността в този свят НЕ съществува.
Пирамидите не са построени случайно там. В следващият си пост, за да не е тук, ще напиша няколко интересни
факти за пирамидите в Гиза.

Галактик, това трима гида ли са?  Mr. Green

# 86
Само да вметна, че коптите се смятат за потомци на древните египтяни  Simple Smile , но не съм историк да съдя вярно ли е или не....иначе за квалификацията за целия египетски народ, както се казва No Comment  ooooh!

Станислав ни беше и на нас гид  Simple Smile, симпатяга е  Peace той пък ни каза че в Нил не трябвало да се къпем заради някаква опасна бактерия, не че някои се беше засилил, но все пак.....

За стопанисването на историческите паметници има какво да се желае, например все си мисля че от средствата които се събират може да се помисли за някаква вентилация в Египетския музей, ние като бяхме септември въздух не ни достигаше, направо може да колабираш от липсата на кислород. 

# 87
  • София
той пък ни каза че в Нил не трябвало да се къпем заради някаква опасна бактерия, не че някои се беше засилил, но все пак.....

И ние го бяхме чували, но след уверенията на гида ни, египтянин, че не е опасно се престрашихме и оцеляхме  Grinning. Освен това мъжът ми без да се замисли пи каркаде при нубийците, а после видяхме как изплакват чашите в една кофа с вода от Нил. Сигурно и чая е бил с нилска вода. И още е жив!  Mr. Green

# 88
Коптите са християни, които вярват единствено и само в божественото на Иисус Христос.
Така, че не мисля, че са те, но теории много и още толкова вярвания  Peace

Много се учудих на датата във вестника - три на борй - нашата, арабската и копската.  Crazy

Стан и нас предупреди за бактерията, която идвала от тинята. Може би е по-сигурно надолу
по реката, където е по-чиста, знам ли....

# 89
Коптите са християни, които вярват единствено и само в божественото на Иисус Христос.
Така, че не мисля, че са те, но теории много и още толкова вярвания  Peace

Е те са го приели християнството, но става въпрос че се считат са наследници на египтяните, все пак египтяните не са се затрили тотално, макар и да е западнала цивилизацията им...между другото коптската църква е една от най-старите християнски църкви  Peace

За Нилската бактерия, точно в тинята се въдела , много зловещо звучеше болестта, която причинявала, но пък видяхме някои от местните хора, даже малки дечица си се къпеха спокойно във водите.

Общи условия

Активация на акаунт