Египет - четвърта тема

• 72 725
  • 747
  •   1
Отговори
# 660

Не съм в агенция ,това ми е по-скоро хоби и го  правя с голямо удоволствие.
погледни тук http://www.jetlinecruise.com/cruise-lines/luxury-nile-cruise.aspx

# 661
  • София
magarcho, наясно ли си с продължителността на круизите по Нил? От съображения за сигурност са между Асуан и Луксор(поне до скоро беше така). Не случайно екскурзиите са 3-дневни, като единият от тях не е в движение - 2 нощи се спи на кораба в Асуан, за да има време за екскурзия до Абу Симбел. Определено ми хареса и се вижда много повече от Египет в сравнение с лежане на плажа, но все пак не е:
Цитат
Въпросът беше за детето - защото Египет му е мечта и май само на крузи ще го види почти целия.

# 662
Ето го кораба, който си бях заплюла:
http://www.oberoihotels.com/oberoi_zahra/index.asp

Сега не ми се рови, но когато проверявах ми даде, че не приемат деца..((

tania,
пише, че са  7 дневни.. Thinking
Иначе - от Египет искам да види Кайро, Луксор, Асуан и евентуално Шарм..

# 663
А пък аз искам в Египет само заради Червено море. Невероятно е! Най близката дестинация за хубав дайвинг . Peace

# 664
  • Egypt
Галактик, а има ли вероятност да се намерят места в чартърите по Коледа и Нова Година и на какви цени? Имам предвид само да се ползват полетите, без програма.

# 665
  • Beyond the Frontiers
На коледа може да има шанс, но за нова година - свършват още октомври местата.

# 666
Сега видях, че Астрал Холидейз са пуснали промоционални оферти за октомври-ноември, почивки в Хургада и круизи по Нил.
http://www.astralholidays.bg/pochivki/program/38/country/8.html

# 667
Момичета, имам нужда от вас!

Отиваме с една група в края на януари другата година на целево пътуване в Египет - Шарм-ел-Шейх (или както правилно се пише  Embarassed) и Синая.

Казаха ни обаче от препредадено от някого на другиго, че някога било имало мусонни или някакви други супер бурни ветрове в района (човекът не разбрал точно). Не можело да се излезе от хотела изобщо.

Знам, че звучи като от агенция "една жена каза", но толкова ми е и на мене информацията, а ми е много важно. Някой има ли информация, дали се случват подобни неща там.

Благодарности за помощта   bouquet

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 10:15 от Рози и рози

# 668
Напълно е възможно..
Била съм на Канарите в такъв период и не го препоръчвам на никого..
Била съм през януари в Ейлат и помня, че беше почти през цялото време прашно..но нямаше пустинни ветрове.. newsm78

# 669
Рози и рози, не се притеснявай, не мисля, че има за какво - мъжът ми му се налага всяка година да ходи в Египет през зимата, и само миналата година излезе пясъчна буря, но те не са ежегодни.

Зимата (ян/фев) е най-добре да се ходи там заради по-ниските температури!

Сигурна съм, че ще си изкарате страхотно!  Party

# 670
beginner_mamma,   bouquet

# 671
  • Beyond the Frontiers
Малко информация - пуснаха чартърна програма за Шарм - Хермес Холидейс.

# 672
  • София
Може ли някой, който е ходил края на ноември - началото на декември в Хургада, да ми каже как беше времето и най-вече дали става за плаж? Че ме побъркаха от разностранни отговори и то от хора, които не са били в Египет. Според едните било изключено да става за плаж и гмуркане по рифовете, а останалите смятат, че тогава ще е супер и точно за плаж  Crazy Ако сме изтървали хубавото време, да знам да не се хабя да ходя чак там.

# 673
  • София
Може ли някой, който е ходил края на ноември - началото на декември в Хургада, да ми каже как беше времето и най-вече дали става за плаж? Че ме побъркаха от разностранни отговори и то от хора, които не са били в Египет. Според едните било изключено да става за плаж и гмуркане по рифовете, а останалите смятат, че тогава ще е супер и точно за плаж  Crazy Ако сме изтървали хубавото време, да знам да не се хабя да ходя чак там.

Всичко си зависи от човека  Grinning. На някои и на 18 градуса им е добре, а на такива като мен на 27-28 им е студено  Mr. Green. Заглавната страница на темата е на 2-ра страница. Има линк към средните температури. Аз бях края на октомври - началото на ноември и не знам как е месец по-късно. Водата на Нил ми беше студена, но руснаците се къпаха с кеф  Laughing. Червено море беше идеално.

# 674
Само Астрал Холидейс ли предлагат круиз и само за тези хотели, които са включени в програмата им?

Общи условия

Активация на акаунт