Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 068
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Момичета ,спокйно !
Преди около час даде признаци на движение ooooh!
Уплаши ме много ,признавам.Но както казахте сигурно и бебоците си имат мързеливи дни ooooh!

# 511
благодаря ви Hug ,всякаш  като се оплаках и то почна да шава Praynig

# 512
Момичета ,спокйно !
Преди около час даде признаци на движение ooooh!
Уплаши ме много ,признавам.Но както казахте сигурно и бебоците си имат мързеливи дни ooooh!

Това е чудесно! Но все пак ако са по-вяли движенията в сравнение с тези досега, върви на лекар, не пречи Peace.

благодаря ви Hug ,всякаш  като се оплаках и то почна да шава Praynig

Чудесно Peace!

# 513
  • Видин
Аз в 8 месец тичах до Спешното, защото 2ч не беше мърдал. Там ме гледаха яко пренебрежително, но бях много притеснена. Пуснаха ми запис на тоновете и се оказа, че бебето просто си е спяло  ooooh!
Не се панирайте излишно  Hug Ако нещо ви притеснява все пак - на лекар или в Бърза помощ   bouquet

# 514
Ах,здравейте!По принцип цикълът ми е нередовен,смисъл идва си всеки месец но на различни дати,чувала съм че това е нормално за моята възраст тъй като още не е регулиран.Аз съм на 16.Обаче стана 2 месеца откакто не ми е идвал...За декември не си спомням много добре може и да ми е дошъл в началото на месеца,но сега сме почти края на януари и още няма.Не съм правила секс скоро,а преди няколко седмици и е имало случаи в които презервативът се е късал,но момчето не е свършвало в мен...УЖ.Ама сега почвам да се съмнявам да не би да съм бременна,както не ми идва.Много се притеснявам и няма към кой друг да се обърна моите приятелки нямат достатъчно опит.Според вас възможно ли е Какво мислите?

# 515
Здравейте на всички мами.Имам спешно запитване,защото едновременно се радвам и се притеснявам.
На 08.01.10 ми дойде нормален цикъл,продължи 4-ри дни.На 16.01.10 имах сексуален контакт(според овулационният ми календар тогава съм била в овулация),Фертилните ми дни са били на 19,20 и 21(днес),но от вчера имам болки ниско в корема и днес получих леко кръвотечение,та въпроса ми е,каква е вероятността,това да е забременяване и каква е вероятността да ми е дошъл цикълът с близо 15 дни по-рано.Да се тревожа ли? newsm78

# 516
Отиди и си купи тест за бременност. Направи го и ще получиш някаква яснота.
И започни да си пишеш в календарче кога ти идва, ще ти помага и в други ситуации  Peace

# 517
Само да попитам и в случай че съм бременна мога ли да направя аборт без знанието на родителите ми тъй като чух че вече е легално  Cry ? А има ли някакви други методи за премахване на зародиша в ранна бременност ?

# 518
Непълнолетните девойки не правят ли аборт съмо с подпис на родител? Кога са свалили възрастта на 16 години?  Rolling Eyes

Както и да е.
Първо - направи си тест.
Ако е положителен, първо поговори с родителите си. Щом си достатъчно зряла за секс, достатъчно зряла си и за сериозен разговор с тях. Заедно решете какво ще правите. Момчето и родителите му също би трябвало да бъдат уведомени, защото бебе не се прави от момичето само, и ако ще се носи отговорност, то трябва да е и от двете страни.

Аборт - стигне ли се дотам - само в медицински кабинет! В болница или частен такъв. Няма други начини. Няма пиене на отвари, физически натоварвания, или други щуротии, не знам какви легенди се носят сега из тинейджърските среди. Можело е да вземеш хапче Ескапел след скъсан презерватив, но вече е късно.

Как така няколко пъти се е късал презерватив? Взимайте си по-качествени марки, и си следи цикъла. Ето тук - www.zachatie.org - има онлайн овулационно календарче - отчиташ си дните на цикъл, то ти изчислява дните на евентуална овулация, да знаеш кога да си с повишено внимание, макар че целта за създаването му е друга - бебеправене, а не бебепазене.  Wink

# 519
  • София
Както са те посъветвали тест - ако е отрицателен - на гинеколог, да се види има ли друга причина.
По принцип ако си пила силни АБ  или нещо такова също може да ти пропусне...но така или иначе трябва да провериш варианта.

Аборт не можеш без подпис да направиш.

# 520
АБ ? Ами аз не пия нищо. От аптеките ли мога да си го купя този тест и колко струва долу горе ?  Tired

# 521
  • София
антибиотик е това...

4-5 лв са тестовете.

# 522
Ако пазиш диети също може да ти се разстрои цикълът, особено в тази възраст, когато организмът ти съзрява и хормоните бушуват... Но без тест и гинеколог няма да минеш, дори да е отрицателен тестът. Така че не отлагай. Как си изтраяла досега в незнание...

# 523
  • Варна
За такова закъснение, тестът със сигурност ще отчете. Обаче два месеца без цикъл съвсем не е чак толкова ранна бременност, така че абортът е единственият начин за прекъсване на бременността.

# 524
ама как е възможно да съм бременна като не е свършвал в мен  Sad Sad Sad  нали ви казвам късал се е но преди да се изпразни ... ох  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт