Тровят ни с генномодифицирана царевица! Докога ще спим? Няма време!

• 35 604
  • 700
  •   1
Отговори
# 615
Малко късно, но специално за Хеликаза:
"Проучването на Евробарометър публикувано от ЕК през декември 2001 показа, че 94,6 % от европейските граждани искат да имат правото да избират, 85,5% искат да знаят повече за ГИ храни, 70.9% просто не искат ГИ храни."

http://www.ejbiotechnology.info/content/vol6/issue1/full/4/

А защо не е болднато това:

85,5% искат да знаят повече за ГИ храни

Ако наистина искате да знаете повече за ГИ храни, както каза Хеликаза - тя може да ви свърже с експерт. Обаче може да не ви хареса мнението му и да го отхвърлите с лека ръка. Заради едно явление в този форум, което се нарича wishful thinking

# 616
Ако наистина искате да знаете повече за ГИ храни, както каза Хеликаза - тя може да ви свърже с експерт. Обаче може да не ви хареса мнението му и да го отхвърлите с лека ръка. Заради едно явление в този форум, което се нарича wishful thinking
В кой свят живееш? Един иска да си кърми детето, друг не иска. Един иска в детска градина, друг не иска. Един иска ваксини, друг не иска. Обясни ми, какво е по-различното в този случай?
Zvezdichko и другите, които разбирате - не искате ли вече малко да повдигнем нивото на разговора - ако не е възможно да е по-научен (защото не това сме учили), поне нека да не е като за деца?

# 617
В кой свят живееш? Един иска да си кърми детето, друг не иска. Един иска в детска градина, друг не иска. Един иска ваксини, друг не иска. Обясни ми, какво е по-различното в този случай?
Zvezdichko и другите, които разбирате - не искате ли вече малко да повдигнем нивото на разговора - ако не е възможно да е по-научен (защото не това сме учили), поне нека да не е като за деца?

Аз ви обяснявам като за деца, защото имам чувството, че не можете да ме разберете иначе.

Просто ГМО е нещо ново и хората ги е страх от него. Всяко ново нещо се приема с недоверие и това е естествена реакция. Въпросът е да можете да мислите критично, а не да ви гони параноята. Досега вие сте ми доказали повече второто, отколкото първото.

# 618
  • София
относно датата на протеста :

" прочетох в днешния вестник, че първият работен ден на парламента ще бъде 13ти януари. Как това се отразява на плановете ни за протестта? Може и да не е минус - ще загрее темата преди да започнат работа на следващия ден.
Но пък няма да е да е пред парламент с депутати вътре..."

Ето предложение за писмо до медиите, комбинирано  Simple Smile

в "Относно" : Отворено писмо до медиите и Протест пред НС относно генетично модифицираните организми

Здравейте!

Моля ви да се запознаете с нашето ОТВОРЕНО ПИСМО до институциите и всички български медии ( в прикачен файл), във връзка с предвидените промени в Закона за генетично модифицираните организми.
Докато очакваме отговор от институциите, стартирахме  ПЕТИЦИЯ  със същия текст  http://grazhdani.eu/nachalo.php .

А от вас, медиите, очакваме:

-да вземете активна, честна, гражданска позиция, като публикувате независими експертни мнения (неплатени от фирми-производителки на ГМО-семена например);

-да проследите отговорите на институциите и промените на закона;

-да съобщите  предварително за ПРОТЕСТА  (наречен Гражданско присъствие)  и в последствие да го отразите. Ще настояваме  да не се приемат предвидените промени в Закона за генетично модифицираните организми (ГМО).  Ще връчим отворени писма и петиции. Ще осъществим разговор с депутати от Комисията по земеделие и гори и Комисията по околна среда и води.

Място: До северния вход на Народното събрание, в  градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, Националната художествена академия и Народното събрание – извън охраняемата зона на Народното събрание.

Дата и час на мероприятието: 13 януари 2010 г., 11.30 – 13.00 ч.
Организатор : БНАП
Съорганизатори : „Инициативен комитет на родители от портал bg-mamma”, "Агролинк", "За земята", "Коалиция „За да остане природа в България””.

Надяваме се да допринесете за опазване на своето и нашето здраве, общата ни, единствена природа, любимата ни,  вкусна, българска земеделска продукция.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 12:11 от ОП

# 619
Свинският грип е измислица и няма нищо общо с ГМ и засяването в различните срани.
Не е както при полиото,за което има теория,че е предизвикано от ДДТ през тези години на полио епидемии.

# 620
Просто ГМО е нещо ново и хората ги е страх от него. Всяко ново нещо се приема с недоверие и това е естествена реакция. Въпросът е да можете да мислите критично, а не да ви гони параноята. Досега вие сте ми доказали повече второто, отколкото първото.
Лошо ли е да съм подозрителен? Виновен ли съм за това? Когато те гони параноята, какво се прави? Трябва ли да разчитам в главите на всеки депутат, за да се подготвя предварително?
Или с две думи - аз ли не разбирам или ти - това, че не ме питат дали искам да говорим, да науча, да знам за ГМО (и производните)... а вместо това, точно обратно - без да ме питат, без да ми кажат, искат да го разрешат. Така изложено, кое точно не е ясно? (Ако искаш, пак прочети, това което написах по-горе).

ПП: Мисля, че реагирам напълно адекватно - отказ базиран на наличната информация. Не разбирам, как моето (не)знание пречи на теб? Ако това пречи на общият прогрес, тогава нека да ни информират (например във вид на реклама). Но не разбирам твоето мнение - "басимуси и тъпаците". Така провокиран от теб, размишлявайки достигам до нови подозирения - че не се повдига публична дискусия, защото резултатите ще бъдат против ГМО (и производните).

Christian - аз си разсъждавам само.  Peace Пряка връзка може да няма, може да има връзка с имунната система - толкова разбирам, толкова мисля. Другото след 50 години (както казват знаещите) - когато вече ще е сигурно дали има или няма последици.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 02:51 от winter_wolf

# 621
Имах предвид друго.Вирус на свински грип е само фантом,недоказуем,а ГМ е реалност.Затова не мога да направя врьзка между нещо,което не сьществува да причинява реални заболявания чрез "сводник" ГМ.

Звездичко,
Разбираш ли от нещо друго освено от Генетика?

# 622
И не се стои в тенденциозни теми
Когато те гони параноята, какво се прави?

Учи се и се мисли. Много.
И не се стои в тенденциозни теми, в които защитниците на дадена идея са такива екстремисти, че заплашват несъгласните със...смърт (който си спомня едни изтрити постове в темата, знае за какво говоря).

Вземи си поука от собствените разсьждения Peace

# 623
# 624
  • София

Сегашната  тема ще остане ли да съществува?

ДАТАТА ЗА ПРОТЕСТА СЕ ПРОМЕНИ , ЗАЩОТО ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС Е В СРЯДА, 13-ТИ ЯНУАРИ

ПРОТЕСТЪТ Е НА 13-ТИ ЯНУАРИ, СРЯДА !!!!

# 625
86% от французите не искат ГМО храни:

86 % des Français réclament une interdiction des OGM
- данните са от 2006 г. Заимствах информацията го от форума на в-к "Сега", където също се вихри дискусия по темата. Обаче като че имат някаква друга петиция.... newsm78
Не зная дали е пускан и този линк (че много голяма стана темата, а от спорове е трудна и за четене): ГЕРБ ще тро … 89;ия

Искам да питам дали организаторите на петицията са се свързали със Сдружение "За земята"? Много са силни и действат активно!

# 626
  • София
свързали са се  Simple Smile
подкрепят петицията и протеста официално

# 627
Браво, има надежда значи!

# 628

Тази статия мирише на поръчкова.

http://www.springerlink.com/content/ru6q06u27457l711/?p=08eedaa7 … 7862062e&pi=1

Авторски колектив от Катрин Мохр прави проучване на вероятността за хоризонтален генен трансфер към чревните бактерии на пчелите. Растенията са били обработени с pat-ген (резистентност към глюфозинат). Изолирани са резистентни щамове в последствие, но нито един от тях не е носил рекомбинантния pat-ген в своя геном. Евентуални редки събития на хоризонтален генен трансфер не биха допринесли съществено към възникващата по естествен път глюфозинатна резистентност.

# 629
Малко късно, но специално за Хеликаза:
"Проучването на Евробарометър публикувано от ЕК през декември 2001 показа, че 94,6 % от европейските граждани искат да имат правото да избират, 85,5% искат да знаят повече за ГИ храни, 70.9% просто не искат ГИ храни."

http://www.ejbiotechnology.info/content/vol6/issue1/full/4/

А защо не е болднато това:

85,5% искат да знаят повече за ГИ храни

Защото това беше спорен момент в първоначалния вариант на писмото - че сме цитирали проценти без източник. За какво ли ти се обяснявам?

Общи условия

Активация на акаунт