Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 147
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Сега се притесних  Sad  Лекарят нищо не каза днес, само 2.5см и това беше. Какво да правя от тук нататък? След две седмици пак съм на видеозон. Да чакам ли дотогава? А серклаж в кои случаи се прави, при колко скъсена шийка?
Лошото е, че в края на 6ти месец ми предстои полет от НЗ до БГ. Което също ме притеснява...

# 241
dion, шийка под 3см се води проблемна. Не зная защо не са ти дали никакви напътствия. По принцип някои лекари казват, че ако е тръгнало раждане, нищо не може да го спре - дори и лежане, но аз все си мисля, че лежане е по-добре от активно ежедневие в такива случаи. Не знам как е в НЗ, но в САЩ преди 26-28 г.с. не правят нищо за задържане. Ако работата ти е свързана с някаква активност, може би е по-добре да си вземеш отпуск тези 2 седмици, идея само. Или да се обадиш и да говориш с лекаря отново.
Полетът не можеш ли да го отмениш? Наложителен ли е? А и не съм сигурна дали компанията ще те качи, ако нямаш бележка от лекар, но това можеш да го провериш. Имаш още време до него, дано нещата се стабилизират.

# 242
  • Пловдив
Дион, на какъв видеозон мериха шийката? Питам, защото и аз така се бях уплашила в 15-16 седмица. На коремен ехограф двама лекари ми премериха шийката 2.85 единия и 2 см. другия. След седмица ми я мериха с вагинален и се оказа, че е 4.4 см. Дано да е някакво объркване Praynig

# 243
Гери,може да се спусне съвсем преди старта, а може и въобще да не се спусне. Моя си седя така високо. Червата са ми къркорели и  на мен, но пък тук не мога да ти помогна. Не съм сметнала, че е от значение да информирам лекаря си за тази "екстра".
Рика, оправиха ли се при теб нещата?

да, оправи се, сега пак си рита със същия интензитет, явно му е бил поспалив ден, но определено успя да ми изкара акъла...

# 244
ох,не мога вече с тези черни мисли дето са ме налегнали...Моля кажете има ли други мами дето в 7-ми месец пак им става ло6о почти както през първите 4 месеца изкарах един горе долу нормален месец (5-ти) ,после една сутрин световъртеж...и на другия ден грип,преминал в бронхит,АБ и сега това ставане на лошо...все едно съм във водно легло,като съм права принципно ми е по-добре но пак ми едно отнесено,все едно съм пияна,на всичко отгоре кръвните изследвания са ми супер,понякога имам чувство че потъвам,точно както в началото на бременността ми ставаше,има дни в които съм по-добре като цяло с времето се подобрява положението,но започвам да си мисля ,че няма да се оправя и след раждането и това ме тормози ,как ще си гледам детето,как ще го кърмя и ще ходя по лекари и невролози и ще пия лекарства....знам че не сте лекари предполагам че няма и други като мен,но просто искам да споделя дано ми олекне.Изчетох целия нет и там ми е грешката сега имам симптоми за всякакви тежки болести има дни в който само плача,горкото ми бебе и горкият ми мъж....

# 245
  • София
Мисля,че малко повече се втелясваш,и не си права-има и други бременни със световъртеж и гадене през цялата бременност,някой даже и по болници лежат...Успокой се малко и си мери кръвното редовно,така влияеш и на детето...

Само искам да те питам,защо са ти три различни линийки за бременност?

# 246
ох,не мога вече с тези черни мисли дето са ме налегнали...Моля кажете има ли други мами дето в 7-ми месец пак им става ло6о почти както през първите 4 месеца изкарах един горе долу нормален месец (5-ти) ,после една сутрин световъртеж...и на другия ден грип,преминал в бронхит,АБ и сега това ставане на лошо...все едно съм във водно легло,като съм права принципно ми е по-добре но пак ми едно отнесено,все едно съм пияна,на всичко отгоре кръвните изследвания са ми супер,понякога имам чувство че потъвам,точно както в началото на бременността ми ставаше,има дни в които съм по-добре като цяло с времето се подобрява положението,но започвам да си мисля ,че няма да се оправя и след раждането и това ме тормози ,как ще си гледам детето,как ще го кърмя и ще ходя по лекари и невролози и ще пия лекарства....знам че не сте лекари предполагам че няма и други като мен,но просто искам да споделя дано ми олекне.Изчетох целия нет и там ми е грешката сега имам симптоми за всякакви тежки болести има дни в който само плача,горкото ми бебе и горкият ми мъж....

Потърси консултация с психолог. Всичките ти симптоми са на психосоматична основа сигурно и очевидно ти не правиш положението си по-леко, а дълбаеш колкото може по-надолу. Като те чета, даже си очертала конкретен план и току виж си го сбъднеш. Детето ти се нуждае от здрава и разумна майка. Тоя драматизъм вреди не само на теб, но и на бебето.

# 247
Знам че звуча като луда или като глезла.. никога не съм боледувала,освен леки настинки и летни вируси,поне не съм се психирала за бебето още,вярвам че с него всичко е наред ,ако мога така да повярвам и за себе си ще е добре Sad
Принципно кръвното ми е нестабилно...може затова да съм така,цял живот ми е ниско 90/60 първите месеци стигаше 70/40 много бях зле,сега пък на моменти се вдига даже става 100/70, няколко пъти беше 115/75 което за мен си е високо кръвно....
Както и да е знам че съм ви досадна и млъквам,само исках ако има и други които са се чувствали като ударени с мокър парцал и в напреднала бременност да ми пишат,ако изобщо има такива,иначе за цялата бременност съм повърнала един път,гади ми се но по-рядко,единствено забелязвам,че като ми стане лошо ми се появяват киселини и непоносимост към миризми като в началото.Може и да съм за психо наистина.Благодаря че ми пишете,иначе имам 3 лентички,защото ми харесват и трите,чудех се коя да махна и накрая реших да ги оставя така... Embarassed

# 248
  • София
Ама,Васи,естествено,че има и други момичета,които се чувстват като ударени с мокър парцал,съвсем нормално си е,просто не се тревожи излишно,това се опитваме да ти кажем,че не вредиш само на себе си,но и на бебето,остават ти около десетина седмици бременност,вместо да ги изкараш спокойно,ти се тормозиш!

# 249
Васи, най-близката ми дружка кара и двете бременности така.... че и тя с такова кръвно. При мене е същото.
Възможно е да имаш хормонален дисбаланс, и то не защото нещо ти липсва, просто бушуват хормоните и от там ти засилват по-черните мисли. Споко. С първата си бременност по едно време бях решила , че ще раждам в 6-я месец, щото ми беше омръзнало мъж ми да не ми обръща внимание (което не беше така, де).....пълна щуротия Embarassed

# 250
Дион, на какъв видеозон мериха шийката? Питам, защото и аз така се бях уплашила в 15-16 седмица. На коремен ехограф двама лекари ми премериха шийката 2.85 единия и 2 см. другия. След седмица ми я мериха с вагинален и се оказа, че е 4.4 см. Дано да е някакво объркване Praynig

Мен също ме гледаха с коремен - вчера сутринта. Следобед се разчетох и се притесних, реших вечерта след като се върне мъжът ми от работа да идем да говорим пак с лекаря. Но за лош късмет - катастрофирахме, беше кошмарно. Слава Богу, на бебето нищо му няма, веднага ме гледаха пак. Ние също сме добре. Пак говорихме за шийката и лекарят така каза: най-точно е на вагинален да се види и да си взема направление от личния лекар. Сега, обаче, са почивни дни, другата седмица на 05.01 съм на ЖК, ще видим там какво ще кажат, ако ли не ще си взема от личния лекар документ и ще видим какво е положението на вагинален скенер. Сега искам просто малко да се отърся от всичко, което ми се случи.

Полетът до БГ не мога да го отложа, връщаме се, платени са билетите. Дано просто да е наред всичко, силно се моля  Praynig

# 251
момичета имам едно въпросче,ако може някоя маминка да отговори ще бъда благодарна(другата седмица съм на преглед и неискам да звъня на докм за такъв въпрос,освен ако не е наложително)
от 2 дни много ме боли опашеяната кост(мисля че е това де)няма какво друго да е.та мисълта ми е дали е нормално за седмиците в които съм или може да има някакъв проблем(или пък нещо свързано с хемороиди,понеже не съ7м имала и незнам какво е)ама направо немога да си седна на д....то

Hugблагодаря ви предварително

# 252
  • Варна
eniq не мисля че са хемороиди. Те болят малко под опашната кост. Laughing
Но болки в таза и около таза мисля , че са нормални.

# 253
момичета имам едно въпросче,ако може някоя маминка да отговори ще бъда благодарна(другата седмица съм на преглед и неискам да звъня на докм за такъв въпрос,освен ако не е наложително)
от 2 дни много ме боли опашеяната кост(мисля че е това де)няма какво друго да е.та мисълта ми е дали е нормално за седмиците в които съм или може да има някакъв проблем(или пък нещо свързано с хемороиди,понеже не съ7м имала и незнам какво е)ама направо немога да си седна на д....то

Hugблагодаря ви предварително

Уточни си къде точно те боли, защото от едното до другото място има-няма десетина сантиметра Laughing. Ако са костите, нормално е да изпитваш дискомфорт. Ако са хемороиди, ами пак е нормално да ти се появят. При всички случаи консултация можеш да си направиш, но едва ли ще могат да ти помогнат особено. С раждането всичко ще премине.

# 254
  • Mediterraneo
Лично за мен, разлика в болката в опашната кост и болките от хемороиди има от небето до земята. Няма как да се бъркат двете болки. Полина е права- с раждането ще преминат нещата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт