Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 120
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
въпросче: от сутринта до момента усетих бебето не повече от 2-3 пъти, при това лекичко и за кратко и съм вече на път да започна да се притеснявам (при положение че последните седмици го усещам интензивно на час по няколко пъти и то доста осезаемо). не искам да се паникьосвам излишно, ще изчакам до сутринта, но въпроса ми по-скоро е къде да отида ако не се промени положението? по различни причини сменям лекарката си и точно в този момент нямам наблюдаващ лекар, но при другата имам час чак за 7-ми януари.
счита ли се за спешност подобен случай и в коя болница мога да отида да ме прегледат без да ме нахокат? и ще ми искат ли пари за подобен преглед?  newsm78

# 211
  • Пловдив
.........
Ясно, разбира се Hug Просто наистина ми е чудно за поглъщането на водите, а не ми се рови да чета Embarassed

Доколкото знам при преносване е възможно водите да позеленеят  и тогава при поглъщане от бебето се стига до инфекции и различни усложнения при бебето. При моя позната водите са изтичали по съвсем малко в продължение на няколко дни и са били зелени накрая...

въпросче: от сутринта до момента усетих бебето не повече от 2-3 пъти, при това лекичко и за кратко и съм вече на път да започна да се притеснявам (при положение че последните седмици го усещам интензивно на час по няколко пъти и то доста осезаемо). не искам да се паникьосвам излишно, ще изчакам до сутринта, но въпроса ми по-скоро е къде да отида ако не се промени положението? по различни причини сменям лекарката си и точно в този момент нямам наблюдаващ лекар, но при другата имам час чак за 7-ми януари.
счита ли се за спешност подобен случай и в коя болница мога да отида да ме прегледат без да ме нахокат? и ще ми искат ли пари за подобен преглед?  newsm78

Аз бих пробвала първо да го "раздвижа" - силна музика на корема, шоколад, нещо студено за пиене, портокалов сок също става при мен  Peace
Но ако много се притесняваш - иди да те видят - по-добре да те нахокат, отколкото от тревога да не можеш да спиш   bouquet

# 212
Благодаря много за отзивите.Утре съм на предглед,днес пропуснах,защото не усетих нищо притеснително.Ще видим утре как стоят нещата!

# 213
Уу, вярно. Мекониума. Забравих го Embarassed

# 214
За пръв път откакто съм бременна ми къркорчеха червата, доста дискомфортно, без да имам каквито и да е стомашни проблеми, без да съм гладна или преяла  newsm78  Понеже ми се случи за пръв път реших да питам нали няма нищо ненормално в това, че те цяла симфония си изпълниха преди няколко часа  Rolling Eyes

И другия ми въпрос е - задължително ли е да ми се спусне корема на доло? Моя си се вирчи все така напред и нагоре  Laughing

# 215
Гери,може да се спусне съвсем преди старта, а може и въобще да не се спусне. Моя си седя така високо. Червата са ми къркорели и  на мен, но пък тук не мога да ти помогна. Не съм сметнала, че е от значение да информирам лекаря си за тази "екстра".
Рика, оправиха ли се при теб нещата?

# 216
За пръв път откакто съм бременна ми къркорчеха червата, доста дискомфортно, без да имам каквито и да е стомашни проблеми, без да съм гладна или преяла  newsm78  Понеже ми се случи за пръв път реших да питам нали няма нищо ненормално в това, че те цяла симфония си изпълниха преди няколко часа  Rolling Eyes

И другия ми въпрос е - задължително ли е да ми се спусне корема на доло? Моя си се вирчи все така напред и нагоре  Laughing

Нормално е да ти къркорят червата. Я си ги представи накъде са се свили сиромашките, заради бебето Laughing.
Пък за корема - няма нищо задължително. Може да е надолу, може и да не е. Първият път ми падна чак, когато започнаха да ми изтичат водите. Вторият път си беше като една топка напред и така до края.

А червата ми издаваха много странни звуци след раждането няколко седмици - мъжът ми смяташе, че просто се наместват Laughing.

# 217
аз искам да попитам дали е нормално да ми изтръпват пръстите на ръцете когато спя...Да уточня,че ръцете ми са в нормална позиция, а не в някакво положение, което предполага недостатъчен приток на кръв и изнръпването не  е на двете ръце едновременно

# 218
  • Варна
аз искам да попитам дали е нормално да ми изтръпват пръстите на ръцете когато спя...Да уточня,че ръцете ми са в нормална позиция, а не в някакво положение, което предполага недостатъчен приток на кръв и изнръпването не  е на двете ръце едновременно

А в каква позиция спиш? Доколкото знам не е добре да се спи по гръб.

# 219

Често се случва, доколко е нормално - не знам, но почти всяка бременна го изпитва.

# 220

А червата ми издаваха много странни звуци след раждането няколко седмици - мъжът ми смяташе, че просто се наместват Laughing.

hahaha hahaha hahaha 

Абе за смъкването по учебниците пише че около 20 дни преди раждането се смъква, а аз си мисля че и по малко ми остава  Laughing 

# 221
...Абе за смъкването по учебниците пише че около 20 дни преди раждането се смъква, а аз си мисля че и по малко ми остава  Laughing 

По кои учебници? От 70-те ли Wink? Не че има значение. Никой не носи бебе и не ражда по учебник. Както си дойде.
А не си мисли, че ти остава по-малко, че после като преносиш два дни, и ще ти се овиди ooooh!.

# 222
А в каква позиция спиш? Доколкото знам не е добре да се спи по гръб.
не спя по гръб,защото ми е неудобно и не мога...спя обикновено на лявата си страна...
но щом е нормално да се  успокоя, защото като си усетя пръстите схванати и все си мисля за инфаркти и разни подобни глупости ooooh!

# 223
  • София
Tuly,за това изтръпване е абсолютно нормално,специално питах моя лекар,трудно се уросявали крайниците и затова се получава това изтръпване-и аз съм така,като напоследък сутрин се будя и с адски болки в китките и пръстите,също така и ако ходя по-дълго време имам мускулна треска ooooh!

# 224
  • Mediterraneo
Абе за смъкването по учебниците пише че около 20 дни преди раждането се смъква, а аз си мисля че и по малко ми остава  Laughing 

Предният път коремът ми се смъкна буквално часове преди да родя. Сега се е смъкнал поне от 2 седмици, ама още съм наникъде с раждането.

Общи условия

Активация на акаунт