Египет - четвърта тема

• 72 723
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Beyond the Frontiers
Само Астрал Холидейс ли предлагат круиз и само за тези хотели, които са включени в програмата им?
Всички предлагат круизи - Тез тур, Алма тур, Аква тур, Он травел.....има различни хотели. Възможност за избор имате най-вече за хотела в Хургада, евентуално за този в Кайро /по-добрите се доплащат/.

# 676
Може ли някой, който е ходил края на ноември - началото на декември в Хургада, да ми каже как беше времето и най-вече дали става за плаж? Че ме побъркаха от разностранни отговори и то от хора, които не са били в Египет. Според едните било изключено да става за плаж и гмуркане по рифовете, а останалите смятат, че тогава ще е супер и точно за плаж  Crazy Ако сме изтървали хубавото време, да знам да не се хабя да ходя чак там.

Времето мисля, че ще е перфектно. Миналата година бяхме на 20 декември там и беше жега - 30 градуса, в пустинята 35.
Мисля, че ще става. Живот и здраве, да дадат отпуска много ми се ходи - МНОГО!
Файма, здрасти слънце  Hug

# 677
  • Egypt
Здрасти, Форски  Grinning
За сведение- в момента в Кайро е 26 градуса, през деня беше 35, топличко. Вярно, има два пъти годишно въздушни течения, но почти не се усещат, за 2 години в Египет съм видяла 2 пясъчни бури, но не е нищо страшно. Миналата година на Коледа бях точно на едно езеро, доста по на север от Хургада, и си ставаше за плаж. А за ексурзиите на юг към Луксор е просто перфектното време.

# 678
Благодаря за окуражаванията по въпроса с климата за нашето пътуване през януари!!

Преди това аз още сега ноември отивам, но в Хургада и съм се наканила да прекарвам половината ден в лагуната пред хотела. Толкова ми се насъбра напрежение и отговорности тази година, че съм се разбрала със себе си - само почивка. Телефоните остават в България, а аз отивам удома в рая.

Това ми е първото ходене в Египет, но съм толкова щастливо настроена сякаш се връщам на отдавна напуснато познато мое свидно място. Не знам как да опиша усещането, но за разлика от всяко друго пътуване е като блажен покой. А пък точно днес като съм се отдала на ефекта от обмазването с етерични масла, съм определено в точно такова настроение....

# 679
  • София - Бургас
Днес във вестник Телеграф има цяла статаия посветена на Египет..
Голямо удоволствие ми достави да я прочета и отново ми иска да посетя тази магнетична земя....

# 680
Момичета, имам нужда от вас!

Отиваме с една група в края на януари другата година на целево пътуване в Египет - Шарм-ел-Шейх (или както правилно се пише  Embarassed) и Синая.

Казаха ни обаче от препредадено от някого на другиго, че някога било имало мусонни или някакви други супер бурни ветрове в района (човекът не разбрал точно). Не можело да се излезе от хотела изобщо.

Знам, че звучи като от агенция "една жена каза", но толкова ми е и на мене информацията, а ми е много важно. Някой има ли информация, дали се случват подобни неща там.

Благодарности за помощта   bouquet

За вятъра - духа предимно надвечер и през нощта. Около Нова година обикновено там е най-ветровито, но през деня няма проблем да се плажува. Пустинни бури има, но по-често около март (поне от Шарм са ми такива впечатленията) и не траят прекалено дълго (1-2 дни). Много ситен пясък се носи във въздуха почти постоянно заради близостта с пустинята. Слагането (превантивно) на капки за очи е препоръчително, ако сте с чувствителни очи. Peace
Ноември е идеален месец за визити и плаж. Декември-януари е най-хладно като цяло доколкото можем да говорим за хлад там  Peace
Поздрави на всички египтофили!   bouquet

# 681
О, моето вълнение в всеки ден става все по.голямо по повод това наше пътуване до Египет за курса. Започнаха да ни пускат нещо като разказчета и съвсем съм на вълната. Има ли някой, който да е качвал Синай?

# 682
  • Egypt
Ето снимки от манастира "Св. Екатерина", правени са от мой приятел, журналистът Иван Бакалов, при миналогодишното му идване в Египет. Изкачването не било лесна работа  Grinning

# 683
Качването е трудоемко, но си заслужава. Особено, ако утрото е ясно - гледките са невероятни. Задължително е да си носи човек топли дрехи - качва се през нощта и рано сутринта е студено, може и малко сняг да има по върховете. До някъде може да се ползва транспорт - магарета  Laughing
Фаима, снимките са много хубави  Peace

# 684
Ние ще го ходим цялото пеша, цялата група. Подготовката за това изкачване е основна част на курса. Много се вълнувам. Благодаря за всичките ви съвети по подготовката (дрехи, снежец...). Каквото се сетите, ми пишете, моля.

# 685
Здравейте!
Свеки ме помоли да се поинтересувам за оферта в Египет за Нова година, но полетът да е София-Хургада или София-Шарм. Т.е. да няма ходене до Кайро, не искат  ooooh! А аз не попадам на такъв вариант, макар че доста разглеждах офертите из нет-а  Tired
Някой знае ли за нещо такова?

# 686
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Свеки ме помоли да се поинтересувам за оферта в Египет за Нова година, но полетът да е София-Хургада или София-Шарм. Т.е. да няма ходене до Кайро, не искат  ooooh! А аз не попадам на такъв вариант, макар че доста разглеждах офертите из нет-а  Tired
Аз не съм видяла такава. Вариант е с вътрешните авиолинии и полет Кайро - Хургада.

# 687
Здравейте!

Ето поне без нощувка в Кайро: http://www.hermesholidays.net/i.php/NY11_Egypt/view.html?oid=225751

# 688
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!

Ето поне без нощувка в Кайро: http://www.hermesholidays.net/i.php/NY11_Egypt/view.html?oid=225751
То е същото полет с вътрешните авиолинии.  Peace

# 689
Поздрави от една пътешественичка по египетските ширини. И понеже това днес ме разплака, ви го подарявам   bouquet - Синай....

Общи условия

Активация на акаунт