За липсата на желание за секс...да потърсим причините

• 46 942
  • 360
  •   1
Отговори
# 30
Марина, сега се сещам че като говорихме и като го попитах дали има проблем той ми бе разказал за негова предишна връзка в която с въпросната девойка се били хванали на бас кой ще издържи повече време без секс, тогава се пошегувах отново с него и го попитах дали при него баса още важи  Embarassed  Laughing той си го прие доста смехотворно този бъзик. Един ден обаче когато бях не разположена (не менструално), просто не се чувствах нито добре външно нито върешно той ми каза че и на него му се е случвало и от там може би му идва и нежеланието за секс. Опитай да разбереш как мъжът ти се чувства, дали се чувства привлекателен, дали нещо не е наред, както споменах нещата са на психическа основа в някои случаи, можи и при теб да е така. След като ми сподели това нещо тогавашното ми гадже, аз се замислих и започнах тактично да му правя комплименти, да му повдигам малко самочувствието ако мога така да кажа и нещата взеха да се стабилизират. Опитай и това което казва Желязна ръка Simple Smile

# 31
Мислела съм си и да му откажа, като си поиска някой път..

Моят съвет е недей да експериментираш с това. Ако, казвам ако има проблем с самочувствието си или въобще някакъв проблем, то с един отказ от твоя страна това ще задълбочи още повече проблема му. Ще си каже може би "ето тя не ме иска не иска с мен, за нищо не ставам" или някакви подобни. Това все пак е по мое мнение.

# 32
Е добре де не можете ли да възприемете, че някои хора са си такива. Веднага го изкарахте човека, че има проблем. Ами признавам си и аз съм така. Мога с месеци да не правя секс и дори няма да забележа  Embarassed
Проблемът не е в човека, а във връзката, някой по - нагоре беше написал, че хора има всякакви, с всякакъв темперамент, въпроса е темпераментите да се напаснат... Ми я си представи обратния случай, в който на мъжа непрекъснато му се иска, а жената постоянно му отказва... Колко мъже ще се замислят преди да потърсят друга партньорка? Смятам, че се броят на пръстите на едната ми ръка  Rolling Eyes Представете си мъж да пусне тема " Жената ми отказва секс, какво да правя?"  Laughing Joy

# 33
  • Варна
Представете си мъж да пусне тема " Жената ми отказва секс, какво да правя?"  Laughing Joy
Форумската история помни и такива случаи.  Simple Smile

# 34
Момичета, достатъчно си обичам мъжа, че да го тъпча с хапчета, особено пък без неговото знание. Наясно съм, че рано или късно, ако не намерим решение, ще се обърнем към специалист - евентуално тогава, по негова препоръка смятам е редно да започнем с медикаменти. Но ми се иска да не стигаме дотам, затова и търся други възможни решения...
   Според мен би трябвало да се обърнеш към специалист без да отлагаш. При положение че си опитала какво ли не и пак положението не се променя.... Сигурна съм че си умна жена и всичките "женски хитрости" за съблазняване са ти ясни и си ги прилагала. Тук няма да откриеш топлата вода нито ще чуеш невероятна "рецепта" за проблема ти. На твое място не бих търсила отговор по форумите а бих потърсила професионално мнение при специалист. Peace

# 35
А карате ли се често?  Rolling Eyes  Има и мъже, които са чувствителни (не в лошия смисъл, а просто обръщат достатъчно внимание и на емоциите) и не им се прави секс с половинката, ако преди това са имали скандал с нея. Може би наистина това е по-типично за жените, но изобщо не е изключено и при мъжете. Помисли над този вариант.
Харесва ми и идеята на kiia за комплиментите, но само ако са искрени от твоя страна. Дори и да не е в това проблемът, за един човек винаги е добре да се чувства в кондиция и това при всички сучаи би се отразило положително на връзката ви като цяло.  Peace

За мен вариантите в конкретната ситуация са три - или просто е с такъв тип сексуалност, или има емоционални проблеми (проблеми във връзката, насадени комплекси и/или т. н.), или има здравословен проблем (но щом няма проблем с ерекцията, вероятността за това по-скоро клони към 0).

П. С. Това за специалиста и медикаментите, което предлагат момичетата ... Не че не е възможно да има проблем (дори съм го дала като вариант), но според мен е много по-вероятно просто човекът да е такъв тип. Има толкова много жени, на които не им се прави често секс - ето че tweetys си го призна. Защо да няма и такива мъже?  newsm78  Много е тъпо да си мислите, че при мъжете това е невъзможно.  Crossing Arms  Според вас защо този тип теми зачестиха толкова? Именно защото много хора не са си го признавали, но това не значи, че ситуацията е ненормален феномен за новините и че не се случва достатъчно често в практиката.  Naughty

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 12:35 от pudding

# 36
Преди всичко, когато има такъв проблем , човек не бива да се вторачва в липсата на копулативен процес  Wink Интимността нито започва , нито свършва със секса... Искам да кажа, замисли се, защо не сте си близки, има ли отчуждение, откъде идва, срамувате ли се един от друг, има ли неща, което не правите или не бихте направили един пред друг, държите ли се " на дистанция"               ( заключвате ли се в банята, образно казано ), има ли свобода на действията и движенията ( не казвам непрестанно да ходите голи един пред друг, но все пак да не е и да се преобличате в другата стая, а не един пред друг) ... Пудинг е права, лошото настроение и киселата физиономия дори и на най - голямата красавица не са приятни на повечето мъже... Може да има и нещо във външността ти, което го отблъсква? Дали не си понапълняла? Грижиш ли се за себе си  - редовно обезкосмяване, да не ходиш с провиснали дрехи, несресана, със стъпкани пантофи, недоспала, нервна? Мъжете много се влияят от такива неща, все им се иска да сме принцеси, сякаш не сме хора, и нямаме право да сме нервни, болни, да не ни се занимава, в лошо настроение и така нататък...  Crossing Arms

# 37
Да допълня, че и според мен не е добре да му отказваш, щом си поиска, ако и ти наистина имаш жеание за секс. Не мисля, че това е добър вариант. За сметка на това повече топлина във връзката (наистина не знам какви са отношенията ви - може и да са на ниво в това отношение) е добра алтернатива.  Peace

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 12:32 от pudding

# 38
Грижиш ли се за себе си  - редовно обезкосмяване, да не ходиш с провиснали дрехи, несресана, със стъпкани пантофи, недоспала, нервна? Мъжете много се влияят от такива неща, все им се иска да сме принцеси, сякаш не сме хора, и нямаме право да сме нервни, болни, да не ни се занимава, в лошо настроение и така нататък...  Crossing Arms
Е едва ли момичето ходи мърляво от 3 години. Ясно е написала че този проблем е от самото начало на връзката им, тоест мъжа й винаги си е бил такъв. Аз затова и я попитах защо се е омъжила за него и тя отговори че е била склонна на компромис тогава. Ама сега се чуди какво да прави...

# 39
  • с/у ОколоМръсТното
приемаш, че е такъв. По дефолт. Факт.
Щом като му няма нищо (здравословно)... Здрав си е, става си му... само дето мерак няма.
Някой хора са така И с яденето...
Други със съня, трети с почивките.
Не може всички да сме плод на Ранк Ксерокс.

Ето, аз снощи имах спявка в моя... Спи по 3-4 часа на денонощие и яде супер люто. Каза ми, че това са му потребностите. Да не му се бъркам.

# 40
Нямах предвид, че ходи мърлява  Embarassed Моля да ме извините, друго имах предвид, абе има мъже дето ги отблъскват лакирани в червено нокти на краката, например...  ooooh! Всякакви чешити има... Има мъже дето нищо не им пречи, все пак да не забравяме, че мъжа обича с очите си, жената трябва да гали мъжкото око, за да я пожелае, а това едва ли се случва, когато жената е намръщена , тъжна, нервна, пуши като комин и няма време да се обърне от домашни и служебни задължения

# 41
Благодаря ви за отзивчивостта, момичета. Давам си сметка, че ако има проблем, едва ли ще го решим тук. Но пък различните гледни точки ми помагат много в търсене на причините. Относно качеството на връзката ни - смело мога да кажа, че е почти идеална. Рядко се караме, споделяме, много рядко някой от нас е в кофти настроение, някак си ни е уютно да сме заедно - разбирате ме какво имам предвид. На пръстите на 1та ми ръка се броят случаите, в които въобще сме си повишавали тон някога. Може да ви се стори абсурдно, но това за мен е връзката, в която полагам най-много грижи за себе си, точво защото съм мислила, че причината може да е нещо във външния ми вид - ами не е.

# 42
Благодаря ви за отзивчивостта, момичета. Давам си сметка, че ако има проблем, едва ли ще го решим тук. Но пък различните гледни точки ми помагат много в търсене на причините. Относно качеството на връзката ни - смело мога да кажа, че е почти идеална. Рядко се караме, споделяме, много рядко някой от нас е в кофти настроение, някак си ни е уютно да сме заедно - разбирате ме какво имам предвид. На пръстите на 1та ми ръка се броят случаите, в които въобще сме си повишавали тон някога. Може да ви се стори абсурдно, но това за мен е връзката, в която полагам най-много грижи за себе си, точво защото съм мислила, че причината може да е нещо във външния ми вид - ами не е.

Може да е просто моментно , и да отмине, може би нищо не трябва да предприемаш...
Желая ти от сърце да сте щастливи и занапред  Peace

# 43
Не съм чела другите мнения, но после ще се върна да го направя....

За мен не е нормално здрав, млад мъж на 28г да няма желание за секс....и да го прави единствено по настояване на партньорката си 1-2пъти в месеца. Възможно е да има физически, психологически проблеми....което не е за подценяване. Дори и на пръв поглед всичко да изглежда ок, може да се притеснява да сподели....предложи му да направите консултация с психоаналитик.
А другото е, че просто може да е такъв.....има и мъже, за които секса не е от първостепенно значение и рядко се сещат. Лошото е, когато жената не споделя същото желание и честота на сексуалните контакти....Или се примиряваш и подтискаш либидото си....или просто се разделяте....каквото и да се говори, секса в една връзка е важен....особено в една дълга такава и при намерение да се създава семейство.

# 44
Той осъзнава ли, че на теб това не ти е достатъчно? И с какви доводи ти отказва?

Общи условия

Активация на акаунт